English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

MarlboroGold

#62726 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

vaučer wrote: 09/11/2025 18:13
MarlboroGold wrote: 09/11/2025 18:12 Vidio sam X ovakvih golova koji nisu bili poništeni. Nije smetao golmanu da nije mogao vidjeti loptu, nije ga lopta pogodila... ne razumijem stvarno.
Oliver na VARu.
To je sve.
To smeće treba otjerati iz Engleske
Karikaturist

#62727 Re: English Premier League

Post by Karikaturist »

Vidio si ali si sigurno vidio vise koji se poniste.
Jbg, lik na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme. Ne bi to golman odbranio ni da nije bio tu ali bas je blizu pravca lopte bio.
mist

#62728 Re: English Premier League

Post by mist »

Ubi ovaj Doku puru,Salah je bas grohnuo.
Karikaturist

#62729 Re: English Premier League

Post by Karikaturist »

Doku oplodio Liverpool, usao Messi u njega veceras.
insaneinthebrain

#62730 Re: English Premier League

Post by insaneinthebrain »

Kakva golcina Dokua :shock: :run:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#62731 Re: English Premier League

Post by plain vanilla »

Em mi je mrzak Siti, em ubise crvene
Kaman Liverpul

Salah ko Pjanke
Propo kad je kosu presadio
Logovan

#62732 Re: English Premier League

Post by Logovan »

Ma onaj gol Liverpoola bezveze poništen. Sageo se Robertson, golman je vidio loptu. Nigdje veze.
plain vanilla wrote: 09/11/2025 19:10 Em mi je mrzak Siti, em ubise crvene
Kaman Liverpul
Džaba sad kaman :mrgreen:
vaučer

#62733 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Logovan wrote: 09/11/2025 19:14 Ma onaj gol Liverpoola bezveze poništen. Sageo se Robertson, golman je vidio loptu. Nigdje veze.
Kaman Liverpul

Meni je penal gora odluka. Mislim s obzirom da ga je zvao VAR sudija kojem kopačka u prsa nije penal.
Osmi Socrates

#62734 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Jeremy odigrao utakmicu života. Liverpool se nije pojavio na terenu da se takmiči.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#62735 Re: English Premier League

Post by plain vanilla »

Logovan wrote: 09/11/2025 19:14 Ma onaj gol Liverpoola bezveze poništen. Sageo se Robertson, golman je vidio loptu. Nigdje veze.
Kaman Liverpul
Hoce oni ginut protiv Reala, jos sebi nisu došli
MarlboroGold

#62736 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Nema šta potpuno zasluženo.

Doku je odigrao vrhunski. Inače rijetke su utakmice u kojima baš ubija kao što je večeras.
Edin H.

#62737 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

MarlboroGold wrote: 09/11/2025 20:01 Nema šta potpuno zasluženo.

Doku je odigrao vrhunski. Inače rijetke su utakmice u kojima baš ubija kao što je večeras.
Brutalna krađa :oops:
jeza u ledja

#62738 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

Mraz - Paprike 3-0 :kiss:

Dosao ovdje samo da vidim koliko razmazenih navijaca LFC vec trazi otkaz. :roll: Da vidim ko nije jos naucio da se u EPL uspjesne ekipe grade godinama.

Wirtz je def do sad razocarenje, ali realno npr Salah se nije ni vidio. Ekitike ne znam jel dotakao loptu. Konate kao i uvijek liability. Nadam se da ce Isak pokazati kvalitet.
Najkonzistentniji vas igrac za sada je kosmati Madjar. Lik je ko vekerica. Boli ga kurac, ne brije noge ko neki manekeni. :D

Pravo zanimljiva sezona za sad. Svaki vikend novi autsajder u prva 4. :-) Nadam se da ce ostati tako i da necemo gledati samo utrku dva tima. (I da se Arteta nece opet pogubiti na kraju.)
vaučer

#62739 Re: English Premier League

Post by vaučer »

jeza u ledja wrote: 10/11/2025 00:58 Mraz - Paprike 3-0 :kiss:

Dosao ovdje samo da vidim koliko razmazenih navijaca LFC vec trazi otkaz. :roll: Da vidim ko nije jos naucio da se u EPL uspjesne ekipe grade godinama. Wirtz je def do sad razocarenje, ali realno npr Salah se nije ni vidio. Ekitike ne znam jel dotakao loptu. Konate kao i uvijek liability. Nadam se da ce Isak pokazati kvalitet. Najkonzistentniji vas igrac za sada je kosmati Madjar. Lik je ko vekerica. Boli ga kurac, ne brije noge ko neki manekeni. :D
Pravo zanimljiva sezona za sad. Svaki vikend novi autsajder u prva 4. :-) Nadam se da ce ostati tako i da necemo gledati samo utrku dva tima. (I da se Arteta nece opet pogubiti na kraju.)
Nažalost, puno više nego sam očekivao. :roll: Mislim da je generalno fitilj strpljenja kraći - što je prelazni rok bio aktivniji. A s obzirom da je Liverpool imao dosad neviđeno aktivan prelazni rok, Slot je izgleda već otpisan, pokopan i oplakan - samo se čeka kraj. Ja nekako gledam na ovu ekipu kao na nezavršenu sliku, što i jeste u biti. Nazire se strukture, kompozicija - ali se u isto vrijeme vide linije skice, vidi se dio na kojem je stara slika, svi dijelovi nisu obojeni i tako dalje.

Naredni period će biti zanimljiv, napokon imaju nešto lakši raspored gdje se nadam da će uhvatiti neki ritam kako bi počeli graditi spone između novih igrača. Iako gledajući širu perspektivu - mislim da cijela 'slika' jednostavno neće i ne može biti završena dok Salah ne napusti Liverpool. Ovo ljeto mi je izgledalo kao 'idemo sad kupiti napad za nakon Salaha' - a on je još uvijek tu, što je problem. Ne znam koliko mogu izvući iz ove postave bez kupovine novih igrača, bahato nakon pola milijarde, ali krila su tragično tanka jer ni jedno nema konkurencije.

Uglavnom sačekat ću da se ovo malo slegne i da se jasnije vide obrisi nove ekipe. Period AFCONa će biti zanimljiv, šta i kako bez Salaha. Ne bi me čudilo da to bude najbolji period ove sezone.
JohnnyS

#62740 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

Ne vidim ništa loše u traženju glave trenera ako ne isporuči što se od njega očekuje. A vjerujem da prelazni rok kakav nije bio od Realovog 2009. opravdano povećava apetite i kriterije.
vaučer

#62741 Re: English Premier League

Post by vaučer »

JohnnyS wrote: 10/11/2025 09:38 Ne vidim ništa loše u traženju glave trenera ako ne isporuči što se od njega očekuje. A vjerujem da prelazni rok kakav nije bio od Realovog 2009. opravdano povećava apetite i kriterije.
U načelu da, ali u stvarnosti mi nemamo pojma ni šta se od njega očekuje ni kakav su zapravo plan imali prije ovog ljeta. Mislim na vlasničku strukturu, ne na navijače. Sve naravno ima granice, ne mislim recimo da bi preživio ako se ne kvalificiraju za Ligu Prvaka. Meni je samo sve to preuranjeno, posebno jer je merkato trenera iskreno bezveze - ne vidim neke ludo potentne kandidate koje bi mogli propustiti ako daju Slotu razuman period da uigra ekipu.
BHF_Manijak

#62742 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Ocekivanja se prave u skladu sa ulozenim. Recimo prosle sezone niko, ali niko nije ocekivao titulu. Mozda 5% navijaca Liverpoola.
Da ona nije dosla prosle sezone - niko "a" ne bi rekao Slotu. Tranzicijski period, novi trener itd...

Medjutim desilo se sta se desilo, uzela se titula, onda na krilima te titule ti pojacas ekipu i upgrade napravis i to ne bilo kakav, nego dovedes ono sto bi 90% puka dovelo, tako da je sasvim logicno da apetiti i ocekivanja od ove sezone su OGROMNA.
Jebi ga, to je prokletstvo velikog kluba, velikih ulaganja, ako nisi spreman nositi se s tim, onda radis u Burnleyu, Heerenvenu, Mainzu... Tamo nema nikakvih ocekivanja.

Tako da ta prica da su navijaci razmazeni, ovakvi onakvi, ne pije vode. Liverpool je klub koji uvijek pretenduje na trofeje. Pa pretendovali su dan te jebo kada su flanagani igrali, shelveyi i slicni, a da to ne bude sa Isakom, Wirtzom, Van Dijkom... Sta vam je ljudi.

Tranziciju, "polahko, stprljivo", veliki klub ne poznaje. Morate se pomiriti s tim.

Ulozeno je ovo ljeto, navijaci ocekuju rast nakon titule, a ne pad. Pad je bio kada su 2020. osvojili. jer se nije adekvatno reagovalo to ljeto, sada jeste i NIJEDNOG IZGOVORA nema Slot. Nijednog.

Ako ga je neko naguzio i doveo igrace koje nije zelio, onda brate predas mandat i ides sam, izadjes javno i kazes ovo nije moja ekipa i to je to. Ovako dobio si skupu igracku, koja ti je ocito prevelik zalogaj.
Mozemo mi sad diskutovati jesu li odgovarajuci profili igraca dovedeni, je li previse odjednom, uklapaju li se ili ne, mozda neki nisu trebali biti dovedeni, a neke pozicije su trebale biti dovedene itd... Sve je to iz perspektive navijaca, ali neko je dao zeleno svjetlo za te sve igraca, i dolaske i odlasku, misleci da to tako treba, a zelim da vjerujem da je to trener i na tebi je sada legendo da to slozis. Ako moze moze, ako ne moze - zna se sta slijedi.
Previse je para ulozeno da bi mu se vrijeme davalo. To je surovost biznisa jebi ga. Nece ni vas na bilo kojem poslu tolerisati godinu dana ukoliko ne isporucujete rezultate. Znam da je surovo, ali je tako. Imas 3 mjeseca probnog rada - ili jesi zadovoljio ili nisi.

I nije to samo sada ova sezona. Liverpool kasljuca od februara prosle sezone! Postavio sam podatak na Liverpoolovoj temi. Od ispadanja iz Lige prvaka do danas, Arne Slot je 40% svojih utakmica izgubio! 40%! Dakle skoro pola utakmica Liverpool je izgubio. Izvinite, ali to je i vise nego alarmirajuci podatak.

Tako da pripisati ovo sadasnje stanje samo razmazenoj anfieldskoj publici je malo bezobrazno.
JohnnyS

#62743 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

Bravo.

Posebno ovaj dio:

Tranziciju, "polahko, stprljivo", veliki klub ne poznaje. Morate se pomiriti s tim.
Pandakonda

#62744 Re: English Premier League

Post by Pandakonda »

Najlakse je otjerati trenera, pitanje je ko ce onda doci umjesto njega? Koji je to vrhunski trener slobodan u ovom momentu?

Liverpool ne smije pasti u zamku u koju je pao United da bez ikakvog plana samo mjenja trenere. Slot je osvajanjem titule i dobrom igrom zaduzio klub da barem jednu sezonu moze odraditi loš posao. Pogotovo kada se kontekst uzme u obzir da se dovelo puno novih igracima i da treba vremena da se to uštima.

Ni City ni Real a ni sam Liverpool nisu osvojili ligu svake godine ma koliko god jaka ekipa bila. Uvijek je bilo oscilacija. A ovdje neki placu radi 8 bodova zaostatka iza mrtvog arsenala za kojeg se zna da ce se raspasti kako sezona bude odmicala :-) . Proslo je tek 11 kola i rano je za paniku
vaučer

#62745 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Mislim, ja to ne vidim tako binarno jebiga - opet, jer ne znamo šta se planiralo unutar kluba prije i tokom ovog ljeta. Jednostavno ne znamo. Njihov plan je možda bio 'Ljudi osvojili smo naslov, imamo kredita - idemo sad odraditi remont koji smo imali zacrtan za ljeto 2026-27' da smo u boljoj poziciji prije. Bez sumnje da Slot mora i može bolje sa ekipom koju ima - ali logika 'potrošili smo - sve mora biti odmah bolje' funkcionira u igricama, a ne u stvarnosti.

I da, veliki klubovi itakako poznaju srednjeročne tranzicije. Za primjer ne trebaš gledati dalje od vodećeg na tablici. Čak i City je lani prošao ozbiljnu tranziciju i tek ove sezone hvataju ritam.

Slot ne može pobjeći od očekivanja i tereta vođenje velikog kluba, nitko to ne sugerira. Ali može dobiti sezonu da transformira ekipu. I opet, sve ima svoje granice naravno, ali ne vidim da smo nakon niti trećine sezone došli do neke točke nakon koje nema povratka. Imaju lakši raspored nakon pauze, idemo vidjeti hoće li tu stabilizirati formu. Ili je to predugo za čekati?
elk

#62746 Re: English Premier League

Post by elk »

Svake godine su prvak proglasava ili neko otpisuje nakon 10 ili 15 kola :? a stanje na tabeli takvo da vezes dvije ili tri pobjede i eto te u borbi za "titulu". Jos liga takva, fala bogu, da nema nista lako. Svi sada igraju, trce, tuku, trose, ulazu....zato i jeste najbolja.
LSD

#62747 Re: English Premier League

Post by LSD »

Problem Slota je isti kao i kod Flicka - tvrdoglavost i rigidnost.

Takvi ljudi su tvrdoglave mazge, koji ne odstupaju od nekih svojih fix ideja.
Vidis da ti ekipu ne ide, da imaju probleme u igri, da im protivnik zabija golove itd - pa promjeni bar formaciju jbm te mahnita, dozvoljeno ti je to :mrgreen: raspored igraca na terenu, stavi ih na prave pozicije, jel to toliko tesko. Promjeni formaciju da bi igranje Wirtza ili Olme imalo smisla, napravi mu poziciju na kojoj je najbolji, na kojoj moze izvuci max.
Pandakonda

#62748 Re: English Premier League

Post by Pandakonda »

LSD wrote: 10/11/2025 11:35 Problem Slota je isti kao i kod Flicka - tvrdoglavost i rigidnost.

Takvi ljudi su tvrdoglave mazge, koji ne odstupaju od nekih svojih fix ideja.
Vidis da ti ekipu ne ide, da imaju probleme u igri, da im protivnik zabija golove itd - pa promjeni bar formaciju jbm te mahnita, dozvoljeno ti je to :mrgreen: raspored igraca na terenu, stavi ih na prave pozicije, jel to toliko tesko. Promjeni formaciju da bi igranje Wirtza ili Olme imalo smisla, napravi mu poziciju na kojoj je najbolji, na kojoj moze izvuci max.
Problem je što su Slotu ruke "vezane". Wirtzova prirodna pozicija i ona koja mu najvise lezi je 10ka. Ukoliko on igra tu poziciju onda najvise ispasta Szoboszlai koji je motor Liverpool-a ove sezone i Wirtz ni u snu ne moze pokriti na terenu što ovaj može. Pokušalo se to nekako uklopiti sa Domnikom na desnom beku ali je evidentno da postoje ogromne rupe kada njega nema u veznom redu. Gravenberch, Mac Allister i Wirtz se barem do ovog dijela sezone nisu pokazali kao dobre opcije za vezni red. U ovom momentu se najbolje izgledalo sa Gravenom, Szobom i Mac Allisterom. A i to kad je Alexis u formi sto je rijetko bilo ove sezone. Wirtz, Szoboszlai i Graven bi u teoriji trebali biti najbolja postavka veznog reda ali nisu dobili toliko sansi da igraju zajedno na ovim pozicijama.

Slot je onda pokusao sa rotacijom Wirtza na lijevo krilo umjesto Gakpa ali je ocigledno da mu to toliko ne lezi jer lik opet zavrsi nekako da ide kroz sredinu a lijevo ostane rupa i nije toliko prodoran. Mozda na prvu zvuci smijesno ali uporedit samo kako je Doku igrao jucer a kako Wirtz. Ili ga igraj na 10ci ili nemoj nikako. Ili ako nekim cudom uspije ova hibridna uloga gdje luta od lijevog krila pa do sredine.

Sve druge pozicije su ostale iste kao kod proslogodisnje šampionske sezone i tu je jedino problematicno sto su Konate i Salah u padu forme i to se osjeti. Eto jucer se Konate i Bradley sudarise i dadose Dokuu cist prolaz iz kojeg je dobio penal :-) Ili ce pokusat neki nelogican pas i samo dodati loptu protivnickom igracu ispred 16rca. A Salah je prica za sebe. On sigurno ima u ugovoru neko pravilo za nastupe jer nema nikakvog drugog objasnjenja da ga Slot ovoliko forsira a covjek u nikad goroj formi. Polako postaje velik uteg Liverpoolu i sve je vise jasnije zasto su vlasnici oklijevali da mu ponude novi ugovor. Mislim da ce "novi" Liverpool "prodisati" kada odu Salah i Gakpo i kad se onda dovedu kako treba krila sa kojima ce Wirtz i Isak kombinovati kako treba
Osmi Socrates

#62749 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Meni je bilo patnja gledati kako je Bradley ostavljen na milost i nemilost Dokua. Nije čovjek ništa kriv, i jači bekovi bi u ovakvoj utakmici bili izmasakrirani od nekog poput Dokua, plus ako se i protivnički bek na toj strani uključi u napad.

Salah i ne pomišlja da čovjeku pomogne. A ako neko iz sredine pomogne na beku, Citijeva sredina bi preuzela kontrolu. Da mu Konate pomaže, ostavlja prazan prostor u centralnoj odbrani.

Da bi Liverpool igrao ovako sa Moom protiv Citija, oni su trebali dignuti posjed lopte na preko 70%. Dakle, nemoguće i neodrživo. Ali, tu je trener da razmišlja o tome.
Osmi Socrates

#62750 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Rješenje bi bilo da izbaciš igrača koji ti je očigledan manjak na terenu, a to je bila devetka, bez obzira ko je igrao, a to je juče bio Ekitike, i da ubaciš viška igrača da pomaže na desnoj strani. Jer, niti su oni imali ideju kako da uključe Ekitikea u igru, niti su začepili propuh na desnoj strani.

U tom slučaju, pusti Moa da igra bez odbrambenih zaduženja, a očigledno mu je to Slot i obećao.

U svakom drugom slučaju, nema opravdanja da Mo uopšte igra, kako je juče igrao.
Post Reply