Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
channel10

#6276 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by channel10 »

Necu vise o inspekciji. Zapisao sam broj, zovem sutra kao i ostali.
Rijeka_snova

#6277 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Rijeka_snova »

https://www.facebook.com/groups/515755208531098/
Facebook grupa za smjestaj ugrozenih osoba!

https://docs.google.com/forms/d/1Pqbzpw ... ce=message

Ovdje se možete prijaviti ako želite da volontirate na pomoći ugroženima. Proslijedite bazu dalje, kako bi se što više ljudi prijavilo!
titinho

#6278 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by titinho »

Da li iko ima vise informacija o ovome i da li je provjereno
http://www.istinito.com/index.php/regio ... -rimu.html
daxon

#6279 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by daxon »

dječak sa šibicama wrote:Nego, ovaj Iljusin sto sleti na tuzlanski aerodrom, iz Rusije dosao?

Ako jeste, valjda ce se neki ljudi zarko zacrveniti od stida. Ako imaju obraza.
Ma čini ti se, pogledaj malo bolje, to je Herkules iz USA ;-)
NIN

#6280 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by NIN »

channel10 wrote:Koliko kazete da je regularna cijena vode u prodavnicama? Ja sam danas 10 l neke HB vode(tako nesto) placao po 4,10 KM.

Da li je to regularna cijena ili ne? Ako nije, kome da prijavim,
Ne vjerujem ti, sudeci kako si koncipirao post! Daj nam racun ovdje pa da vidimo!

Ja danas u Bingu u TZ, u Slavinovicima placao Bistrik vodu od 5l po 1,10 KM.
amidzazeher

#6281 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by amidzazeher »

Ovo nije losa ideja ali trazi i vremena

"KORISTAN SAVJET KOJI SAM UPRAVO PROCITALA NA FB, DIJELITE DALJE:

Ljudi, bilo bi dobro da svi koji daju nesto, licno kupuju, da na svaki artikal nesto napisu trajnim markerom koji se ne moze skinuti, bilo kako, na trajan nacin obiljeze, jer postoji velika mogucnost da dosta stvari koje nosimo i predajemo nece zavrsiti tamo gdje treba, nego obrnuto, bilo sta napisati....oduzece vrijeme, to sigurno ali nece se tim proizvodom tako obiljezenim moci niko drugi okoristiti do onih kojima je potreban, a ne da zavrsi na rafi u nekom granapu a da i ne znamo za sta je proizvod bio namijenjen... nekome je rat rat a nekome brat, ne dajmo supcima da na tudjoj muci zaradjuju.....
Klavikula

#6282 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Klavikula »

Takodjer, Kriterion sutra, nastavljaju akciju prikupljanja pomoći za najugroženija mjesta, od 12-19h. Trebamo volontere koji će raditi na prikupljanju i pakiranju ( dvije smjene od 12:00-15:30 i od 15:30-19:00). Trebamo vas koji ste sve ove dane nesebično donirali tone hrane i odjeće. Pokažimo solidarnost s onima kojima je u ovom trenutku najbitnija! Hvala vam svima!
dječak sa šibicama

#6283 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

Slavonski Brod

Image

hajde da se malo nasmijemo... ali BMW je BMW :D
channel10

#6284 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by channel10 »

NIN wrote:
channel10 wrote:Koliko kazete da je regularna cijena vode u prodavnicama? Ja sam danas 10 l neke HB vode(tako nesto) placao po 4,10 KM.

Ne vjerujem ti, sudeci kako si koncipirao post! Daj nam racun ovdje pa da vidimo!

Cuj ne vjerujes mi :shock: :) . Evo maksuz cu sad sici do auta i uslikat racun da ti pokazem i zacepim ta zelena usta ;-)

Nema smisla sad da me banujes ili poslije slike ;-) .Jbg narod sve gleda :evil:
raskopusa

#6285 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by raskopusa »

cules82 wrote:

Da li je to regularna cijena ili ne? Ako nije, kome da prijavim, ali necu ono lafo preko telefona nego cu vrlo rado otici gdje treba i fino dati puno ime i prezime i broj telefone i naravno zahtjevati povratnu informaciju. Ne bih preko ovih ublehaskih telefona gdje ne znas sta je bilo i da li je ista uradjeno.

jaro ne znam kakva je to voda al ja onu bukaru od 5 litara Bistrik ( puni se negdje u Hadzicima ) placam po 1,10 KM pa ti sad vidi
UZIMAJTE RACUNE!!!!!!!TO JE DOKAZ!
StupskaBitanga

#6286 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

Sad sam provjerio po onoj slici
Radi se o Klas brašnu TIP 400 od 25kg
Cijena u Konzumu je
Image
Straza

#6287 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Straza »

I dalje teška situacija na Općini Čelić

http://istocnabosna.com/myjoomla/index. ... &Itemid=72
Kako saznajemo od Općinskog štaba civilne zaštite stanje na prostoru općine Čelić do 08,00 sati, izuzetno složeno i teško. Na prostoru općine Čelić u proteklh 12 sati stanje je dalje teško.

Image

Nakon podataka o ugroženosti stambenih objekta od vodene stihije u proteklih 12 sati zaprimljeno je oko 30 prijava o ugroženosti stambenih objekta od pokrenutih klizišta. Najteža situacija je u naselju Drijenča, Mahale, Džihani, Gornji i Donji Humci, Nahvioci i Vražići.

Kako saznajemo određeni broj porodica bilo je prisiljeno napustiti svoje kuće zbog opasnosti od klizista. Zbog klizišta porušeno je nekoliko Šehidskih mezarja u mjestu Donji Humci.

Prekidom navedene komunikacije došlo je do potpune blokade deset naselja na prostoru općine Čelić sa preko 4000 stanovnika. Strahovanja su velika jer na tom području imamo veliki broj starih osoba kojima je medicinska pomoć neophodana i da medicinske ekipe nisu u mogućnosti doći do bolesnih lica.
Reglan

#6288 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Reglan »

Predsjednik Austrije, Heinz Fischer: Bosanci su velicanstven narod, ovakvu humanitarnu akciju nisam nikad dozivio na prostorima Austrije, moj respekt ide prema svima koji se za ovo zalazu.

Usput, Austrija salje svoje vojnike u BiH (oko 250) koji ce sutra stici u Tuzlu, Doboj, Maglaj i Brcko. 2 tone medicine, i 12 tona hrane nose sa sobom. 120 camaca, 4000 madraca, 5000 deka, 6000 pari cipela, 17.000 jakni i hlaca, 4 tone hrane za djecu takodjer ce donirati.

Za obnovu objekata itd, ce Austrija donirati 13 Miliona €.

http://www.meinbezirk.at/salzburg-stadt ... 54750.html

:thumbup:
Peryton_

#6289 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Peryton_ »

Jel' ovo istina ?
Kako sam ja skontao 250 vojnika, nose sa sobom 12 tona hrane, 2 tone lijekova, 120 camaca, 4000 madraca, 5000 deka, 6000 pari cipela, 17.000 jakni, 4 tone hrane za djecu.

Jel' moze neko provjeriti ovu informaciju.
NIN

#6290 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by NIN »

titinho wrote:Da li iko ima vise informacija o ovome i da li je provjereno
http://www.istinito.com/index.php/regio ... -rimu.html
Evo sad javise na RTRS da je cijeli iznos uplatio za poplavljena podrucja u Srbiji i BiH!
NIN

#6291 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by NIN »

arshavin wrote:Predsjednik Austrije, Heinz Fischer: Bosanci su velicanstven narod, ovakvu humanitarnu akciju nisam nikad dozivio na prostorima Austrije, moj respekt ide prema svima koji se za ovo zalazu.

Usput, Austrija salje svoje vojnike u BiH (oko 250) koji ce sutra stici u Tuzlu, Doboj, Maglaj i Brcko. 2 tone medicine, i 12 tona hrane nose sa sobom. 120 camaca, 4000 madraca, 5000 deka, 6000 pari cipela, 17.000 jakni i hlaca, 4 tone hrane za djecu takodjer ce donirati.

calt

#6292 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by calt »

StupskaBitanga wrote:redovna cijena onog Majić brašna od 25kg je 22-23KM
Ova cijena od 36,5 je nerealna i ako je ona isključivo radi protifta usljed poplava jer je brašno evidentno primljeno prije poplava je za svaku osudu i prijavu inspekciji
ma dajte vise....
http://namirnice.ba/proizvod/klas-pseni ... -400-25kg/

Klas pšenično brašno tip 400 25kg.....33,50 KM
Chile17

#6293 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Chile17 »

channel10 wrote:
Chile17 wrote:neki dan ona vlasicka rosa 5l 95kf,u nekim marketima nema vise po 5l vec po litar ili dva a cijene su ogromne..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Jeste li sigurni, jer sam prije nekih desetak dana placao 1,5l obicne Jane 0,95 pf?!

sto posto siguran,i ostavi se jane hebla vas ona kad imamo nase

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Straza

#6294 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Straza »

Mehmed Meša Pargan: Upravo se vratio iz Podrinja

http://istocnabosna.com/myjoomla/index. ... &Itemid=66
Ekipa umorna ali ponosna, ne samo na ono što je urađeno sa naše strane, već ponosna na ljude koje smo sreli u Zvorniku i Cerskoj, pune energije i volje da se bore. Niko se nije predao! iste i rade punom parom, spašavaju što se spasiti može.

Oduševili su me ddanas i mještani sela oko Kalesije i neugrožena sela oko Zvornika, koji prave punktove za prikupljanje pomoći. To su nevjerovatne količine i roba skupljena sa toliko ljubavi. Da ne povjerujete! Oduševili su me i brojni humanitarci - sreli smo danas najmanje 30 transporta b- pojedinačnih kamiona ili kombija, odnosno konvoja koji obilaze Podrinje. Iz Sarajeva i Tuzle su otišli brojni konvoji prema Podrinju i Posavini. Ovo je takva energija, koja se vidjela samo 1992. kada smo jedni za druge bili spremni sve učiniti da bismo se spasili.

Također, na terenu se pored katastrofe može vidjeti nedostatak strategije i kordinacije pomoći. Već se pojavljuju velike količine hrane koja se gomila na određenim punktovima. Drago mi je da se u Tuzli formira regionalni distributivni centar u koji će se moći usmjeravati transporti pomoći, a odatle pod strogom kontrolom gradskih vlasti, usmjeravati u općine i gradove regije. Danas je ugroženim Bijeljincima upućeno tri kamiona pomoći.

E, toliko za danas. Za kraj moram spomenuti mještane Vukovija koji su nam danas napunili jedan kombi i pomogli mještanima Cerske. Oni su formirali Fond solidarnosti i do sada su prikupili nekoliko kamiona pomoći. Sada se pripremaju da izgrade jednu kuću u Podrinju, čim se vrijeme stabilizuje. Svaka čast. Uzgred, mi smo uspjeli realizovati svoju akciju i zahvaljujem se svima koji su bili uključeni u nju. Naravno, idemo dalje!
Vec pocinju i akcije za obnovu kuca. :thumbup:
Gradevinska sezona dolazi i treba pokusati izgraditi sto vise kuca tim ljudima da ne docekaju zimu u nekim halama.
krater

#6295 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by krater »

Image
guber90

#6296 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

calt wrote:
StupskaBitanga wrote:redovna cijena onog Majić brašna od 25kg je 22-23KM
Ova cijena od 36,5 je nerealna i ako je ona isključivo radi protifta usljed poplava jer je brašno evidentno primljeno prije poplava je za svaku osudu i prijavu inspekciji
ma dajte vise....

Klas pšenično brašno tip 400 25kg.....33,50 KM
Da se vidi jednom za svagda, ovdje kao da neki poput ove Stupske namjerno miniraju temu sa prezvakanom i zavrsenom diskusijom, u kojoj je pokazano da je cijena regularna.
NIN

#6297 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by NIN »

channel10 wrote:
NIN wrote:

Cuj ne vjerujes mi :shock: :) . Evo maksuz cu sad sici do auta i uslikat racun da ti pokazem i zacepim ta zelena usta ;-)

Nema smisla sad da me banujes ili poslije slike ;-) .Jbg narod sve gleda :evil:
Otidji i ufotkaj! Pokazi nam svima pa da mozemo prijaviti inspekciji!

A to zelena usta ostavi za svoje ukucane! Jel ti jasno!?
Paradajz50

#6298 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Paradajz50 »

almir1977 wrote:
A ja se naserem u usta svima onima koji po vazdan pričaju kako je neko ukrao ili kako bi mogao ukrasti nešto i tako indirektno ubacuju u glavu ljudima da ne šalju pomoć jer će se ionako pokrasti.

Nek jedu govna kuje lajave, hoće li im išta osim metra zemlje začepiti usta lajava više. Hebo ih Radončić, ko da ih je sve on okotio.

Čitav narod se digao na noge, pomaže i bogato i siromašno al kuje bijedne samo traže negativu jednu u 1000 pozitiva da seru, seru, seru..
Posteno, nego ja jeXXm mater i onima koji zatvaraju oci pred problemima nadajuci se da ce isti nestati.
Googlerica

#6299 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Googlerica »

arshavin wrote:Predsjednik Austrije, Heinz Fischer: Bosanci su velicanstven narod, ovakvu humanitarnu akciju nisam nikad dozivio na prostorima Austrije, moj respekt ide prema svima koji se za ovo zalazu.

danas na TZ aerodromu je stigla pomoc Volga Airline

Image
popi

#6300 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by popi »

123456789 wrote:Image
cove41 wrote:Ljudi ba de se malo dozovite! BRAŠNO je TIP 400, ono nije 1,10 kg, nego preko 2 KM ako se ne varam, ovo je redovna cijena. Gledajte malo! Triput mjeri jedno sijeci!
Zagusujete temu, evo da se zavrsi, pogledajte cijenu istog brasna (2012g)
Post Reply