Bloo wrote:Priprema za Paradudale cooper wrote:Krenulo je danas.
![]()
Moram nabaviti majicu Čmarni kolutići, prebroj se!
Danasnji "feminizam"
- dale cooper
#6276 Re: Danasnji "feminizam"
- MarlboroGold
#6277 Re: Danasnji "feminizam"
Probaj proci kraj migranata 
- wewa
#6278 Re: Danasnji "feminizam"
jel to neces doci? 
- dale cooper
#6279 Re: Danasnji "feminizam"
Biće problem jedino ako bude prevod na arapskom.MarlboroGold wrote:Probaj proci kraj migranata
Ko? Ja ili Marlboro?wewa wrote:jel to neces doci?
- MarlboroGold
#6280 Re: Danasnji "feminizam"
Ja mozda i dodjem sa hanumom... zavisi od posla. Valjda vehabije i drugi nece praviti sranja.
- wewa
#6281 Re: Danasnji "feminizam"
ti, generacijodale cooper wrote:Biće problem jedino ako bude prevod na arapskom.MarlboroGold wrote:Probaj proci kraj migranata![]()
Ko? Ja ili Marlboro?wewa wrote:jel to neces doci?![]()
Sumnjam da ću moći zbog posla.
mogli smo i jednu kolektivnu proslavu rodjendana organizovati
- dale cooper
#6282 Re: Danasnji "feminizam"
Jel' i tebi skoro?wewa wrote:ti, generacijodale cooper wrote:Biće problem jedino ako bude prevod na arapskom.MarlboroGold wrote:Probaj proci kraj migranata![]()
Ko? Ja ili Marlboro?wewa wrote:jel to neces doci?![]()
Sumnjam da ću moći zbog posla.
mogli smo i jednu kolektivnu proslavu rodjendana organizovati
- wewa
#6283 Re: Danasnji "feminizam"
meni u cast i Paradu organizovalidale cooper wrote:
Jel' i tebi skoro?Meni je za par dana. Da me sad ne podsjeti ne bih se ni sjetio.
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#6284 Re: Danasnji "feminizam"
dale cooper wrote:Jel' i tebi skoro?wewa wrote:
mogli smo i jednu kolektivnu proslavu rodjendana organizovatiMeni je za par dana. Da me sad ne podsjeti ne bih se ni sjetio.
![]()
- MarlboroGold
#6285 Re: Danasnji "feminizam"
Koliko dale punis? 60? 
- dale cooper
#6286 Re: Danasnji "feminizam"
Na isti dan? Wewa parejd!wewa wrote:meni u cast i Paradu organizovalidale cooper wrote:
Jel' i tebi skoro?Meni je za par dana. Da me sad ne podsjeti ne bih se ni sjetio.
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#6287 Re: Danasnji "feminizam"
53, ali i dalje radi killer špagu na trgu pored fontaneMarlboroGold wrote:Koliko dale punis? 60?
- dale cooper
#6288 Re: Danasnji "feminizam"
Bloo wrote:dale cooper wrote:Jel' i tebi skoro?wewa wrote:
mogli smo i jednu kolektivnu proslavu rodjendana organizovatiMeni je za par dana. Da me sad ne podsjeti ne bih se ni sjetio.
![]()
Marš oboje.MarlboroGold wrote:Koliko dale punis? 60?
41.
- dale cooper
#6289 Re: Danasnji "feminizam"
I to sa ovakvim stomakom.Bloo wrote:53, ali i dalje radi killer špagu na trgu pored fontaneMarlboroGold wrote:Koliko dale punis? 60?
- MarlboroGold
- wewa
#6291 Re: Danasnji "feminizam"
Tzv upijacdale cooper wrote:I to sa ovakvim stomakom.Bloo wrote:53, ali i dalje radi killer špagu na trgu pored fontaneMarlboroGold wrote:Koliko dale punis? 60?![]()
Ti si puter ba
-
Hakiz
#6292 Re: Danasnji "feminizam"
Zboravio si da vrebam iz mraka:dale cooper wrote:Bloo wrote:dale cooper wrote:
![]()
Marš oboje.MarlboroGold wrote:Koliko dale punis? 60?Lako vam je starije ljude zajebavat.
![]()
![]()
41.
- madner
#6293 Re: Danasnji "feminizam"
Paradiraju a 4 murijaka ih moraju stitit po koraku.
Kakav podmukao nacin da se nasi podjele.
Kakav podmukao nacin da se nasi podjele.
- Bloo
- Globalna šefica
#6294 Re: Danasnji "feminizam"
O Tito, jel to ovdje okupljanje učesnika trećeg zasjedanja ZAVNOBiH-a ....
-
Hakiz
#6295 Re: Danasnji "feminizam"
A to si ti protiv antifašizma? 
- MarlboroGold
- konoplja
#6297 Re: Danasnji "feminizam"
Da vam se ubacim u diskusijuBloo wrote:AleksoMKD wrote:Puno "prosecnih" muskaraca se oseca neadekvatno pred zenama.Bloo wrote:Sad u priču uvodimo i attention whores?
OK, ja jesam ruznjikav ali sam visok i krupan sa sirokim ramenima pa me to vadi.![]()
![]()
![]()
Vjerovat ćemo ti na riječ.
Now sirijusli.
Zašto se osjećaju neadekvatno? Da li je fizički izgled uzrok? Da li je gubitak važnosti rodno ustaljenih uloga odnosno njihova nesposobnost da evoluiraju izvan uloge hranitelja i zaštitnika?
Smatram da tu ima i jednog i drugog. Nije samo fizicki izgled uzrok toga da se muskarci osjecaju neadekvatno, a nije ni gubitak na vaznosti rodnih uloga razlog. Vjerujem da jedno ukljucuje drugo i da se nadopunjuju.
Pad vaznosti rodno ustaljenjih uloga je poceo zavrsetkom Drugog svjetskog rata kada su zene pocele u vecem broju da se prikljucuju radnoj snazi i nastavio se dalje kroz razne socialne pokrete. Vremenom je sistem napredovao i zenama je omoguceno da se jednostavnije brinu o sebi, odnosno da budu samostalne bez da su ovisne o muskarcu kao zastitniku i hranitelju. To je dovelo do promjena u drustvenom poretku na sto se mnogi muskarci nisu prilagodili jer su navikli na tradiconalni svjetonazor rodnih uloga. Tu je nastala ta rupa u muskoj svijesti koja se nije nadopunilia i proizasao je taj osjecaj neadekvatnosti.
Na to se onda dovezuju mediji, reklame, socijalne mreze i razne industrije koje promoviraju tip visokog, snaznog muskarca sa izrazenom vaskularnosti i isklesanim tijelom. Zene su kroz to mnogo ranije prosle jer su historijski bile gledane kao predmet, ono kako se kaze "nek je na oci lijepa". Zene su se mnogo potrudile za to da se izbaci ta slika ideala ljepote kao vitke manekenke sto vidimo kroz sve vecu zastupljenost plus size modela, razliciti slogana tipa "thick>thin" itd.
Zarobljeni u vakumu vremena i zbunjeni sa novim drustvenim poretkom u kojem zene imaju sve vise prava i nisu ovisne o muskarcu, kod muskaraca se sve vise pojavljuje osjecaj anksioznosti i nezadovoljstva. Drustvena slika se promjenila pa vidimo trenutno zena biraju i postavljaju uvijete muskarcima. To je osobito izrazeno u online datingu i aplikacijama poput tindera. Iz tih razloga vidimo sve veci osjecaj neadekvatnosti i nesigurnosti kod muskaraca i jedan je od razloga zasto se mnogi muskarci pronalaze u lekcijama Jordana Petersona.
-
Hakiz
#6298 Re: Danasnji "feminizam"
Dakle, muškarci sada prolaze ono šta su ćene već prošle. I taman kada mupkarci prebole te boljke, zaboraviće se da su to žene već prošle, vratiče se odnos prema ženama kakav je bio prije borbe.
I sve ponovo...
I sve ponovo...
- AleksoMKD
#6299 Re: Danasnji "feminizam"
konoplja wrote:
Da vam se ubacim u diskusiju![]()
Smatram da tu ima i jednog i drugog. Nije samo fizicki izgled uzrok toga da se muskarci osjecaju neadekvatno, a nije ni gubitak na vaznosti rodnih uloga razlog. Vjerujem da jedno ukljucuje drugo i da se nadopunjuju.
Pad vaznosti rodno ustaljenjih uloga je poceo zavrsetkom Drugog svjetskog rata kada su zene pocele u vecem broju da se prikljucuju radnoj snazi i nastavio se dalje kroz razne socialne pokrete. Vremenom je sistem napredovao i zenama je omoguceno da se jednostavnije brinu o sebi, odnosno da budu samostalne bez da su ovisne o muskarcu kao zastitniku i hranitelju. To je dovelo do promjena u drustvenom poretku na sto se mnogi muskarci nisu prilagodili jer su navikli na tradiconalni svjetonazor rodnih uloga. Tu je nastala ta rupa u muskoj svijesti koja se nije nadopunilia i proizasao je taj osjecaj neadekvatnosti.
Na to se onda dovezuju mediji, reklame, socijalne mreze i razne industrije koje promoviraju tip visokog, snaznog muskarca sa izrazenom vaskularnosti i isklesanim tijelom. Zene su kroz to mnogo ranije prosle jer su historijski bile gledane kao predmet, ono kako se kaze "nek je na oci lijepa". Zene su se mnogo potrudile za to da se izbaci ta slika ideala ljepote kao vitke manekenke sto vidimo kroz sve vecu zastupljenost plus size modela, razliciti slogana tipa "thick>thin" itd.
Zarobljeni u vakumu vremena i zbunjeni sa novim drustvenim poretkom u kojem zene imaju sve vise prava i nisu ovisne o muskarcu, kod muskaraca se sve vise pojavljuje osjecaj anksioznosti i nezadovoljstva. Drustvena slika se promjenila pa vidimo trenutno zena biraju i postavljaju uvijete muskarcima. To je osobito izrazeno u online datingu i aplikacijama poput tindera. Iz tih razloga vidimo sve veci osjecaj neadekvatnosti i nesigurnosti kod muskaraca i jedan je od razloga zasto se mnogi muskarci pronalaze u lekcijama Jordana Petersona.
Da ponovim.
Mislim da je problem u mladjim generacijama, mi sa preko 40 godina smo vec u braku, ali mladje generacije su sjebane. Imas tonu 18 - 30 godisnjaka koji nikada nisu poljubili devojku a kamo li nesto drugo.
Posebno ako su osim loseg fizickog izgleda siromasni
20 / 80 pravilo
80 % zena oseca privlacnost prema 20ak posto muskaraca. Mladje tinder gemneracije su najebale, mi smo imali srecu.
- wewa
#6300 Re: Danasnji "feminizam"
Skaka u rozloj haljini takorekucHakiz wrote:A to si ti protiv antifašizma?