F1 2008, 2009, 2010 and counting
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Jay Gatsby
#6276 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Keke Rosberg - frajer osvojio titulu s jednom pobjedom u sezoni. Stara dobra vremena 
- Edin H.
#6277 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
To nam radostan dan nije prijavioJay Gatsby wrote:Keke Rosberg - frajer osvojio titulu s jednom pobjedom u sezoni. Stara dobra vremena
-
Jay Gatsby
#6278 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Bio je drugačiji sistem bodovanja. Keke je te 1982. imao 1 pole position, 1 pobjedu, 3 odustajanja i jednom je bio diskvalificiran. Ukupno je u karijeri imao 5 pobjeda.Edin H. wrote:To nam radostan dan nije prijavioJay Gatsby wrote:Keke Rosberg - frajer osvojio titulu s jednom pobjedom u sezoni. Stara dobra vremena
- drndalo
#6279 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Da, ali niko te godine ('82) nije imao vise od 2 pobjede, jako izjednacena sezona, turbo-motori poceli, ali su se kvarili relativno cesto, Rosberg vozio Fordovog V8 atmosferca, koji se nije kvario, ali je bio sporiji... Dakle brzinom ih nije mogao tuci, nego konstantnim osvajanjem poena, a ne zaboravimo da su tada samo prva 6-orica dobijala bodove, dakle nije mogao biti 10-i i zapisati bodove, i jos se za pobjedu dobijalo samo 9 bodova...
On je bio Veliki sampion, i kao covjek, i kao dzentlmen, i kao lafcina-brko...
Od govana je uspio napraviti pitu, a da ne bude pita-govnara... 
On je bio Veliki sampion, i kao covjek, i kao dzentlmen, i kao lafcina-brko...
-
Jay Gatsby
#6280 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Imao bi Pironi vjerovatno više pobjeda da nije imao nesreću. A Keke ni u snu ne bi te godine bio prvak.drndalo wrote:Da, ali niko te godine ('82) nije imao vise od 2 pobjede, jako izjednacena sezona, turbo-motori poceli, ali su se kvarili relativno cesto, Rosberg vozio Fordovog V8 atmosferca, koji se nije kvario, ali je bio sporiji... Dakle brzinom ih nije mogao tuci, nego konstantnim osvajanjem poena, a ne zaboravimo da su tada samo prva 6-orica dobijala bodove, dakle nije mogao biti 10-i i zapisati bodove, i jos se za pobjedu dobijalo samo 9 bodova...
On je bio Veliki sampion, i kao covjek, i kao dzentlmen, i kao lafcina-brko...Od govana je uspio napraviti pitu, a da ne bude pita-govnara...
- Edin H.
#6281 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Nista to, ovaj je nekakav smokljo, ucviko od Ross Brawna, konta da mu dnevnicu ne umanjedrndalo wrote:Vrijeme mu je da cacin gen proradi... Krajnje...
-
radostan dan
#6282 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
pa zar ne znaš to?Edin H. wrote:To nam radostan dan nije prijavioJay Gatsby wrote:Keke Rosberg - frajer osvojio titulu s jednom pobjedom u sezoni. Stara dobra vremena
da su se kockice složile, i da je kimi dobio u spa, mogao je i on, doduše sa dvije pobjede.
- Edin H.
#6283 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Pa nemam bas tako dobru memoriju, a nije mi bas Keke nesto bio posebno interesantan.radostan dan wrote:pa zar ne znaš to?Edin H. wrote:To nam radostan dan nije prijavioJay Gatsby wrote:Keke Rosberg - frajer osvojio titulu s jednom pobjedom u sezoni. Stara dobra vremena
-
radostan dan
#6284 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
otprilike bi to bilo to.drndalo wrote:Da, ali niko te godine ('82) nije imao vise od 2 pobjede, jako izjednacena sezona, turbo-motori poceli, ali su se kvarili relativno cesto, Rosberg vozio Fordovog V8 atmosferca, koji se nije kvario, ali je bio sporiji... Dakle brzinom ih nije mogao tuci, nego konstantnim osvajanjem poena, a ne zaboravimo da su tada samo prva 6-orica dobijala bodove, dakle nije mogao biti 10-i i zapisati bodove, i jos se za pobjedu dobijalo samo 9 bodova...
On je bio Veliki sampion, i kao covjek, i kao dzentlmen, i kao lafcina-brko...Od govana je uspio napraviti pitu, a da ne bude pita-govnara...
poslije mu bilo dosadno, pa se malo takmičio u onim trkama američkih mak-ova.
- drndalo
#6285 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Da nije Schumacher slomio nogu svojom gluposcu, ne bi Irwin dosao u priliku da se mora boriti za titulu, pa mu onda u boxu Ferrarija zaborave iznije jednu od 4 gume za zamijeniti... Sta bi bilo kad bi bilo... Vjerovatno ne bi bio sampion da se Didije nije shebo, ali naglasavam da je te godine kao totalni autsajder sto se auta tice (manje sasije, vise motora) ipak osvojio titulu, a ja sam uvijek volio "underdog" price... Kad je McLaren sa Laudom, Prostom, Sennom, Porscheom i Hondom harao u F1, ja navijao za Ferrari i nosonju Alboreta... Kasnije kada ih Schumacher i Todt napravise dominantnim, meni to bilo dosadno...Jay Gatsby wrote:Imao bi Pironi vjerovatno više pobjeda da nije imao nesreću. A Keke ni u snu ne bi te godine bio prvak.drndalo wrote:Da, ali niko te godine ('82) nije imao vise od 2 pobjede, jako izjednacena sezona, turbo-motori poceli, ali su se kvarili relativno cesto, Rosberg vozio Fordovog V8 atmosferca, koji se nije kvario, ali je bio sporiji... Dakle brzinom ih nije mogao tuci, nego konstantnim osvajanjem poena, a ne zaboravimo da su tada samo prva 6-orica dobijala bodove, dakle nije mogao biti 10-i i zapisati bodove, i jos se za pobjedu dobijalo samo 9 bodova...
Pa dobro, nemojmo pretjerivati, nikad vise nije dobio dovoljno dobro auto da i mogao ponoviti uspjeh, mozda...poslije mu bilo dosadno, pa se malo takmičio u onim trkama američkih mak-ova.
-
radostan dan
#6286 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
ne, ozbiljno, vozio nešto malo, samo ne sjećam se tačno kako se zove ta organizacija, ono gdje se makovi jure...
-
Jay Gatsby
#6287 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
OK, OK, ali nije on baš bio toliki underdog. Svašta se dešavalo u toj sezoni - pogibije, nesreće... Jedanaest vozača je pobjeđivalo - mnogi su mogli uzeti titulu te godine. Kekeu, naravno, svaka čast.drndalo wrote:
Da nije Schumacher slomio nogu svojom gluposcu, ne bi Irwin dosao u priliku da se mora boriti za titulu, pa mu onda u boxu Ferrarija zaborave iznije jednu od 4 gume za zamijeniti... Sta bi bilo kad bi bilo... Vjerovatno ne bi bio sampion da se Didije nije shebo, ali naglasavam da je te godine kao totalni autsajder sto se auta tice (manje sasije, vise motora) ipak osvojio titulu, a ja sam uvijek volio "underdog" price... Kad je McLaren sa Laudom, Prostom, Sennom, Porscheom i Hondom harao u F1, ja navijao za Ferrari i nosonju Alboreta... Kasnije kada ih Schumacher i Todt napravise dominantnim, meni to bilo dosadno...
Apropos Vettela na zadnjoj trci... te godine je i Pironi pretekao Villeneuvea u San Marinu iako su im iz tima rekli da "primire". Nažalost, Gillesa ubrzo više nije bilo među živima.
-
Jay Gatsby
#6288 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Zar Keke nije vozio u DTM-u?radostan dan wrote:ne, ozbiljno, vozio nešto malo, samo ne sjećam se tačno kako se zove ta organizacija, ono gdje se makovi jure...
- drndalo
#6289 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ma da, sama cinjenica da niko nije pobijedio >2x govori kolika je konkurencija bila, moj osvrt na njega kao "underdoga" se odnosila iskljucivo na motor bez turba, gdje si mogao na izlasku iz krivine vidjeti kako turba (kada rade) zderu metre razmaka naspram bez-turbaka... Ko god da je te godine pobijedio, ne bi bilo nezasluzeno... A ne ko sada:"Ciko, ciko, ovaj ispred, iako je iz drugog tima nece da me pusti naprijed, iako sam 0.124 po krugu brzi od njega, kme, kme..." 
Vozio je DTM, cak je i svoj tim imao, samo se ne sjecam tacno godina...
Vozio je DTM, cak je i svoj tim imao, samo se ne sjecam tacno godina...
- simonese
#6291 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
505sCrtom wrote:
- Edin H.
- makaranka
#6293 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
shupirali webbera,odlazi covjek nakon ove sezone
Bild piše da je Red Bullov šef motosporta Helmut Marko, koji je inače već dulje vrijeme izrazito kritičan prema Webberu, dobio zadatak pronaći novog vozača. Trostruki svjetski prvak Vettel bi trebao dobiti mlađeg kolegu koji će biti spreman imati ulogu 'vodonoše' i raditi praktički isključivo za Nijemca.
- simonese
#6294 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
nek' se zna ko kosi a ko vodu nosimakaranka wrote:shupirali webbera,odlazi covjek nakon ove sezoneBild piše da je Red Bullov šef motosporta Helmut Marko, koji je inače već dulje vrijeme izrazito kritičan prema Webberu, dobio zadatak pronaći novog vozača. Trostruki svjetski prvak Vettel bi trebao dobiti mlađeg kolegu koji će biti spreman imati ulogu 'vodonoše' i raditi praktički isključivo za Nijemca.
- drndalo
#6295 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Mozes vjerovati onome sto se pise na internetu, a mozes pogledati i snimak:KvaziExpert wrote:drndalo wrote:
Da nije Schumacher slomio nogu svojom gluposcu,He lost his chance to win the Drivers' Championship at the British Grand Prix at the high-speed Stowe Corner, his car's rear brake failed, sending him off the track and resulting in a broken leg.
http://www.youtube.com/watch?v=DzZYMVZUfaA
Ne zaboravi da se radi o prvom krugu trke u kojoj se on bori za titulu, i u borbi dobro stoji... Nikad niko nije dobio ni trku ni sampionat u prvom krugu, ali su je mnogi izgubili tada... Na snimku ces vidjeti da ga je Irwin pustio s unutrasnje strane, sto je i logicno, Michael je pokusao silovito proci krivinu, ali je isao prebrzo, pa je samo produzio ravno jer prednji tockovi nisu imali gripa da ga povedu u krivinu... Vide se kocnice da rade, doduse prednje, nema nijedne kamere koja pokazuje da li su zadnje zablokirale prije sljunka, tako da ni to nije nemoguce, ALI on je MORAO osjetiti da prije ove krvine da kocnice ne koce kako treba, jer je kocenje (da je bilo kako treba) moralo biti zavrseno prije ove krivine, a kroz krivinu ga je tjerao gasom... Kao sto se vidi kako Irwin kao po sinama smota iza Michaela kroz krivinu kada je ovaj produzio pravo... Ako je osjetio da ne koce dovoljno, morao ih je (bar prednje) zablokirati 30 metara ranije, na samom pocetku krivine, usporiti koliko toliko na tom dijelu asfata, pa onda zanijeti auto i proci kroz krivinu kako god... Makar i odustao nakon toga... Bar ne bi nogu slomio...
Ali ne, Michael iz tog doba je bio stari Michael, pun sebe kao *ovno vitamina, mega-giga-car... Koji i ne treba da koci ikako pred krivinom, jer ga Irwin pusta, a da oni ispred ne pobjegnu previse u toj krivini... Da, to je bila jedna od Michaelovih gluposti... Mozda potpomognuta mehanickim kvarom, ali...
- drndalo
#6296 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ma to ti i kazem, RTL = Michael pa da kazu da nije kvar...? Sjecamo ga se svi iz tih godina, kroz zid bi prosao jer je osjecao da zeli, i moze... Do jednom... 
-
Gray
#6297 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Kakva je ovo sada priča o tome da nije bilo kvara kočnica, pa to niko normalan do sada nije doveo u pitanje, da su otkazale zadnje kočnice. Da su radile pa ne bi skoro punom brzinom udario u zid.
A Schumi je sam dok je još sjedio u bolidu putem radija rekao da su mu otkazale kočnice i da ih provjere kod Irvine-a.
A Schumi je sam dok je još sjedio u bolidu putem radija rekao da su mu otkazale kočnice i da ih provjere kod Irvine-a.
- drndalo
#6298 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ja se tog radio prenosa ne sjecam, i ne sjecam se da ih je tada uopste bilo uzivo za slusati... Nije udario punom brzinom u zid, jer je kocio prije izlaska sa asfalta i vidi se blokiranje prednjih tockova... Ne tvrdim da nije bilo nikakvog kvara, ali tvrdim da je Michael svojom silom (citaj budalastinom) u situaciji u kojoj nije normalno slomiti nogu, istu slomio, te ostao bez titule...
-
Gray
#6299 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
drndalo wrote:Ja se tog radio prenosa ne sjecam, i ne sjecam se da ih je tada uopste bilo uzivo za slusati... Nije udario punom brzinom u zid, jer je kocio prije izlaska sa asfalta i vidi se blokiranje prednjih tockova... Ne tvrdim da nije bilo nikakvog kvara, ali tvrdim da je Michael svojom silom (citaj budalastinom) u situaciji u kojoj nije normalno slomiti nogu, istu slomio, te ostao bez titule...
Nije ni bilo tada prenosa radija, ali je objavljeno da je on kontaktirao ekipu.. i stvarno ne znam odakle sada ta ideja da je budalaštinom slomio nogu, vozio je najnormalnije, zadnje kočnice otkazale i izletio sa staze. Bilo je to na samom početku prvog kruga tako da prije toga nije ni imao priliku jako kočiti da bi vidio da nije nešto uredu. Ovo je prvi put da čujem tu neku tvoju teoriju da je on kriv za izljetanje.
- sema911s
#6300 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
cek momci vi krivite michaela da je on kriv sto je izgubio pritisak i kocnice nisu radile,. neznam vas al de malo ohanite,. procitajte kako rade kocnice,. to da je mogao on kocit ranije a sto bi,recite razlog zasto kocit ranije ,.. kada je on znao kada i gdje kocit.,. f1 vozaci ne drze nogu na kocnici i stalno ne provjeravaju papucicu dal radi kocnica,. vec se koci kada treba i sklanja noga,. mozda je on osjetio malo ranije da su mu kocnice slabe pa javio,. al ti sistemi su pod velikim pritiscima i kvar se tako brzo moze desit da niste svjesni,.
i nedirajte mi MICHAELA bicete donjii
i nedirajte mi MICHAELA bicete donjii