Popularne stvari koje ne kontam
-
Tarzo
#6276 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Evo lijepa imena

-
Nuclear Winter
#6277 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Neki dan hodam Sarajevom i čujem(i gledam) mamu od nekih 35g kako zove svoju djevojčicu:faraH,sa upadljivo naglašenim H.Fakat ne kontam jesu li ti ljudi debili ili im je samo debilna furka.Koliko znam(ako griješim neka me neko ispravi),faraH i saraH su američka/engleska imena koja se pišu tako,ali se čitaju bez prokletog H.sheilak wrote:u sutra se neka ana marija sa 2 prezimena uda za andriju filipa sa 2 prezimena zamisli tu potpisadječak sa šibicama wrote:U Kiseljaku kod Sarajeva, jako puno familija imaju po dva prezimena, neki lokalni obicaj. Znam ih nekoliko, svi sa dva prezimena.
ana marija filipovic krunic kovacevic stjepanovic
i vezano za ime kan
kod mene rodica dala sinu ime kan i to joj nije bilo dovoljno nego se zove kaan(r)
-
julisiz es grant
#6278 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Farah je i arapsko ime, ali nisam siguran kako se izgovara. Ali mogu brzo provjeriti, ako trebaNuclear Winter wrote:Neki dan hodam Sarajevom i čujem(i gledam) mamu od nekih 35g kako zove svoju djevojčicu:faraH,sa upadljivo naglašenim H.Fakat ne kontam jesu li ti ljudi debili ili im je samo debilna furka.Koliko znam(ako griješim neka me neko ispravi),faraH i saraH su američka/engleska imena koja se pišu tako,ali se čitaju bez prokletog H.sheilak wrote:u sutra se neka ana marija sa 2 prezimena uda za andriju filipa sa 2 prezimena zamisli tu potpisadječak sa šibicama wrote:U Kiseljaku kod Sarajeva, jako puno familija imaju po dva prezimena, neki lokalni obicaj. Znam ih nekoliko, svi sa dva prezimena.
ana marija filipovic krunic kovacevic stjepanovic
i vezano za ime kan
kod mene rodica dala sinu ime kan i to joj nije bilo dovoljno nego se zove kaan(r)
- dust in the wind
#6279 Re: Popularne stvari koje ne kontam
malo mi je glupa ova tvoja opaska. to prezime je prezime ženinog oca... to je njen otac. i ona hoće da ga zadrži i dodat će muževo... ne znam šta si htio da poentiraš. sadržava svoje prezime tj. prezime koje je naslijedila od oca (najvjerovatnije). vrlo vjerovatno da će tako i njena djeca se prezivati po njenom mužu, tj. svome ocu... da im neće kamarati prezimena...Nuclear Winter wrote:Znači po milijarditi put:to "ženino" prezime je ustvari prezime porodice njenog OCA,koje je takođe uzela njena majkadust in the wind wrote:meni sasvim normalna stvar... a to folirantsko zadrži svoje. baš vidim muškarca koji će na to pristati. nego smeta da žena zadrži svoje, a uzme i njegovo jer će većini ipak srce na mjestu samo ako uzme muževo prezime. a prezime bilo jedno, bilo dva ne čine na dobar ni loš brak, već njih dvoje i njihov trudTarzo wrote:Kad žena prilikom udaje nakalemi muževo prezime na svoje.
Ili uzmi muževo ili zadrži svoje.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6280 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A sho onda i djeca ne bi nosila mamino prezime?
Mislim da je pitanje vremena kada će se početi praviti belaji i od toga

Mislim da je pitanje vremena kada će se početi praviti belaji i od toga
- dust in the wind
#6281 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa negdje i nose... možda nekad budu i ovdje, to je pod velikim upitnikom i ne mora biti tako. ali ne znam što muškarcima nije jasno da žena nema namjeru da svojoj djeci nametne čije će prezime da nose. neka nose očevo. u redu je to. ali želi da sebi ostavi i svoje. jebo ti nas kad nam je nešto ovako tabu kod pojedinih. danas se ljudi udaju/žene sa trideset godina, mnogi... i šta je pogrešno da hoće da zadrži nešto što je pola života nosila.. čemu vječni osjećaj muške ugroženosti. ako si dovoljno muško svejedno ti je za tu trivijalnost sa muške tačke gledišta, a mnogim ženama znači... po meni samosvjesni muškarac će na to odmahnuti rukom i reći ma može i neće dumati oko te zakonske mogućnosti.Velkoski wrote:A sho onda i djeca ne bi nosila mamino prezime?![]()
![]()
Mislim da je pitanje vremena kada će se početi praviti belaji i od toga![]()
![]()
- Logovan
#6282 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma ja te roditelje nikako ne razumijemTomahawk11 wrote:Davanje cudnih imena, maloprije naletjeh: Inmihanajos je i prezime ko da joj je oboje dao Zgembo Adislic
-
Nuclear Winter
#6283 Re: Popularne stvari koje ne kontam
meni sasvim normalna stvar... a to folirantsko zadrži svoje. baš vidim muškarca koji će na to pristati. nego smeta da žena zadrži svoje, a uzme i njegovo jer će većini ipak srce na mjestu samo ako uzme muževo prezime. a prezime bilo jedno, bilo dva ne čine na dobar ni loš brak, već njih dvoje i njihov trud[/quote]
Znači po milijarditi put:to "ženino" prezime je ustvari prezime porodice njenog OCA,koje je takođe uzela njena majka
[/quote]
malo mi je glupa ova tvoja opaska. to prezime je prezime ženinog oca... to je njen otac. i ona hoće da ga zadrži i dodat će muževo... ne znam šta si htio da poentiraš. sadržava svoje prezime tj. prezime koje je naslijedila od oca (najvjerovatnije). vrlo vjerovatno da će tako i njena djeca se prezivati po njenom mužu, tj. svome ocu... da im neće kamarati prezimena...
[/quote]
Da pojasnim,meni je glupa tvoja opaska "nego smeta da žena zadrži svoje". Ja koliko sam shvatio tebe a i ostale žene koje zagovaraju zadržavanje "ženinog" prezimena je da je to moderna feministička furka,a IRONIJA je u tome da je to OČEVO prezime koje je uzela i njena majka.
Nadam se da sam bio jasniji. Što se mene tiče par se može dogovoriti kako hoće,ali je meni ta moderna feministička furka smiješna.
Znači po milijarditi put:to "ženino" prezime je ustvari prezime porodice njenog OCA,koje je takođe uzela njena majka
malo mi je glupa ova tvoja opaska. to prezime je prezime ženinog oca... to je njen otac. i ona hoće da ga zadrži i dodat će muževo... ne znam šta si htio da poentiraš. sadržava svoje prezime tj. prezime koje je naslijedila od oca (najvjerovatnije). vrlo vjerovatno da će tako i njena djeca se prezivati po njenom mužu, tj. svome ocu... da im neće kamarati prezimena...
Da pojasnim,meni je glupa tvoja opaska "nego smeta da žena zadrži svoje". Ja koliko sam shvatio tebe a i ostale žene koje zagovaraju zadržavanje "ženinog" prezimena je da je to moderna feministička furka,a IRONIJA je u tome da je to OČEVO prezime koje je uzela i njena majka.
Nadam se da sam bio jasniji. Što se mene tiče par se može dogovoriti kako hoće,ali je meni ta moderna feministička furka smiješna.
-
Tarzo
#6284 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja sam za to da u BiH uvedemo matrijarhat.
Ako nas to ne izvuče iz ovog belaja ne znam šta bi moglo drugo.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6285 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa dobile ste sve živo u novom mileniju, može li ostati bar jedna stvar koja je dobra za naš ego i položaj u društvu.dust in the wind wrote:pa negdje i nose... možda nekad budu i ovdje, to je pod velikim upitnikom i ne mora biti tako. ali ne znam što muškarcima nije jasno da žena nema namjeru da svojoj djeci nametne čije će prezime da nose. neka nose očevo. u redu je to. ali želi da sebi ostavi i svoje. jebo ti nas kad nam je nešto ovako tabu kod pojedinih. danas se ljudi udaju/žene sa trideset godina, mnogi... i šta je pogrešno da hoće da zadrži nešto što je pola života nosila.. čemu vječni osjećaj muške ugroženosti. ako si dovoljno muško svejedno ti je za tu trivijalnost sa muške tačke gledišta, a mnogim ženama znači... po meni samosvjesni muškarac će na to odmahnuti rukom i reći ma može i neće dumati oko te zakonske mogućnosti.Velkoski wrote:A sho onda i djeca ne bi nosila mamino prezime?![]()
![]()
![]()
Zamisli oženiš djevojku, ona ostavi svoje prezime i ti sutra izađeš na kafu sa par jarana... Pa ne bi živ ost'o.
-
Nuclear Winter
#6286 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jarane nije ovo problem.Ako sam se saglasio sa svojom izabranicom da ona zadrži "svoje" prezime nije nikakav problem,i komentari jarana me apsolutno ne interesuju.Velkoski wrote:Pa dobile ste sve živo u novom mileniju, može li ostati bar jedna stvar koja je dobra za naš ego i položaj u društvu.dust in the wind wrote:pa negdje i nose... možda nekad budu i ovdje, to je pod velikim upitnikom i ne mora biti tako. ali ne znam što muškarcima nije jasno da žena nema namjeru da svojoj djeci nametne čije će prezime da nose. neka nose očevo. u redu je to. ali želi da sebi ostavi i svoje. jebo ti nas kad nam je nešto ovako tabu kod pojedinih. danas se ljudi udaju/žene sa trideset godina, mnogi... i šta je pogrešno da hoće da zadrži nešto što je pola života nosila.. čemu vječni osjećaj muške ugroženosti. ako si dovoljno muško svejedno ti je za tu trivijalnost sa muške tačke gledišta, a mnogim ženama znači... po meni samosvjesni muškarac će na to odmahnuti rukom i reći ma može i neće dumati oko te zakonske mogućnosti.Velkoski wrote:A sho onda i djeca ne bi nosila mamino prezime?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zamisli oženiš djevojku, ona ostavi svoje prezime i ti sutra izađeš na kafu sa par jarana... Pa ne bi živ ost'o.
Problem je u tome što je to "njeno" prezime očevo,a ironija je da je njen otac nametnuo svoje prezime njenoj majci(i samim tim njoj),a ona svoja "prava" crpi upravo iz te macho politike protiv koje se bori
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6287 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jeste i ovo problem. Laže ko kaže da nije bitno šta mahala tvrdi

- sheilak
#6288 Re: Popularne stvari koje ne kontam
nemoj izlaziti sa jaranima nego sa jaranicama i svaka ce te tapsati po ramenimaVelkoski wrote:Jeste i ovo problem. Laže ko kaže da nije bitno šta mahala tvrdi![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6289 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jaranice u braku... Yea' right. 
- sheilak
#6290 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Njenim bolan jebo te ja (r)Velkoski wrote:Jaranice u braku... Yea' right.
- Laertes
#6291 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dobro si... Ovo drugo smo probali i nikako nam ne ide.Tarzo wrote:Ja sam za to da u BiH uvedemo matrijarhat.
- Laertes
#6292 Re: Popularne stvari koje ne kontam
OK su meni prezimena. Nije mi jasno da se roditelji ne zapitaju hoće li im dijete moći živjeti sa imenom koje su nakastili da mu daju. "Lulu"... Čuj, Lulu
Sutra upozna momka i kaže "Zovem se Lulu", a on: "De, ba, nemoj me zajebavat'" 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- annoy
#6294 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Rasprava o prezimenima mi je glupa, ako žena osjeća da želi zadržati svoje prezime, nek zadrži, to je njeno pravo, a kvaliteta braka sigurno o tome neće ovisiti. I vjerovali ili ne, ne radi se uvijek o nekakvom buntovništvu ili "feminizmu", npr. žene koje objavljuju znanstvene radove pod djevojačkim prezimenom, ili općenito se pod djevojačkim prezimenom ostvare u nekom području, iz očiglednih će razloga svoje prezime zadržati.
Mene puno više brinu ova moderna imena i traume koje djetetu priuštiš kad mu daš ime poput Šuma
Ili neko strano ime, tipa Melanie, ili Sarah, i onda prezime ČiČak
Toj jadnici je u interesu da ga ne zadrži
Meni je Lulu jako lijepo ime, ali ne kod nas
Mene puno više brinu ova moderna imena i traume koje djetetu priuštiš kad mu daš ime poput Šuma
Ili neko strano ime, tipa Melanie, ili Sarah, i onda prezime ČiČak
Toj jadnici je u interesu da ga ne zadrži
Meni je Lulu jako lijepo ime, ali ne kod nas
- insomnia78
#6295 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kod nas inace sve same znanstvenice
te nadasve uspjesne i poznate mlade dame
PS: lizanje marki u posti, od 7-15 nije karijera
- annoy
#6296 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Očekivala sam ovaj komentar.insomnia78 wrote:Kod nas inace sve same znanstvenicete nadasve uspjesne i poznate mlade dame
Pa zapravo žene su jako zastupljene u današnjoj znanosti
No, procenat takvih žena uopće nije bitan u okviru mog posta.
Nek svatko sa svojim prezimenom radi što hoće, bezveze je suditi o tuđim razlozima, samo sam htjela reći da se ne svodi baš sve na nekakvo buntovništvo bez razloga kako bi neki htjeli progurati.
Uostalom, koliko žena uopće kod nas zadrži svoje prezime? Bilo bi zanimljivo vidjeti. Ja ih ne znam baš puno, a među onima koje znam, rekla bih da ih je sigurno 90% pripadnica akademske zajednice.
Last edited by annoy on 21/12/2015 20:24, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6297 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jarane ba, te s tim takvim poslovima kao što si naveo se uglavnom kurče kako one imaju n'akav bitan pos'o i još se prave da su šatro bitneinsomnia78 wrote:Kod nas inace sve same znanstvenicete nadasve uspjesne i poznate mlade dame
-
Fudo387
#6298 Re: Popularne stvari koje ne kontam
insomnia78 wrote:Kod nas inace sve same znanstvenicete nadasve uspjesne i poznate mlade dame
-
mali_balon
#6299 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Koji ste mamlazi cuj koje prezime ce zena uzeti, boli me neka stvar nek izmisli kako hoce i pristavi bitno je da dijete nosi moje....a ona kako hoce
Samo eto zbog tih neki administrativnih problemcica bolje je da svi imaju isto prezime...
Samo eto zbog tih neki administrativnih problemcica bolje je da svi imaju isto prezime...
- JThomas
#6300 Re: Popularne stvari koje ne kontam
a današnja znanost kod nas nije uopšte zastupljena, neovisno o polu.annoy wrote:Očekivala sam ovaj komentar.insomnia78 wrote:Kod nas inace sve same znanstvenicete nadasve uspjesne i poznate mlade dame
![]()
Pa zapravo žene su jako zastupljene u današnjoj znanosti
No, procenat takvih žena uopće nije bitan u okviru mog posta.
Nek svatko sa svojim prezimenom radi što hoće, bezveze je suditi o tuđim razlozima, samo sam htjela reći da se ne svodi baš sve na nekakvo buntovništvo bez razloga kako bi neki htjeli progurati.
mi nemamo nauke, umjetnosti ni kulture, to smo zamijenili religijom i politikom i time se ponosimo.