znaci nije bivsi bhcabelnet.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- semirsar
-
passiv
#62502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne, bivsi HS.semirsar wrote: znaci nije bivsi bhcabelnet.
- semirsar
#62503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jesi l se javio podrsci ili barem ovdje @Telemachu?passiv wrote: Ne, bivsi HS.
Ako nisi, deder to odma' prijavi, ne znam sto se patis.
-
CooK
#62504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakvim pravnim stvarima, sta baljezgas? Napisao sam da cu im preko uplatnice uplacivati 55,90KM koliko sam i do sada placao a ovo poskupljenje od 3KM neka se skuplja kao neplaceno pa neka naplate kako znaju(izmedju ostalog i sudskim putem ili kako vec hoce). Nema mi nista mrze nego kada neko kome se nisam obratio prokomentarise moj post i jos napise totalnu glupost.probook wrote:Opet pametovanje o pravnim stvarima o kojima se pojma nema, ali hajde neka se nesto pise!CooK wrote:Dok ne bude normalan bitrate na svim kanalima i dok ne prestanu sa dodatnom kompresijom pojedinih kanala ja cu im uplacivati iznos koji je bio i do sada a ove 3KM vise mjesecno neka traze sudskim putem. Ili neka mi se obrate u inbox sa ponudom koju ne mogu odbiti.
-
c_g
#62505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Diži download i upload, pa se može pričati o većem računu.
- crnivrag
-
sencobih
#62507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To kad kod nas uvedu ode odrzavanje za još tri markecrnivrag wrote:https://sbb.rs/a33878/podrska/vesti-i-i ... ogram.html
- kokikol
#62508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
i taj tv unazad će dodatno naplaćivati, sve glupe neke funkcije, gdje je internet na resiverima?
-
channel10
#62509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
HRT 2 zatamnjen?
- odmor
#62510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja nemam Arene SD, jer sam ugovor produzio u januaru, a arene se pojavile na ljeto. Zvao sam bio 1360 jos tad, da mi ukinu benefite na Cinestar HD u zamjenu za Arene SD, ali sam odbijen. Hajd nema veze, skontat cu u toku marta sta cu uraditi kakve revizije, vjerovatno kao i svi, smanjit paket.. sta cu, mora seTelemach wrote:@hemed
Većina korisnika se već odlučila za ugovore na određeni period korištenja usluga. Uz obnovu ugovora, za korisnike Duo i Trio paketa Arena Sport SD paket ide besplatno. Korisnik se može odlučiti i za druge benefite, ukoliko ne želi sportske kanale.
- Maharadza
#62511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I to DRASTIČNO, s tim da prosječni UL bude 10mbps!c_g wrote:Diži download i upload, pa se može pričati o većem računu.
- kokikol
#62512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovdje i.da 16 puta poskupi usluga pojedinci će se i dalje praviti ludi i pričati neku svoju priču, ne volim tu sortu ljudi i tačka ,,takav bi te izdao prvom prilikom
-
probook
#62513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hahahaha i na kraju ja napisao totalnu glupost jel?CooK wrote:Kakvim pravnim stvarima, sta baljezgas? Napisao sam da cu im preko uplatnice uplacivati 55,90KM koliko sam i do sada placao a ovo poskupljenje od 3KM neka se skuplja kao neplaceno pa neka naplate kako znaju(izmedju ostalog i sudskim putem ili kako vec hoce). Nema mi nista mrze nego kada neko kome se nisam obratio prokomentarise moj post i jos napise totalnu glupost.probook wrote:Opet pametovanje o pravnim stvarima o kojima se pojma nema, ali hajde neka se nesto pise!CooK wrote:Dok ne bude normalan bitrate na svim kanalima i dok ne prestanu sa dodatnom kompresijom pojedinih kanala ja cu im uplacivati iznos koji je bio i do sada a ove 3KM vise mjesecno neka traze sudskim putem. Ili neka mi se obrate u inbox sa ponudom koju ne mogu odbiti.
A da procitas ugovor koji si potpisao? Nemoj da pametujes kada NISI u pravu
- vkmiro
#62514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, ali ste opet poskupili sve to. Pa onda svakim uvođenjem novih kanala mi to plačamo a ne da vi unapređijete uslugu. Stavite EON u posebnu uslugu i skinite osnovnu cijenu za tu sumu, ja ako hocu onda cu ga posebno platiti. Pa niste u stanju u osnovnom paketu dati besplatno gledanje unazad negi i to naplačujete. Ja ovdje govorim u ime penzionera, a to svi penzioneri koriste EON, svi imaju racunare,tablete i pametne telefone. Kreirali ste senior paket ali ste mu dali nekoristan internet iako znate da ogromna vecina ima djecu vani i da im je to najvažnije u tom paketu. Sistem navlakuše, neka im šteka skayp pa ce uzeti veci i skuplji paket. Imao sam punca koji je ima senior paket i internet je bio nekoristan. Nama ne treba nabijati stotine kanala,trebaju nam kvalitetni kanali za gledanje.Na 50 kanala se vrte isti filmovi mjesecima pa i na našim domacim kanalima. Valdi i oni kupe paket filmova. Čitav život nam je postao u paketima. Još malo pa cemo u šopinzima birati pakete (kruh,mlijeko i ulje ili kruh mlijeko i sol ).Telemach wrote:@kakaljin
Imamo 13 različitih paketa usluga i servisa, te pored istih nastojimo napraviti što više kombinacija ponuda, u skladu sa potrebama korisnika.
Uvijek vam možemo ponuditi nešto što će vam više odgovarati.
Moj savjet je:odustanite više od poskupljavanja, nemamo mi zapadni standard jer i tamo su usluge na osnovu njihovog standarad mnogo niže.
-
CooK
#62515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Covjece Boziji, jesi li ti lud, glup ili sta vec? Bez razloga me napadas da pisem o pravnim stvarima a moji postovi se ne odnose na njih i ja nigdje nisam napisao da oni nemaju pravo podici cijene tako da nemam potrebu citati ugovor kada znam da ugovor ide njima u prihod. Posto ocigledno imas problema sa razumijevanjem osnovnih stvari evo napisat cu jos jednom(po treci put!).probook wrote:Hahahaha i na kraju ja napisao totalnu glupost jel?
A da procitas ugovor koji si potpisao? Nemoj da pametujes kada NISI u pravu
Znaci ja cu nastaviti placati 55,90KM kao i do sada a ove 3KM sto su poskupili neka se skuplja kao dug i kada oni ustanove da se skupilo dovoljno duga i da me trebaju tuziti neka me tuze i cim dobiju presudu u njihovu korist odmah cu im isplatiti taj dug i idemo dalje. Jednostavno ne smatram da prebacivanjem nekoliko HD kanala u nize pakete vrijedi ovog poskupljenja i hocu da se malo potrude za ove 3KM pa makar i na sudu a svjestan sam da ce oni najvjerovatnije dobiti presudu i da cu morati platiti i taj dug i sudske troskove. Jel ti sad malo jasnije? Izrevoltiran sam sto su usluge 6KM skuplje u odnosu na period od prije samo godinu i po dana i tjeram neki svoj inat a nigdje nisam napisao da sam ja u pravu odnosno da oni nemaju pravo poskupljivati.
- Telemach
#62516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Ljakan
Možete napraviti izmjenu paketa do 01.04. tekuće godine, ukoliko vam isti ne odgovara zbog izmjene cijena. Dakle, cijena paketa mijenja se za 3,00 KM.
Možete napraviti izmjenu paketa do 01.04. tekuće godine, ukoliko vam isti ne odgovara zbog izmjene cijena. Dakle, cijena paketa mijenja se za 3,00 KM.
- Telemach
#62517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@odmor
Moguće je da je došlo do nesporazuma. Možete u našem Korisničkom servisu potpisati obnovu ugovora i dobit ćete Arena Sport SD.
Moguće je da je došlo do nesporazuma. Možete u našem Korisničkom servisu potpisati obnovu ugovora i dobit ćete Arena Sport SD.
- Dupli_skalp
#62518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
stvarno više ne znam šta da radim sa lošim wifi-jem u stanu. čim se maknem iz prostorije u kojoj je wifi, signal toliko opadne da je nemoguće čak i preko vibera normalno razgovor obaviti.
nema šta nisam radio, od mijenjanja kanala, frekvencije, ništa ne pomaže. zgrada je u pitanju, na svakom spratu 4 stana, znam sve. ali ni mijenjanje kanala nije pomoglo, pratio sam kanale ostalih mreža, ali kažem opet nikakve razlike. technicolor modem/router, naravno.
šta da radim više?
p.s. svi parametri signala su savršeni
p.s.2 možemo i preko privatnih poruka
stvarno više ne znam šta da radim sa lošim wifi-jem u stanu. čim se maknem iz prostorije u kojoj je wifi, signal toliko opadne da je nemoguće čak i preko vibera normalno razgovor obaviti.
nema šta nisam radio, od mijenjanja kanala, frekvencije, ništa ne pomaže. zgrada je u pitanju, na svakom spratu 4 stana, znam sve. ali ni mijenjanje kanala nije pomoglo, pratio sam kanale ostalih mreža, ali kažem opet nikakve razlike. technicolor modem/router, naravno.
šta da radim više?
p.s. svi parametri signala su savršeni
p.s.2 možemo i preko privatnih poruka
- Telemach
#62519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@vkmiro
Razumijemo, naravno, da vam izmjena cijena ne može odgovarati. Nažalost, ovu promjenu nismo mogli izbjeći, ali ćemo na sve moguće načine nastojati nadoknaditi korisnicima kvalitetom i ponudom usluga. Preporučujemo, da ukoliko neko želi mijenjati paket usluga koji trenutno koristi, da nam se javi, kako bismo pronašli benefite koji će mu najviše koristiti.
Razumijemo, naravno, da vam izmjena cijena ne može odgovarati. Nažalost, ovu promjenu nismo mogli izbjeći, ali ćemo na sve moguće načine nastojati nadoknaditi korisnicima kvalitetom i ponudom usluga. Preporučujemo, da ukoliko neko želi mijenjati paket usluga koji trenutno koristi, da nam se javi, kako bismo pronašli benefite koji će mu najviše koristiti.
- Radar71
#62520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bar pročitajte čovjekaTelemach wrote:@Ljakan
Ispade po Vašoj priči da se gube svi benefiti prilikom produženja ugovora
- kakotakonikako
#62521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ocito je velika vecina korisnika nezadovoljna ovim poskupljenjem. Pogotovo su to korisnici koji se ne javljaju ovdje na Forum, jer i ne koriste ga.
Moram se osvrnuti na nesto najgluplje sto sam ovdje procitao: Na konstataciju da od 200 kanala se gleda negdje oko 50, javi se baja koji kaze da se napravi lista sa tim kanalima i ne gledaju ostali , ali ne rece od da se onda i ne placa poskupljenje. Za njega a i za neke koji pokusavaju opravdati ovo poskupljenje evo jedan plastican primjer ( valjda skonta
): imas odjelo koje kosta 750 KM i prodavac odluci da na njega postavi neku glupu znacku i podigne cijenu odijela zbog toga na 787,50 KM ( 5% poskupljenje kao i Telemach usluge TGF ). A tebi znacka ne znaci nista. I unaprijed si rezervisao ovo odijelo. I onda ti prodavac kaze: " Mozes uzeti ovo odijelo bez pantalona " ( karikiram ).
Da pohvalim Telemach ( iako sam ljut nakon ovog poskupljenja ) , jutros na naplatnom mjestu na Stupu rade DVA saltera.Volio bih da to nije zbog ovog poskupljenja i moja ljutnja bi bila jos daleko veca ako bi nakon poskupljenja opet se vratili da radi samo JEDAN salter.
Moram se osvrnuti na nesto najgluplje sto sam ovdje procitao: Na konstataciju da od 200 kanala se gleda negdje oko 50, javi se baja koji kaze da se napravi lista sa tim kanalima i ne gledaju ostali , ali ne rece od da se onda i ne placa poskupljenje. Za njega a i za neke koji pokusavaju opravdati ovo poskupljenje evo jedan plastican primjer ( valjda skonta
Da pohvalim Telemach ( iako sam ljut nakon ovog poskupljenja ) , jutros na naplatnom mjestu na Stupu rade DVA saltera.Volio bih da to nije zbog ovog poskupljenja i moja ljutnja bi bila jos daleko veca ako bi nakon poskupljenja opet se vratili da radi samo JEDAN salter.
- ElRe
#62522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naveli su razlog za poskupljene i to je opravdano. Isto se desilo u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji
http://www.telegraf.rs/vesti/ekonomija/ ... odrzavanje
https://maribor24.si/gospodarstvo/tudi- ... -storitve/
http://www.telegraf.rs/vesti/ekonomija/ ... odrzavanje
https://maribor24.si/gospodarstvo/tudi- ... -storitve/
-
tutku
#62523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Možete li precizirati "određene pogodnosti koje se ostvaruju prilikom obnove Ugovora" - otključati neki custom paket po potrebi korisnika?Telemach wrote:@tutku,tutku wrote:Možete li mi pojasniti na kojem principu pravite "ponudu". Koliko ja poznajem regulativu, vi ne možete tek tako praviti "ponude" i izmišljati opcije prema korisnicima. Ko meni kao vašem korisniku garantuje da moja "ponuda" neće biti nepovoljnija od neke koju dobije drugi korisnik?Telemach wrote:@Ljakan
Povoljniju i bolju ponudu možemo napraviti u odnosu na paket koji trenutno koristite. Možete nam se javiti u inbox za više informacija.
Ponudu i sadržaj paketa možete pogledati na našoj stranici. Naravno da moramo misliti i na postojeće korisnike te i za njih imati određene pogodnosti koje se ostvaruju prilikom obnove Ugovora.
- aditon
#62524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najveća kazna kojom mi korisnici možemo kazniti ovu bahatost Telemacha jeste da ne potpišemo bilo kakav novi ugovor. Njima čak odgovara i prelazank na manji paket, ali samo da se potpiše. Pa eto, svi vi koji ste ljuti zbog poskupljenja i htjeli bi malo pravde u svoj ovoj nepravdi, jednostavno nemojte potpisivati ništa u narednom periodu a ako želite manji paket, onda svakako samo na godinu potpišite 
- rida1976
#62525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
Ja sam odnedavno prešao sa HS paketa KID na TRIO Grande. Ono što nisam bio upoznat prilikom sklapanja ugovora da je opcija TV unazad uključena tek od TRIO Grande Family. Postoji li mogućnost da dobijem samo tu opciju u okviru mog paketa za koji ću plaćati 45,90 KM? Ili je ultimativni uslov za TV unazad TRIO Grande Family? Napominjem da sam prilikom dogovora sa operaterom tražio CI modul, ali su mi monteri na licu mjesta predložili digitalni prijemnik PDS 3121, kao bolju opciju zbog usluge TV unazad. Pristao sam isključivo radi toga ali sam naknadno vidio da ta opcija nije uključena u moj paket. Možete li mi izaći u susret da dobijem TV unazad u okviru 45,90 KM?
Ja sam odnedavno prešao sa HS paketa KID na TRIO Grande. Ono što nisam bio upoznat prilikom sklapanja ugovora da je opcija TV unazad uključena tek od TRIO Grande Family. Postoji li mogućnost da dobijem samo tu opciju u okviru mog paketa za koji ću plaćati 45,90 KM? Ili je ultimativni uslov za TV unazad TRIO Grande Family? Napominjem da sam prilikom dogovora sa operaterom tražio CI modul, ali su mi monteri na licu mjesta predložili digitalni prijemnik PDS 3121, kao bolju opciju zbog usluge TV unazad. Pristao sam isključivo radi toga ali sam naknadno vidio da ta opcija nije uključena u moj paket. Možete li mi izaći u susret da dobijem TV unazad u okviru 45,90 KM?