Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- strong69
#6276 Re: FK Sarajevo
Sarajevo je odigralo losu utakmicu, ustvari nista bolju od ostalih.
Sredina terena nije postojala i totalno je zakazala. Handzic, Scepanovic, Hamzagic su bili KATASTROFALNI skupa sa Kojasevicem.
Odbrana je bila spora i Gutic narocito. Todorovica necu ni komentarisati... Izgubljen i uplasen.
Sarajevo NEMA napadaca jer Jahovic i Avdic jesu sve osim napadaca.
MV nema iskustva (a vjerovatno ni znanja) i vodenje ovako jedne prosjecne ekipe nije posao za njega.
Sarajevo NEMA POJACANJA, to su prinove i prosjecni igraci za mala dostignuca.
Jedini svijetao primjer jeste nas golman i navijaci.
Po mom misljenju, prelako smo izgubili odlicne igrace (Trivunovic, Muminovic, Nikolic) a koje smo bez problema mogli dovesti da je stara uprava zeljela dobro Sarajevu. Sada ne treba gubiti glavu, moramo izvuci pouke i objektivno reci da nemamo sampionsku ekipu jer je previse slabih i prosjecnih igraca u Sarajevu sa neiskusnim trenerom.
Ja nisam ljut, Borac je bio bolji sinoc, igrali su cvrsto i nisu nam dozvolili da napravimo bilo sta. A mi ocito nismo imali rezervnu varijantu u slucaju ovakve igre Borca i bunkera. Sada stisnuti zube i otici u Prijedor po pobjedu.
Ja sam zadovoljan i posjetom jer 10.000 ljudi uz TV prenos nije mala brojka. Samo, kakvi smo, strah me da je zbog ovih 0:1 posjeta na sljedecoj tekmi -50%.
Sredina terena nije postojala i totalno je zakazala. Handzic, Scepanovic, Hamzagic su bili KATASTROFALNI skupa sa Kojasevicem.
Odbrana je bila spora i Gutic narocito. Todorovica necu ni komentarisati... Izgubljen i uplasen.
Sarajevo NEMA napadaca jer Jahovic i Avdic jesu sve osim napadaca.
MV nema iskustva (a vjerovatno ni znanja) i vodenje ovako jedne prosjecne ekipe nije posao za njega.
Sarajevo NEMA POJACANJA, to su prinove i prosjecni igraci za mala dostignuca.
Jedini svijetao primjer jeste nas golman i navijaci.
Po mom misljenju, prelako smo izgubili odlicne igrace (Trivunovic, Muminovic, Nikolic) a koje smo bez problema mogli dovesti da je stara uprava zeljela dobro Sarajevu. Sada ne treba gubiti glavu, moramo izvuci pouke i objektivno reci da nemamo sampionsku ekipu jer je previse slabih i prosjecnih igraca u Sarajevu sa neiskusnim trenerom.
Ja nisam ljut, Borac je bio bolji sinoc, igrali su cvrsto i nisu nam dozvolili da napravimo bilo sta. A mi ocito nismo imali rezervnu varijantu u slucaju ovakve igre Borca i bunkera. Sada stisnuti zube i otici u Prijedor po pobjedu.
Ja sam zadovoljan i posjetom jer 10.000 ljudi uz TV prenos nije mala brojka. Samo, kakvi smo, strah me da je zbog ovih 0:1 posjeta na sljedecoj tekmi -50%.
- van Basten
#6277 Re: FK Sarajevo
kada su (i) ovdje raja padala u euforiju domaćim pobjedama protiv, vidjeli smo koliko jakih, Čelika, lobode, Zrinjskog... ja sam i tada govorio da treba biti mudar i ne tražiti titulu na silu, nego gledati da se klub stabilizuje ove sezone. Također sam govorio da je Mirza kloc od trenera i ubjedljivo najslabija karika u tom lancu uprava - trener - igrači - navijači. Sinoć se pokazalo koliko sam , nažalost, bio u pravu.
Interesuje me jedna stvar - prije utakmice Mirza reče da će Muharemovića poštediti utakmice kako bi odmoran dočekao gostovanje u Prijedoru.
mislim, wtf?
Interesuje me jedna stvar - prije utakmice Mirza reče da će Muharemovića poštediti utakmice kako bi odmoran dočekao gostovanje u Prijedoru.
- strong69
#6278 Re: FK Sarajevo
Ja se slazem potpuno s tobom. Mislim da je Uprava na dobrom putu da se stabilizuje klub ali to ne ide preko noci. Medutim, Uprava je sebe dovela u prilicno nezgodnu situaciju preuranjenim stvaranjem sampionske euforije i obecavanjem titule sa, budimo realni, prosjecnom ekipom.van Basten wrote: ja sam i tada govorio da treba biti mudar i ne tražiti titulu na silu, nego gledati da se klub stabilizuje ove sezone.
Naravno da nemam nista protiv pozitivne atmosfere i pobjednicke energije ali mislim da moramo biti svjesni da ovakve stvari ne dolaze preko noci.
-
The 51st State
#6279 Re: FK Sarajevo
nidje veze, bespotreban ulijet osiguranja, povrijedjenim brz oporavak. inace, borac zasluzeno odnio bodove.arshavin wrote:Al' sto su lesinari dobili po brnjici![]()
- Reglan
#6280 Re: FK Sarajevo
Moja greska kada sam napisao nisam zna orazlog zbog kojeg su napadnuti.The 51st State wrote:nidje veze, bespotreban ulijet osiguranja, povrijedjenim brz oporavak. inace, borac zasluzeno odnio bodove.arshavin wrote:Al' sto su lesinari dobili po brnjici![]()
Opet to osiguranje
- Neelix
#6281 Re: FK Sarajevo
ma vala, kad sam vidio onaj transparent...kud ih nisu jos vise izlemali 
- van Basten
#6282 Re: FK Sarajevo
btw, sinoć su se, bar što se istoka tiče, najjače stvari dešavale na poluvremenu. Jadna djevojka na onim "motornim kočijama" zape za momka što dohvaća lopte i pade k'o svijeća, srećom bez posljedica. A još jača scena - raja skontala da je Braco Vrbanjuša ušao bez karte na utakmicu i tu krenu frka... čudi me da se niko nije pošaketao u jednom trenutku, kakve su etikete sijevale. A "velikom treneru" na čast, žao mu cenera a puna mu usta nekakvog pomaganja
- burek_in_space
#6283 Re: FK Sarajevo
Ono koliko ja znam i poznajem Bracu, mogu samo reci da je klasichni shupchic i mahalusha.van Basten wrote:btw, sinoć su se, bar što se istoka tiče, najjače stvari dešavale na poluvremenu. Jadna djevojka na onim "motornim kočijama" zape za momka što dohvaća lopte i pade k'o svijeća, srećom bez posljedica. A još jača scena - raja skontala da je Braco Vrbanjuša ušao bez karte na utakmicu i tu krenu frka... čudi me da se niko nije pošaketao u jednom trenutku, kakve su etikete sijevale. A "velikom treneru" na čast, žao mu cenera a puna mu usta nekakvog pomaganja
- fole13
#6284 Re: FK Sarajevo
samo se zalite ko kakve zene
posteno izgubili zato idemo sad posteno pobjediti u prijedoru
- Samo HZ
#6285 Re: FK Sarajevo
bravo ..fole13 wrote:![]()
![]()
samo se zalite ko kakve zene![]()
posteno izgubili zato idemo sad posteno pobjediti u prijedoru
-
kusur
#6286 Re: FK Sarajevo
a sta je pisalo na transparentu Lesinara pa je osiguranje uletilo?
- Neelix
#6287 Re: FK Sarajevo
ma ne vjerujem da su uletili zbog transparenta...pisalo je nesto u stilu argentinci naduvajte nam se ku*ca 
- vicious
#6288 Re: FK Sarajevo
Vidim ja, moraću opet početi ići na istok, da se bar pošteno ismijem provalamavan Basten wrote:btw, sinoć su se, bar što se istoka tiče, najjače stvari dešavale na poluvremenu. Jadna djevojka na onim "motornim kočijama" zape za momka što dohvaća lopte i pade k'o svijeća, srećom bez posljedica. A još jača scena - raja skontala da je Braco Vrbanjuša ušao bez karte na utakmicu i tu krenu frka... čudi me da se niko nije pošaketao u jednom trenutku, kakve su etikete sijevale. A "velikom treneru" na čast, žao mu cenera a puna mu usta nekakvog pomaganja
Na zapadu ništa, samo *ebavanje majki...
- fole13
#6289 Re: FK Sarajevo
niko ih zbog parole nije dofatio nego nisu dosli do izrazaja pa kako ce biti u centru paznje jednog od osiguranja su gurnuli niz trebinu gdje je nastao belay onda su poceli se udarat s osiguranjemNeelix wrote:ma ne vjerujem da su uletili zbog transparenta...pisalo je nesto u stilu argentinci naduvajte nam se ku*ca
a bgm osigranje udara drama
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#6290 Re: FK Sarajevo
Belaj počeo zbog gluposti, ako se već ne smiju dizati uvredljive parole trebalo ju je oduzeti na ulazu (kao što su nama oduzimali u Banja Luci i to zajebancije neke koje ne sadrže psovke i uvrede), a ne zahtijevati u po frke da se sklanja i to nakon što je stajala par minuta i onda prekomjerna upotreba sile.
- Obuca9
#6291 Re: FK Sarajevo
Ne boli zijan koliko boli činjenica da je tabela trebala izgledati ovako:
Sarajevo 15
Borac 10
Zrinjski 10
Željezničar 9
lištica 9
..umjesto toga izgleda ovako:
Borac 13
Sarajevo 12
Zrinjski 10
Željezničar 9
lištica 9
Dakle umjesto +5 i +6 mi smo u situaciji da imamo -1 i +3
Sarajevo 15
Borac 10
Zrinjski 10
Željezničar 9
lištica 9
Borac 13
Sarajevo 12
Zrinjski 10
Željezničar 9
lištica 9
- ima´l_zime_Marinko
#6292 Re: FK Sarajevo
Koliko sam sa Istoka vidio jedini razlog je bio transparent,sve normalno bilo do tada! po mom skromnom misljenju Lesinari nisu krivi,jedino ako su navijacke provokacije na utakmicama zabranjene onda su krivi,al nidje veze nisu trebali dirati ljude
! igra nikakva,i ne kontam zasto je ubacio onog malog Suljica? sta je sa Pliskom,jel povrijedjen?ako nije veci talenat od onog djeteta jest makar jaci i iskusniji ??? zao mi one trebe sto je pala:D a ja prije neg je pala jaranu govorim kako mi je nesigurna
kad pade
! dobro je vozila neg je mali s loptom kriv
!
- jazzer
#6293 Re: FK Sarajevo
Bas smo lose odigrali...uzasno..
80 minuta ganjamo rezultat a ne mozemo postene sanse da napravimo..
Poklonjen penal pa i njega promasimo..Lose..
Buduci da je Jovic podnio ostavku u Zrinjskom trebalo bi ga dovesti u Sarajevo. Mirza ne moze
ispuniti zahtjeve koji su pred nasim klubom a Jovic je provjeren trener, za nase uslove vjerovatno jedan od najboljih.
80 minuta ganjamo rezultat a ne mozemo postene sanse da napravimo..
Poklonjen penal pa i njega promasimo..Lose..
Buduci da je Jovic podnio ostavku u Zrinjskom trebalo bi ga dovesti u Sarajevo. Mirza ne moze
ispuniti zahtjeve koji su pred nasim klubom a Jovic je provjeren trener, za nase uslove vjerovatno jedan od najboljih.
-
new
#6294 Re: FK Sarajevo
Nije bio problem što je Braco, inače član Skupštine FKS htio ući bez ulaznice, nego što je pokušao uvesti i petoricu svojih prijatelja, a kako mu to nije prošlo napao je momka iz interne kontrole kluba.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#6295 Re: FK Sarajevo
Problem je! Nema nikome ulaska na lijepe oči, ima da pokaže pozivnicu/gratis kartu ili da kupi kartu za tu utakmicu, pa da je pokojni, veliki, Svetozar Vujović, a ne mahalaš sa Vrbanjuše.new wrote:Nije bio problem što je Braco, inače član Skupštine FKS htio ući bez ulaznice
- karanana
#6296 Re: FK Sarajevo
a ima li nas rodjenih igdje na otim tabelama?hz__semir wrote:Ne boli zijan koliko boli činjenica da je tabela trebala izgledati ovako:
Sarajevo 15
Borac 10
Zrinjski 10
Željezničar 9
lištica 9
Borac 13
Sarajevo 12
Zrinjski 10
Željezničar 9
lištica 9
- Obuca9
#6298 Re: FK Sarajevo
Mislio sam na 5 ekipa koje će se boriti za plasman u Evropu. A ti budi iskren pa reci koliko ima među vama Rođenima onih koji vjeruju da će se Velež ove godine plasirati u Evropu ili bar boriti za istu?karanana wrote:a ima li nas rodjenih igdje na otim tabelama?hz__semir wrote:Ne boli zijan koliko boli činjenica da je tabela trebala izgledati ovako:
Sarajevo 15
Borac 10
Zrinjski 10
Željezničar 9
lištica 9
Borac 13
Sarajevo 12
Zrinjski 10
Željezničar 9
lištica 9
-
chino
#6299 Re: FK Sarajevo
ispuniti zahtjeve koji su pred nasim klubom a Jovic je provjeren trener, za nase uslove vjerovatno jedan od najboljih.[/quote]
Jovic bi bio odlicno rijesenje, al cisto sumnjam..
ispuniti zahtjeve koji su pred nasim klubom a Jovic je provjeren trener, za nase uslove vjerovatno jedan od najboljih.[/quote]
Jovic bi bio odlicno rijesenje, al cisto sumnjam..
- Obuca9
#6300 Re: FK Sarajevo
Eto sinoć se prekinuo niz od 35 utakmica bez poraza na Koševu, računajući sva takmičenja (PL, Kup, EL). Posljednji poraz smo doživjeli prije nepune dvije godine, 20. septembra 2008. godine od lištice 1:2.
Također prekinuta je i tradicija protiv Borca, jer im je ovo bila prva pobjeda na Koševu u ove 53 godine koliko se dugo susrećemo s njima.
Također prekinuta je i tradicija protiv Borca, jer im je ovo bila prva pobjeda na Koševu u ove 53 godine koliko se dugo susrećemo s njima.