Sirija vol. 2

Locked
salik79

#62701 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Akibh wrote:
salik79 wrote:Teroristofilu, taj tvoj izvor mi je dovoljan pokazatelj o tvom licemjernom nazovi dusebriznistvu, tako da nemam nikakvu potrebu za daljnjim naglabanjima...
Jel ono ti podrzavas razne iranske teroristicke paravojne milicije i hezbolah koje zare i pale po siriji? I onda ja licemjer :lol:
I ne samo ja, nego, izmedju ostalih i uvazeni Sejhu-lAzhar, prof.dr. Sejh Ahmed Tajib :oops:

Za razliku od vas mi ne lijemo licemjerne krokodilske suze , kao sto to vi i vasi "mentori" cinite dok vam teroristicki miljenici puse na bojnom polju.
salik79

#62702 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:
salik79 wrote:Tamam koliko i sluzbena Doha i London.
Sve im suze teku niz leža zbog napaćenog naroda Sirije. Žale ga k'o Bajro mater.
Oci im pobijelise, k'o i Thanijima, Saudima, Rotschildima...
Challenger__

#62703 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:
Challenger__ wrote:
salik79 wrote:Tamam koliko i sluzbena Doha i London.
Sve im suze teku niz leža zbog napaćenog naroda Sirije. Žale ga k'o Bajro mater.
Oci im pobijelise, k'o i Thanijima, Saudima, Rotschildima...

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

Kao Šimonu rahmetli Peresu što se u Evropskom parlamentu rasplakao zbog "sirijskih" revolucionara... Image
Ironmen

#62704 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Krokodajl wrote:Jesu li u tu brojku uračunati i oni civili što su ubijeni na onim protestima kada su tražili da teroristi puste humanitarnu pomoć koju su pokrali, kada su iz automatskog oružja zapucali na masu, i oni što su snajperima gađani kada su pokušali da pređu humanitarne punktove.

Osim toga u 2016, od gađanja crkvi po Hami i Homsu za vrijeme uskršnje mise, do zločina u onom selu kod termoelektrane u Homsu kada su 20 civila zaklali pa ovde patak pravdao kao "ubijena jedna žena a i ona je od nekog vojnika supruga", onda granatiranja Fue i Kefraje, granatiranje Franjevačke bolnice u Damasku, Francuske ulice, bezistana, raketiranja Alepa, od Hamadanije preko zgrade Univerziteta pa do gradova Nubl i Zahra....

SOHR-u to nekako uvijek promakne, i kada je riječ o zločinima "revolucionara" to uvijek pokušavaju da razvodne, ove je ubila Nusra, to se ne računa, ove je ubio Zinki, to se ne računa, ove je ubio ISIL to se isto ne računa, ovi su poginuli od nepoznate vatre (uglavnom oni na teritoriji pod kontrolom vladinih snaga) i to se ne računa.

Na kraju FSA nije nikog ubila.

Mada to u neku ruku može i biti istina, jer ta fantomska FSA kako vidimo i ne postoji, sve terorista do teroriste.

Šta reći tek o ubijanju civila koje provode na svom teritoriju, teroristički napadi u Kafr Nabelu i Azazu, u Azazu su prošle godine više civila ubili teroristi nego sve druge strane zajedno, u Kafr Nabelu svako malo neko nestane i kroz par dana ga nađu u bunaru ili kraj puta, u Idlibu hapšenja i ulična suđenja svakodnevnica, u Darai neko za šaku dolara prodao informaciju o napadu pobunjenika na napušteni bataljon, SAA se povukla i naciljala GRAD sistemima objekat, ovi upali, radovanje kaže vosjka u bježaniji, kroz par minuta osuli raketama pobilo ih 50, lopaticom ih skupljali.
U Navi Nusra uleti i rastjera skupove južnog fronta, na Bab al Hava graničnom prelazu Nusra zaustavi auto pretrese ti sve i ukradu šta god imaš, isto tako i u selima Latakije.

Al Aksino šurovanje sa ISIL-om ne treba ni spominjati, ljudi otvoreno rade sa ISIL-om i podržavaju isti i boli ih briga.

Malo onda poslušati i izjave ljudi koji su pobjegli iz Istočnog dijela Alepa, njih 400 000 izbjeglica, pa onda one koji su svakodnevno živjeli u toj torturi, gdje ti se NN osoba uvali u sprat kuće jer je on Muhadžir iz Uzbekistana i znaš ti kroz šta je on prošao da dođe u Alep a ti imaš 2 sprata kuće i da nedaš jedan pogane poganski, onaj vatrogasac prestao ići u džamiju jer su hodže otjerali i doveli svoje koji ih pozivaju na džihad protiv rafidija i nevjernika, ispred džamije mjere dužinu hlača i krate brkove, ubije Boga u tebi ako imaš brkove, ženu ako imaš bolje u podrum zaključaj ako je brat iz Čečenije vidi da nedaj Bože sama hoda po ulici, radit će i bič i kaiš.

Rat je, i jedna i druga strana čine strašne zločine, razlika je samo u vatrenoj moći koju imaju, kada vlada baci avionsku bombu od pola tone u raznese cijelu zgradu ločino da će nastradati 30-40-50 civila, pobunjenici nemaju tu vatrenu moć, ali pokušavaju kvantitetom da nadoknade, u onoj ofanzivi na Alep i na jednoj i na drugoj strani je ubijena približno ista brojka civila, ljudi ginu i to je hvala Bogu prestalo, barem u većem dijelu Sirije.

Povjerenja unatoč svemu i dalje ima, Sirija ide dalje.

Krok zasto se uopste pravdas i pokusavas da objasnis obozavaocima nusre i zinki koljaca ???
Challenger__

#62705 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Lincoln-Burrows wrote:Ne iznenađuje traženje novih razloga za smjenu vlasti u Siriji već je otprije pokušano
sa ljudskim pravima, kemijskim oružjem, diktatorom i sl. a jasno je ko dan odakle dolaze
optužbe. Recimo da KSA izbaci kemijsko oružje na Hute vjerojatno bi to bio sporadični
incident. Mislim da poneki nisu spremni prihvatiti poraz i da će napraviti belaj pa
sve i da dobijemo stanje kao u Libiji.
Mogu samo blebetati a što se Rijada tiče dobio je jasnu poruku u vidu rakete na vojnu bazu. Danas poruka a sutra "letu štuke letu avioni...".

Zaigrali se slučajni likovi a svjesni teroristi preko svake mjere.
fosna2014

#62706 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Breaking || SAA Tiger Forces Storm Birat al bab South of Abu Taltal East Aleppo CS
Image
fosna2014

#62707 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Kurdi brzo napreduju na sjeveru Rake

Image
fosna2014

#62708 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

fosna2014 wrote:
Breaking || SAA Tiger Forces Storm Birat al bab South of Abu Taltal East Aleppo CS
Image
Breaking || Military Source to me
SAA Tiger Forces Full control Birat al bab South of Abu Taltal East Aleppo CS
Krokodajl

#62709 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Ironmen, ne pravdam se, nemam se kome pravdati, te brojke su prenapuhane ali zločini su tu, bio bih sretan kada bi Sirijsko pravosuđe procesuiralo te ratne zločince, bilo je hapšenja i procesuiranja, ali nema volje, o tim stvarim se mora govoriti, pogotovo ja koji eto podržavam SAA, moram napisati i upozoriti na te pojave.

SAA oslobodila selo Birat al Bab :)
Čitalac

#62710 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

U Siriji je bilo verskih sloboda (osim za selefije i Jehovine svedoke), ali ljudskih i političkih prava i sloboda, da se ne lažemo - nije bilo, kao što ih nema ni u ostatku arapskog sveta. U tom smislu, tragedija našeg doba je što se na čelu Odbora za ljudska prava UN-a nalazi zvaničnik Saudijske Arabije, despotije koja bez problema gazi sva prava i slobode.

Ubistva, otmice, premlaćivanja i "samoubistva" nepodobnih u Siriji su višedecenijski problem koji je, nema sumnje, samo eskalirao nakon izbijanja pobune. Amnesty International u izveštaju kaže da je u zatvoru Saydnaya (koji je predmet različitih istraga već godinama) ubijeno između 5 i 13 hiljada ljudi. Neka je samo ova najniža procena tačna, pa je reč o zločinu koji ničim ne može da se odbrani ili opravda.

Nesreća Sirije je što ni takozvana revolucija nije ponudila viziju pravednijeg i srećnijeg društva. Naprotiv, iznedrila je ekstremističke organizacije koje, opet po izveštajima zapadnih agencija, ne samo da ne mare za ljudska prava već nastoje da ukinu i verske slobode koje su u Siriji, uprkos svemu, bile na zavidnom nivou.
Point.

#62711 Re: Sirija vol. 2

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote:
Point. wrote: Cuj sto ne pade? Pa pitaj Putina.
Vojna intervencija Rusije je pocela kad? A kad je pocela "revolucija"?
Rusija je dosla upravo kada je Assad bio na koljenima. Ako je Assad toliko voljen u Siriji, zasto su pucali po demostrantima onomad, svojim gradjanima?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#62712 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: Rusija je dosla upravo kada je Assad bio na koljenima. Ako je Assad toliko voljen u Siriji, zasto su pucali po demostrantima onomad, svojim gradjanima?
Sto bi opet znacilo da je trebalo 4 godine stravicnog rata da se on baci na koljena. A to uopste nije tacno, ali haj.

Pucanje po demonstrantima jeste zlocin, tu nema dileme.
fosna2014

#62713 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Al Bab update

Image
Akibh

#62714 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

salik79 wrote:
Akibh wrote:
salik79 wrote:Teroristofilu, taj tvoj izvor mi je dovoljan pokazatelj o tvom licemjernom nazovi dusebriznistvu, tako da nemam nikakvu potrebu za daljnjim naglabanjima...
Jel ono ti podrzavas razne iranske teroristicke paravojne milicije i hezbolah koje zare i pale po siriji? I onda ja licemjer :lol:
I ne samo ja, nego, izmedju ostalih i uvazeni Sejhu-lAzhar, prof.dr. Sejh Ahmed Tajib :oops:

Za razliku od vas mi ne lijemo licemjerne krokodilske suze , kao sto to vi i vasi "mentori" cinite dok vam teroristicki miljenici puse na bojnom polju.
mi, vi, nasi, vasi? Nisi ti bas najnormalniji.
Ne interesuju me tvoje sektaske podjele
salik79

#62715 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

Kao Šimonu rahmetli Peresu što se u Evropskom parlamentu rasplakao zbog "sirijskih" revolucionara... Image

Kako nece, pa oni su "prirodni saveznici".

S druge strane, kao sto veli uvazeni Sejhu-l-Azhar, prof.dr. Ahmed Tajib:

"Obzirom da Ajatullah Hamenei tako postojano stoji naspram Amerike i Izraela, i uspjeva ih baciti na koljena po pitanju atomske energije, a s druge strane istrajnost Hasana Nasrullaha vodje Hizbullaha spram cionistickog rezima i lomljenje kicme cionista u 33 -dnevnom ratu, uvidio sam da su oni sacuvali islamski ponos i da Amerika, Izrael i njihovi saveznici sistemski zele predstaviti siije ekstremistima i nemuslimanima , kako bi ih izbacili izvan okvira islama, te podstakli medjumuslimanske sukobe. Odrzao sam osam TV emisija da ukazem da su siije muslimani i da se u pripadanju islamu ne razlikuju od nas, te da je to jedan od pet zvanicnih mezheba. To je nas zvanicni stav!"

Image

:thumbup: :bih:
Last edited by salik79 on 07/02/2017 18:03, edited 1 time in total.
ioannes

#62716 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

jedan među zadnjih pokušaja amnesty internationala da plasira propagandnu patku.... nakon što silni bojni otrovi nisu pomogli.
a forumski lešinari se odmah okomili na to, ko muha na govno
salik79

#62717 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Akibh wrote:
salik79 wrote:
Akibh wrote:

mi, vi, nasi, vasi? Nisi ti bas najnormalniji.
Ne interesuju me tvoje sektaske podjele
Mi, anticionisti i antiimperijalisti, i vi. Nazovi to sektaskim podjelama, ili kako god ti je cejf ;-)
Kikibombona

#62718 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Rusi u Moskvi organizuju 'kurdski nacionalni kongres'. Odrzat ce se 15. februara i bice nazocne partije iz sva cetiri dijela Kurdistana. PYD iz Sirije, KDP, PUK i Gorran iz Iraka, HDP iz Turske i KDPI i PAK iz Irana. Cudno... Ove stranke su medjusobno posvadjane, ideoloski razlicite. PYD, PUK i Gorran su ljevicari, moze se tako reci, pobornici kurdskih autonomnih oblasti. KDP, KDPI i PAK su desnicari, nacionalisti, zagovornici Velikog Kurdistana. Ako ih Rusi ujedine, bice dobro. :izet: :D

Zasto Rusi insistiraju na kurdskom jedinstvu, zasto Barzanija zele ugurati u Siriju, meni nije jasno. Ne vidim u tome interes za Siriju. Barzanijevci ne mogu smisliti Asada. Stalno optuzuju PYD da saradjuju sa Asadom i da promoviraju sirijski identet koji je kurdskom narodu stran i mrzak.
fosna2014

#62719 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Heavy clashes between #SDF & #Daesh at Mayaza town by Khneiz N #Raqqa.
#R24
fosna2014

#62720 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Image
Point.

#62721 Re: Sirija vol. 2

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote:
Point. wrote: Rusija je dosla upravo kada je Assad bio na koljenima. Ako je Assad toliko voljen u Siriji, zasto su pucali po demostrantima onomad, svojim gradjanima?
Sto bi opet znacilo da je trebalo 4 godine stravicnog rata da se on baci na koljena. A to uopste nije tacno, ali haj.

Sta nije tacno? Da rusi nisu spasili Assad's ass?
insomnia78

#62722 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Sije, ve'abije i djikani u odbrani din islama. Takorec' "pod zastavom Mu'ameda"
Da se najezis
insomnia78

#62723 Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

ioannes wrote:jedan među zadnjih pokušaja amnesty internationala da plasira propagandnu patku.... nakon što silni bojni otrovi nisu pomogli.
a forumski lešinari se odmah okomili na to, ko muha na govno
Ta ce AI. Vidjeli smo hin onomad sa tzv ARBiH
moke_31

#62724 Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by moke_31 »

Point. wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Sta nije tacno? Da rusi nisu spasili Assad's ass?
.

Sent from my E2303 using Tapatalk
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#62725 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: Sta nije tacno? Da rusi nisu spasili Assad's ass?
Nemoj se sad pravit nevjest kolega :)
Locked