Google kaže da je slika iz 1948 , logično je onda da je JAT-ov neboder izgrađen prije Drugog svjetskog rata zar ne ?
Mislila sam da je izgrađen nakon . Ko zna ?
Hvala

Jestesplinter wrote:@dragma Jel ova prva slika ona vila na raskrsnici Karpuzove i Musa Čazima Čatiča il tako nekako, jbg znam bolje one stare nazive ulica
hrasno wrote:
Vila Popper, bravo nikad ne bih skontao...
Sad je ovdje neka americka rezidencija.dragma wrote:Jestesplinter wrote:@dragma Jel ova prva slika ona vila na raskrsnici Karpuzove i Musa Čazima Čatiča il tako nekako, jbg znam bolje one stare nazive ulica
hrasno wrote:
Vila Popper, bravo nikad ne bih skontao...
Nekada se na ovoj temi pisalo o tome, pa sigurno ima onih koji znaju to bolje. Otprilike, džamija Ćemaluša koja je bila na tom mjestu je srušena između dva svjetska rata, tridesetih, a radovi na neboderu su počeli krajem tridesetih (imam u glavi 1938-1939., ali ne mora ništa da znači). Zbog rata, radovi su se odužili, a neboder završen 1947. godine.sabina1 wrote:Pitanje za sve vas koji znate više.
Google kaže da je slika iz 1948 , logično je onda da je JAT-ov neboder izgrađen prije Drugog svjetskog rata zar ne ?
Hvala
JanuaryJones wrote:Ima li neko sliku okretaljke na Ilidži prije rata/nakon rata dok nije bilo Sara centra, restorana Bosna, kružnog toka?

dragma wrote:
imaš i na ovom videu u pocetku mali dio, ako nisi gledaoJanuaryJones wrote:Bravo @Seawolf
Nije ovo on, ovo mu je tetićbitanga_sa_otesa wrote:vidi muhe sto asikuje
shalla wrote:Nije ovo on, ovo mu je tetićbitanga_sa_otesa wrote:vidi muhe sto asikuje

Hvala punomistek wrote:Nekada se na ovoj temi pisalo o tome, pa sigurno ima onih koji znaju to bolje. Otprilike, džamija Ćemaluša koja je bila na tom mjestu je srušena između dva svjetska rata, tridesetih, a radovi na neboderu su počeli krajem tridesetih (imam u glavi 1938-1939., ali ne mora ništa da znači). Zbog rata, radovi su se odužili, a neboder završen 1947. godine.sabina1 wrote:Pitanje za sve vas koji znate više.
Hvala
Tačno @Mirseksabina1 wrote:Hvala punomistek wrote:Nekada se na ovoj temi pisalo o tome, pa sigurno ima onih koji znaju to bolje. Otprilike, džamija Ćemaluša koja je bila na tom mjestu je srušena između dva svjetska rata, tridesetih, a radovi na neboderu su počeli krajem tridesetih (imam u glavi 1938-1939., ali ne mora ništa da znači). Zbog rata, radovi su se odužili, a neboder završen 1947. godine.sabina1 wrote:Pitanje za sve vas koji znate više.
Hvala