SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
bez_ideje

#6276 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Ista sam ti taka blue_sky
Da pozdravim razmjenjivacice od danaske baby,woman,baybeline :mrgreen:
Jedva cekam da se sutra sminkam :lol: :lol:
zamzija

#6277 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

blue_sky wrote:ja ne znam zasto, ali ne mogu uopste razlikovati maskare nesto posebno.....uglavnom sve su mi iste i ne mogu se na neku posebno pozaliti. Bez ozbira na cijenu, ne vidim neku aman razliku.
:thumbup:
blue_sky

#6278 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by blue_sky »

znaci nisam sama, kul :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#6279 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

blue_sky wrote:ja ne znam zasto, ali ne mogu uopste razlikovati maskare nesto posebno.....uglavnom sve su mi iste i ne mogu se na neku posebno pozaliti. Bez ozbira na cijenu, ne vidim neku aman razliku.
+1 :-) :D

Nakon sto sam jednom dala 25 KM za maskaru mf a ona se za mjesec-dva osusila, skontala sam da je meni ipak bolja moja oriflajmova od 6,7 km :-) :lol:
blue_sky

#6280 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by blue_sky »

ladyblue18 wrote:

Nakon sto sam jednom dala 25 KM za maskaru mf a ona se za mjesec-dva osusila, skontala sam da je meni ipak bolja moja oriflajmova od 6,7 km :-) :lol:
jasta :D a da vidis tek rimmelove od 5KM, cuchi k'o luda :lol:
alica.k

#6281 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ma dobro, neko ko ima kvalitetne trepavice sigurno nece vidjeti preveliku ili ikakvu razliku.

na meni je razlika jaaaako ocita, ne samo meni nego i ljudima oko mene. al nije sve u cijeni...clarins maskara koju sam platila 50tak KM mi je katastrofalna bila. lancome hypnose obicna...uzas. chanel exceptionnel i inimitable...obje uzas.

od jeftinijih su mi bourjois dobre, posebno ona nedavna, sto se iz dva puta stavlja (sad i oriflame ima takvu). deborah neku maskaru sam dugo vremena koristila...sve dok mi nije dosadila.
a nekada davno mi je maybelline sky high curls bila super i ekstra :D.

tri naj naj maskare koje sam koristila: diorshow, hr lash queen i ova sad lancome hypnose drama.

medjutim...sljedeca nece biti nijedna od njih, pokusavam da se maknem od crne i sive liste koliko god mogu (znam da je dior teoretski na bijeloj listi al...)
Sarajevski_Marlboro

#6282 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Sarajevski_Marlboro »

Ama možete vi ,sta cu ja s telecim trepavicama?
nera18

#6283 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

plavooka wrote:ima neko tu da radi s Avonom ? ne znam koji je ovo ruž

Image

ambalaža je kao kod klasičnih PW ruževa ali zlatne boje , na dnu piše samo nijansa - Sunset
dobila sam ga i hoću ga recenzirat ali nigdje ga ne nalazim na online katalogu - treba mi tačan naziv i cijena

ni ovu maskaru isto

Image

Super Enchant se zove, ne znam cijenu
joj zaboravih te, maskare nema vis enikako u katalogu, mijenjali su joj naziv i pakovanje tako da ce se sada pojaviti tek ponovo u novom ruhu :) a ne mogu naci kuci iduci katalog za ruz, javim se cim prije
LieToMe

#6284 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

ALexis wrote:djevojke, je li ovo ona maskara koju hvalite?
Image

ono nesto 5-6KM?
ja sam je nedavno uzela i za moje trepavice je katastrofalna, ulijepila ih i spojila pa od gustih trepavica dobih one trci-trci pa trepavica i poklonih je na kraju. sad trenutno koristim maybelline volume express (tamno plava-poskidala se sva slova pa mislim da je to ta) nije losa, ali nije sad nesto da padnes na dupe.
mislim da cu se opet vratiti na max factor. bila je nekad davno (prije jedno 6-7 godina) ona dvobojna max factorova, oblik kao oko (srebrno i crno) i bila mi je odlicna ali onda ne upratih vise sta se desi s njom.
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#6285 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ALexis »

meni one dvobojne ne odgovaraju, uvijek bijelo ostaje... ali naprave cuda sto jes' jes'.
ja ovu kupujem mami, pa valjda ce biti zadovoljna.
inace, najzadovoljnija sam do sad bila sa 2000 kalorija i sa jednom anonimnom ljubicastom maskarom koju sam dobila na poklon a na njoj nema nikakvog naziva ni proizvodjaca. misteri. :shock:
LieToMe

#6286 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

e da, dobro jutro dame :-D ja se malo zanijela pa se ni ne pozdravih ;-)
i sve pohvale za onaj korektor zeleni iz ofilame-a, uzela nedavno na snizenju (oko 4,50 KM) i odlican je, odusevljena sam ko malo cim u zadnje vrijeme 8-)
vec 2-3 dana samo stavim prvicu tog zelenog tamo gdje se crveni i samo transparetni puder u prahu velihom cetkom, nista drugo sem toga i kreme naravno kad progledam i lice mi savrseno (kuc-kuc) ne smijem se ni hvalit :-D tako da ako se ko premisljao oko toga preporucujem :-D
saga

#6287 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by saga »

Ta essence je daleko bolja nakon nekog vremena kad se malo osusi. Mada dok docekah da se osusi morala kupit drugu :-D
Ma.Le.Na

#6288 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

pitanje u vezi avona...ako sad nesto narucim kada bi mi moglo stici? :)
Michun

#6289 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

blue_sky wrote:
ladyblue18 wrote:

jasta :D a da vidis tek rimmelove od 5KM, cuchi k'o luda :lol:
Ja osjetim razliku po: opadanju iliti trunjenju maskare po licu, preslikavanju maskare s donjih trepavica po podocnjacima (poduge doRnje), svrabezu okica, opadanju trepusa kad skinem maskaru. Eto to je za mene razlika. A sto se tice nanosenja i efekta, zavisi kakve trepuse imas i ako znas izabrati cetkicu, ona od 5 KM moze biti super.
VenomousV

#6290 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

jutro zene =)

saga wrote:Ta essence je daleko bolja nakon nekog vremena kad se malo osusi. Mada dok docekah da se osusi morala kupit drugu :-D
ja ne volim one mokre nikako :x
neko je pisao da brise ostatak (valjda samo maramicom jedan potez), kontam to da probam :D
Lounge Act

#6291 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

Michun wrote:Ja osjetim razliku po: opadanju iliti trunjenju maskare po licu, preslikavanju maskare s donjih trepavica po podocnjacima (poduge doRnje), svrabezu okica, opadanju trepusa kad skinem maskaru. Eto to je za mene razlika. A sto se tice nanosenja i efekta, zavisi kakve trepuse imas i ako znas izabrati cetkicu, ona od 5 KM moze biti super.
ma znaju i one skupe biti jednako tako lose, meni su se loreal telescopic u srebrnom pakovanju i loreal volume million lashes extra black bile katastrofa, trune se ispod oka, a na gornjem kapku ostaju tamne mrlje, bolja mi je bila miss sporty maskara od 4 KM nego one od 25 :roll: a definitivno najbolje su mi loreal double extension :wink:
LieToMe

#6292 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

ma ja volim onako-onako :-D ni previse suhe jer onda spadaju sa trepavica ni one tecne sto mi samo ulijepe trepavice i bitno mi je da imaju dobru cetku. do sada (a probala sam skoro sve) najbolje cetke nekako ima max factor (ili je to vise subjektivno) i nekako se uvijek ko lesi vracam max factoru
nera18

#6293 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Ma.Le.Na wrote:pitanje u vezi avona...ako sad nesto narucim kada bi mi moglo stici? :)
u subotu iducu
Ma.Le.Na

#6294 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

a kada moram javiti za narudzbu..htjela bi vidjeti da li mi sestri nesto treba...a to necu prije veceras nekad..?
nera18

#6295 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Ma.Le.Na wrote:a kada moram javiti za narudzbu..htjela bi vidjeti da li mi sestri nesto treba...a to necu prije veceras nekad..?
imas vremena, do ponedjeljka recimo
:)
Ma.Le.Na

#6296 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

hvala :)
ti si u SA?
kakav nered

#6297 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

enisa wrote:
Michun wrote:Ja osjetim razliku po: opadanju iliti trunjenju maskare po licu, preslikavanju maskare s donjih trepavica po podocnjacima (poduge doRnje), svrabezu okica, opadanju trepusa kad skinem maskaru. Eto to je za mene razlika. A sto se tice nanosenja i efekta, zavisi kakve trepuse imas i ako znas izabrati cetkicu, ona od 5 KM moze biti super.
ma znaju i one skupe biti jednako tako lose, meni su se loreal telescopic u srebrnom pakovanju i loreal volume million lashes extra black bile katastrofa, trune se ispod oka, a na gornjem kapku ostaju tamne mrlje, bolja mi je bila miss sporty maskara od 4 KM nego one od 25 :roll: a definitivno najbolje su mi loreal double extension :wink:
a meni je ta loreal telescopic srebrna jedna od dražih :D dugo sam je koristila i kad su je povukli bila sam u pravoj frci šta kupiti, ništa mi se nije sviđalo...sad su je ponovo vratili, ali sam se nekako navikla na max factor false lash effect maskaru tako da dvojim šta sljedeće kupiti... meni je kod maskare bitno da je mogu staviti samo malo i da mi produži trepavice...ne volim kad imam previše maskare na očima...za navečer samo stavim sloj više...zato mi je ona bila baš super...i meni se nije trunila ispod oka ili ostavljala mrlje (vjerojatno imam kraće trepavice od vas :D )
Ma.Le.Na

#6298 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

maskare
sada koristim 3 ..nikad ih vise nisam imala :roll:
pokusavam se drzati one - Jedna po jedna..jer osuse se svakako..

imam:
Lancome Définicils - ona nije losa..u sustini mi se ne razmazuje lako kada mi oci zasuze..a imam bas problema sa suzenjem ociju..tako da se ona drzi jako dobro...losa mi je cetkica..nije gusta koliko sam ja navikla..izduzi trepavice ali im ne da poseban volumen...a meni je bitniji volumen..i malo se truni..

MF false lash effect - do sada najbolja
dugo sam koristila 2000 cal. ali mi se potrosi jako brzo
ova duze traje i daje ekstra volumen..stvarno sam pre pre prezadovoljna njom

loreal - million lashes...bez veze...ne svidja mi se
ni cetkica..ni maskara..nikako mi se ne svidja..
plavooka

#6299 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

Partizzanka wrote:ja sam ovdje nasla onu lorealovu crnu duplu
jel to ta plavooka sto fino produzi trepuske

haj slikaj svoje sa njom pa da vidim ucinak moze+?????
Misliš na onu maskaru iz Loreal seta ? Može, uslikam ti danas sa i bez maskare da vidiš

Nera hvala na trudu, vjerovatno će izaći uskoro pa nema još, tako mi nekad znaju poslat šminku koja tek kasnije izađe u katalogu, ko ono trobojno sjajilo - sturila sam se tražeći :) Ništa, sačekaću malo s recenzijom
LieToMe

#6300 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

Ma.Le.Na wrote:maskare

MF false lash effect - do sada najbolja
dugo sam koristila 2000 cal. ali mi se potrosi jako brzo
ova duze traje i daje ekstra volumen..stvarno sam pre pre prezadovoljna njom
:thumbup:

ja cekam da potrosim ovu svoju pa da se opet vratim na ovu, bas mi dobro pase
Post Reply