SDP

Post Reply
StupskaBitanga

#6251 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Nek UIO dobije Slavo Kukić
stochar

#6252 Re: SDP

Post by stochar »

eto, imaju i protokol o saradnji sa HDZ-om... sad cekam da me dezurni partijski forumashi koji su satanizirali svakoga ko je pros'o 100 metara od sredisnjice HDZ-a pocnu ubjedjivati kako su oni uvijek govorili da je HDZ dobra stranka, da je SDP saradnjom s njima pobijedila nacionalizam i ostala sranja koja su nam ovdje prosipali proteklih 300 stranica, mrsko mi sad ih trazit...

a, ono za bevandu je prejaka izjava.
ReD aka Socijalista

#6253 Re: SDP

Post by ReD aka Socijalista »

stochar wrote:eto, imaju i protokol o saradnji sa HDZ-om... sad cekam da me dezurni partijski forumashi koji su satanizirali svakoga ko je pros'o 100 metara od sredisnjice HDZ-a pocnu ubjedjivati kako su oni uvijek govorili da je HDZ dobra stranka, da je SDP saradnjom s njima pobijedila nacionalizam i ostala sranja koja su nam ovdje prosipali proteklih 300 stranica, mrsko mi sad ih trazit...

a, ono za bevandu je prejaka izjava.
De bolan vidis da ih Zlaya samo sprda...da vidis samo intonaciju :lol:
Za i Protiv

#6254 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Corto Maltese wrote:
Za i Protiv wrote:A u jednu ruku mislim da tvoj post ide na vodu onoga sto sam ja i postavio... Sa druge strane, uopste ne komentarises ostatak posta, koji je po mom misljenju daleko vazniji, ali haj sad...
Namjerno sam preskočio ostatak posta, ali kad si zapeo...
Imam i ja neke insajderske informacije, koje mi govore da je priča o "svakom četvrtom mjestu iz Hrvatske kvote", mantra koja trenutno služi za kratkoročno smirivanje mladih lavova iz stranke. A glad je velika, mnogi su još u noći "Najveće pobjede od '45-te" između sebe podijelili raznorazne državne fotelje, a već 15 mjeseci nikako da u njih zasjednu. Čaršija priča da su neki i kredite digli oslanjajući se na buduće funkcionerske plate. Ali to su samo tračevi, pa da ih ne širimo, dok se situacija ne razbistri.
Može prognoza?
"Svako četvrto mjesto iz hrvatske kvote" nije totalna šuplja, ali se plan odnosi na cijelu "platformu", a ne na sam SDP. Već smo naučili da Mesari i "Za dom spremni" u podjeli plijena mnogo bolje prolaze od svoje antifašističke braće. A i SDA svog Hrvata za raskusurivanje imaju.
"Živi bili pa vidjeli", što bi rekao pravi Walter.
Pa sve i da je tako, opet mi je drago... Neka se izbije pravo jednoj stranci da zastupa interese jednog naroda, ja zadovoljan... A platforma treba biti zajedno, to je moj stav....
A traceve ne komentarisem, u principu, to prepustam nezaposlenim zenama.
Corto Maltese

#6255 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Za i Protiv wrote: Pa sve i da je tako, opet mi je drago... Neka se izbije pravo jednoj stranci da zastupa interese jednog naroda, ja zadovoljan... A platforma treba biti zajedno, to je moj stav....
A traceve ne komentarisem, u principu, to prepustam nezaposlenim zenama.
Ne znam otkad je to pravo novost? Ne hvaleći im nit vjeru, niti posao- Sven Alkalaj, Ante Kasipović, Desnica Radivojević, Džerald Selman, Gavrilo Grahovac i još mnogi, ni imenom ni prezimenom se ne uklapaju u populacijsku strukturu stranaka koje su ih postavljale.
Last edited by Corto Maltese on 29/12/2011 22:39, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#6256 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Corto Maltese wrote:
Za i Protiv wrote:A u jednu ruku mislim da tvoj post ide na vodu onoga sto sam ja i postavio... Sa druge strane, uopste ne komentarises ostatak posta, koji je po mom misljenju daleko vazniji, ali haj sad...
Namjerno sam preskočio ostatak posta, ali kad si zapeo...
Imam i ja neke insajderske informacije, koje mi govore da je priča o "svakom četvrtom mjestu iz Hrvatske kvote", mantra koja trenutno služi za kratkoročno smirivanje mladih lavova iz stranke. A glad je velika, mnogi su još u noći "Najveće pobjede od '45-te" između sebe podijelili raznorazne državne fotelje, a već 15 mjeseci nikako da u njih zasjednu. Čaršija priča da su neki i kredite digli oslanjajući se na buduće funkcionerske plate. Ali to su samo tračevi, pa da ih ne širimo, dok se situacija ne razbistri.
Može prognoza?
"Svako četvrto mjesto iz hrvatske kvote" nije totalna šuplja, ali se plan odnosi na cijelu "platformu", a ne na sam SDP. Već smo naučili da Mesari i "Za dom spremni" u podjeli plijena mnogo bolje prolaze od svoje antifašističke braće. A i SDA svog Hrvata za raskusurivanje imaju.
"Živi bili pa vidjeli", što bi rekao pravi Walter.
Meni mater? :D
sarajlija_ba

#6257 Re: SDP

Post by sarajlija_ba »

Ono što mene žulja u ovim pregovorima jeste član 48. Zakona o popisu.
Imam osjećaj da je to Lagumdžija mijenjao za fotelju ministra vanjskih poslova koja će mu trajati 3 godine a Zakon o popisu će trajat za vijeke vijekova tako da, kad se obavi novi popis, vlast u RS-u će se konstituisat po novom Zakonu a ne prema onom iz 1991.godine tako da što smo gledali bošnjačke predstavnike u narodnoj Skupštini RS-a...gledali smo !

Jel' ja ovo paranoišem il' je fakat da ga je Dodik presvukao ?
Mislim, Tihića više ne mora niko presvlačit...čojku same gaće spadaju svakako.
GandalfSivi

#6258 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Cudo niko od ovih dezurnih pljuvaca jos nije napao SDP-ovog nacelnika sto smislja nove nacine kako da djeca noge polome.

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo- ... 11229182#3
ReD aka Socijalista

#6259 Re: SDP

Post by ReD aka Socijalista »

GandalfSivi wrote:Cudo niko od ovih dezurnih pljuvaca jos nije napao SDP-ovog nacelnika sto smislja nove nacine kako da djeca noge polome.

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo- ... 11229182#3
Polako sve po redu. Dok jedu, hani.
Frooteky

#6260 Re: SDP

Post by Frooteky »

Hahahha vidi Vučka što vreba :mrgreen:

Glede Bevande, ako je izbor bio između njega i Borjane, onda on
abakus

#6261 Re: SDP

Post by abakus »

Trijumf HDZ-a; skupi poraz SDP-a

I službeno je potvrđena vijest koju je TV1 objavila još prije desetak dana - da će HDZ za mandatara imenovati Vjekoslava Bevandu koji je u prethodnom mandatu bio dopremijer Vlade FBiH i ministar finacija. Osim Bevande u kombinaciji za premijerskog kandidata bilo je još nekoliko funkcionera iz vrha HDZ-a...

... među njima i predsjednik Čović, no on je na jučerašnjoj konferenciji eksplicitno rekao da naće prihvatiti premijersku funkciju mada ga je na to nagovarao lider SDP-a Zlatko Lagumdžija.

U kombinaciji je bila i Borjana Krišto, ranije predsjednica FBiH no ona će po svemu sudeći preuzeti ministarstvo pravde u VMBIH.

Napokon u kombinaciji je bio i aktuelni ministar financija i trezora Dragan Vrankić ali kako TV1 doznaje on se izborio za puno komforniju poziciju: Izgledni je kandidat za čelno mjesto ekspoziture Centralna banke BIH u Mostaru.

U HDZ-u BiH jako su zadovoljni ovakvim ishodom raspodjele vlasti. HDZ se izborio za ono što se zalagao od prvog dana, da zajedno sa drugim HDZ-om bude jedini legitimni predstavnik Hrvata, kao jednog od tri konstitutivna naroda.

Podsjećamo, na početku pregovora oko formiranja vlasti HDZ nije uopće bio u kombinaciji za vlast na državnom nivou a nešto kasnije su stranke platforme prihvatile HDZ kao potencijalnog partnera, ali su insistirale da mandatar bude Bošnjak, a poslije Hrvat iz reda Platforme. Tek u završnici pregovora stranke Platforme su prihvatile HDZ kao ravnopravnog koalicionog partnera prepustivši mu praktično vodeću ulogu u novom Vijeću ministara BiH.

Dakle, u posljednjih godinu dana HDZ je prošao put od potpunog osporavanja do potpune afirmacije i zato se danas u stožeru HDZ-a slavi velika pobjeda.

Na drugoj strani u štabu SDP-a nema slične euforije, naprotiv u ovoj partiji su svjesni činjenice da je mjesto ministra vanjskih poslova Zlatka Lagumdžije plaćeno preskupo jer su za ovo mjesto dvije bošnjačke stranke morale dati sve važne resore, prije svega one iz oblasti finansija i ekonomije. Osim toga u SDP-u su razočarani i činjenicom da će se Vijeće ministara BiH ipak konstituirati po principu dva plus dva plus dva što objektivno ovu multietničku partiju svodi na jednonacionalnu.

Na trećoj strani SNSD je više nego zadovoljan raspodjelom izbornog plijena jer će preuzeti kontrolu nad glavnim ekonomskim i finansijskim mehenizmima državne vlasti. Osim toga SNSD je dobio pravo izbora čelnika u dvije važne državne agencije SIPA-i RAK-u, pa se u ovoj stranci s punim pravom osjećaju pobjednicima.

I na kraju ako je suditi po njegovom angažmanu kao ministra finansija u prošlom sazivu Vlade FBiH, imenovanje Vjekoslava Bevanda je ohrabrujući znak da će se neko konačno ozbiljno uhvatiti u koštac sa problemima u kojima se BiH nalazi.
vee-jay

#6262 Re: SDP

Post by vee-jay »

abakus wrote:Trijumf HDZ-a; skupi poraz SDP-a

I službeno je potvrđena vijest koju je TV1 objavila još prije desetak dana - da će HDZ za mandatara imenovati Vjekoslava Bevandu koji je u prethodnom mandatu bio dopremijer Vlade FBiH i ministar finacija. Osim Bevande u kombinaciji za premijerskog kandidata bilo je još nekoliko funkcionera iz vrha HDZ-a...

... među njima i predsjednik Čović, no on je na jučerašnjoj konferenciji eksplicitno rekao da naće prihvatiti premijersku funkciju mada ga je na to nagovarao lider SDP-a Zlatko Lagumdžija.

U kombinaciji je bila i Borjana Krišto, ranije predsjednica FBiH no ona će po svemu sudeći preuzeti ministarstvo pravde u VMBIH.

Napokon u kombinaciji je bio i aktuelni ministar financija i trezora Dragan Vrankić ali kako TV1 doznaje on se izborio za puno komforniju poziciju: Izgledni je kandidat za čelno mjesto ekspoziture Centralna banke BIH u Mostaru.

U HDZ-u BiH jako su zadovoljni ovakvim ishodom raspodjele vlasti. HDZ se izborio za ono što se zalagao od prvog dana, da zajedno sa drugim HDZ-om bude jedini legitimni predstavnik Hrvata, kao jednog od tri konstitutivna naroda.

Podsjećamo, na početku pregovora oko formiranja vlasti HDZ nije uopće bio u kombinaciji za vlast na državnom nivou a nešto kasnije su stranke platforme prihvatile HDZ kao potencijalnog partnera, ali su insistirale da mandatar bude Bošnjak, a poslije Hrvat iz reda Platforme. Tek u završnici pregovora stranke Platforme su prihvatile HDZ kao ravnopravnog koalicionog partnera prepustivši mu praktično vodeću ulogu u novom Vijeću ministara BiH.

Dakle, u posljednjih godinu dana HDZ je prošao put od potpunog osporavanja do potpune afirmacije i zato se danas u stožeru HDZ-a slavi velika pobjeda.

Na drugoj strani u štabu SDP-a nema slične euforije, naprotiv u ovoj partiji su svjesni činjenice da je mjesto ministra vanjskih poslova Zlatka Lagumdžije plaćeno preskupo jer su za ovo mjesto dvije bošnjačke stranke morale dati sve važne resore, prije svega one iz oblasti finansija i ekonomije. Osim toga u SDP-u su razočarani i činjenicom da će se Vijeće ministara BiH ipak konstituirati po principu dva plus dva plus dva što objektivno ovu multietničku partiju svodi na jednonacionalnu.

Na trećoj strani SNSD je više nego zadovoljan raspodjelom izbornog plijena jer će preuzeti kontrolu nad glavnim ekonomskim i finansijskim mehenizmima državne vlasti. Osim toga SNSD je dobio pravo izbora čelnika u dvije važne državne agencije SIPA-i RAK-u, pa se u ovoj stranci s punim pravom osjećaju pobjednicima.

I na kraju ako je suditi po njegovom angažmanu kao ministra finansija u prošlom sazivu Vlade FBiH, imenovanje Vjekoslava Bevanda je ohrabrujući znak da će se neko konačno ozbiljno uhvatiti u koštac sa problemima u kojima se BiH nalazi.
Dakle, sve je OK?
snaga_znanja

#6263 Re: SDP

Post by snaga_znanja »

Objektivno od svog kadra koje ima HDZ Vjekoslav Bevanda je odlican izbor.
sarajlija_ba

#6264 Re: SDP

Post by sarajlija_ba »

sarajlija_ba wrote:Ono što mene žulja u ovim pregovorima jeste član 48. Zakona o popisu.
Imam osjećaj da je to Lagumdžija mijenjao za fotelju ministra vanjskih poslova koja će mu trajati 3 godine a Zakon o popisu će trajat za vijeke vijekova tako da, kad se obavi novi popis, vlast u RS-u će se konstituisat po novom Zakonu a ne prema onom iz 1991.godine tako da što smo gledali bošnjačke predstavnike u narodnoj Skupštini RS-a...gledali smo !

Pustite ba Bevandu...hoćel' mi ko ovo objasnit' ?
stochar

#6265 Re: SDP

Post by stochar »

snaga_znanja wrote:Objektivno od svog kadra koje ima HDZ Vjekoslav Bevanda je odlican izbor.
ma, nije ni HDZ toliko los, ipak imaju ovo D u nazivu, valjda ce sad SDP demagozi naci nacina da i njih prikazu kao probosanske snage...
MuaDib

#6266 Re: SDP

Post by MuaDib »

sarajlija_ba wrote:
sarajlija_ba wrote:Ono što mene žulja u ovim pregovorima jeste član 48. Zakona o popisu.

Halo ljudi, popis iz 1991. godine je ustavna kategorija, tako da je samo spominjanje ovog člana bilo suvišno. Mladen Ivanić je to lijepo nedavno objasnio, kada je rekao da je ovaj članak bio samo mazanje očiju.
snaga_znanja

#6267 Re: SDP

Post by snaga_znanja »

sarajlija_ba wrote:

Pa sta sad se nikad necemo popisati? Idemo onako napamet koliko nas ima...

Postoje nacini kako se zastititi od zloupotrebe popisa...
sarajlija_ba

#6268 Re: SDP

Post by sarajlija_ba »

MuaDib wrote: Halo ljudi, popis iz 1991. godine je ustavna kategorija, tako da je samo spominjanje ovog člana bilo suvišno. Mladen Ivanić je to lijepo nedavno objasnio, kada je rekao da je ovaj članak bio samo mazanje očiju.
Ja bih volio da je to tako kako kažeš mada ne znam zašto se onda SDA borila da se ne ukine a SNSD borio da se ukine član 48. Zakona.
Ako su i jedni i drugi znali da je to ustavom riješene zašto bi se onda klali oko toga...
Bosnolog

#6269 Re: SDP

Post by Bosnolog »

Za i Protiv wrote:Danas sam dobio jednu insajdersku informaciju (sa sjednice predsjednistva SDP-a):
svako 4-to mjesto (25%) u agencijama koje pripada hrvatima dobija SDP. Zbog toga je i popustio u jednom mjestu koje je predvidjeno hrvatskom narodu... Takodje, UIO ide vanstranackom (SDP-ovom) covjeku...

Ako jos neko ima kakvih informacija, da cujemo...
Buducnost hrvatskih glasova u BiH je u SDP-u i HSP-u,....

SDP je u Hrvatskoj vec preuzeo vlasta a HSP ce zamjeniti HDZ (desnicarsko konzervativnu politicku struju),.....Bice tu jos jedna liberalno padavicarska struja,nesto kao kod nas NS (nicija stranka) :D
Corto Maltese

#6270 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

sarajlija_ba wrote:

Sve si već sam objasnio.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#6271 Re: SDP

Post by prljavi Hare »

Bosnolog wrote:
Za i Protiv wrote:Danas sam dobio jednu insajdersku informaciju (sa sjednice predsjednistva SDP-a):
svako 4-to mjesto (25%) u agencijama koje pripada hrvatima dobija SDP. Zbog toga je i popustio u jednom mjestu koje je predvidjeno hrvatskom narodu... Takodje, UIO ide vanstranackom (SDP-ovom) covjeku...

Ako jos neko ima kakvih informacija, da cujemo...
Buducnost hrvatskih glasova u BiH je u SDP-u i HSP-u,....

SDP je u Hrvatskoj vec preuzeo vlasta a HSP ce zamjeniti HDZ (desnicarsko konzervativnu politicku struju),.....Bice tu jos jedna liberalno padavicarska struja,nesto kao kod nas NS (nicija stranka) :D
:lol: :lol: :lol:
GandalfSivi

#6272 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

stochar wrote:
snaga_znanja wrote:Objektivno od svog kadra koje ima HDZ Vjekoslav Bevanda je odlican izbor.
ma, nije ni HDZ toliko los, ipak imaju ovo D u nazivu, valjda ce sad SDP demagozi naci nacina da i njih prikazu kao probosanske snage...
Jok legendo, trebali su napraviti vlast bez HDZ-a, a vala i bez SNSD-a (SDS da ne spominjemo). Jedino su se zajebali sto nisu cekali tebe da im objasnis kako, ali hajde, nikada nije kasno, pa de nam pojasni kako bi ti to uradio?
GandalfSivi

#6273 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

A tu je i @Corto. Obeca li ti ono javno izvinjenje kada se sva vlast formira i SDP ne udje u koaliciju sa Fahrom (posto si barem jedno 50 postova posvetio tome kako je glas za SDP u sustini glas za Fahru). Bez tog izvinjenja ti nemas niti kredibiliteta na sa-x niti sta da radis na ovoj temi...
buzzer

#6274 Re: SDP

Post by buzzer »

2+2+2 koalicija nacionalnih stranaka je, ustvari, koalicija za covjeka, ali su to samo rijetko obdareni kadri skontat. fol je, naime, u tome da je bosnjacka sdp, lazni valter, ubacena u koaliciju pod konspirativnim imenom sdp bih i sa tajnim zadatkom da, koalirajuci sa naconalistima/kriminalcima/fasistima, spasi drzavu (za covjeka) od istih. sada je sasvim izvjesno da ce ova genijalna zamisao antinacionalistickoj i multikulti sdp (koja samo privremeno glumi bosnjacku sdp, poput kameleona se uklapajuci u 2+2+2) osigurati da na sljedecim izborima ostvari jos vecu pobjedu, nego je bila ona "najveca od '45."

iskali ste - evo vam ga!
Corto Maltese

#6275 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

GandalfSivi wrote:A tu je i @Corto. Obeca li ti ono javno izvinjenje kada se sva vlast formira i SDP ne udje u koaliciju sa Fahrom (posto si barem jedno 50 postova posvetio tome kako je glas za SDP u sustini glas za Fahru). Bez tog izvinjenja ti nemas niti kredibiliteta na sa-x niti sta da radis na ovoj temi...

SDP nije u koaliciji sa Fahrom? Treba biti jebeno neobavješten za takvu tvrdnju.
Post Reply