Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zasto i po kojem osnovu su dobili ovaj prikljucak na tranzit. Pa jesu normalni?
I upravo o ovome smo ovdje pricali, a "gradjani" HB nas uvjeravali da nije tako. Ova slika pokazuje da su imali pristup na tranzit i samo 30m dalje pristup na kruzni.
Jok, bio je ovdje jedan koji rece da bi morao kruziti do Dobrinje haman da dodje kuci.
Forumerrer wrote:Zar zaista mislite da ce ovo dalje od Bosmala otici u narednih 8 godina hahahahaha. Zivi bili pa vidjeli.
I onaj spoj Vrace-Grbavica daj Boze u naredne 4 godine.
Ja ne mislim i ne nadam se, nazalost, zato i pisem da je zaista zalosno ne nastaviti odmah dalje i zavrsiti sve do Fahdove dzamije, cista dionica, i onda bi imali zavrsenu zilu kucavicu grada.
Umjesto toga , culi ste da se protura prica o sirenju ul Dz.Bijedica na 4 trake, a sva ulica problematicna sa imovinskim odnosima i eksproprijacijom.
Nema ovaj put sad nikakvog smisla osim mozda onom ko iz palme krene do robota hrasno.
Thorgerson wrote:Zasto i po kojem osnovu su dobili ovaj prikljucak na tranzit. Pa jesu normalni?
I upravo o ovome smo ovdje pricali, a "gradjani" HB nas uvjeravali da nije tako. Ova slika pokazuje da su imali pristup na tranzit i samo 30m dalje pristup na kruzni.
Jok, bio je ovdje jedan koji rece da bi morao kruziti do Dobrinje haman da dodje kuci.
Pu seljadijo!
E svašta hahahaha
Treba još tu semafor postaviti da gospoda ne mora puno razmišljati prilikom ukjučivanja na tranzit.
man_464 wrote:Osvjetljen 100% prolazio neki dan... Siguran dovoljno jer nisam uocio nikakve probleme. Udjes. Pokazes kartu ako ides na tramvaj i to je to.
Nasa politika.
Ne valja cesta.
Ne valja semafor daj kruzni
Ne valja kružni daj semafor na kruzni
Ne valja pješački daj pothodnik
Ne valja pothodnik daj nam i pješački.
Ne moze se 100 metara prohodat daj pjesacki svako 10 metara.
Prese*avanje.
Ne mislite vjerovatno na isti pothodnik. U ovom je cak zapaljen i lift za invalide a iskreno ne želim da prođem tu ni u sred dana a ne naveče. Pod uslovom da se može proći od mokraće...
Prolazio ja jučer kada sam išao na "autopijacu".
Sve OK, osvjetljeno, na podu vidio 2 papirića.
Ima nekoliko novih grafita, ali se vidi da ih redovno uklanjaju.
Ne rade pokretne trake, ne znam da li ih namjerno isključe nedjeljom ili ne.
Mokraća se ne osjeti osim ako nisi jazavičar pa da nanjušiš.
Uglavnom, ne znam u čemu raja vidi problem s pothodnikom na Stupu?
Thorgerson wrote:Zasto i po kojem osnovu su dobili ovaj prikljucak na tranzit. Pa jesu normalni?
Pu seljadijo!
Seljačka politika žari i pali po gradu, ovo je samo jedan od primjera.
Stoka papanska.
VladaFBiH wrote:
mislim da će ovaj dio izazvati najviše "pobune" kod građanstva a vidjeli smo šta to znači već milion puta tako da sumnjam da će se ovo ikada napraviti - rekoh da ću prvi da protestvujem protiv ovoga
btw. ondje ima puno više od 30m2 travnjaka i 2 stabla koja bi se srušila + što bi Vils bio izgubljen zauvijek...
Meni i dalje nije jasno zasto bi Vils bio izgubljen?
Vilsonovo jedno obicno setaliste, koje je ionako isprekidano semaforima, jer ponavljam nijedan grad nema taj luskuz da ima neprekidnu setnicu usred centra od 2-3 kilomentra. To je nemoguce izvesti. To nemaju veci gradovi, kamo li ovo nase prkno.
Ako Vils vec nije unisten dosadasnjim presjecanjima, ne kontam zasto bi jos jedno odjednom sad sve unistilo? Mislim objasni mi, jer mi nije jasno.
I druga stvar isti taj dio moze biti zatvoren npr. poslije 19h. Dakle iza 19h da bude zabranjeno saobracati tim dijelom I trasnf. Isto tako npr vikendom bi taj prolaz mogao biti zatvoren za promet saobracajnih vozila. Ali u spici i po danu, itekako bi bio od koristi.
Dovoljno je da vidis krljkanac na rasrksnici na Marijin Dvoru. Jer da bi dosao na drugu stranu imas tu opciju, ili da ides na Pofalice. Jednostavno te trasferzale su MUST. Svidjalo se to nekome ili ne.
Vilsonovo nije jedno obično šetalište - to je faktički jedino šetalište u gradu... istina je da je već isprekidano semaforima i nema potreba da ga više "prekidaš" jer je i ovako svedeno na jedva 1,1km cjeline u kojoj se sve događa. Da se mene pita u Vilsu bi bio saobraćaj zauvijek zabranjen i bilo bi isključivo namijenjeno za pješake a ne samo od 17 sati i vikendom.
Prema mom mišljenju (naglašavam mom mišljenju) presijecanje je potpuno bespotrebno jer završetkom nulte transferzale taj dio grada će biti zaista solidno uvezan (cca 350 m dalje je most Suade i Olge koji ima 4 trake) - druga bi priča bila da se pravi tunel kroz Vraca koji bi "dovukao" saobraćaj iz Lukavice i Dobrinje i da se Sarajevo razvijalo po planovima od prije rata.
Da ne bude zabune - vozač sam i prelazim jako puno kilometara svaki mjesec i opet ne vidim potrebu uništavanja jedine "oaze" u gradu - da je pameti ono bi se širilo do Darive kao što je nekada planirano a ne presijecalo na mikro šetališta + ako imaš djecu značeš šta Vils znači roditeljima sa djecom + diže i cijenu nekretnina u tom dijelu grada ... ne mora sve biti podređeno vozačima i divljoj gradnji (danas su neka naselja bespovratno uništena baš zbog kratkovidnosti)
Pu seljadijo!
Stoka papanska.
E pa gospodo to je prvobitno trebao biti izlaz i ulaz za HB ali se prilikom izlaska nije smijelo ići lijevo u kružni nego ka Vracama. I to je problem, zamisli koliko bi prekršaja bilo a da ne govorim o nezgodama prilikom tog uključenja . Sad ga nisu trebali ostaviti nije mi jasno zašto je ostao. I na kraju zašto smo seljadija pa mi smo se izborili za sebe i da nam je lakše i bolje. Načekali se jesmo a vi imate mahanje...
juce prodjoh ispod ovog kružnog koja ljepota od potputnjaka (jel se tako kaže-potputnjak )
pitam se kad ce mu krkani dohakat--dajem maksimalno pola godine
man_464 wrote:Osvjetljen 100% prolazio neki dan... Siguran dovoljno jer nisam uocio nikakve probleme. Udjes. Pokazes kartu ako ides na tramvaj i to je to.
Nasa politika.
Ne valja cesta.
Prese*avanje.
Ne mislite vjerovatno na isti pothodnik. U ovom je cak zapaljen i lift za invalide a iskreno ne želim da prođem tu ni u sred dana a ne naveče. Pod uslovom da se može proći od mokraće...
Prolazio ja jučer kada sam išao na "autopijacu".
Sve OK, osvjetljeno, na podu vidio 2 papirića.
Ima nekoliko novih grafita, ali se vidi da ih redovno uklanjaju.
Ne rade pokretne trake, ne znam da li ih namjerno isključe nedjeljom ili ne.
Mokraća se ne osjeti osim ako nisi jazavičar pa da nanjušiš.
Uglavnom, ne znam u čemu raja vidi problem s pothodnikom na Stupu?
Ne misli na pothodnik ispod glavne ceste, misli na pothodnik kojim se izađe kod one nove zelene zgrade, preko puta Esmeralde, već na strani prema aerodromu
Last edited by liaar on 06/08/2018 10:59, edited 1 time in total.
muha_sa wrote:juce prodjoh ispod ovog kružnog koja ljepota od potputnjaka (jel se tako kaže-potputnjak )
pitam se kad ce mu krkani dohakat--dajem maksimalno pola godine
saravara wrote:
E pa gospodo to je prvobitno trebao biti izlaz i ulaz za HB ali se prilikom izlaska nije smijelo ići lijevo u kružni nego ka Vracama. I to je problem, zamisli koliko bi prekršaja bilo a da ne govorim o nezgodama prilikom tog uključenja . Sad ga nisu trebali ostaviti nije mi jasno zašto je ostao. I na kraju zašto smo seljadija pa mi smo se izborili za sebe i da nam je lakše i bolje. Načekali se jesmo a vi imate mahanje...
nekako mogu i svariti poseban izlaz za vas sa kružnog, iako je zbog njega sada usporen saobraćaj u istom, ali nikako ne mogu svariti što su ostavili ovaj dodatni dio...i da, sad će opet biti prekršaja, jer će biti masu raje koja neće ići drito na kružni, nego će ga odatle motati lijevo prema kružnom preko pune linije...
ista stvar će i biti sa potputnjakom, jer će i dalje raja pretrčavati preko ceste i ŠETATI kroz kružni tok, što sad masovno rade...
Pu seljadijo!
Stoka papanska.
Super, još sao da izađete, blokirate saobraćaj i izborite se za pješačke prelaze jer se djeca boje pothodnika, i sve 5.
Ja sam za to da se ovdje jos stave semafori i pjesacki, a da se prostor ispod ceste iskoristi za skladistenje robe pijacara koji ce napraviti divlju pijacu oko ceste. Gaća, čarapa izvolite... Fakat ovaj narod ne treba ništa pitat, samo pucat kazne i radit kako treba a narod nek se nauči redu kad pameti već nema.
Nasa politika.
Ne valja cesta.
Prese*avanje.
Ti govoriš o drugom pothodniku na Stupu, onom koji vezuje Latičku ulicu i ulicu Silve Rizvabegović.
Izgrađen jeste u sklopu projekta Stupske petlje, ali je bio predviđen za lokalce, u principu stanovnike ove dvije ulice.
Debili iz Latičke ulice, čuvena kriminalna grupa jedna je i zapalila ovaj pothodnik, što znači oni kojima je to bilo namijenjeno su ga i uništili.
Mi smo pričali o glavnom pothodniku na Stupu koji prolazi ispod GGM-a, svi ga često miješaju sa tim ranije pomenutim, neznanje valjda, a on ustvari nikada i nije imao lift za invalide .
Ide se u proširivanje ulice Džemala Bijedića, izgleda da je ipak neko bio pametan pa shvatio da će Nova Otoka, eksplodirati sa onako malim saobraćajnicama.
Euro-Asfalt vrši rekonstrukciju ul. Džemala Bijedića, projekt od 6,5 mil. KM
Općina Novi Grad Sarajevo odabrala je kompaniju Euro-Asfalt kao glavnog izvođača radova za rekonstrukciju, sanaciju i proširenje ulice Džemala Bijedića u dužini od 2.300 metara, sa ponuđenom cijenom za okvirni sporazum u iznosu od 6.500.465,27 KM sa uračunatim PDV-om, saznaje Akta.ba.
Realizacija ovog izuzetno značajnog saobraćajnog infrastrukturnog projekta bit će jedno od važnijih rješenja saobraćajnih gužvi koje su zadnjih godina u Sarajevu sve izraženije.
Uz njenu rekonstrukciju, bit će izvedeno i njeno proširenje, gdje god to bude moguće, kako bi se njen kapacitet značajno povećao.
Projektom je planirano da, umjesto sadašnje dvije, nakon rekonstrukcije ova ulica ima četiri saobraćajne trake.
Ha ja!
Eto napravili vam i bolju saobracajnicu, savremenu i potom maksuz izmjenuli projekat da imate ulaz sa kruznog (sto inace vodi kruzni na apsurd) i jopet ne valja?
To je isto kao da ti opcina napravi i asfalt i trotoar i prilaz i kapiju plus lijepu ogradu a ti neces na kapiju nego preskaces ogradu ili probusis je da nebi kruzio 5 metara....
So What! wrote:Ide se u proširivanje ulice Džemala Bijedića, izgleda da je ipak neko bio pametan pa shvatio da će Nova Otoka, eksplodirati sa onako malim saobraćajnicama.
Euro-Asfalt vrši rekonstrukciju ul. Džemala Bijedića, projekt od 6,5 mil. KM
Općina Novi Grad Sarajevo odabrala je kompaniju Euro-Asfalt kao glavnog izvođača radova za rekonstrukciju, sanaciju i proširenje ulice Džemala Bijedića u dužini od 2.300 metara, sa ponuđenom cijenom za okvirni sporazum u iznosu od 6.500.465,27 KM sa uračunatim PDV-om, saznaje Akta.ba.
Realizacija ovog izuzetno značajnog saobraćajnog infrastrukturnog projekta bit će jedno od važnijih rješenja saobraćajnih gužvi koje su zadnjih godina u Sarajevu sve izraženije.
Uz njenu rekonstrukciju, bit će izvedeno i njeno proširenje, gdje god to bude moguće, kako bi se njen kapacitet značajno povećao.
Projektom je planirano da, umjesto sadašnje dvije, nakon rekonstrukcije ova ulica ima četiri saobraćajne trake.
Mislim svi otprilike znamo koji je ovo dio, ali evo neko ko nije iz Sarajeva da ukuca u google maps Dzemala Bijedica izbacit ce mu tu ulicu, koja je btw najduza ulica u Sarajevu i proteze se od Cengic Vile do Ilidze.
Gdje? Koji dio? Kojih 2300m? Pa jel toliko tesko pitati, istraziti...napisu clanak ko da su osnovci.
Ono sto mene najvise zanima hoce li ovim projektom zakaciti i napokon rijesiti raskrsnicu kod IX trasnferzale.