Sve idu preko Origina, a za neke dobiješ i Steam kodove. Imaš ispod svake igre ikonice Origin i Steam i po njima vidiš na kojoj platformi rade.Eborg wrote:Je li taj Humble Bundle zaseban servis ili to može i preko Steama?
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
DON_eARL
#6251 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- almir1011
#6252 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Treba pratiti ovo, bude neke sedmične rasprodaje 
- dragon_tail
#6253 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Super, napokon
Baš su iskomplikovali sa tim, ea support je prvo optuživao humble bundle a očito je do ea koji daju keys :S
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#6254 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako platis manje od 5 dolara dobijes 6 igara,od kojih su 5 i na steamu i na originu,sesta igra,dead space 3,je samo na originu.Ako doniras vise od 5 dolara,dobijes 8 igara,od kojih su 5 na steamu,a ostale 3,dead space 3,sims 3 i battlefield 3 su na originu.Valjda sam bio jasanEborg wrote:Je li taj Humble Bundle zaseban servis ili to može i preko Steama?
- Maharadza
#6255 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja ovaj sims 3 morao aktivirati na nakom web sajtu, uspjelo je, ali i dalje ne kontam odakle skinuti igru. DLC-ove sam uspješno aktivirao na originu.NenjiA wrote:Za one koji su imali problema sa Sims 3 instalacijom - dobra vijest!
Aktivirani su novi kodovi. Sad kad odete na humblebundle.com, ulogujete se i pogledate prethodne narudzbe. Na kraju pise Click here for your thesims3.com key. Dobijate 4 nova koda:
Sims 3
20-cifreni kod
High End Loft Stuff DLC
20-cifreni kod
Late Night DLC
20-cifreni kod
Date Night
16-cifreni kod
Svaki pojedinacno redeemate, preporucujem da prvo uradite redeem Sims 3, pa onda DLC-ove.
Date night kod se nalazi malo ispod ova prva tri jer je download paket (ne dlc) sa dodatnim mogucnostima.
Uputstvo za redeem ovog paketa imate odmah ispod koda.
Sretno!
- Averus
#6256 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
i igru redeemaš na originu 
- Maharadza
#6257 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nope, upravo me origin uputio na neki sims website gdje sam ukucao kod i aktivirao igru samo nigdje nema opcije da je skinem!NenjiA wrote:i igru redeemaš na originu
- dragon_tail
#6258 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kako ne, pa igru skidaš u originu
- Herr Flick
#6259 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ukucas kod i skines igricu bilo na steamu ili originu..Nigdje drugo nemozes skinut igricu.
- dragon_tail
#6260 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Na sims3 siteu aktiviraš igru o r something ali bi je skinuo možeš u originu jedino 
- KPNCTNJAH
#6261 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Od toliko igara oni igraju Sims koji je za curice 
- Herr Flick
#6262 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imal ko da mi kupi ovo humble-bundle'???Platim mu 10 KM preko banke ili neki drugi nacin.Moze recimo i preko wwin kladionice
Najlakse bi bilo preko wwina 
- dingosp0
#6263 GTA V, gdje kupiti u SA
Kakve su šanse da se kupi GTA V istog dana kad izdaje.. To je 17tog sept. Gdje bi najprije našao igricu u gradu? Znam da radnja u BBIu inace ima najbolju ponudu igrica .. Nez imali još koja u gradu..
- gnjev
#6264 Re: GTA V, gdje kupiti u SA
Mislim da su nikakve . Pa po tim radnjama jos uvijek prodaju pes 2010
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
- Averus
#6265 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
EA Support = 
Svako pitanje odgovaraju sa "contact our Phone Support"
Helem, nista od Simsa izgleda..

Svako pitanje odgovaraju sa "contact our Phone Support"
Helem, nista od Simsa izgleda..
- Herr Flick
#6266 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Evo kupio sam za 4,85,medjutim nigdje nema ovog simsa???
- Averus
#6267 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I kod mene su problemi sa Simsom. Registrovao ga na pogresan account, medjutim poslije sam dobio kodove. Kad sam pokusao da ih redeemam, ne prihvata da si Tito.Herr Flick wrote:Evo kupio sam za 4,85,medjutim nigdje nema ovog simsa???
Javio se EA Supportu, dobio Live-Chat Advisora, ali njegovo rjesenje je da nazovem EA Support. Radije bih kupio jos jedan Humble Bundle ako ce mi Sims raditi nego potrosio 20KM na telefon.
A sto se tice kod tebe, sacekaj malo dobices SIMS kodove. Pri dnu narudzbe ce ti pisati da kliknes kako bi ih vidio
Necu je vjerovatno nikad ni pokrenuti, ali ako sam platio za tu igru, hocu i nju da imam.KPNCTNJAH wrote:Od toliko igara oni igraju Sims koji je za curice
- Herr Flick
#6268 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Aha,ja sam eov dobio i neku bonus igricu ovaj E.Y.E:Divine Cybermancy..
Da pitam jel mogu ovaj Steam folder iz program files/x86 i ovaj origin premjestit na drugo mjesto bez problema???
Da pitam jel mogu ovaj Steam folder iz program files/x86 i ovaj origin premjestit na drugo mjesto bez problema???
- almir1011
#6269 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako hoćeš prebaciti Steam igre u drugi folder/particiju, morat ćeš sačuvati fajlove igre koje se nalaze u SteamApp folderu, tj prebaci taj folder npr na Desktop, pa deinstalirati Steam, ponovo instalirati Steam gdje želiš novu lokaciju, pa Cut/paste SteamApp folder u folder Steam, i moraš potvrditi igre da su instalirane (Verify) u Library kad otvoriš Steam.Herr Flick wrote:Aha,ja sam eov dobio i neku bonus igricu ovaj E.Y.E:Divine Cybermancy..
Evo link za pomoć.
https://support.steampowered.com/kb_art ... -YUBN-8129
Za Origin... ehehehe
- Averus
#6270 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije ti to bonusHerr Flick wrote:Aha,ja sam eov dobio i neku bonus igricu ovaj E.Y.E:Divine Cybermancy..
To je sad vikend-promocija igre. Igras je dzaba samo jos danas i (ja mislim) sutra, pa u tom periodu mozes i da je kupis "zaposve" za 50% cijene
almir1011 wrote:Ako hoćeš prebaciti Steam igre u drugi folder/particiju, morat ćeš sačuvati fajlove igre koje se nalaze u SteamApp folderu, tj prebaci taj folder npr na Desktop, pa deinstalirati Steam, ponovo instalirati Steam gdje želiš novu lokaciju, pa Cut/paste SteamApp folder u folder Steam, i moraš potvrditi igre da su instalirane (Verify) u Library kad otvoriš Steam.Herr Flick wrote:Aha,ja sam eov dobio i neku bonus igricu ovaj E.Y.E:Divine Cybermancy..
Evo link za pomoć.
https://support.steampowered.com/kb_art ... -YUBN-8129
Za Origin... ehehehe
Evo objasnjenje na primjeru:
Ja sam instalirao Mirror's Edge na laptop.
Ugasim steam (ne moraš deinstall).
Kopiram direktorij Mirror's Edge u "SteamApps\common"
Obrišem sadržaj "iz Downloading" foldera
Pokrenem steam, pokrenem download Mirror's Edge
On mi sam uradi verify (nekih 3-4 minute, dok provjeri sve prisutne fajlove)
Mirror's Edge spreman
Tako sam ja uradio sa mirror's edge.
Isto sam uradio i sa Team Fortress 2 i DOTA 2 nakon reinstalacije sistema i evo sve fercera
Origin mi je sam prepoznao da je Mirror's Edge instaliran, ali ga pokrece preko steam-a
EDIT: Naravno, prethodno sam na steamu podesio download/install folder na D: partciju
- Herr Flick
#6271 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da ba ne sjebem sta..Nisam ni jednu igricu instalirao zato sto mi je download brzina sjebana...Imam trenutno Euro truck simulator instaliran.
Ako sam dobro shvatio..Prvo moram otici u programfilesx86/steam
2.Pa onda izbrisat sve osim Steamapps(to je gdje mi je ETS) i osim steam.exe
3.Pa onda izrezat/kopirat steamapps i steam exe,odnosno steam folder citav kopirat i stavit ga na novu lokaciju
Jel to to???
3.Pa onda izrezat/kopirat steamapps i steam exe,odnosno steam folder citav kopirat i stavit ga na novu lokaciju
Jel to to???
Last edited by Herr Flick on 18/08/2013 16:39, edited 1 time in total.
- Averus
#6272 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne baHerr Flick wrote:Da ba ne sjebem sta..Nisam ni jednu igricu instalirao zato sto mi je download brzina sjebana...Imam trenutno Euro truck simulator instaliran.
3.Pa onda izrezat/kopirat steamapps i steam exe,odnosno steam folder citav kopirat i stavit ga na novu lokaciju,a onda ovaj prethodni steam folder izbrisat nakon sto kopiran na novu lokaciju
Jel to to???
Dovoljno je da samo napravis backup SteamApps foldera (npr prebacis ga na desktop, na stick, na laptop, na nesto drugo
Onda u steamu u opcijama namjestis install folder tamo gdje hoces da bude (npr D:\Igre\Steam) i onda u taj folder (dok je steam ugašen) prebaciš SteamApps folder
-
IcedFlame
#6273 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ima li neko problema sa Battlefield 3?
Konkretno - nece pravi full screen nikako. Ostane mi tray bar vidljiv i gornji dio prozora, pa nervira pravo.
Druga stvar, koja nervira puno vise od ove - svako malo mis ode 'uvis' i ne mogu ga vratiti. Cim pritisnem Esc, radi normalno :/
Konkretno - nece pravi full screen nikako. Ostane mi tray bar vidljiv i gornji dio prozora, pa nervira pravo.
Druga stvar, koja nervira puno vise od ove - svako malo mis ode 'uvis' i ne mogu ga vratiti. Cim pritisnem Esc, radi normalno :/
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#6274 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
si probao sa alt i enter ? Probaj da manuelno postavis rezoluciju u settingsima igre,ne znam gdje je od bf3,od mohe je u documents/ea games/moh/settingsIcedFlame wrote:Ima li neko problema sa Battlefield 3?
-
IcedFlame
#6275 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jos gore je kad pokusam full screen sa Alt+Enter 
Rezolucija mi je 1920x1080, i ako spustim rezoluciju, onda mi se i ovo nesto sto lici na full screen - smanji
Ukinuo sam i aero, mijenjao u opcijama sve sto mi je palo na pamet, izlazio i pokretao igru ponovo - jok...
Ovaj dio sa misem sam rijesio, zezao me volan, pa sam morao drzati gas da bi mogao spustiti mis

Rezolucija mi je 1920x1080, i ako spustim rezoluciju, onda mi se i ovo nesto sto lici na full screen - smanji
Ukinuo sam i aero, mijenjao u opcijama sve sto mi je palo na pamet, izlazio i pokretao igru ponovo - jok...
Ovaj dio sa misem sam rijesio, zezao me volan, pa sam morao drzati gas da bi mogao spustiti mis