Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Revolucionar ★ wrote:koga potplatit da se dobije net od telekoma odbijenica- razlog nedostatak portova .. pa jel rade oni prosirivanje resursa ikada ili samo stagniraju .. drug je dobio ovu istu odbijenicu prije 5 mjeseci
Ako mu je stalo onda mora biti malo uporan. Meni su tako na pocetku MojaTv projekta rekli da nema tehnicke mogucnosti za pruzanje usluge ali nakon par poziva je taj "tehnicki nedostatak" ispario. Zasto je to tako, ne znam ali je tako.
ma ne znam da li da zovem, il da ponovo prijavim uslugu, pa tako u nedogled Zazalit ce papira za odbijenica ocam'
Neces nista dobiti kamaranjem prijava, kazem, ako ti je stalo do abh telecomove usluge moras biti uporan. Ne opravdavam njihovu ljenost koja je evidentna ponekad ali je tako. A i cinjenica je i da pokrivaju najveci dio drzave pa nekad (rijetko) je opravdano cekanje. Ja sam zvao nekoliko puta i taman kad sam pomislio da od toga nema nista, poceo traziti drugog provajdera, kad... tuf.. zovu oni i kazu da zelel da dodju i prikopcaju. Haj' reko' bujrum.
I da pohvalim podrsku koja jako ljubazna i profsionalna
lijek-za-sve wrote:Mislim da malo nenamjerno ili namjerno foliras da ne kazem lazes.Ako stoji kao sto kazes da imas tel ili adsl onda ti ne naplacuju 70 km bez obzira ko bio vlasnik stana jer znam il licnog iskustva jer nisam vlasnik stana i nisam platio 70 km!
Ne mora značiti da momak laže. Priključak za one koji nemaju fiksni telefon je 70 KM, uvijek bio. Sad je, nakon ovog "sniženja" 60 KM (bez PDV-a).
Eh sad, ovdje kaže da ima fiksni ali je vlasnik stana (a samim tim i vlasnik telefonskog priključka) vani, i ne može podnijeti Zahtjev, a ako on podnese na svoje ime tada računaju kao da uopšte nema fiksnog telefona i naplate u skladu s tim. Eh jedino što mi nije jasno je to otkud da je uopšte moguće podnijet zahtjev za ADSL na ime drugačije od onog na kome se vodi telefonski priključak!?
lijek-za-sve wrote:Mislim da malo nenamjerno ili namjerno foliras da ne kazem lazes.Ako stoji kao sto kazes da imas tel ili adsl onda ti ne naplacuju 70 km bez obzira ko bio vlasnik stana jer znam il licnog iskustva jer nisam vlasnik stana i nisam platio 70 km!
Ne mora značiti da momak laže. Priključak za one koji nemaju fiksni telefon je 70 KM, uvijek bio. Sad je, nakon ovog "sniženja" 60 KM (bez PDV-a).
Eh sad, ovdje kaže da ima fiksni ali je vlasnik stana (a samim tim i vlasnik telefonskog priključka) vani, i ne može podnijeti Zahtjev, a ako on podnese na svoje ime tada računaju kao da uopšte nema fiksnog telefona i naplate u skladu s tim. Eh jedino što mi nije jasno je to otkud da je uopšte moguće podnijet zahtjev za ADSL na ime drugačije od onog na kome se vodi telefonski priključak!?
Moze, ali obicno traze saglasnost vlasnika. Imas situacija gdje je vlasnik na jednom spratu, podstanar na drugom, vlasnik ima telefon, a podstanar Internet. Kvaka je u tome sto vlasnik prikljucka ne moze imati Internet po toj liniji ukoliko je dao saglasnost podstanaru. Znaci moze telefonski prikljucak na jedno, Internet na drugo ime, pa cak i mojaTV na trece ime ukoliko je parica ok i moze zadovoljiti tehnicke preduslove za sve te usluge. E sada, moguce je da su oni njemu planirali potpuno novu paricu posto nema saglasnost vlasnika prikljucka da po njegovoj parici njemu daju Internet. Nema sanse da ce naplatiti prikljucak, a uslugu dati po vec postojecem prikljucku.
P.S. Da ne bude zabune, Internet u mojaTV paketu ne koristi iste PVC (VPI/VCI) i VLAN parametre kao Internet kod netflat paketa, pa se moze koristiti zajedno sa netflat paketima po istoj parici. Ovo implicira, da bi BH Telecom, ukoliko bi imao takav interes mogao dati dva ili vise Internet prikljucka po istoj parici samo po razlicitim PVC-evima. Trenutno to nije moguce osim u kombinaciji mojaTV (sa Internetom) plus netflat paket.
E moj sabane neka si se i ti javio da mi malo pametujes, prvo ja nisam rekao da niko od tih 5 ljudi laze ja njima vjerujem ali su mozda situacije drugacije i ja dodjem ovdje ispricam svoju i ljudi odmah govore da lazem i pametovali bi nesto ko i ti umjesto da mi daju savjet, zbog takvih odgovora je i truho ovaj forum...
ja sam otisao da podnesen zahtjev i receno mi je da posto nisam vlasnik linije i nemam saglasnost vlasnika da moram to platiti, kako? zasto? zbog cega? hoce li da provlace neke nove kablove/parice,itd..ne znam i niko mi nije mogao dati konkretan odgovor od klosara na salterima mozda hoce samo pare da mi uzmu sta znam...cak sam istu informaciju dobio od 2 radnika bhtelecoma totalno nepovezana koji rade kao podrska do kojih sam dosao preko nekih prijatelja, tako da svi vi koji mislite da ja lazem ukoliko nemate neki konkretan savjet da mi date molim vas zaobodjite i postedite me vasih vrijedzanja i pametovanja jer ne mozete i ne znate sve...get a fucking life
Thug... wrote:E moj sabane neka si se i ti javio da mi malo pametujes, prvo ja nisam rekao da niko od tih 5 ljudi laze ja njima vjerujem ali su mozda situacije drugacije i ja dodjem ovdje ispricam svoju i ljudi odmah govore da lazem i pametovali bi nesto ko i ti umjesto da mi daju savjet, zbog takvih odgovora je i truho ovaj forum...
ja sam otisao da podnesen zahtjev i receno mi je da posto nisam vlasnik linije i nemam saglasnost vlasnika da moram to platiti, kako? zasto? zbog cega? hoce li da provlace neke nove kablove/parice,itd..ne znam i niko mi nije mogao dati konkretan odgovor od klosara na salterima mozda hoce samo pare da mi uzmu sta znam...cak sam istu informaciju dobio od 2 radnika bhtelecoma totalno nepovezana koji rade kao podrska do kojih sam dosao preko nekih prijatelja, tako da svi vi koji mislite da ja lazem ukoliko nemate neki konkretan savjet da mi date molim vas zaobodjite i postedite me vasih vrijedzanja i pametovanja jer ne mozete i ne znate sve...get a fucking life
Ne kontam sta si htio da kazes. Jesi to odgovarao na moj komentar? Pronadji gdje sam ja napisao da lazes! Ponovo procitaj moj komentar i njemu ces naci ovo:
E sada, moguce je da su oni njemu planirali potpuno novu paricu posto nema saglasnost vlasnika prikljucka da po njegovoj parici njemu daju Internet.
I za to ne moraju nista kopati. Fazon je u tome sto, ako ti vec daju uslugu po novoj parici, to zauzima njihove resurse (jednu telefonsku paricu u primarnom kablu). Moguce da (a i vrlo vjrovatno) vec postoji druga parica do tvoje uticnice. Dakle, naplacuje se taj prikljucak, te dvije zice u kablu nezavisno koju uslugu pruzaju preko njih (POTS telefon, Internet, Moju TV ili nesto cetvrto). Dakle, nema sanse da ce ti naplatiti tih 70 KM ukoliko ti uslugu daju po vec postojecem prikljucku od vlasnika stana, a da bi ti dali po njegovom prikljucku moras imati njegovu saglasnost. Posto nemas njegovu saglasnost ne mogu ti dati po njegovom prikljucku. Zbog toga ce ti dati potpuno novi prikljucak koji nema veze sa vec postojecim i to naplatiti tih 70 ili 60 KM koliko vec kosta. Kontas sada? Nisam napisao da lazes vec da nisi razumio ono sto ti je receno, ili ti nisu fino objasnili.
E ja izgleda moram da crtam nekim al evo,pazi sad dobro i lijepo citaj
Ukoliko zelis fiksni adsl ili mojutv a nemas nista od toga na svoje ime PLACAS 70km bez obzira ko bilo vlasnik stana i kuce i bez obzira gdje on bio.Evo ja tebe @Thug... ovde pred svima pitam imas li ili nemas bilo od tog troga pobrojanog na svoje ime(ne mjesaj vlasnika stana kuce sa ovim jer je on ne bitan u svemu ovome).
Iceman hvala tebi na objasnjenu i nisam na tebe nista mislio drug vec na ovog gore sabanss (trebao sam njega citirati) jer je i on kao i ovih par proslih se uhvatio toga da ja lazem jer oni znaju sve kako bhtelecom radi a uopste nemaju pojma i nisu skontali kakva je situacija kod mene
@lijek za sve mislim da sam odgovorio na to tvoje pitanje vec prije u postu kojeg si ti citirao i nazvao me odmah lazovom bez da si procitao sta govorim ocigledno
Moja preporuka je pricekajte akciju tj. prikljucak za 1KM (i kopanje i nova parica i kablovi i kutije,sve tj. all inclusive )
Duze se ceka za prikljucak radi velikog broja zahtjeva prikljucka tad al isplati se..
Ja sam podnosio zahtjev za ADSL iako nisam imao nista pod ugovorom u BHT-u (osim Ultre) i uveden mi je ADSL. Mozda se meni potrefio salteras koji nije znao posao pa je prihvatio zahtjev
Revolucionar ★ wrote:koga potplatit da se dobije net od telekoma odbijenica- razlog nedostatak portova .. pa jel rade oni prosirivanje resursa ikada ili samo stagniraju .. drug je dobio ovu istu odbijenicu prije 5 mjeseci
Neces nista dobiti kamaranjem prijava, kazem, ako ti je stalo do abh telecomove usluge moras biti uporan. Ne opravdavam njihovu ljenost koja je evidentna ponekad ali je tako. A i cinjenica je i da pokrivaju najveci dio drzave pa nekad (rijetko) je opravdano cekanje. Ja sam zvao nekoliko puta i taman kad sam pomislio da od toga nema nista, poceo traziti drugog provajdera, kad... tuf.. zovu oni i kazu da zelel da dodju i prikopcaju. Haj' reko' bujrum.
ala7 wrote:Samo Mozaik 3 pravi problem .. Nakon off/on stb-a ponovo sve udure
Da nisu ubaceni ovi novi programi u mozaike? Mozda je problem bio zbog toga pa je trebalo resetovati STB? Ne gledam cesto te mozaike pa ne znam koji su sve programi bili u, recimo tom trecem mozaiku.
Ima li kakve naznake da na pretplate ponude neke besplatne gigabajte saobracaja ?
Postoje li vec ti neki paketi ...? nisam upucen ... ovi novi telefoni ogulise internet
L00d wrote:Ima li kakve naznake da na pretplate ponude neke besplatne gigabajte saobracaja ?
Postoje li vec ti neki paketi ...? nisam upucen ... ovi novi telefoni ogulise internet
L00d wrote:Ima li kakve naznake da na pretplate ponude neke besplatne gigabajte saobracaja ?
Joj sto se obradovah , do 2gb. hahahahahah . Ali DO
U paketu 15 na 12 mjeseci dobijem 50mb .
Ali dobro , i to je nesto , vjerovatno cu prekoraciti svaki mjeseci ali bolje ista nego nista
Joj sto se obradovah , do 2gb. hahahahahah . Ali DO
U paketu 15 na 12 mjeseci dobijem 50mb .
Ali dobro , i to je nesto , vjerovatno cu prekoraciti svaki mjeseci ali bolje ista nego nista
Hm, pa ovo i nije toliko loše, samo ne znam isplati li se potpisati na npr. 24 mjeseca.
Kakva je situacija ukoliko iz nekog razloga odlučim raskinuti ugovor? Je li ima neka taksa za raskid ugovora ili to ide nekako drugačije?