Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6251 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ja sam je danas tri puta odgledo... :thumbup:

joooj komentara na torrentima :lol: :lol: :lol:

Valar Downloadis!

Valar Seedhaeris!

:mrgreen:
karanana

#6252 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

dobra epizoda. nadam se da ce wun wun prezivjeti i preplivati.
bilo je ovih divova meni se cini i u napadu na zid.
Capajebo

#6253 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

karanana wrote:dobra epizoda. nadam se da ce wun wun prezivjeti i preplivati.
Aha, ali im je vodja koliko se sjecam ubiven u onom tunelu :mrgreen:
VenomousV

#6254 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by VenomousV »

ko ono rece da WW ne podnose vatru?

Sad sam opet gledala fight scenu i kad onaj WW sto ga Snow ubije ulazi u kolibu vatra se gasi oko njega
IcedMFEarth

#6255 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Ne podnose zmajevu vatru :D
NK33

#6256 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NK33 »

karanana wrote:dobra epizoda. nadam se da ce wun wun prezivjeti i preplivati.
Evo najava za sljedecu epizodu, prezivio je div :)

asker

#6257 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Kaze Jon "come with me and I'll share these weapons".................nije moguce da misli samo na ono sto ima u torbici, sto znaci da dragon glass-a ima jos.
Znaci ako s hajrom stignu iza zida, angazovat Igman, Pretis, BNT, Bekto Precizu i sve sto je moguce da se nastanca ovog oruzja. Mnogo su opasni bijeli setaci.
Na ovom klipu kao da se vidi da im nece dat prolaz kroz kapiju na zidu. Pa dokle vise majku mu? Moze li bilo sta glatko proc?

Izuzetno mi je drago sto je GoT pomjerio granice kvaliteta. Poslije njih nista nece bit isto. Zato i nema puno novih filmova, pogotovo ovih midevil sa macevima, vitezovima, ratovima itd. Za serije da i ne pricam.
P.Starck

#6258 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by P.Starck »

asker wrote:Kaze Jon "come with me and I'll share these weapons".................nije moguce da misli samo na ono sto ima u torbici, sto znaci da dragon glass-a ima jos.
Znaci ako s hajrom stignu iza zida, angazovat Igman, Pretis, BNT, Bekto Precizu i sve sto je moguce da se nastanca ovog oruzja. Mnogo su opasni bijeli setaci.
Na ovom klipu kao da se vidi da im nece dat prolaz kroz kapiju na zidu. Pa dokle vise majku mu? Moze li bilo sta glatko proc?

Izuzetno mi je drago sto je GoT pomjerio granice kvaliteta. Poslije njih nista nece bit isto. Zato i nema puno novih filmova, pogotovo ovih midevil sa macevima, vitezovima, ratovima itd. Za serije da i ne pricam.
a njegov mač? ubio je jednog walkera svojim mačem?!
34sf4drgu67d25

#6259 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 34sf4drgu67d25 »

Pa WW mogu jednostavno slati zombije kao i do sad, kad oni "pociste" podrucje, oni samo ulete i podignu jos zombija. Tako da je i nebitno koje maceve ovi koriste...
sigh

#6260 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

P.Starck wrote:
asker wrote:Kaze Jon "come with me and I'll share these weapons".................nije moguce da misli samo na ono sto ima u torbici, sto znaci da dragon glass-a ima jos.

a njegov mač? ubio je jednog walkera svojim mačem?!
Njegov mac je koliko sam shvatio od valirisjkog celika. Njegova proizvodnja ima neke veze sa zmajevima, sto je valjda kobno za walkere :-D
asker

#6261 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Valjda su i zombiji ista kategorija, i njih dragon stone i dragon glass salje u vjecna lovista.
34sf4drgu67d25

#6262 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 34sf4drgu67d25 »

Ima scena gdje zombi seta sa strijelom u glavi, drugog opet ubiju volejom u vugla. Al' opet oni su glavna snaga WW, nemaju se potrebe WW izlagati opasnosti...
Đinajlu

#6263 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Đinajlu »

Ovi zajebaniji na konjima, jesu i ono Bijeli hodači kao ovi kosturi ili su neka posebna rasa? :)
sizifinho

#6264 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Koliko ja znam, Zid nije samo fizička barijera između carstva ljudi i WW, nego i magična... kako misle WW preći zid...
Đinajlu wrote:Ovi zajebaniji na konjima, jesu i ono Bijeli hodači kao ovi kosturi ili su neka posebna rasa? :)
oni na konjima su Bijeli hodači, ovi što trče, kosturi i to, su zombiji-njihove sluge.
rage_guy

#6265 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

asker wrote:Valjda su i zombiji ista kategorija, i njih dragon stone i dragon glass salje u vjecna lovista.
Ne salje. Pogotovo ne Dragonstone, jer je to otok :D
sizifinho

#6266 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

rage_guy wrote:
asker wrote:Valjda su i zombiji ista kategorija, i njih dragon stone i dragon glass salje u vjecna lovista.
Ne salje. Pogotovo ne Dragonstone, jer je to otok :D
vjerovatno je mislio na dragonbone :D
Daryl Dixon

#6267 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

Raja kakva je serija, preporučujete li je? Vidim ima pet sezona, kakvi su vaši utisci? Unaprijed hvala. :) :thumbup:
omar little

#6268 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

vidjeh sada taj preview za iducu epizodu, izgleda da onaj sufak alliser nece otvorit kapiju!

a, i onaj mali sto je ubio ygritte mi je sav sumljiv, ne vjerujem mu sekunde jedne. nece valjda nauditi nekome nama dragom. :S
So What!

#6269 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by So What! »

Mislim da je summa summarum ovo najbolja epizoda u čitavoj seriji, a evo i zašto. Prva epizoda serije počinje scenom na Zidu kada Ser Waymar Royce predvodi izvidnicu u šumu i kada nailaze na onaj kamp dviljaka i na WW. Jedan uspijeva pobjeći (ma ne znam kako je pobjegao, kako se nije na Zidu zadržao) i Ned Stark mu glavu odsijeca. Znači većini nas automatski srce je priraslo za Zid, Sjever, Vrane, Starkove i zanimalo nas je šta je ubilo te rendžere, nadajući se da će odgovor stići do kraja prve sezone. To je znači utisak prvih 10ak minuta prve epizode serije, no u međuvremenu Starkove posjećuju gosti i točak odlazi u drugom smjeru. WW ponovo dolaze u fokus na kraju druge sezone i onaj njihov famozni marš, a nakon toga smo dobijali pomalo sve dok nije stigla prva scena koja je preskočila knjige, a to je scena sa bebom u naručju WW i kraljem.

U ovoj epizodi se konkreno prvi puta prikazuje šta su i ko su White Walkerse i wightsi i nakon 5 godina tj. prve scene mi dobijamo prvu borbu sa silom koja se prva ukazala u ovoj seriji i ostavila prvi utisak. Borba je bila epska samo ne znam zašto su se Wildlingsi sjatili u Hardhome. Pored borbe, prvi puta dobijamo da glavni lik iz jedne priče, Tyrion i glavni lik iz druge priče - Daenerys susreću i sarađuju iako je bio neizvjesno da li če do toga doći, a većina ovdje simpatiše oboje ili ih barem smatra pozitivnim likovima. S druge strane sestre Stark, jedna pronalazi svoj put koji traži evo već tri sezone i izgrađuje sebe tako što razgrađuje svoju ličnost dok druga saznaje da su joj braća živa, a na to smo dugo čekali da sazna. S druge strane nakon prve sezone Cersei je djelovala nedodirljivo i mislili nako pogubljenja Neda Starka da nikad neće doći pred lice pravde, treba priznati da su se mnogi sažalili kad su je vidili onako poniženu i jadnu.

Krajnje je neobično što u ovoj priči u jednom trenutku imamo svijet centralnog Westerosa koji podsjeća na Evropu u razvijenom Srednjem vijeku i gdje likovi nisu svjesni onog što se dešava oko njih, ali sa poprilično sređenim unutrašnjim sistemom, a na drugu stranu svijet Essosa je u ostao u antičkom periodu provnicijalnog Rimskog carstva i antičke Grčke, ali sa mitskim stvorenjima poput zmajeva, armijama robova, anarhičan svijet. Dok iza Zida imamo imamo čitavu plejadu egzotičnih i mitskih likova poput Divova, vargova, bijelih hodača, djece šume, trookih vrana, onih svetih stabala, ali i ledenih džinovskih pauka za koje sam mislio da će ih prikazati u ovoj epizodi. Pa je totalno neobično da na jednoj strani imamo političke spletke Westerosa koji podsjećaju na Borgije i Tudorove, Essos koji podsjeća na seriju Rim i Spartacus i Sjever koji podsjeća na ledenu verziju Gospodara Prstenova.

Nakon ovakve epizode svejedno mi je (manje-više) šta će biti sa Stannisom i od njegove bitke za koju smo mislili da će biti glavna u ovoj sezoni.
sizifinho

#6270 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

omar little wrote:vidjeh sada taj preview za iducu epizodu, izgleda da onaj sufak alliser nece otvorit kapiju!

a, i onaj mali sto je ubio ygritte mi je sav sumljiv, ne vjerujem mu sekunde jedne. nece valjda nauditi nekome nama dragom. :S
u ovih pet godina sam naucio sljedece:
1. ako izgleda da nece nesto uraditi, u promo scenama, u seriji ce sigurno suprotno bit
2. mali je dobio neocekivano dosta scena, previse ispituje Jonove odluke, puno spominje roditelje, mislim da ce nauditi "dragom" vjerovatno nekom gluposcu.
3. ako ima neka heart breaking scena, lik umire. Tako bi s onom wildlingicom, kad se rastavlja od djece... pretpostavio sam da umire

tako mi je i ona scena stannisa i kcerke isuvise topla... il ce mu kcerka umrijet ili stannis. Cekajmo da vidimo
seln

#6271 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

Daryl Dixon wrote:Raja kakva je serija, preporučujete li je? Vidim ima pet sezona, kakvi su vaši utisci? Unaprijed hvala. :) :thumbup:
Nas si nash'o zajebavat?
seln

#6272 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

omar little wrote:
a, i onaj mali sto je ubio ygritte
To mu necu halalit nikad.... ljigo mali...
karanana

#6273 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

jebi ga, mali izgubio porodicu i citavo selo i onda ocekujemo da bude priseban a ubice mu tuda hodaju.

imam osjecaj da ce stanis najebati od remzije i njegovih 20 najboljih ljudi. ocigledno je da stanis nece biti neki faktor na duge staze, ne znam za onu vjesticu s njim, ali cini se da ce ona mala i njeni zmajevi igrati kljucnu ulogu i protiv WW-a.
ne znam hoce li im dati da udju kroz tunel, ali zar nemaju opciju brodovima preci dublje na sjever ako im ne budu dali? isto kao sto je stanis dosao gore tako i oni mogu otici dole. jesu ono stanisovi brodovi?
slazem se sa svim sto je so what rekao, ali sto se fajta tice, meni je nekako bolja bila ona od prosle sezone na zidu.
seln

#6274 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

Bojim se da kazem...maltene sakrileg.... :roll:

ali bitka za tron je GOT vs. BB
duboka_misao

#6275 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

najbolje je kada night king podigne sve mrtve, a johnova faca na brodu je we are sooooooo fucked !
Post Reply