Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
jeza u ledja

#6276 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Mozda ce sad glupo zvucati, ali imam u familiji ljude koji su direktno povezani sa texaskim politickim kruzokom ovdje u mojoj mahali, te sa demokratima i Bill Whiteom u Houstonu (bio u trci za guvernera prije par godina, izgubio od Perryja)...uglavnom, the word around is, i to ono i have it on pretty good authority da je Perry.... - a Ho-Mo-Sexu-Allll. :oops: :dance:
Posto kupio, poto prodo , sto bi rekli forumski mahalasi.
Kazu kao to se tek nedavno saznalo bla bla.

Cak sta vise, rumor is, da mu je taj ljubavnik spalio kucu, odnosno governer's mansion, koja je ono bila historic building u gradu. To se desilo prije par godina.

Ovo sam tadodje cuo preko drugog prijatelja koji je u tim , khm, gay vodama.
Ali ko ce njima vjerovat. :D
jefferson

#6277 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:Mozda ce sad glupo zvucati, ali imam u familiji ljude koji su direktno povezani sa texaskim politickim kruzokom ovdje u mojoj mahali, te sa demokratima i Bill Whiteom u Houstonu (bio u trci za guvernera prije par godina, izgubio od Perryja)...uglavnom, the word around is, i to ono i have it on pretty good authority da je Perry.... - a Ho-Mo-Sexu-Allll. :oops: :dance:

Cak sta vise, rumor is, da mu je taj ljubavnik spalio kucu, odnosno governer's mansion, koja je ono bila historic building u gradu. To se desilo prije par godina.

Puno se ti kreces po tim gay krugovima :lol:
ahuseino

#6278 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

jeza u ledja wrote:Mozda ce sad glupo zvucati, ali imam u familiji ljude koji su direktno povezani sa texaskim politickim kruzokom ovdje u mojoj mahali, te sa demokratima i Bill Whiteom u Houstonu (bio u trci za guvernera prije par godina, izgubio od Perryja)...uglavnom, the word around is, i to ono i have it on pretty good authority da je Perry.... - a Ho-Mo-Sexu-Allll. :oops: :dance:

Kauboj Gej :P

Nego sta cekas, sto ne shiris dobar glas... :D

Ima moj jedan jaran "kliniku" sa lijecenje homosexualizma u Srbiji :-) . Fino - chist vazduh, selo, policijski saHat :P Kush bolje.
Mozda mu mogu nach' shtelu, ako ima ljekarsko osiguranje. :skoljka:

Nego toliko su diverse ti republikanci, zajebali su demokrate... imaju zenu, crnca, starca i gej-a...
jeza u ledja

#6279 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Ma to je sve tric trac, ali eto interesantno. :P

Znaju se te glasine za Perryja poodavno, ne otkrivam ja toplu vodu.

Ma ne znate vi kakva je to klika i kakve su to price, ohh myy. (ovo zamislite da sam rekao sa gej + texaskim naglaskom :lol: :mrgreen: )
Prvo, zglave niko od njih nema ni blizu socijalno konzervativna razmisljanja u stvarnosti kakvim se predstavljaju, drugo svi su oni raja medjusobno (pa eto i Perry je bio D, doduse u doba kada je cijeli TX bio vecinski D), trece i najvaznije, TX je fakat drzava za sebe, medju tim ljudima para ko u prici i puca njima neka stvar za DCjem ili Amerikom, njima samo da im je da srede poslove svojim haverima u Houstonu i Dallasu, the good ole boys, s kojima su isli na A&M ili UT ili Rice ili nesto slicno tome. A zene u i oko toga samo tric trac , zamisljaju da je Dallas Pariz jebote. Malo na Cowboys utakmice, malo Longhorns, malo na bankete u Dallas, malo na safari u neciji ranc u west Tx (slicno ko kad je Chenney upuco onog jadu), malo na skijanje u Colorado (tamo su sve pokupovali), ravno im do mora i boli kurac za svijet van Tx.
A znate koje su to pare koje se tu vrte!! Profita ko u prici. Tipican primjer - jedan od tih likova (tipican good ole boy, Red McCombs) je izletio kapital za F1. Ej, dovukli na F1 usred Tx . Devedeset devet posto ljudi nije ni znalo sta je to al neka. Ma samo igracka da se malo pokazu da i ovdje zivi "gospoda sa parama", pa malo kad dodju ovi sa Azurne Obale da im pokazu kako mi to... :-)
Nigdje toliko para a tako mali kruzok ljudi koji to kontrolise. A sve na polu-seljacki nacin, sve je to tu, na maloj areni, nije tesko zaviriti u taj svijet.
Zato, kao sto sam od nekoga jednom cuo - ovo je kao americki Sandzak :lol: , a Amerika i DC "nas" interesuju samo toliko koliko ce "nam" donjeti zelembaca i srediti kojekakve trade deals ili sta ti ja znam.

Mada, da se razumijemo, mnoooogo je ovdje kvalitetnih ljudi iz raznih sfera i na raznim nivoima, te jedna doza optimizma, slobodumlja, samopouzdanja, svojeglavosti, te na neki nacin opustenosti, kakve nema nigdje drugo u SAD. A svi ovi kvazi-konzervativci sto se pojavljuju u nacionalnom eteru, zglave to nisu u stvarnom zivotu, cak naprotiv, a pogotovo nisu najbolje sto Tx ima. Al jebiga, it sells to be a conservative nut.

Htio sam reci u vezi Perija, ovo sam cuo "iz unutrasnjih izvora" ljudi koji se motaju po tim krugovima, a ne neko da je procitao u novinama, cuo na tv ili slicno. A jos onda kad cujes od jednog od njegovih.... :razz:
jeza u ledja

#6280 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Usput, zar niste primjetili kad je Perry rekao Cainu: "I love you, brother"? :lol: :lol: :lol:
ahuseino

#6281 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

jeza u ledja wrote:Usput, zar niste primjetili kad je Perry rekao Cainu: "I love you, brother"? :lol: :lol: :lol:
Jes, jes...
Brother from another mother... :lol: :lol:

A i lice nevjerovatno. :wink:
ahuseino

#6282 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

jeza u ledja wrote:Ma to je sve tric trac, ali eto interesantno. :P

....
Bogam' meni otkrivash...

Ja cu nutom krenut' da zarim i palim. Pocecu s: "I have it on good authority... down in Texas, and this is not a rumor - it's the God honest truth - he uses makeup not only because of cameras and lighting, heeee - LIKES IT!... " :P :skoljka:

... not that there's anything wrong with that. :D
jeza u ledja

#6283 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

ahuseino wrote:
jeza u ledja wrote:Ma to je sve tric trac, ali eto interesantno. :P

....
Bogam' meni otkrivash...

Ja cu nutom krenut' da zarim i palim. Pocecu s: "I have it on good authority... down in Texas, and this is not a rumor - it's the God honest truth - he uses makeup not only because of cameras and lighting, heeee - LIKES IT!... " :P :skoljka:

... not that there's anything wrong with that. :D
Hahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ahuseino

#6284 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

...

The Woman Who Knew Too Much
The Woman Who Knew Too Much
Millions of Americans hoped President Obama would nominate Elizabeth Warren to head the consumer financial watchdog agency she had created. Instead, she was pushed aside. As Warren kicks off her run for Scott Brown’s Senate seat in Massachusetts, Suzanna Andrews charts the Harvard professor’s emergence as a champion of the beleaguered middle class, and her fight against a powerful alliance of bankers, lobbyists, and politicians.
Nastavlja se (opsirno!) u clanku...
jeza u ledja

#6285 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Koga zanima prica o FEDu i to, juce na Dilan Ratigan Show ima segment upravo o tome. Kako su isti ljudi u FEDu, kao i u bankama, kako FED kontrolise sve, a niko ne kontrolise njih, itd. Cak ima i senator (Bernie Sanders) koji se u programu javlja i objasnjava kako se nesto mora uciniti po tom pitanju. Program je MSNBC.

Al ne, ne prica se o tome u mainstream medijima. :zjev:
severin

#6286 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by severin »

jeza u ledja wrote:Koga zanima prica o FEDu i to, juce na Dilan Ratigan Show ima segment upravo o tome. Kako su isti ljudi u FEDu, kao i u bankama, kako FED kontrolise sve, a niko ne kontrolise njih, itd. Cak ima i senator (Bernie Sanders) koji se u programu javlja i objasnjava kako se nesto mora uciniti po tom pitanju. Program je MSNBC.

sto bi se pricalo kad im to nije u interesu...

a ovom se baraku pokakim u paradna usta nista nije bolji od onoga baraka iz izraela...jbt covjek obecao povuci djecu iz
afganistana i iraka a jos gore napravio nove ratove....cist dokaz samo da je tu sa se smjeska i laze za druge interese...
jeza u ledja

#6287 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

severin wrote:
jeza u ledja wrote:Koga zanima prica o FEDu i to, juce na Dilan Ratigan Show ima segment upravo o tome. Kako su isti ljudi u FEDu, kao i u bankama, kako FED kontrolise sve, a niko ne kontrolise njih, itd. Cak ima i senator (Bernie Sanders) koji se u programu javlja i objasnjava kako se nesto mora uciniti po tom pitanju. Program je MSNBC.

sto bi se pricalo kad im to nije u interesu...
Jesi ti procito sta sam ja napisao? E ako si procitao zasto si napisao to sto si napisao kad ti ja iznad dajem primjer kako se na jednom velikom mediju prica upravo o tome?
ahuseino

#6288 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

Shema sa FEDom je dobro komplikovana... razumijem i beneficije i mane postojanja FEDA, ali u sustini jeste ko da vuk ovce shuva... ova diskusija privlaci teoreticare ko muhe na ... pa se prica zna otegnut', a i nije narocito pametna prica.

Rumor has it... da su dva preCjednika i jedan kongresmen zaplatili akonto ovog.
severin

#6289 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by severin »

ma kako god svi su iz prilozenoga vidjeli da je obama nije nista bolji od busha na kraju ispao nit je povukao vojnike
kao sto je obecao jos je otvorio nove ratove znaci ne pita se on nista tu samo je lutka postavljena nit ti predsjednici rade zaljudske interese vec je samo necija ideja taj obama...
ahuseino

#6290 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

Jestel' culi vijesti? :shock: :? :zoka:

We'll see how that goes...
jefferson

#6291 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

ahuseino wrote:Jestel' culi vijesti? :shock: :? :zoka:

We'll see how that goes...
Ma ici ce OK, sve vise se pokazuje da je pogodio strategiju kada su u pitanju medjunarodni odnosi, vanjska politika i nacionalna sigurnost.
jeza u ledja

#6292 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

severin wrote:nit je povukao vojnike
Danas izjavio da ce SAD povuci i zadnjeg vojnika iz Iraka do kraja ove godine. Vec su ih povukli vise od 100,000. Irak - zdravo.
Bodkin

#6293 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Bodkin »

jeza u ledja wrote:
Danas izjavio da ce SAD povuci i zadnjeg vojnika iz Iraka do kraja ove godine. Vec su ih povukli vise od 100,000. Irak - zdravo.
da pogodim odgovor: "ma jebo obamu isti je ko bus. rekao da ce povuci djecu iz avganistana a on nove ratove pocinje" :-D
ludimilojko

#6294 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ludimilojko »

Napokon odose...Dabogda vam se svaka tako zavrsavala neuspjesno..sta su uradili u Iraku?? nista samo stete napravili...koja .amad..pozz
nosara

#6295 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by nosara »

jeza u ledja wrote:
Mogu i mene povuc... :D
mladtrek

#6296 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by mladtrek »

nosara wrote:
jeza u ledja wrote:
Mogu i mene povuc... :D
iz jedne zemlje povuce (ako povuce iz iraka) a u dvije posalje trupe (Libija i Uganda)

A btw za neupucene iz Iraka nece povuci sto mu je cejf nego sto je Maliki pod pritiskom javnosti u Iraku
zahtjevao da ako hoce da ostanu u Iraku nece vaziti ono pravilo koje namecu malim zemljama da
se nemoze Americkim vojnicima suditi u zemlji u kojoj se nalaze za bilo koji zlocin

- prevedeno moze ti silovati i mater i sestru nemozes mu nista vec ce mu "suditi" americki vojni sud
koji je toliko pravedan da su takvi excesi u Japanu bili vrednovani za od nista pa do maximalno
godine zatvora (vjerovatno ako je silovao nekog na po ulice u po bjela dana - ovo u zagradi je naravno moja pretpostavka ostalo su cinjenice)

Eh sad kad im je maliki ovo postavio kao uslov - presabrali su se i skontali da se pametnije povuci nego
dolaziti u situacije da neki americki vojnik zavrsi na Irackom sudu gdje bi za silovanje bio objesen
jeza u ledja

#6297 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

mladtrek wrote:
iz jedne zemlje povuce (ako povuce iz iraka) a u dvije posalje trupe (Libija i Uganda)
U Libiji nema americkih trupa. U Ugandu je poslano oko 100injak ljudi.
mladtrek wrote: A btw za neupucene iz Iraka nece povuci sto mu je cejf nego sto je Maliki pod pritiskom javnosti u Iraku
zahtjevao da ako hoce da ostanu u Iraku nece vaziti ono pravilo koje namecu malim zemljama da
se nemoze Americkim vojnicima suditi u zemlji u kojoj se nalaze za bilo koji zlocin

- prevedeno moze ti silovati i mater i sestru nemozes mu nista vec ce mu "suditi" americki vojni sud
koji je toliko pravedan da su takvi excesi u Japanu bili vrednovani za od nista pa do maximalno
godine zatvora (vjerovatno ako je silovao nekog na po ulice u po bjela dana - ovo u zagradi je naravno moja pretpostavka ostalo su cinjenice)

Eh sad kad im je maliki ovo postavio kao uslov - presabrali su se i skontali da se pametnije povuci nego
dolaziti u situacije da neki americki vojnik zavrsi na Irackom sudu gdje bi za silovanje bio objesen
Hoces da kazes da ih je iracka vlada istjerala protiv njihove volje?
Payton

#6298 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Payton »

Povlaci trupe, ccc. I to fino izadje pred citav svijet i palamudi o tome, kako se oni fino povlace, kako su zavrsili misiju sirenja demokratije i da su oslobodili narod Iraka od diktature i donijeli im demokratiju i blagostanje.

Da hoce onda i nas "uzet" pa nas onda "pustit" da malo brate i mi napredujemo, a ne samo tamo neki Irak ili Libija. Ne kontam zasto toliko preferiraju taj bliski istok, mora da ih stvarno mnogo vole?

Cuo sam ja za jos nekoliko diktatura i gdje se narod jadan pati pod tom vlascu. Ja mislim da bi konacno trebali pomoc i narodu Sjeverne Koreje, Kube, Kine, Burme, Venecuele i Irana. Konacno su i te zemlje zasluzile da budu oslobodjene i da im Ameri i NATO donesu koka kolu i miki mausa.
nosara

#6299 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by nosara »

Payton wrote:Povlaci trupe, ccc. I to fino izadje pred citav svijet i palamudi o tome, kako se oni fino povlace, kako su zavrsili misiju sirenja demokratije i da su oslobodili narod Iraka od diktature i donijeli im demokratiju i blagostanje.

Da hoce onda i nas "uzet" pa nas onda "pustit" da malo brate i mi napredujemo, a ne samo tamo neki Irak ili Libija. Ne kontam zasto toliko preferiraju taj bliski istok, mora da ih stvarno mnogo vole?

Cuo sam ja za jos nekoliko diktatura i gdje se narod jadan pati pod tom vlascu. Ja mislim da bi konacno trebali pomoc i narodu Sjeverne Koreje, Kube, Kine, Burme, Venecuele i Irana. Konacno su i te zemlje zasluzile da budu oslobodjene i da im Ameri i NATO donesu koka kolu i miki mausa.
Uh, pa tamo je vec jednom pucala picka... Naucili su lekciju... :D
Jack Be Nimble

#6300 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Jack Be Nimble »

Dobar ovaj Obama sto se tice ubijanja diktatora i fundamentalista.
Post Reply