BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
FaceOff

#62576 Re: BHTelecom All About

Post by FaceOff »

zrakomlat wrote:Danas sam se prebacio sa MojMidi30 na ExtraM. Imao ugovornu obavezu još 11 mjeseci jer sam kupio telefon, jednokratna uplata ali s ugovorom od dvije godine. Cijeli postupak trajao 5 minuta maksimalno. Moram ispoštovati ugovornu obavezu prethodnog ugovora, tako da mi je cijena 33,00 KM, u aprilu iduće godine mogu uzeti novi telefon, kako reče momak na šalteru (ili produžiti,vezati se ugovorom s popustom/više saobraćaja-moj zaključak)

Zna li neko kako bih mogao pratiti stanje potrošenih minuta ili interneta. Ne vjerujem da ću prekoračiti, ali eto, da pratim.
Na onoj aplikaciji za provjeru troškova već stoji da je ExtraM, i trošak od 7,50 KM od 01.04. do danas, koje sam napravio u paketu MojMidi30, i više ne otkucava ništa a obavio sam par poziva.

I da, hebo vas usim, da vas hebo. I oznaka za mrežu, takođe :D
Danas uredno prešao sa MojMini15 na ExtraNET obični bez ugovornog trajanja.

Ako neko ovo čita iz BH Telecoma, ko Boga vas molim uvedite jednu jedinstvenu aplikaciju za pregled potrošnje, prelazak na drugi paket itd. kao što ima Telenor u Srbiji. Ne vidim čemu 50 različitih aplikacija za vaše usluge, kad se sve može objediniti u jednu. I nek se zove "Moj BH Telecom" :lol: :lol: :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#62577 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

zrakomlat wrote:
konektovan wrote:Ja sam presao na extra S, bio obicni extra :mrgreen: ali jucer momak koji je radio na salteru, i nije bas vladao informacijama, posebno u vidu prelaska sa nekog drugog paketa...
I njega a i mene je zbunjivalo sto imam telefon na rate, tamo do oktobra mjeseca, pa smo zapeli na tome, mogu li potpisati novi ugovor na 12 ili 24 mjeseca sa popustom, ili sa povecanim saobracajem, i na kraju sam potpisao samo prelazak na "novi" paket bez ugovorne obaveze,..
Jos ti fali kredit u sberbanci, eno i kod njih slogan "budi extra" :D

Mslim da ti nije mogao uraditi novi ugovor preko toga postojeceg i da je ta opcija bila jedina moguca. Nekako mi je i logicno. I ovaj je mene prebacio na ExtraM, i rekao da imam ugovornu obavezu po starom ugovoru jos 11 mjeseci a onda dalje sta odlucim. Da je postojala mogucnost da uzmem neki benefit na osnovu novog dvogodisnjeg ugovora, ovaj bi mi sigurno rekao i predlozio, znam ga.
Ma ne zalim se ja plaho, :mrgreen: nego nije mi djelovao 100% siguran, pa me to malo kopkalo. :mrgreen:
Generalno, ja sam zadovoljan, jer za dvije marke više dobicu 400 minuta više razgovora, sms-ova, 1 GB više brzog interneta u odnosu na stari paket...
Kad istekne obaveza s telefonom, mozda i ja predjem na taj M, ili ostanem na postojecem uz ugovornu obavezu..
zrakomlat

#62578 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

FaceOff wrote:
zrakomlat wrote:Danas sam se prebacio sa MojMidi30 na ExtraM. Imao ugovornu obavezu još 11 mjeseci jer sam kupio telefon, jednokratna uplata ali s ugovorom od dvije godine. Cijeli postupak trajao 5 minuta maksimalno. Moram ispoštovati ugovornu obavezu prethodnog ugovora, tako da mi je cijena 33,00 KM, u aprilu iduće godine mogu uzeti novi telefon, kako reče momak na šalteru (ili produžiti,vezati se ugovorom s popustom/više saobraćaja-moj zaključak)

Zna li neko kako bih mogao pratiti stanje potrošenih minuta ili interneta. Ne vjerujem da ću prekoračiti, ali eto, da pratim.
Na onoj aplikaciji za provjeru troškova već stoji da je ExtraM, i trošak od 7,50 KM od 01.04. do danas, koje sam napravio u paketu MojMidi30, i više ne otkucava ništa a obavio sam par poziva.

I da, hebo vas usim, da vas hebo. I oznaka za mrežu, takođe :D
Danas uredno prešao sa MojMini15 na ExtraNET obični bez ugovornog trajanja.

Ako neko ovo čita iz BH Telecoma, ko Boga vas molim uvedite jednu jedinstvenu aplikaciju za pregled potrošnje, prelazak na drugi paket itd. kao što ima Telenor u Srbiji. Ne vidim čemu 50 različitih aplikacija za vaše usluge, kad se sve može objediniti u jednu. I nek se zove "Moj BH Telecom" :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
Jel to ima aplikacija za pregled potrosnje extra paketa? I preko portala kad udjem ne mogu da nadjem.
SONY_91

#62579 Re: BHTelecom All About

Post by SONY_91 »

*110# i pratite upute za provjeru stanja
zrakomlat

#62580 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

Hvala Sony

Očito je ovaj mjesec neupotrebljiva i aplikacija i ovaj kod, vjerovatno u mjesec ušao sa Midi pa mi i te minute računa u prikazu potrošnje. Kaže stanje računa je 7,50 KM (bilo i jutros, prije prebacivanja),iskoristeno 25 SMS i 41 minuta razgovora, a poslije prebacivanja nisam poslao ni jednu poruku te obavio ukupno 3 poziva, 2 po cca 35 sekundi i jedan od 1,03 minute :D
made_in_sarajevo

#62581 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

https://play.google.com/store/apps/deta ... anjeracuna

Buraz danas sa midi presao na novi paket i na ovoj aplikaciji od telekoma mu uredno sve pokazuje i pise koji je extra paket.
zrakomlat

#62582 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

Imam baš tu instaliranu aplikaciju i prikazuje i dalje stanje Midi30 od 01.04.-05.04 (do 11,00 sati). Nije funkcionalna u ovom slučaju. Samo ima ispod Midi potrošnje za gore navedeni period još dodane stavke :
- Besplatne minute ukljucene u pretplatu.
- Besplatne SMS uključene u pretplatu

Mogu se vidjeti brojevi koje sam zvao, i koliko se minuta pricalo/poslalo SMS, pojedinačno. Nema ukupno koliko je potrošeno, koliko ostalo.
Mada mislim da je problem što sam korisnik dva paketa u jednom mjesecu. Od 01.05 bi trebalo da funkcioniše normalno, valjda.
arminicos

#62583 Re: BHTelecom All About

Post by arminicos »

ta opcija *110# je u BiH vrlo lose rijesena bar nama na Ultri BH Telecom
U Hrvatskoj je to bolje uradjeno odaberes paket koji zelis minute, poruke, megabajti potvrdi paket sa DA i trazeno je ucinjeno! :) surfaj pricaj sms-aj a kod nas jarane cekaj do 10min kad ce doci obavijest da mozes poceti :-) :izet: najveca glupost ! Neki amateri radili :-D
Daz

#62584 Re: BHTelecom All About

Post by Daz »

zrakomlat wrote:
konektovan wrote:Ja sam presao na extra S, bio obicni extra :mrgreen: ali jucer momak koji je radio na salteru, i nije bas vladao informacijama, posebno u vidu prelaska sa nekog drugog paketa...
I njega a i mene je zbunjivalo sto imam telefon na rate, tamo do oktobra mjeseca, pa smo zapeli na tome, mogu li potpisati novi ugovor na 12 ili 24 mjeseca sa popustom, ili sa povecanim saobracajem, i na kraju sam potpisao samo prelazak na "novi" paket bez ugovorne obaveze,..
Jos ti fali kredit u sberbanci, eno i kod njih slogan "budi extra" :D

Mslim da ti nije mogao uraditi novi ugovor preko toga postojeceg i da je ta opcija bila jedina moguca. Nekako mi je i logicno. I ovaj je mene prebacio na ExtraM, i rekao da imam ugovornu obavezu po starom ugovoru jos 11 mjeseci a onda dalje sta odlucim. Da je postojala mogucnost da uzmem neki benefit na osnovu novog dvogodisnjeg ugovora, ovaj bi mi sigurno rekao i predlozio, znam ga.
Ja imao no limit m paket po promotivnim cijenama, 33 km, na 24 mjeseca. Danas presao na extra s paket na ugovor od 24 mjeseca sa benefitom od 800 minuta razgovora, 800 sms i 4 gb neta a to sve po cijeni 22 km sa pdv. Moze se "reugovarati" paket.
konektovan

#62585 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

E vidiš, ne mogu ostvariti benefit zbog telefona na rate, a mozes sa veceg paketa preci na manji?! Meni je sluzbenik u telecomu rekao da se moraju platiti odredjeni penali, prilikom prelaska sa veceg na manji paket, ako si pod ugovornom obavezom?!
Daz

#62586 Re: BHTelecom All About

Post by Daz »

konektovan wrote:E vidiš, ne mogu ostvariti benefit zbog telefona na rate, a mozes sa veceg paketa preci na manji?! Meni je sluzbenik u telecomu rekao da se moraju platiti odredjeni penali, prilikom prelaska sa veceg na manji paket, ako si pod ugovornom obavezom?!
Ne mora se platiti penal! Samo moras biti u ugovorenom odnosu duzem nego u kojem si bio. Ja sam potpisao ugovor za no limit m 1 sept 2018 na dvije godine. Sada sam opet potpisao na dvije godine. Tako da me novi ugovor veze na duzi period nego sto sam bio vezan prvim ugovorom, do 1 sept 2020. U tome je kvaka. Ovaj paket extra s sa ovim benefitima mi sasvim odgovara, kao i cijena moram priznati.
konektovan

#62587 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Daz wrote:
konektovan wrote:E vidiš, ne mogu ostvariti benefit zbog telefona na rate, a mozes sa veceg paketa preci na manji?! Meni je sluzbenik u telecomu rekao da se moraju platiti odredjeni penali, prilikom prelaska sa veceg na manji paket, ako si pod ugovornom obavezom?!
Ne mora se platiti penal! Samo moras biti u ugovorenom odnosu duzem nego u kojem si bio. Ja sam potpisao ugovor za no limit m 1 sept 2018 na dvije godine. Sada sam opet potpisao na dvije godine. Tako da me novi ugovor veze na duzi period nego sto sam bio vezan prvim ugovorom, do 1 sept 2020. U tome je kvaka. Ovaj paket extra s sa ovim benefitima mi sasvim odgovara, kao i cijena moram priznati.

Ja sam jucer dobio totalno drugacije informacije. Napisao sam vec, da nisam mogao ostvariti benefit u vidu smanjenja iznosa racuna na 12-24 mjeseci ili povecan saobracaj u periodu12-24 mjesci zbog rate za mobitel?! Ili sluzbenici ne barataju znanjem ili je greska u sistemu...
Daz

#62588 Re: BHTelecom All About

Post by Daz »

konektovan wrote:
Daz wrote:

Evo sve pise u pravilima. Ocito je da nisu svi upoznati sa pravilima ugovaranja novih paketa.

5. Promjena paketa Usluge
Član 8.
1) Pretplatnik Usluge koji nema zaključen ugovor sa obaveznim trajanjem može bilo
kada preći na drugi paket Usluge bez zaključenja ugovora sa obaveznim trajanjem ili
odabrati neku od opcija uz zaključenje ugovora sa obaveznim trajanjem na 12/24
mjeseca.
2) Pretplatnik koji ima zaključen ugovor za Uslugu sa obaveznim trajanjem od 12/24
mjeseca uz korištenje opcije sa umanjenjem cijene mjesečne naknade ili povećanjem
količine uključenog saobraćaja može:
- preći na drugi paket sa istom opcijom bez plaćanja penala, uz obavezu
ispoštovanja trajanja postojećeg ugovora. U suprotnom obračunava se penal
zbog prijevremenog prekida ugovornog odnosa;
- preći na bilo koji drugi paket/opciju uz korištenje pogodnosti u vidu umanjenja
cijene mjesečne naknade, povećanja količine uključenog saobraćaja, kupovinu
uređaja putem Asemblirane usluge ili kupovinu uređaja putem komisione prodaje,
uz zaključenje novog ugovora sa obaveznim trajanjem koje ne može biti kraće od
preostalog broja mjeseci važećeg ugovora, po principu reugovaranja;
- izabrati neki od paketa Usluge bez zaključivanja ugovora sa obaveznim trajanjem,
pri čemu je obavezan izmiriti penale zbog prijevremenog prekida obaveznog
trajanja ugovora.
6. Pravilo reugovaranja
Član 9.
1) Pretplatniku je omogućeno da u toku obaveznog trajanja ugovora za Uslugu u okviru
kojeg koristi pogodnosti u vidu umanjenja cijene mjesečne naknade ili korištenja
većih količina saobraćaja, može izvršiti reugovaranje na isti ili drugi paket/opciju, bez
plaćanja penala za već iskorištene benefite, pod uslovom da zaključi novi ugovor sa
obaveznim trajanjem na period koji mora biti duži od preostalog broja mjeseci
važećeg ugovora.
Ukoliko se nakon izvršenog reugovaranja (promjene paketa/opcije) na zahtjev ili
krivicom pretplatnika izvrši raskid ugovora prije isteka obaveznog trajanja, korisniku
će se obračunati penali za cijeli period korištenja benefita po svakom od ugovora čiji
period obaveznog trajanja još nije istekao, na način da se obračunati penali po
svakom ugovoru sabiraju i objedine na posljednjem računu Pretplatnika;
isx

#62589 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

Sta se desi kad se ispucaju minute ukljucene u pretplatu? Kako ih dalje naplacuju, koja je obracunska jedinica?
mirza_15

#62590 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

.
Hajlac

#62591 Re: BHTelecom All About

Post by Hajlac »

Na kojoj lokaciji tj. poslovnici?

Jer meni danas na Dolac Malti nisu htjeli/mogli sa NoLimit na nove pakete prebaciti, kao bas zbog telefona koji ima jos 12mj. otplate

"Ne radi aplikacija..."
Last edited by Hajlac on 05/04/2019 21:05, edited 1 time in total.
mulderm

#62592 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Ima li neko od BHTelecom insadera da zna kad Bihac moze ocekivati prvu instalaciju BTS 4G/LTE ?
StihNaAsfaltu

#62593 Re: BHTelecom All About

Post by StihNaAsfaltu »

Kakve su cijene telefona u slucaju extra net paketa i kupovine uredjaj na 2 godine?
Zna li neko barem okvirno popust, posto na stranici nema opcija cijene uredjaja uz nove pakete?
Daz

#62594 Re: BHTelecom All About

Post by Daz »

Mene interesuje sta je smisao ovih net paketa? Ponuda neta je vec neogranicena, naravno nudi se odredjen iznos pod maksimalnim brzinama. Ali sa dolaskom 4g mreze i to ce izgubiti smisao, bar donekle. Nekako mi je logicnije uzeti paket sa vise minuta razgovora nego neta.
papebih

#62595 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

Daz wrote:Mene interesuje sta je smisao ovih net paketa? Ponuda neta je vec neogranicena, naravno nudi se odredjen iznos pod maksimalnim brzinama. Ali sa dolaskom 4g mreze i to ce izgubiti smisao, bar donekle. Nekako mi je logicnije uzeti paket sa vise minuta razgovora nego neta.
Druze i na 4g ces nakon ispucanog neta po maksimalnoj brzini imat 128 kb/s sto vjerujem da znas da je gotovo neupotrebljivo. Net paketi su vise nego dobri, samo su stvarno cifutili sa brojem minuta, mogli su barem jos po 50 minuta dati, ali hajhd
konektovan

#62596 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

papebih wrote:
Daz wrote:Mene interesuje sta je smisao ovih net paketa? Ponuda neta je vec neogranicena, naravno nudi se odredjen iznos pod maksimalnim brzinama. Ali sa dolaskom 4g mreze i to ce izgubiti smisao, bar donekle. Nekako mi je logicnije uzeti paket sa vise minuta razgovora nego neta.
Druze i na 4g ces nakon ispucanog neta po maksimalnoj brzini imat 128 kb/s sto vjerujem da znas da je gotovo neupotrebljivo. Net paketi su vise nego dobri, samo su stvarno cifutili sa brojem minuta, mogli su barem jos po 50 minuta dati, ali hajhd
Pa ako potpišeš na dvije godine, dobiješ 200 minuta za razgovor, i 20 GB brzog intrneta, malo li je?! :mrgreen:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#62597 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Kako molim te? Zasto svi kazu da ce sa dolaskom 4G biti enormno povecanje prometa kod prosjecnog korisnika? Kako molim te?

Jedino sto se moze desiti da gledas yt klip od 10 minuta a ucita se cijeli, a ti prekines gledanje. Gledanje 10 minuta klipa na 3G je isto kao i na 4G, samo brze ucitanje. Isto je i sa otvaranjem ovog foruma, samo brze preuzimanje podataka, a ne veca kolicina podataka.
papebih

#62598 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

konektovan wrote:
papebih wrote:
Pa ako potpišeš na dvije godine, dobiješ 200 minuta za razgovor, i 20 GB brzog intrneta, malo li je?! :mrgreen:
Meni je zanimljiv paket sa popustom na dvije godine, 100/100/10gb 17,50 KM. Za mobilnu nisam spreman dati vise od tog iznosa, to je taj cjenovni rang od mini 15, a i njega sada placam jeftinije, 14 KM
Mehemed
Vozim: automobil

#62599 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Prije par dana sam oborio svoj lični rekord na mobilnoj mreži, sada je prošli rekord od nekih 15Mbita tek na trećem mjestu, a dugo je držao. Rekord je bio sa starim mobitelom na Bjelašnici iza ponoći

20.5/4.72 Ozrakovići Visoko na rasterećenoj mreži
Image

I Zenica kod tržnog centra Džananović 18.5/4.11, vjerujem da se na ovom mjestu može izmjeriti puno više u sitnim satima, za jutarnje sate ovo je extra brzina, iznenadio sam se koliko je uspjelo izmjeriti
Image

U oba slučaja sam bio blizu odašiljača i signal je bio više nego odličan i u oba slučaja je bio samo po jedan test.
zrakomlat

#62600 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

Hajlac wrote:
Na kojoj lokaciji tj. poslovnici?

Jer meni danas na Dolac Malti nisu htjeli/mogli sa NoLimit na nove pakete prebaciti, kao bas zbog telefona koji ima jos 12mj. otplate

"Ne radi aplikacija..."
Malo južnije. starMo
Locked