pa nista onda ih pustiti da nas maltretirajuThorgerson wrote:Gdje sa noge na nogu? Ne znas ko je, ne znas sta je, odakle je. Pa evo i da znas sta mozes?strucnjakdemagog wrote:ne znam kako komentarisati na ovoj temi, a da ne prekrsim pravila foruma. ukratko, treba im j... mater. pustis ga tu, das mu smjestaj, on ti pljacka narod koji mu pomaze. kako bih ja to s noge na nogu, kakve konvencije i p.m.
To ce drzava uzeti avion potrpati ih i vratiti odakle su dosli? Hahahah.
Pa mi nemamo zatvora za nase ljude, kamo li njihove.
Jedino da sad napravimo logor u sred evrope. To bi bilo bas ono genijalna ideja.
Ilegalni migranti u BiH
- Blixen
#6276 Re: Migranti u BiH
-
sumirprimus
#6277 Re: Migranti u BiH
jestel sigurni da su sve migranti?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6278 Re: Migranti u BiH
ima i izbjeglica
- Blixen
#6279 Re: Migranti u BiH
eno i svabo neki medju njimasumirprimus wrote:jestel sigurni da su sve migranti?

On je otkriven u centru grada, a kasnije je utvrđeno da živi u migrantskom kampu. Kod njega su pronađeni i lični dokumenti te pasoš Njemačke. Riječ je o Niklasu Arminu Mundingu (Niclas), koji je rođen 1. septembra 1993. godine.
On je volonterima jedne humanitarne organizacije ispričao da je beskućnik u Njemačkoj, ali da ne zna kako je završio u BiH.
-
sumirprimus
#6280 Re: Migranti u BiH
vracaju se s ratista?

- strucnjakdemagog
#6281 Re: Migranti u BiH
kao prvo, poostriti kontrolu na granicama, tako da se smanji priliv novih. a ove sto su vec tu, svakodnevno pretresati, kontrolisati i po potrebi mlaviti, pa da im ne pada na pamet vise da cine krivicna djela. zar par mjeseci prepolovices im broj.Thorgerson wrote:Gdje sa noge na nogu? Ne znas ko je, ne znas sta je, odakle je. Pa evo i da znas sta mozes?strucnjakdemagog wrote:ne znam kako komentarisati na ovoj temi, a da ne prekrsim pravila foruma. ukratko, treba im j... mater. pustis ga tu, das mu smjestaj, on ti pljacka narod koji mu pomaze. kako bih ja to s noge na nogu, kakve konvencije i p.m.
To ce drzava uzeti avion potrpati ih i vratiti odakle su dosli? Hahahah.
Pa mi nemamo zatvora za nase ljude, kamo li njihove.
Jedino da sad napravimo logor u sred evrope. To bi bilo bas ono genijalna ideja.
- insomnia78
#6282 Re: Migranti u BiH
Kojim granicama? Pa u šumsku ne smiješ priviriti. Jedino da izadješ na entitetsku
- strucnjakdemagog
#6283 Re: Migranti u BiH
pa zar ne cuva granice drzavna granicna sluzba?
- ćiribiribela
#6284 Re: Migranti u BiH
Meni sve bilo jasno kad sam prosle sedmice u kladusi vidjela migranta sa dva telefona (jedan od njih novi iphone) i air maxicama. 
- strucnjakdemagog
#6285 Re: Migranti u BiH
meni ne smeta sto oni nose telefone i maxice, ali ako te neko primio u svoju zemlju, ima da postujes pravila te zemlje. nisu ovako agresivni bili prvih mjesec-dva, a kad su vidjeli da mogu da rade sta hoce bez ikakvih sankcija, uhvatili fursata.ćiribiribela wrote:Meni sve bilo jasno kad sam prosle sedmice u kladusi vidjela migranta sa dva telefona (jedan od njih novi iphone) i air maxicama.
-
sarkić ajid-paša
#6286 Re: Migranti u BiH
Zanimljiv video na ovoj stranici ,ljudi kažu da im je u Njemačkoj obećana kuća i svakom 5000 eura
https://www.facebook.com/42319365178834 ... 858400293/
https://www.facebook.com/42319365178834 ... 858400293/
-
biscanka2
- Ramzess Veliki
#6288 Re: Migranti u BiH
Sumskoj svaka cast. Nama bi valjao takav ko Dodick.insomnia78 wrote:Kojim granicama? Pa u šumsku ne smiješ priviriti. Jedino da izadješ na entitetsku
- Thorgerson
#6289 Re: Migranti u BiH
A kako to mislis uraditi i s cim? Pa ne ide ni ova bagra sigurno kroz granicni prelaz. Pa kolika je covjece granica sa Srbijom? A sama šuma i nigdje ništa. Mislim i sami granični prelazi su lakrdija, a kamo li ostatak granice.strucnjakdemagog wrote: kao prvo, poostriti kontrolu na granicama, tako da se smanji priliv novih. a ove sto su vec tu, svakodnevno pretresati, kontrolisati i po potrebi mlaviti, pa da im ne pada na pamet vise da cine krivicna djela. zar par mjeseci prepolovices im broj.
Znaci prvo nemamo dovoljno ljudstva. A ni opreme.
Drugo, evo ajd da angazujemo vojsku, eto ti belaja jer ce ti se odmah dici srbijanska propaganda kojoj to normalno nece odgovarati, pa ce ti ici naslovi bih se priprema na agresiju, postrojava vojsku po granicama itd.
Jedino, sto se po mom misljenju treba uraditi jeste udruzeno djelovati sa Srbijom na njihovoj granici. Jer oni imaju puno vise rupa i pod vecim su pritiskom, ako se to zacepi logicno onda ne mogu dolaziti ni u BiH.
Narocito se moramo drzati sa Srbijom i CG, jer ni oni nisu u EU. I misilm da bi na ovom problemu trebali da zajedno djelujemo.
-
addy_sa
#6290 Re: Migranti u BiH
Kako vrijeme prolazi, utihnuli su i argumenti nemojte tako kako su nase izbjeglice primali itd.
Izbjeglica / migrant - trebalo je vremena da se shvati razlika, kao sto je i trebalo vremena da se nikada i nikako nase izbjeglice porede sa drugima jer su vrijeme, okolnosti sasvim drugaciji
Ovo su ljudi potencijalna opasnost i samo su nam jos oni falili.
Izbjeglica / migrant - trebalo je vremena da se shvati razlika, kao sto je i trebalo vremena da se nikada i nikako nase izbjeglice porede sa drugima jer su vrijeme, okolnosti sasvim drugaciji
Ovo su ljudi potencijalna opasnost i samo su nam jos oni falili.
-
biscanka2
-
biscanka2
- insomnia78
#6293 Re: Migranti u BiH
Bog ti pamet dao Srbija ih i salje on bi se drzao sa SrbijomThorgerson wrote:A kako to mislis uraditi i s cim? Pa ne ide ni ova bagra sigurno kroz granicni prelaz. Pa kolika je covjece granica sa Srbijom? A sama šuma i nigdje ništa. Mislim i sami granični prelazi su lakrdija, a kamo li ostatak granice.strucnjakdemagog wrote: kao prvo, poostriti kontrolu na granicama, tako da se smanji priliv novih. a ove sto su vec tu, svakodnevno pretresati, kontrolisati i po potrebi mlaviti, pa da im ne pada na pamet vise da cine krivicna djela. zar par mjeseci prepolovices im broj.
Drugo, evo ajd da angazujemo vojsku, eto ti belaja jer ce ti se odmah dici srbijanska propaganda kojoj to normalno nece odgovarati, pa ce ti ici naslovi bih se priprema na agresiju, postrojava vojsku po granicama itd.
Jedino, sto se po mom misljenju treba uraditi jeste udruzeno djelovati sa Srbijom na njihovoj granici. Jer oni imaju puno vise rupa i pod vecim su pritiskom, ako se to zacepi logicno onda ne mogu dolaziti ni u BiH.
Narocito se moramo drzati sa Srbijom i CG, jer ni oni nisu u EU. I misilm da bi na ovom problemu trebali da zajedno djelujemo.
-
wowausername
#6294 Re: Migranti u BiH
Haj prvi put i ti da nesto pametno napises.insomnia78 wrote:Bog ti pamet dao Srbija ih i salje on bi se drzao sa SrbijomThorgerson wrote:A kako to mislis uraditi i s cim? Pa ne ide ni ova bagra sigurno kroz granicni prelaz. Pa kolika je covjece granica sa Srbijom? A sama šuma i nigdje ništa. Mislim i sami granični prelazi su lakrdija, a kamo li ostatak granice.strucnjakdemagog wrote: kao prvo, poostriti kontrolu na granicama, tako da se smanji priliv novih. a ove sto su vec tu, svakodnevno pretresati, kontrolisati i po potrebi mlaviti, pa da im ne pada na pamet vise da cine krivicna djela. zar par mjeseci prepolovices im broj.
Narocito se moramo drzati sa Srbijom i CG, jer ni oni nisu u EU. I misilm da bi na ovom problemu trebali da zajedno djelujemo.Sta si ti, neki srbiljubac?
- strucnjakdemagog
#6295 Re: Migranti u BiH
Moze se dici ljudstvo iz sipe i direkcije za koordinaciju i poslati u granicne patrole, zajedno sa cukama. Zna se dobro gdje prelaze i moze se sprijeciti ako se hoce.Thorgerson wrote:A kako to mislis uraditi i s cim? Pa ne ide ni ova bagra sigurno kroz granicni prelaz. Pa kolika je covjece granica sa Srbijom? A sama šuma i nigdje ništa. Mislim i sami granični prelazi su lakrdija, a kamo li ostatak granice.strucnjakdemagog wrote: kao prvo, poostriti kontrolu na granicama, tako da se smanji priliv novih. a ove sto su vec tu, svakodnevno pretresati, kontrolisati i po potrebi mlaviti, pa da im ne pada na pamet vise da cine krivicna djela. zar par mjeseci prepolovices im broj.
- Thorgerson
#6296 Re: Migranti u BiH
Pa eto sam si napisao, zasto treba da radimo upravo sa Srbijom na ovom problemu.insomnia78 wrote:Bog ti pamet dao Srbija ih i salje on bi se drzao sa SrbijomThorgerson wrote:A kako to mislis uraditi i s cim? Pa ne ide ni ova bagra sigurno kroz granicni prelaz. Pa kolika je covjece granica sa Srbijom? A sama šuma i nigdje ništa. Mislim i sami granični prelazi su lakrdija, a kamo li ostatak granice.strucnjakdemagog wrote: kao prvo, poostriti kontrolu na granicama, tako da se smanji priliv novih. a ove sto su vec tu, svakodnevno pretresati, kontrolisati i po potrebi mlaviti, pa da im ne pada na pamet vise da cine krivicna djela. zar par mjeseci prepolovices im broj.
Narocito se moramo drzati sa Srbijom i CG, jer ni oni nisu u EU. I misilm da bi na ovom problemu trebali da zajedno djelujemo.Sta si ti, neki srbiljubac?
- insomnia78
#6297 Re: Migranti u BiH
Napisao si da treba da se drzimo sa Srbijom
-
biscanka2
#6298 Re: Migranti u BiH
Bog ti pamet dao Srbija ih i salje on bi se drzao sa SrbijomThorgerson wrote:A kako to mislis uraditi i s cim? Pa ne ide ni ova bagra sigurno kroz granicni prelaz. Pa kolika je covjece granica sa Srbijom? A sama šuma i nigdje ništa. Mislim i sami granični prelazi su lakrdija, a kamo li ostatak granice.insomnia78 wrote: kao prvo, poostriti kontrolu na granicama, tako da se smanji priliv novih. a ove sto su vec tu, svakodnevno pretresati, kontrolisati i po potrebi mlaviti, pa da im ne pada na pamet vise da cine krivicna djela. zar par mjeseci prepolovices im broj.
Pa eto sam si napisao, zasto treba da radimo upravo sa Srbijom na ovom problemu.[/quote]
Pa ovo i jeste dogovor Vucic - Dodik a gdje je Dodik tu je i Covic tako da suradnja je vrlo povezana.
Na drzavnom nivou vladajuce stranke, kako izgleda, sluze samo za pljacku drzave ( u svoju korist).
-
biscanka2
#6299 Re: Migranti u BiH
Prije tri dana u Njemackoj 300 policajaca pravilo raciju.Uhapsena 2 lika koja su trgovali ljudima - pravili laznu dokumentaciju i pasose a uhapseno njih (mislim) 13 koji su ih prevozili.Blixen wrote:eno i svabo neki medju njimasumirprimus wrote:jestel sigurni da su sve migranti?
On je otkriven u centru grada, a kasnije je utvrđeno da živi u migrantskom kampu. Kod njega su pronađeni i lični dokumenti te pasoš Njemačke. Riječ je o Niklasu Arminu Mundingu (Niclas), koji je rođen 1. septembra 1993. godine.
On je volonterima jedne humanitarne organizacije ispričao da je beskućnik u Njemačkoj, ali da ne zna kako je završio u BiH.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6300 Re: Migranti u BiH
Hoce li OS na granice?