Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Dope_Man
#6276 Re: Ateizam
Ali ljudi, zasto mu vi produzavate vizu za boravak ovdje?
Pa znate da nema blage veze o osnovnim pojmovima. Da nema pojma sta je evolucija, da ne razumije da se u slucaju evolucije radi o postepenom prilagodjavanju okolini pa zato i lupa gluposti kao primjer sa casom, sahom itd.. jer u umu vecine vjernika stvar mora da je odjednom takva kakva jeste. Nije kinesin mogao nekad bit manji, drugaciji, imati razlicitu funkciju.. ne, morao je odmah biti takav. Nema evolucije. Ne moze je biti u glavi takvog vjernika koji ce uciniti sve da njegovo misljenje ne evoluira.
I to je OK, njegov um, njegov protracen zivot. Zasto vi svoj tratite pokusajima uvjeravanja kada znate da on nikad nista nece nauciti? Pri tom samo spamuje temu istim starim glupostima.
Pa znate da nema blage veze o osnovnim pojmovima. Da nema pojma sta je evolucija, da ne razumije da se u slucaju evolucije radi o postepenom prilagodjavanju okolini pa zato i lupa gluposti kao primjer sa casom, sahom itd.. jer u umu vecine vjernika stvar mora da je odjednom takva kakva jeste. Nije kinesin mogao nekad bit manji, drugaciji, imati razlicitu funkciju.. ne, morao je odmah biti takav. Nema evolucije. Ne moze je biti u glavi takvog vjernika koji ce uciniti sve da njegovo misljenje ne evoluira.
I to je OK, njegov um, njegov protracen zivot. Zasto vi svoj tratite pokusajima uvjeravanja kada znate da on nikad nista nece nauciti? Pri tom samo spamuje temu istim starim glupostima.
-
L u c i f e r
#6277 Re: Ateizam
Sve kontam necel me dovesti tobe, pa da i meni svane... 
- Dozer
#6278 Re: Ateizam
Ma niko njega ne pokusava uvjeriti. Bar ja ne. Samo mu se pokusavaju razjasniti stvari. Ali to ne ide, ne ide, pa stane 
- refffko
#6279 Re: Ateizam
Joj kakvo samaranje na naucnoj bazi.
Fakat ovi "vjernici" su totalno ograniceni na jedno, ne mozes ti sa njima uspostaviti normalnu diskusiju.
Dzaba sva logicna objasnjenja, oni ce i dalje tvrditi jedno, ono sto nemam nikakve logike ni po cemu.
Lakse je vjerovati da je ljudski rod nastao od nekakvog Adama, koji je bio visok 30 metara i od cijeg je rebra nastala zena, nego u teoriju evolucije.
Kaze, teorija evolucije nema smisla, a ima smisla da neka budaletina na brod natrpa sve zivotinje
Ili, ima smisla da Bog da ljudima slobodnu volju, a onda spali Sodomu i Gomoru jer oni zive mimo njegovih nacela???
Mislim, gdje je logika u tome?
Fakat ovi "vjernici" su totalno ograniceni na jedno, ne mozes ti sa njima uspostaviti normalnu diskusiju.
Dzaba sva logicna objasnjenja, oni ce i dalje tvrditi jedno, ono sto nemam nikakve logike ni po cemu.
Lakse je vjerovati da je ljudski rod nastao od nekakvog Adama, koji je bio visok 30 metara i od cijeg je rebra nastala zena, nego u teoriju evolucije.
Kaze, teorija evolucije nema smisla, a ima smisla da neka budaletina na brod natrpa sve zivotinje
Ili, ima smisla da Bog da ljudima slobodnu volju, a onda spali Sodomu i Gomoru jer oni zive mimo njegovih nacela???
Mislim, gdje je logika u tome?
- Dozer
#6280 Re: Ateizam
NIgdje, logicno.
Ali, kako je religija oslobodjena logike, tako u njoj ni ne treba traziti istu
Religija je bazirana na principu - Tako pise, u to moras vjerovati. Tacka.
Ali, kako je religija oslobodjena logike, tako u njoj ni ne treba traziti istu
Religija je bazirana na principu - Tako pise, u to moras vjerovati. Tacka.
-
r_faruk
#6281 Re: Ateizam
Sta smrle pije i ja bih volio znati
.
Jebo te jupiter. Znaci svemoguci bog je za rjesenje opstanka planete zemlje izabrao jupiter koji treba da privlaci nekakve meteore da ne bi razbucali tu planetu zemlju......
Nije mu bilo lakse, jer je svemoguc, izabrati jednostavnije rjesenje
Jebo te jupiter. Znaci svemoguci bog je za rjesenje opstanka planete zemlje izabrao jupiter koji treba da privlaci nekakve meteore da ne bi razbucali tu planetu zemlju......
-
Hakiz
#6282 Re: Ateizam
Ako neko stalno priča svoje, i nema odgovora, svi koji to čitaju će početi to smatrati ispravnim.Dope_Man wrote:Ali ljudi, zasto mu vi produzavate vizu za boravak ovdje?
Zato treba odgovarati.
- irac300
#6283 Re: Ateizam
Tu i tamo, ponekad poneki kamenčić proleti kraj tog Jupitera pa zdrma planetu, uništavajući 90% života na istoj (ko jebe dinosaure kad nisu znali klanjat).r_faruk wrote:Sta smrle pije i ja bih volio znati.
- Dozer
- Smrcak15
#6285 Re: Ateizam
poredjenje padanja eura i vjecnosti BOga ti je strahovito glupoL u c i f e r wrote:To su dva razlicita pojma.Smrcak15 wrote:
ako neznas onda nemas pravo da kazes nelogicno.
cim nesto neznas u nekom polju nemozes da govoris da je nelogicnu u tom domenu. da bi rekao nelogicno moras da poznajes taj teren koliko toliko.
Znanje i logika.
Ne znam kakvo ce sutra biti vrijeme, ali mi je nelogicno da ce umjesto kise padati euri.
A ne znas ni ti.
Samo umisljas da znas.
Iluzija velicine i vaznosti je cest pratilac teizma.
empirijski dokazano da euri nikad i nigdje nisu padali umjesto kise, znaci to je poznat teren (POZNAT TEREN)
VJECNOST Boga nepoznat teren, LJUDSKI UM NEMOZE DOKUCITI VJECNOST, (NEPOZNAT TEREN)
poredjenje poznatog terena i nepoznatog i onda da se nepoznatom terenu sudi na osnovu poznatog je van svake pameti.
strasna ti je logika
Objasni mi vjecnu regresiju prijasnjih dogadjaja, jer ako tvrdis da nema neprouzorkovanog Uzrocnika svega, onda pojasni brate kad kazes logicno nelogicno, onda ti je teren poznat cim mozes da govoris nelogicno.
- zforumas
#6286 Re: Ateizam
Isto tako su casa i sah poznati tereni pa ih ti koristis kao svoje neke dokaze protiv evolucije. Boris se na puno frontova i sam sebi skaces u stomak, trebao bi makar imati pored tastature papir i olovku, pa zapisivati tok misli i svojih stavova i tvrdnji, da ti se ne dogadja da sam sebe pobijas.
- Smrcak15
#6287 Re: Ateizam
Ti prvo treba da shvatis da se sve to razvija postepeno. Kinesin robot nije odjednom nastao ovakav kakvog ga ti postas u svojim slicicama. Nastajali su dijelovi koji su nekada koristili a nekada nisu. Dijelovi koji su bili korisni su postepeno se sklapali u robota. Za 10 000 godina taj Kinesin robot vjerovatno nece biti ni slican ovom danasnjem, jer evoluira. Ako se preselimo u komsiluk sa manjom silom gravitacije, vjerovatno ce i Kinesin vremenom biti rekonfigurisan.zforumas wrote:----
Covjece poredis casu i kinesin robota. De malo mucni tom glavom pa skontaj sta nije uredu.
Sto ne pijes antibiotike od prije 10 godina, ako ne vjerujes u evoluciju?[/quote]
ja razumijem ali ti covjce nerazumijes, jer nerazmisljas abstraktnoTi prvo treba da shvatis da se sve to razvija postepeno.
ovo je dokaz da uopste ne poznajes nanomasinerijuKinesin robot nije odjednom nastao ovakav kakvog ga ti postas u svojim slicicama. Nastajali su dijelovi koji su nekada koristili a nekada nisu
ako je tako kao sto tvrdis, nano bakterijski motor , flagela, sastoji se od 40 komponenata, 10 od tih komponenata se moze naci u prijasnjim strukturama, dok 30 komponenata su potpuno novi, znaci nema ih nigdje drugo, ako ih nema nigdje drugo to znaci stvoreno je odjednom u samom pocetku, jer otkini jedan komponenet motor nece raditi.
objasni onda to da se ovih 30 novih komponenata nema nigdje drugo naci, pa odakle su onda dosli? ne pokausaji da mi dolazi sa sekrecinim Tipa 3 sistemom da se nebi brukao bezveze, ne pokusaji to.
sami od sebe se postepeno slagali kao puzle kroz akumuilacije slucajnih dogadja tj. mutacijeDijelovi koji su bili korisni su postepeno se sklapali u robota.
logicno da slucajni dogadjaji sklapaju robot i programiraju mu funkcije, znaci procesi koji nemaju inteligenciju povlace inteligente poteze, ali kad se Bog ubaci u igru, eh to je vama nelogicno
strasnooooooooZa 10 000 godina taj Kinesin robot vjerovatno nece biti ni slican ovom danasnjem, jer evoluira. Ako se preselimo u komsiluk sa manjom silom gravitacije, vjerovatno ce i Kinesin vremenom biti rekonfigurisan.
Covjece poredis casu i kinesin robota. De malo mucni tom glavom pa skontaj sta nije uredu.
sad da te vidi neki evoluciionista, udario bi te mokrom carapom po licu i rekao, sad si to napisao i nemoj vise nikad
da si spomenuo jos 2 nul pa se popeo na milion, i to je malo cuj 10 000
zato sto bakterije su programirane da se adaptiraju na novo nastale situacije u onoj mjeri koliko se moze adaptiratiSto ne pijes antibiotike od prije 10 godina, ako ne vjerujes u evoluciju
- zforumas
#6288 Re: Ateizam
E moj Smrle, davno sam se ja prestao bojati hodza koji galame, pogotovo onih koji na svako pitanje isto odgovaraju
tih nekih 30 komponenata su dosle sa istog mjesta odakle i onih 10 ostalih, evolucijom. Znas li da su mobiteli prije sluzili samo za obavljanje telefonskih poziva?
tih nekih 30 komponenata su dosle sa istog mjesta odakle i onih 10 ostalih, evolucijom. Znas li da su mobiteli prije sluzili samo za obavljanje telefonskih poziva?
- Dope_Man
#6289 Re: Ateizam
I sad ces opet dobiti odgovor da su mobitel dizajnirali ljudi, dakle sve ima svog dizajnera i opet u krug.. vrijedi li?
- zforumas
#6290 Re: Ateizam
Jutarnja gimnastika, samo se ne treba uzrujavati. Kafica i Smrle...milina. Kad vec nema nekih smislenih postova, pdf Nauka i Edukacija se sveo na razglabanja o raznoraznim politickim stvarima, tema koje imaju veze s naukom i nema ili su mrtve, tako da mi ne preostaje nista nego ovo gimnasticiranje sa Smrletom. A moram priznati da i naucim poneku stvar uz naseg Smrleta, samo ne onako kako on to predoci.Dope_Man wrote:I sad ces opet dobiti odgovor da su mobitel dizajnirali ljudi, dakle sve ima svog dizajnera i opet u krug.. vrijedi li?
- beni-bu-man
#6291 Re: Ateizam
ja ne znam odakle mu volja i snagazforumas wrote:Jutarnja gimnastika, samo se ne treba uzrujavati. Kafica i Smrle...milina. Kad vec nema nekih smislenih postova, pdf Nauka i Edukacija se sveo na razglabanja o raznoraznim politickim stvarima, tema koje imaju veze s naukom i nema ili su mrtve, tako da mi ne preostaje nista nego ovo gimnasticiranje sa Smrletom. A moram priznati da i naucim poneku stvar uz naseg Smrleta, samo ne onako kako on to predoci.Dope_Man wrote:I sad ces opet dobiti odgovor da su mobitel dizajnirali ljudi, dakle sve ima svog dizajnera i opet u krug.. vrijedi li?
- Dope_Man
#6292 Re: Ateizam
Ma meni je zao same teme i u sta se pretvara kad se ovim trolovima (da ne kazem neku vise uvredljivu rijec) daje prostor da ponavljaju iste stvari koje ponavljaju i po drugim temama, a koje veze nemaju sa sustinom teme svakako.
Zato mi je smor vidjeti ovo kad uletim nadajuci se da cu procitati nesto pametno.
Zato mi je smor vidjeti ovo kad uletim nadajuci se da cu procitati nesto pametno.
Last edited by Dope_Man on 18/07/2017 10:05, edited 1 time in total.
- zforumas
#6293 Re: Ateizam
jednom mjesecno dobije jedan papir iz banke i na njemu potvrdu da mu je neophodna volja i snaga za sljedeci mjesec redovno uplacenabeni-bu-man wrote: ja ne znam odakle mu volja i snaga
nevjernici
- beni-bu-man
#6294 Re: Ateizam
sve je to okDope_Man wrote:Ma meni je zao same teme i u sta se pretvara kad se ovim trolovima (da ne kazem neku vise uvredljivu rijec) daje prostor da ponavljaju iste stvari koje ponavljaju i po drugim temama, a koje veze nemaju sa sustinom teme svakako.
meni nije jasno citajuci komentare o njemu kako sam ne skonta neke stvari, nekad posmislim da je njemu allah naredio da siri objavu ili da nas nevjernike testira preko foruma
- beni-bu-man
#6295 Re: Ateizam
u kojoj je bancizforumas wrote:jednom mjesecno dobije jedan papir iz banke i na njemu potvrdu da mu je neophodna volja i snaga za sljedeci mjesec redovno uplacenabeni-bu-man wrote: ja ne znam odakle mu volja i snaga
nevjernici
-
L u c i f e r
#6296 Re: Ateizam
Nije glupo kad ih on koristizforumas wrote:Isto tako su casa i sah poznati tereni pa ih ti koristis kao svoje neke dokaze protiv evolucije. Boris se na puno frontova i sam sebi skaces u stomak, trebao bi makar imati pored tastature papir i olovku, pa zapisivati tok misli i svojih stavova i tvrdnji, da ti se ne dogadja da sam sebe pobijas.
- Dope_Man
#6297 Re: Ateizam
Ti bi bio vec 5-6 osoba, ukljucujuci i mene, koja je napisala nesto slicno... poceli smo prepoznavati doticnog kao bozijeg poslanikabeni-bu-man wrote: meni nije jasno citajuci komentare o njemu kako sam ne skonta neke stvari, nekad posmislim da je njemu allah naredio da siri objavu ili da nas nevjernike testira preko foruma
His wet dreams are coming true
-
L u c i f e r
#6298 Re: Ateizam
Jbg smrle sta ti sve valjas ovde pa ti mi ne govorimo da je to glupo nego fino muhabetimo s tobom.Smrcak15 wrote:poredjenje padanja eura i vjecnosti BOga ti je strahovito glupoL u c i f e r wrote:To su dva razlicita pojma.Smrcak15 wrote:
ako neznas onda nemas pravo da kazes nelogicno.
cim nesto neznas u nekom polju nemozes da govoris da je nelogicnu u tom domenu. da bi rekao nelogicno moras da poznajes taj teren koliko toliko.
Znanje i logika.
Ne znam kakvo ce sutra biti vrijeme, ali mi je nelogicno da ce umjesto kise padati euri.
A ne znas ni ti.
Samo umisljas da znas.
Iluzija velicine i vaznosti je cest pratilac teizma.
empirijski dokazano da euri nikad i nigdje nisu padali umjesto kise, znaci to je poznat teren (POZNAT TEREN)
VJECNOST Boga nepoznat teren, LJUDSKI UM NEMOZE DOKUCITI VJECNOST, (NEPOZNAT TEREN)
poredjenje poznatog terena i nepoznatog i onda da se nepoznatom terenu sudi na osnovu poznatog je van svake pameti.
strasna ti je logikanedo Bog nikome.
Objasni mi vjecnu regresiju prijasnjih dogadjaja, jer ako tvrdis da nema neprouzorkovanog Uzrocnika svega, onda pojasni brate kad kazes logicno nelogicno, onda ti je teren poznat cim mozes da govoris nelogicno.
Sta podrazumijevas pod vjecnom regresijom?
- beni-bu-man
#6299 Re: Ateizam
a jebi seDope_Man wrote:Ti bi bio vec 5-6 osoba, ukljucujuci i mene, koja je napisala nesto slicno... poceli smo prepoznavati doticnog kao bozijeg poslanikabeni-bu-man wrote: meni nije jasno citajuci komentare o njemu kako sam ne skonta neke stvari, nekad posmislim da je njemu allah naredio da siri objavu ili da nas nevjernike testira preko foruma![]()
His wet dreams are coming true
oplaka
- Smrcak15
#6300 Re: Ateizam
ima jedna zajednicka stvar a to su stvaralacki process, jer vi vjerujete da samo po sebi u prirodi tezi kad stvaranju, jer evolucija to zagovara da se ide ka stvaranju i razvitkuDozer wrote:Smrle...ti zaista moras poraditi na nekim stvarima tipa osnova biologije, hemije i fizike...Smrcak15 wrote:pa kako se onda se razvio zivot iz nezive stvari u pocetku evolucije?
to sto sam naveo je hipoteticki abstraktan experiment gdje imas vjecan broj pokusaja, i iz tog vjecnog broja pokusaja dali bi to ikad upalilo da se desi kako sam opisao?
Kad to malo savladas, predji onda na mikrobiologiju, genetiku, itd.
Mislim...kakve veze ima casa (staklo) s onim od cega smo mi sastavljeni, i sva ostala ziva bica...?
Mozes li shvatiti da su tvoji primjeri toliko besmisleni, da je zaista tesko povjerovati da postoji neko ko ih je uopste sposoban dovesti u bilo kakvu ravan s postankom zivota...
pa kad bi hipoteticki mogli da bacamo casu vjecno dali bi doslo do organizacije, da se stvore 3 mini case, nebi nikad, pa kakko onda da slucajno iz nezive stvari zivot nastane i to organizovano da se razvija i da bude u interkaciji izmedju vrsta.
neide mi u glavu kako mozes da se oslonis da mutaciju kao da mutacija ima moc inteligentnog stvaranja, mutacija je covjece za DNK sto zemljotres za zgradu, urusavanje, a ti se hvatas kao izraslina pa bilo kakva , abnormalna, nema veze, izraslina, ipak je to evolucija
kao eto kada zemljtres pogodi naselje pa napravi dar mar, ipak je to evolucija ne naprijed ali unazad, rusenje, i nered, isto tako mutacija je zemljotres za DNK jer dovodi do urusavanja i smrti.
jednostavno nemogu da te shvatim kako mozes da vjerujes da mutacija koja je slucajan dogadjaj koji nema inteligenciju niti sazaljenje pa ta ista mutacija kroz mutiranje stvara nove organe , forme, boje , texture u bicima da bi ih razvila i odbranila od predatora.
recimo vi mutacijju predstavljate kao nekakav kreatorski sazaljivi entitet koji ima suosjecanje sa zivotinjama pa vidi okruzenje i pocne imitirati okruzenje na zivotinji kako bi je maskiralo od predatora
Insekat kao lisce

u svasto ce te prije vjerovati ma koliko nelogicno bilo ali samo ne Boga, niposto inteligentnog tvorca