Info centar je rudnik ovih dana. Ne bih bio tim ljudima u koži.sime_cipol wrote:Ljudima koji rade na salterima i info centru treba dati stimulaciju ovaj mjesec. Mogu misliti broj poziva i pitanja sa kojima se srecu ovih dana
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Tesla Edison
#62501 Re: BHTelecom All About
-
dzipalo
#62502 Re: BHTelecom All About
Jest, nude mi minute a signala malo ima malo nema, neka hvala.channel10 wrote:Ma tebi nije dobro, nikako. Jedni nude 3000 minuta prema svima, dok drugi nude upola manje i to samo u svojoj mrezi za iste pare i tebi to isto. I tako 4-5 godina. Izgubili ko zna koliko korisnika, a time i love....drug_profi wrote:channel10 wrote:
Da je to tako, ne bi BHT cekao 5 godina da uvrsti ovakvu ponudu sa minutama prema svim mrezama.![]()
Ih bas ne bi?
Pa ista je cijena prema drugim mrezama vec godinama samo sto su ti ih naplacivali po 20 feninga. Sad su skontali da neces svakako potrositi ono sto ti daju, a dace ti ponudu da se useres. I sad vise nema prenosa nepotrosenih minuta.
Mislis da neko nije na papir sve stavio i ubijedio upravu da nece biti na zijanu, a da ce privuci nove korisnike od konkurencije.
Svi ovi sto su presli na Eronet zbog tih vise minuta i neta sad se hvataju za glavu nakon ovih novih paketa, jer sad dobijes isto ili vise a signal koliko toliko dobar svuda dok kod Eroneta lutrija hoce li biti 3G ili nece.
Last edited by dzipalo on 04/04/2019 22:22, edited 1 time in total.
-
channel10
#62503 Re: BHTelecom All About
Ti ne vidis. Pa ako ne vidis, mogao bi pogledati godisnje izvjestaje BHT od 2014. na ovamo, pa da vidis u kojem smjeru i kojom brzinom se priblizavaju nuli 
- Hajlac
#62504 Re: BHTelecom All About
A nadredjenima, koji su bez planiranja, provjere i edukacije zbrzali "4G+ akciju" i nove pakete, duplo toliko od ogromnih plata skresati!sime_cipol wrote:Ljudima koji rade na salterima i info centru treba dati stimulaciju ovaj mjesec. Mogu misliti broj poziva i pitanja sa kojima se srecu ovih dana
-
Tabijat
#62505 Re: BHTelecom All About
TESLA_EDISON wrote:Pa onda ti je i bio USIM. Znači imaš kapacitet od 500 kontakata što je USIM. Jedino taj tip kartica to ima. Dva PhoneBook-a po 250.crnivrag wrote:Evo kod mene na staroj ima Dual Phonebook:TESLA_EDISON wrote: Možeš po ICCD-u vidjeti, možeš po aplikaciji Sim toolkit, ako imaš dualphonebook, onda ti je sigurno USIM. Nezahvalno je ovako govoriti da li trebaš mijenjati ili ne. Niko ne zna šta je u tvom telefonu i koja je kartica. Kažem da će ogromna većina ljudi imati 4G bez zamjene stim da uvijek se nađe izuzetaka kao kod.
Na novoj samo servisne informacije:
A vidim da imaš i neke dodatne SIM "aplikacije". Kod tebe je USIM 100%. Zašto nije radio 4G, može biti zbog toga što nije komercijalno pušten pa samo kartice sa novim IMSI-jem mogu se spojiti.
Iskreno, misterija mi je kod tebe to sve.
Kod mene je ovaj izbornik , mali čip, kartica kupljena prije 3 godine.
Nejse, nije mi baš suza kanula za rudarima iz BHT, al s druge strane ima i mušterija divljaka dabogsačuva.
Last edited by Tabijat on 04/04/2019 22:35, edited 1 time in total.
- Mirzareli
#62506 Re: BHTelecom All About
Kod vracanja TV sadržaja nazad da li su svi kanali uključeni sa MOJE TV ili samo odredjen broj njih ?!
- drug_profi
#62507 Re: BHTelecom All About
Pregledam je izvjestaje telekoma detaljno jos od kako su izlistani na SASE.channel10 wrote:Ti ne vidis. Pa ako ne vidis, mogao bi pogledati godisnje izvjestaje BHT od 2014. na ovamo, pa da vidis u kojem smjeru i kojom brzinom se priblizavaju nuli
Prodao dionice prije dvije godine. Toliko o tome da ne pratim.
A za tvoj kejs je bitniji argument broj pretplatnika od prihoda i profita. Jer tvrdis da ljudi odlaze na druge mreze. Koliko sam ja upratio, broj korisnika se smanjivao, ali se smanjivao i kod druga dva operatera, sto se tumaci gasenjem duplih brojeva i emigracijom stanovnistva.
Uostalom jesi li ti presao na te hiljade minuta prema svima? Sta mislis kojeg cjenovnog ranga su paketi koji su najpopularniji u BiH?
A za pad prihoda kriva je ponajvise ekspanzija besplatnih Internet servisa. I umjesto da su u tom momentu prepoznali trend i ponudili na prodaju gigabajte uz gratis minute mozda bi usporili pad, koji bi i bez toga bio neminovan.
Uostalom ako je finansijski izvjestaj za tvoj kejs glavno uporiste, kako objasnjavas da i druga dva telekom operatera imaju pad prihoda?
Eronet jedva da je finansijski pozitivan. Njihovi valjda odose na Irski i Njemacki telekom?
A sad se fakat odoh liječiti.
-
mirza_15
#62508 Re: BHTelecom All About
Zbog gubitka mobilnih korisnika? A da uzmeš izvještaje RAK-a i uvjeriš se da BH Telecom nije padao sa brojem korisnika. Čak šta više, rastao je. Imaju egzaktni podaci. Stranica RAK-a, kvartalni izvještaji. Odeš, uzmeš podatke i dokažeš svoju tvrdnju.channel10 wrote:Ti ne vidis. Pa ako ne vidis, mogao bi pogledati godisnje izvjestaje BHT od 2014. na ovamo, pa da vidis u kojem smjeru i kojom brzinom se priblizavaju nuli
-
made_in_sarajevo
#62509 Re: BHTelecom All About
Samo odredjeni broj, nisu sviMirzareli wrote:Kod vracanja TV sadržaja nazad da li su svi kanali uključeni sa MOJE TV ili samo odredjen broj njih ?!
- zateznistub
#62510 Re: BHTelecom All About
Jebem li ti miša inžinjeru, jel vidiš šta si napravio?
-
channel10
#62511 Re: BHTelecom All About
Pa kako onda odjednom postadose neisplativi ti paketi koji su "drmali" trzistem tih 4-5 godina
?
Jel Mtel imao toliki pad, koliki je BHT u tih nekoliko godina?
Sad odjednom svi ti paketi odose u pola cijene. Gdje gori? Pusti bolan...
Da ne bude zabune, i ja cu preci na BHT, ali zasto prelazim? Zasto sam presao na Mtel prije 4-5 godina?
Jbt sad ispade da je BHT bio bolji prema svojim korisnicima, nego Mtel za iste pare
Tacno zasluzujemo ovakvu vlast i ovakvo ebanje u mozak kad narod ovako razmislja....
Jel Mtel imao toliki pad, koliki je BHT u tih nekoliko godina?
Sad odjednom svi ti paketi odose u pola cijene. Gdje gori? Pusti bolan...
Da ne bude zabune, i ja cu preci na BHT, ali zasto prelazim? Zasto sam presao na Mtel prije 4-5 godina?
Jbt sad ispade da je BHT bio bolji prema svojim korisnicima, nego Mtel za iste pare
Tacno zasluzujemo ovakvu vlast i ovakvo ebanje u mozak kad narod ovako razmislja....
-
channel10
#62512 Re: BHTelecom All About
Kojih korisnika? Ultrasa koji bi se da izvines ebali za marku. Otud ovakva ponuda ne bi li se ko navukao na pretplatu....mirza_15 wrote:Zbog gubitka mobilnih korisnika? A da uzmeš izvještaje RAK-a i uvjeriš se da BH Telecom nije padao sa brojem korisnika. Čak šta više, rastao je. Imaju egzaktni podaci. Stranica RAK-a, kvartalni izvještaji. Odeš, uzmeš podatke i dokažeš svoju tvrdnju.channel10 wrote:Ti ne vidis. Pa ako ne vidis, mogao bi pogledati godisnje izvjestaje BHT od 2014. na ovamo, pa da vidis u kojem smjeru i kojom brzinom se priblizavaju nuli
- Mirzareli
#62513 Re: BHTelecom All About
.Aham hvala..Samo ne mogu nigdje naci na njihovoj stranici koji su kanali u pitanju...made_in_sarajevo wrote:Samo odredjeni broj, nisu sviMirzareli wrote:Kod vracanja TV sadržaja nazad da li su svi kanali uključeni sa MOJE TV ili samo odredjen broj njih ?!
-
mirza_15
#62514 Re: BHTelecom All About
I jednih i drugih. U procentima je bht cijelo to vrijeme između 44% i 47% tržišta u BiH ako me pamćenje dobro služi. To nema veze sa padom prihoda. Fino ti je to čovjek gore objasnio. Pad prihoda su imali apsolutno svi telekom operateri u svijetu. Neki su se već stabilizovali i zaustavili pad. Neki to još nisu. Samo na SMS porukama su se za praznike uzimali milioni. Sjećam se da je iz telecoma čak saopštavano koliko se poruka poslalo. BH Telecom i dalje ima najveće prihode i najveću dobit (nisam još vidio izvještaje za 2018-u).channel10 wrote:Kojih korisnika? Ultrasa koji bi se da izvines ebali za marku. Otud ovakva ponuda ne bi li se ko navukao na pretplatu....mirza_15 wrote:Zbog gubitka mobilnih korisnika? A da uzmeš izvještaje RAK-a i uvjeriš se da BH Telecom nije padao sa brojem korisnika. Čak šta više, rastao je. Imaju egzaktni podaci. Stranica RAK-a, kvartalni izvještaji. Odeš, uzmeš podatke i dokažeš svoju tvrdnju.channel10 wrote:Ti ne vidis. Pa ako ne vidis, mogao bi pogledati godisnje izvjestaje BHT od 2014. na ovamo, pa da vidis u kojem smjeru i kojom brzinom se priblizavaju nuli
-
channel10
#62515 Re: BHTelecom All About
Jesu negdje na 45-47%, ali je upitna struktura tih korisnika. Ne može se ni dobit uzeti kao neka mjera jer u njoj učestvuje kompletna ponuda iz tog sektora.
Dobit bht je pretprošle godine bila 58 miliona i stalno pada. Kod mtela je dobit za prošlu godinu skočila u odnosu na pretprošlu, što znači da su stabilizovali "poslovanje".
Vidjecemo izvještaj telecoma za prošlu godinu, pa da vidimo sta se sa njima dešava.
Ali opet kazem, mtel je zadnjih nekoliko godina više nudio korisniku nego BHT. Ovom ponudom bht se okreće kolo sreće i vjerovatno će oduzeti dosta korisnika Mtelu i Eronetu u narednih godinu dana.
Dobit bht je pretprošle godine bila 58 miliona i stalno pada. Kod mtela je dobit za prošlu godinu skočila u odnosu na pretprošlu, što znači da su stabilizovali "poslovanje".
Vidjecemo izvještaj telecoma za prošlu godinu, pa da vidimo sta se sa njima dešava.
Ali opet kazem, mtel je zadnjih nekoliko godina više nudio korisniku nego BHT. Ovom ponudom bht se okreće kolo sreće i vjerovatno će oduzeti dosta korisnika Mtelu i Eronetu u narednih godinu dana.
-
mirza_15
#62516 Re: BHTelecom All About
Ima na RAK-ovoj stranici, na tom istom izvještaju i broj postpaid i prepaid korisnika.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#62517 Re: BHTelecom All About
U mene je i stara iz 2007e imala dual phonebook. Znam da sam jednom to prebacio pa sam se prepao da sam obrisao sve brojeve jer su mi nestali brojevi iz imenika, pa sam kasnije vratio na to prvo i vratili se brojevi hahaha. Tek pred kraj 6-og mjeseca prošle godine sam je zamijenio na nano i sudeći po ovim gore objavama USIM je, serijski broj počinje sa 893870, a i čip je kao ova druga na fotografiji.
Pošto ja imam čak 12 brojeva malo sam sada gledao šta je usim a šta nije i ovakva je situacija sudeći po izgledu čipova.
Druga i treća koje su najstarije su USIM, kao ova druga na fotografiji, ovo iscrtano je malo bliže, dok je ostalih 10 sa većim razmakom kao prva na fotografiji.
Deveta, Deseta, Jedanaesta i Dvanaesta su fabrički isjećene na nano, a ostale se mogu isjeći, mali su čipovi.
Druga ima serijski broj 8938762 a sve ostale 893870, znači da je kako se potrefi a ne samo do starosti i serijskog broja jer baš dvije najstarije da budu USIM a ostale da ne budu. Samo posljednje dvije su kupljene na trafici, sve ostale u istoj Telecom poslovnici u Visokom.
2014e je kupljena druga, a za ostale nisam siguran, ima otprilike dvije-tri godine razlike između druge i dvanaeste.

Pošto ja imam čak 12 brojeva malo sam sada gledao šta je usim a šta nije i ovakva je situacija sudeći po izgledu čipova.
Druga i treća koje su najstarije su USIM, kao ova druga na fotografiji, ovo iscrtano je malo bliže, dok je ostalih 10 sa većim razmakom kao prva na fotografiji.
Deveta, Deseta, Jedanaesta i Dvanaesta su fabrički isjećene na nano, a ostale se mogu isjeći, mali su čipovi.
Druga ima serijski broj 8938762 a sve ostale 893870, znači da je kako se potrefi a ne samo do starosti i serijskog broja jer baš dvije najstarije da budu USIM a ostale da ne budu. Samo posljednje dvije su kupljene na trafici, sve ostale u istoj Telecom poslovnici u Visokom.
2014e je kupljena druga, a za ostale nisam siguran, ima otprilike dvije-tri godine razlike između druge i dvanaeste.

- crnivrag
#62518 Re: BHTelecom All About
Evo nova USIM kartica sprema do 500 kontakata odmah, dok mi je ona stara spremala 2x 250 na dva imenika 

Last edited by crnivrag on 05/04/2019 00:54, edited 1 time in total.
-
visocicaguy
#62519 Re: BHTelecom All About
kad će eSIM?
- drug_profi
#62520 Re: BHTelecom All About
Koliko ste se raspisali, ja cu svom unuku dati ime Usim.
Poginuce neko ako ne bude prvi dan imao LTE servis.
Đe je onaj što je započeo ovu kataklizmu?
Poginuce neko ako ne bude prvi dan imao LTE servis.
Đe je onaj što je započeo ovu kataklizmu?
- crnivrag
- SONY_91
#62522 Re: BHTelecom All About
@TESLA_EDISON - Ja zamijenio karticu u Telecom centru u decembru 2018. kada sam prelazio na postpaid. Imam na ovoj kartici Dual Phonebook dva puta po 250 kontakata ali kad hoću spremiti imam opciju samo broj i naziv, nemam mail i ostalo. Moja supruga promijenila karticu možda mjesec poslije mene i ona na SIM Toolkit ima i dodatnih opcija kao što je neko ranije ubacio dok ja to nemam. Kada izbacim da pretražujem mreže kod mene prikaže mreže tako što ih razdvoji, 2G 3G BH Telecom, etc., dok kod supruge nije tako, ona samo ima BH Mobile, HT Eronet ne izbacuje 2G 3G. Mislim da je kod nje taj uSIM a kod mene ovaj stari. Kod kuće koristim i Bonbon ponekad gdje imam 4G a kad god pretražim na svojoj kartici od BHT ne izlista mi TMobile HR na 4G nego samo 2G i 3G tako da mislim da nije bilo pravila i da su se te stare kartice pojavljivale do skora zajedno sa novim.
-
Tabijat
#62523 Re: BHTelecom All About
Zna li iko išta novo o ukidanju roaminga? Proleti mi juče na TVu da su "zemlje zapadnog balkana" potpisale neki sporazum, osta mi nedorečeno ko je potpisao i šta. Možemo li u dogledno vrijeme očekivati "roam like home" ili kako to već zovu, za zemlje EU?
- diablobih
#62524 Re: BHTelecom All About
Nekad oko 2021. ce sve zavrsiti.Tabijat wrote:Zna li iko išta novo o ukidanju roaminga? Proleti mi juče na TVu da su "zemlje zapadnog balkana" potpisale neki sporazum, osta mi nedorečeno ko je potpisao i šta. Možemo li u dogledno vrijeme očekivati "roam like home" ili kako to već zovu, za zemlje EU?
-
dzipalo
#62525 Re: BHTelecom All About
Koliko sam ja skontao, od Jula ove godine ce biti jefitniji roaming (imaju negdje na klixu i cijene) a od 2021 bi se trebalo kompletno ukinuti.