Ma to je sve tric trac, ali eto interesantno.
Znaju se te glasine za Perryja poodavno, ne otkrivam ja toplu vodu.
Ma ne znate vi kakva je to klika i kakve su to price, ohh myy. (ovo zamislite da sam rekao sa gej + texaskim naglaskom

)
Prvo, zglave niko od njih nema ni blizu socijalno konzervativna razmisljanja u stvarnosti kakvim se predstavljaju, drugo svi su oni raja medjusobno (pa eto i Perry je bio D, doduse u doba kada je cijeli TX bio vecinski D), trece i najvaznije, TX je fakat drzava za sebe, medju tim ljudima para ko u prici i puca njima neka stvar za DCjem ili Amerikom, njima samo da im je da srede poslove svojim haverima u Houstonu i Dallasu, the good ole boys, s kojima su isli na A&M ili UT ili Rice ili nesto slicno tome. A zene u i oko toga samo tric trac , zamisljaju da je Dallas Pariz jebote. Malo na Cowboys utakmice, malo Longhorns, malo na bankete u Dallas, malo na safari u neciji ranc u west Tx (slicno ko kad je Chenney upuco onog jadu), malo na skijanje u Colorado (tamo su sve pokupovali), ravno im do mora i boli kurac za svijet van Tx.
A znate koje su to pare koje se tu vrte!! Profita ko u prici. Tipican primjer - jedan od tih likova (tipican good ole boy, Red McCombs) je izletio kapital za F1. Ej, dovukli na F1 usred Tx . Devedeset devet posto ljudi nije ni znalo sta je to al neka. Ma samo igracka da se malo pokazu da i ovdje zivi "gospoda sa parama", pa malo kad dodju ovi sa Azurne Obale da im pokazu kako mi to...
Nigdje toliko para a tako mali kruzok ljudi koji to kontrolise. A sve na polu-seljacki nacin, sve je to tu, na maloj areni, nije tesko zaviriti u taj svijet.
Zato, kao sto sam od nekoga jednom cuo - ovo je kao americki Sandzak

, a Amerika i DC "nas" interesuju samo toliko koliko ce "nam" donjeti zelembaca i srediti kojekakve trade deals ili sta ti ja znam.
Mada, da se razumijemo, mnoooogo je ovdje kvalitetnih ljudi iz raznih sfera i na raznim nivoima, te jedna doza optimizma, slobodumlja, samopouzdanja, svojeglavosti, te na neki nacin opustenosti, kakve nema nigdje drugo u SAD. A svi ovi kvazi-konzervativci sto se pojavljuju u nacionalnom eteru, zglave to nisu u stvarnom zivotu, cak naprotiv, a pogotovo nisu najbolje sto Tx ima. Al jebiga, it sells to be a conservative nut.
Htio sam reci u vezi Perija, ovo sam cuo "iz unutrasnjih izvora" ljudi koji se motaju po tim krugovima, a ne neko da je procitao u novinama, cuo na tv ili slicno. A jos onda kad cujes od jednog od njegovih....