Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Banksy

#6276 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

U neku ruku, koliko god se sve to što radi u ovom trenutku čini nenormalnim, sve je to dobro. Znam da zvuči ružno, ali što bude brutalniji i luđi, prije će sići s vlasti, ovako ili onako.
beobasket

#6277 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by beobasket »

Ja nije da samo mislim vec sam ubjedjen, kako ce Trump ostati duze nego ocekivano. Na kraju ce biti sve kako Putin i on kazu.
Banksy

#6278 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

Image
Melania na fotografiji pozira sa zdjelom punom skupocjenog nakita glumeći da će ga jesti kao tjesteninu, a u jednom od podnaslova nazvana je novom Jackie Kennedy.
Kakav neukus. Čisti turbofolk.
It_is_a_Leclerc

#6279 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

beobasket wrote:Ja nije da samo mislim vec sam ubjedjen, kako ce Trump ostati duze nego ocekivano. Na kraju ce biti sve kako Putin i on kazu.
Hoće, hoće.

Eno mu lideri GOP-a u Kongresu poručili da će usvojiti Zakon kojim se zabranjuje skidanje sankcija Rusiji :)

Ali, ako vaš Informer kaže drugačije, onda mora da je tako.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6280 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

"Samo da potraju ove sankcije, ima bog da nas vidi"

Cika Kure
Drvosjeca iz Dejcica

#6281 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Banksy wrote:U neku ruku, koliko god se sve to što radi u ovom trenutku čini nenormalnim, sve je to dobro. Znam da zvuči ružno, ali što bude brutalniji i luđi, prije će sići s vlasti, ovako ili onako.
Da, kad' je bal nek' je maskenbal. Nakon ovoga poteza USA više niti jednoj zemlji i naciji ne može držati moralne pridike. Kada američki predsjednici spominju Boga onda se obično desi veliko sranje. Ovaj je krenuo baš onako pravim putem do tog sranja.
jeza u ledja

#6282 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

omar little wrote: meni ima, tebi nema. meni nema smisla antiruska post-election propaganda, tebi ima.
prvo, sudiju sam spomenula onako, cisto da bi za to mjesto guzicu dali jer im garantira generacijsku nadmoc.
drugo, poreznu reformu ce dobiti kakvu nisu od regana imali. trade deals su drugo. njegov cirkus za javnost na stranu, jos se nije vidjelo nista konkretno u vezi oblika trade deals koje on i njegovi hoce i kakav ce to konflikt kreirati sa ostalim republikancima. kabinet koji ima nece praviti deals na stetu korporacija sigurno. ista poslovna klasa koja sponzorira republikance sponzorira i demokrate. (da ne skrecem sad sa teme, niti mi se ulazi u dublje rasprave, kako hilari tim kapmanju naziva investicijom i kako moraju podnijeti postizbornu analizu da bi ,izmedju ostalog, opravdali investitorima sta se desilo. roi, za laike. )
trece,nixon nikad nije bio impeached. proceduru i hearnings su pokrenule demokrate. tadasnja vecina.
cetvrto, pence nije "establishment" republikanac, on je tea party simpatizer. ryan mcconnell tipovi ih preziru.
nakon katastrofe iz 2010 od koje se jos uvijek ne mogu oporaviti, nakon sto su cim su stigli i umjeli (izaci ce na vidjelo detalji u daljoj buducnosti sigurno) petljalji po prajmariz da joj eliminiraju otpor i pet dana nakon najkatastrofalnijeg poraza u povijesti americkih predsjednickih izbora gdje ih je pobijedio totalni, imbecilni, nepoliticki autsajder sa duplo manje potrosenih para (jared fucking kushner!), nensi pelosi izlazi sa zvanicnim stavom da ljudi ne zele promjene i da nema potrebe za bilo kakvom promjenom kursa. nejednakost, stagnacija, slow growth, ratovi. jednog jedinog volstritskog kriminalca nisu poslali u zatvor niti su ikoga drzali odgovornim za najgoru finacijsku krizu od the great depression. jedan jedini trust bust nisu uradili. kako bi i zasto bi kada im je administracija volstritska ispostava. ali krivi su idioti i elektoral koledz. i rusi, naravno.

najlakse je reciklirat oficijelnu demokratsku pricu iz wapo i nyt. :oops:

za sve sto sam gore navela republikanci ce naci kompromis s njim. podrzavaju sve i jednu njegovu nominaciju, stavise pokusavaju ih progurati sto brze mogu. neslaganja ce biti, ali ni blizu tih dramaticnih, impeachment razmjera kako demokratski neoliberalni grasping at straws pokusava progurati. sto je poenta mog posta. pipe dream je da ce ga republikanci impeach. mcconnell prekjucer izjavljuje da njega ne zanimaju vanjski odnosi, dace mu 15 milijardi za zid a nek trump rjesava svoje odnose sa drugim zemljama. republikanska stranka vec mijenja izgled, tea party je u bijeloj kuci.
Kad se spominje Nixonov impeachment, volio bih da se bar jednom preskoci otrcana fraza "nije on stvarno impeached", radi nekog efekta. Ja nisam to napisao, ali se to sustinski jeste desilo.

Pence jeste Tea Partijevac, ali nije Ted Cruz. I upravo zato sto je takav vecina Republikanaca bi ga slatko "potpisala" za najvisu poziciju. Nije valjda da mislis da on ne bi bio za tax cuts?
Ja se slazem da sa Nensi Pelosi da vecina ljudi ne zeli drasticne promjene jer su to pokazali izbori na kojima je Clinton dobila vecinu. Ne zele znacajne promjene u policies, a to da je stranka taocem Clintonovih (kao sto je bila zadnjih bar 10 godina) se svakako promjenilo samim rezultatima izbora. Naravno da su krivi idioti, Electoral College i Rusi, kao sto je kriva i Clintonova sama. Nejednakost, stagnacija, slow growth, ratovi - to ce se sve jel popraviti time sto je izabran Trump? :lol:

Sama kazes da je Republikanska stranka vec Tea Party stranka, tako da ne vidim zasto bi se protivili Penceu koji je Tea Party? To je kontradiktorno. Trump nije Tea Party jer Tea Party ne glasa za budzetske troskove i bacanje para. Podilazice mu jedno vrijeme jer ce jahati na njegovom talasu popularnosti. A onda ce udariti u zid.

Kao sto rekoh, najlakse je biti cinik, nesto ko ona vasa Kanadjanka.
jeza u ledja

#6283 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

beobasket wrote:Ja nije da samo mislim vec sam ubjedjen, kako ce Trump ostati duze nego ocekivano. Na kraju ce biti sve kako Putin i on kazu.
Pa dobro naravno da ima vise sansi da ostane bar jedan mandat nego da ga ukinu. No ako je ikad u startu postojala sansa za to onda je sada. U svakom slucaju nece se to desiti nabrzaka.
Vidjecemo.
beobasket

#6284 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by beobasket »

It_is_a_Leclerc wrote:
Hoće, hoće.

Eno mu lideri GOP-a u Kongresu poručili da će usvojiti Zakon kojim se zabranjuje skidanje sankcija Rusiji :)

Ali, ako vaš Informer kaže drugačije, onda mora da je tako.

Drug zasto tebe toliko briga kako ljudi u USA kroje svoju politiku? Neka zida zid gdje hoce, neka zabranjuje ulaz kome hoce, ipak je to USA i njihov problem a ne nas. Imas ti Bosnu pa vodi brigu o unutrasnjoj i vanjskoj sceni Bosne. Nisam ljubitelj Trumpa ali kad vidim kako se zestoko navija protiv bas mi dodje da budem kontras.
fakat

#6285 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by fakat »

seln wrote:Zivio sam dovoljno dugo, pa mogu da shvatim mrak u dusi nekih ljudi, koji ih tjera da se uvijek priklone najgorima: sebicnima, mrziteljima, nasilnicima, nacionalistima... ukratko, supcima.
Ono sto ne mogu da shvatim je "sljepoca kod ociju". Jedna narandzasta gomila govana je postala bar nominalno najmocniji covjek na svijetu.
Jedan parvenu, prolet, povrsan kao tanak led na jezeru, sebican kao trogodisnje dijete, bez ikakve prefinjenosti, bez obrazovanja, bez sirine duha....
jedan pubertetlija u tijelu starca, infantilni narcist koji je za tapsanje po ramenu spreman uciniti sve, cak i pritisnuti crveno dugme.

Jedan duboko u sebi nesiguran covjek, koji ekstrovertiranim nastupom pokusava prikriti nesigurnost koju osjeca; zasto bi inace toliko ovisio o stalnim pohvalama maloumnih sljedbenika? Poslusajte samo njegov rijecnik: fantastic, huge, great...on zapravo ubjedjuje i sebe i druge da je dobro ono sto radi. Nevjerovatna mi je pohvala na njegov racun kako je u kratkom vremenu ispunio toliko predizbornih obecanja... njegovih ah tako jasnih i jednostavnih obecanja. Svako ko kaze da u politici postoje jednostavna rjesenja je infantilna budala. Nista nije jednostavno, ni u zivotu, ni u politici.
George Dabya Bush je bio idiot, ali se uglavnom nije mijesao u svoj posao. Trump je idiot koji je krenuo sa ispunjenjem svih obecanja u prvoj sedmici, bez trenutka razmisljanja, i to ga cini vrlo opasnim.
'night, 'merica.
:thumbup:
fakat

#6286 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by fakat »

Grean wrote:Vi i jeste ksenofobi, pogotovo vi iz ovih istocnoevropskih zemalja samim tim sto bez ikakve podloge mislite da ste bolji od tih sa Bliskog istoka.

Zbog vas i vama slicnih bilo bi dobro da propadne EU. Britanija nije izasla iz EU zbog Sirijaca ili Afrikanaca vec zbog vas, Poljaka, Hrvata i ostalih istocnoevropskih ekonomskih imigranata.
:thumbup:
beobasket

#6287 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by beobasket »

jeza u ledja wrote:
Pa dobro naravno da ima vise sansi da ostane bar jedan mandat nego da ga ukinu. No ako je ikad u startu postojala sansa za to onda je sada. U svakom slucaju nece se to desiti nabrzaka.
Vidjecemo.
Nije u USA kao kod parlamentarnih drzava ako vlada padne idemo na izbore. U USA se zna kad su izbori, tako da ova prica on padne nece nista promjeniti, jer zna se ko preuzima njegovo mjesto. Kongres ostaje i dalje isti. Do 2021 su Trump, Pence i Republikanci na vlasti svidjalo se ili ne tebi i meni nikoga briga.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6288 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

Samprotivsviju wrote:
Jedina "sitnica" u tom poredjenju je to sto je Regan najostrije krenuo prena sovjetima..pa cak i u javnim nastupima ih nazivao "zlim carstvom"...pa i udvostrucio finansiranje talibana u afganistanu koji su bili pod sovjetskom okupacijom
To je tacno, cak je predlagao i Star Wars program, kao proturaketnu zastitu iz orbite :D

Ali a je kasnije preokrenuo plocu. Ima legendarna scena iz Moskve, kad se Regan, usprkos mačo imidžu, ko picka izvinjava za "to zlo carstvo" i veli da ne misli tako :D
jeza u ledja

#6289 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

beobasket wrote:
jeza u ledja wrote:
Vidjecemo.
Nije u USA kao kod parlamentarnih drzava ako vlada padne idemo na izbore. U USA se zna kad su izbori, tako da ova prica on padne nece nista promjeniti, jer zna se ko preuzima njegovo mjesto. Kongres ostaje i dalje isti. Do 2021 su Trump, Pence i Republikanci na vlasti svidjalo se ili ne tebi i meni nikoga briga.
Da, pa sta sam ja drugo rekao? Pence i Trump nisu isti.

Sto se tice "parlamenta", izbori su svake dvije godine.
House

#6290 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by House »

nakvarcani glupan će izazvati još više terorističkih napada po USA
beobasket

#6291 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by beobasket »

Zvucilo mi kao da si rekao da ce neko drugi doci. Meni su Pence i Trump ipak isti po pitanju vanjske politike. Trenutno citam na BBC kako Google je pokuso izvrsiti manji pitisak na bijelu kucu zbog njihovih radnika ali navodno Trump porucio "imamo dovoljno eksperta u USA", neka raspisu oglas za pozicije. Toliko o moci multi-milionerskih-korporacija, mada to je jasno bilo davnih dana, jer Putin je istim metodom svoje oligarhe zakuco za zemlju.
jeza u ledja

#6292 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

beobasket wrote:Zvucilo mi kao da si rekao da ce neko drugi doci, meni su Pence i Trump ipak isti po pitanju vanjske politike. Trenutno citam na BBC kako je Google bio pokuso izvrsiti manji pitisak na bijelu kucu zbog njihovih radnika ali navodno Trump im porucio da imamo dovoljno eksperta u USA, neka raspisu oglas za pozicije. Toliko o moci multi-milionerskih-korporacija, mada to je jasno bilo davnih dana, jer Putin je istim metodom svoje oligarhe zakuco za zemlju.
Niko nije isti kao Trump sto se tice politike.

Ovo u vezi Google. Sta sad, velike kompanije nemaju uticaj? Izvini ali to mi je sega. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#6293 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Black swan wrote:http://www.slobodnadalmacija.hr/misljen ... -terorista

teror ljevicarskih terorista i fasista

sve objasnjeno
Blago se tebi kada ti slobodnadalmacija sve objasni, da mi je tvoja pamet da se odmorim malo.
ultima_palabra

#6294 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Black swan wrote:http://www.slobodnadalmacija.hr/misljen ... -terorista

teror ljevicarskih terorista i fasista

sve objasnjeno
Crveni, zeleni i zuti vragovi, sto bi krivousti rekao.
ultima_palabra

#6295 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Dogodine u Pristini.
Čitalac

#6296 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Čitalac »

Kako stvari stoje, haos izazvan zabranom ulaska u SAD mogao bi do kraja dana otići u drugi plan jer se Trump potrudio da napravi novu vest.
Počeo razgovor sa Putinom, agencije čekaju ishod.

Image
President Donald Trump, accompanied by his inner circle, speaks on the phone with Russian president Vladimir Putin
beobasket

#6297 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by beobasket »

jeza u ledja wrote:
beobasket wrote:Zvucilo mi kao da si rekao da ce neko drugi doci, meni su Pence i Trump ipak isti po pitanju vanjske politike. Trenutno citam na BBC kako je Google bio pokuso izvrsiti manji pitisak na bijelu kucu zbog njihovih radnika ali navodno Trump im porucio da imamo dovoljno eksperta u USA, neka raspisu oglas za pozicije. Toliko o moci multi-milionerskih-korporacija, mada to je jasno bilo davnih dana, jer Putin je istim metodom svoje oligarhe zakuco za zemlju.
Niko nije isti kao Trump sto se tice politike.

Ovo u vezi Google. Sta sad, velike kompanije nemaju uticaj? Izvini ali to mi je sega. :D
Ja se drzim prof. Lord Anthony Giddensove teorije o odnosu velikih korporacija i drzave. Jako realna teorija i mudro napisana, koja je vidljiva u svakodnevnici. Ako budes imao priliku procitati, zamolio bi te jer neces se pokajat. Isto Beskucnik Milijarder :wink:
Banksy

#6298 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Banksy wrote:U neku ruku, koliko god se sve to što radi u ovom trenutku čini nenormalnim, sve je to dobro. Znam da zvuči ružno, ali što bude brutalniji i luđi, prije će sići s vlasti, ovako ili onako.
Da, kad' je bal nek' je maskenbal. Nakon ovoga poteza USA više niti jednoj zemlji i naciji ne može držati moralne pridike. Kada američki predsjednici spominju Boga onda se obično desi veliko sranje. Ovaj je krenuo baš onako pravim putem do tog sranja.
Pravim putem, i što je još važnije, velikom brzinom.
Banksy

#6299 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

seln wrote:
Jedna narandzasta gomila govana je postala bar nominalno najmocniji covjek na svijetu. Jedan parvenu, prolet, povrsan kao tanak led na jezeru, sebican kao trogodisnje dijete, bez ikakve prefinjenosti, bez obrazovanja, bez sirine duha....jedan pubertetlija u tijelu starca, infantilni narcist koji je za tapsanje po ramenu spreman uciniti sve, cak i pritisnuti crveno dugme.
Jedan duboko u sebi nesiguran covjek, koji ekstrovertiranim nastupom pokusava prikriti nesigurnost koju osjeca; zasto bi inace toliko ovisio o stalnim pohvalama maloumnih sljedbenika? Poslusajte samo njegov rijecnik: fantastic, huge, great...on zapravo ubjedjuje i sebe i druge da je dobro ono sto radi.
Tačno. Ono što ih određuje, što boji njihovo svakodnevno djelovanje, prije svih političkih i ideoloških preferencija, je psihološki profil.
Acid25

#6300 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

Čitalac wrote:Kako stvari stoje, haos izazvan zabranom ulaska u SAD mogao bi do kraja dana otići u drugi plan jer se Trump potrudio da napravi novu vest.
Počeo razgovor sa Putinom, agencije čekaju ishod.

Image
President Donald Trump, accompanied by his inner circle, speaks on the phone with Russian president Vladimir Putin
Zemlje Baltika, EU, NATO, Ukrajina:
Image
Last edited by Acid25 on 28/01/2017 18:58, edited 1 time in total.
Post Reply