Sebija All about

Post Reply
Edin H.

#6276 Re: Sebija All about

Post by Edin H. »

JThomas wrote:kakav narod takva i predsjednica.

mi nismo svjesni koliko se mi ložimo na nasilje i nasilnike. samo nek' je naš, u ovom slučaju naša.
Ljudska prava i zastita radnickih prava nula bodova. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6277 Re: Sebija All about

Post by pici »

znaci seka, dodoli i Ćirilo...

Image
:bih:
Zejnep

#6279 Re: Sebija All about

Post by Zejnep »

Znači ništa od sultanije?
Edin H.

#6280 Re: Sebija All about

Post by Edin H. »

Zejnep wrote:
Znači ništa od sultanije?
:twisted:
ultima_palabra

#6281 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Njoj su glavne prepreke u stranci... birokrate odnosno ponajvise gatacki klan. Ona kad bi dobila nominaciju to bi bila zavrsena prica... Fahro bi joj se sklonio u zamjenu za ostanak na slobodi (vec se prica o kandidaturi one plavuse), a ljevica je smijesna.

Zato se sad ide u 'antibirokratsku revoluciju', treba predstaviti da narod hoce nju (ko sto vjerovatno i hoce), a birokrati ne daju. Jos ako Erdogan udje u pricu...
JThomas

#6282 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

gledajući kako jeste, a ne kako treba...narod sigurno i hoće više nego zvizdića ili džaferovića. ali koncept sda i njihove vladavine je ovo drugo. ne bi ovako trajali i jahali da je on baziran na jednoj ličnosti ili porodici. sda je mnogo veća od izetbegovića. ona je narodna legalna birokratska mafija...
seln

#6283 Re: Sebija All about

Post by seln »

Novak20 wrote:
putokaz1 wrote:
Point. wrote:Da mi je vidjeti face tipova koji glasaju za ovu kozu.
Te face rade u upravi,ili kod tajkuna-MORAJU dobre plate šta fali glasati za KOZU
Iste face kao i one sto glasaju za Komsica. :D
Ni nalik facama koje glasaju za Covica...

Image
Point.

#6284 Re: Sebija All about

Post by Point. »

seln wrote:
Ni nalik facama koje glasaju za Covica...

Image
:lol:
van Basten

#6285 Re: Sebija All about

Post by van Basten »

ako se kandiduje profesorica :skoljka: Izetbegovic bice prvi SDA kandidat koji ce dobiti moj glas.
Jednostavno, kao narod nista bolje od nje ni ne zasluzujemo
putokaz1

#6286 Re: Sebija All about

Post by putokaz1 »

van Basten wrote:ako se kandiduje profesorica :skoljka: Izetbegovic bice prvi SDA kandidat koji ce dobiti moj glas.
Jednostavno, kao narod nista bolje od nje ni ne zasluzujemo
i Nermin Nikšić će glasat za nju....
sandzokan

#6287 Re: Sebija All about

Post by sandzokan »

Odakle vam to da bi narod, izuzimajući članove sda, podržao Seku za Predsjedništvo? Svi sa kojima sam pričao na tu temu nisu imali ni jednu lijepu riječ o njoj, ne bi je podržali ni u ludilu.
Možda se ja krećem u pogrešnim krugovima društva :mrgreen:
putokaz1

#6288 Re: Sebija All about

Post by putokaz1 »

sandzokan wrote:Odakle vam to da bi narod, izuzimajući članove sda, podržao Seku za Predsjedništvo? Svi sa kojima sam pričao na tu temu nisu imali ni jednu lijepu riječ o njoj, ne bi je podržali ni u ludilu.
insomnia78

#6289 Re: Sebija All about

Post by insomnia78 »

Vi ste više za Šćepu :lol:
putokaz1

#6290 Re: Sebija All about

Post by putokaz1 »

K jel ja
ja sam za Bećirevića ili Šepića
sandzokan

#6291 Re: Sebija All about

Post by sandzokan »

insomnia78 wrote:Vi ste više za Šćepu :lol:
Šabaredžovići, Škrijelji, Turkovići, Kurtovići, Cikotići...nisu do svoje moći došli preko sbb ;-)
seln

#6292 Re: Sebija All about

Post by seln »

sandzokan wrote: Šabaredžovići, Škrijelji, Turkovići, Kurtovići, Cikotići...nisu do svoje moći došli preko sbb ;-)
Pogotovo Turkovici...

http://avaz.ba/media/old/54a3eacd-b5d4- ... ajdari.JPG
sandzokan

#6293 Re: Sebija All about

Post by sandzokan »

seln wrote:
sandzokan wrote: Šabaredžovići, Škrijelji, Turkovići, Kurtovići, Cikotići...nisu do svoje moći došli preko sbb ;-)
Pogotovo Turkovici...
Taj Turkovic, koliko znam, nije Sandzaklija. Mislio sam na jednog drugog Turkovica koji u ovom trenutku raspolaze budzetom od nekoliko stotina miliona maraka.
I ne znam sta si htio da postignes sa ovom slikom
seln

#6294 Re: Sebija All about

Post by seln »

sandzokan wrote:
seln wrote:
Pogotovo Turkovici...
Taj Turkovic, koliko znam, nije Sandzaklija. Mislio sam na jednog drugog Turkovica koji u ovom trenutku raspolaze budzetom od nekoliko stotina miliona maraka.
I ne znam sta si htio da postignes sa ovom slikom
A ja ne znam Turkovica koji nije (2-3 generacije unazad) iz Sandzaka.
A hotio sam reci da vjerovatno nema ni jednog zbilja bogatog covjeka u BiH koji je to stekao posteno... bio on iz Sandzaka ili ne.
Nekad je poster boy Sandzaklija u BiH bio Camil Sijaric. Sad je Faaahro.
Nero Histrion

#6295 Re: Sebija All about

Post by Nero Histrion »

sandzokan wrote:Odakle vam to da bi narod, izuzimajući članove sda, podržao Seku za Predsjedništvo? Svi sa kojima sam pričao na tu temu nisu imali ni jednu lijepu riječ o njoj, ne bi je podržali ni u ludilu.
Da ne bude k'o '90-te godine, koga god pitas za koga ce glasat - u vise od 90 % slucajeva rekli za Reformiste, kad ono ... :D
Edin H.

#6296 Re: Sebija All about

Post by Edin H. »

Nero Histrion wrote:
Da ne bude k'o '90-te godine, koga god pitas za koga ce glasat - u vise od 90 % slucajeva rekli za Reformiste, kad ono ... :D
Ja sam glasao za Nijaza D. :D
JThomas

#6297 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

fahrin kartel odavno više nije strogo sandžački. on sad pretežno okuplja one iz drugih stranaka i drugih dijelova društva kojima dupe zine za više, a ne uspiju se probiti u temeljnim strankama onoliko koliko oni smatraju da zaslužuju. ondje gdje najviše sandžaklija sda uzima lopatom i na svakom mjestu pojedinačno.

kao što ni njihovo masovnije naseljavanje nije fahrin projekat nego sda projekat, on je tad kad je to počelo bio samo jedan od njih i čovjek s kesom, kao što ni sam fahro nije u startu bio svoj nego sda projekat...
sandzokan

#6298 Re: Sebija All about

Post by sandzokan »

seln wrote: A ja ne znam Turkovica koji nije (2-3 generacije unazad) iz Sandzaka.
A hotio sam reci da vjerovatno nema ni jednog zbilja bogatog covjeka u BiH koji je to stekao posteno... bio on iz Sandzaka ili ne.
Nekad je poster boy Sandzaklija u BiH bio Camil Sijaric. Sad je Faaahro.
Unazad devet koljena Sandzaklije su bile Bosanci.

Veci problem za ovu zemlju je Turkovic i sl. koji zavlaci ruku u 300 000 000 dubok sef od Turkovica koji vrsi oruzane pljacke.

Kome je Fahro poster boy? Ljudima koji su vec na putu kriminala, e sad ako ti smatras da su Sandzaklije, generalno, na tom putu onda nisi upucen.
Seyfo

#6299 Re: Sebija All about

Post by Seyfo »

Stvarno mi je zao ako ne bude Sebija kandidat. Bas sam se bio obradovao tv suocavanjima u kojima bi ona zavrsavala dijalog sa "razbolit ces se i ti,doci ces mi na sto u klinicki centar" i onda onaj zlobni smijeh kao kod vjestice a kap otrova joj kane sa ocnjaka. Time bi svaki protukandidat bio razoruzan i predao bi mec. Gledalac emisije bi osjetio jezu u cijelom tijelu,progutao knedlu i razrijesio sve dileme za koga glasati. Iz straha
Dozer

#6300 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Nego...sat ono kazu...Sebija sredila stanje, ima lijekova na UKC, sve sljaka...
Jaranica mi prije 20 dana zaglavi na trecoj internoj, na intenzivnoj, dobila stent.
Odem u posjetu, i gledam onu intenzivnu... Na podu nekakve smedje nakupine necega, a oko njih voda... Pogledam bolje, kad ono - gomilice sedre. Pogledam plafon, a s njega vise stalaktiti, kao u kakvoj pecini, a s njih kapa voda na one gomilice na podu... Prokisnjava krov, i to ko zna otkad. Nije padala kista tada, a ni prije toga...
Njenoj cerki odmah nakon kateterizacije, tacnije sutradan, rekli da donese nekakve lijekove za srce... Oni nemaju.

Na ulazu na intenzivnu sjede dvojica zastitara. Nisam uspio skontati zasto su oni uopste tu, ali jaranica kaze da su im to radna mjesta. Cuvaju intenzivnu. Od koga i od cega - nepoznato...
Naravno, cijeli UKC je krcat zastitarima. Sta je njihova uloga, i ko i kome placa za te usluge, a pogotovo zbog cega tacno - valjda ce nam Sebija nekada objasniti... Ipak je ona sefica jedne javne ustanove, koja se finansira od novca gradjana...
Post Reply