Banksy wrote:Ridjobrki wrote:Banksy wrote:
Ne možeš biti načelnik, a nemati stranku.
Čestitke Hajderu. Ne znam kad je prešao (i iz čega je mogao preći?), ali dugo je i izdržao.
Naravno, ovo je čisto iz razloga što je E.H. prepoznao kvalitetu SDP-a i iz njegovih socijaldemokratskih visokomoralnih pobuda. Ni u kom slučaju zbog privatnih talova sa Hamdom Nurkinim, uhljebljenja nakon isteka mandata i sličnih prizemnih interesa kao što je zapošljavanje bliskih srodnika uz asistenciju Hamde i SDP-a.
A kad je i kad stanoviti forumaš ridjih brkova stanovitom piscu na privremenom radu u politici ukazivao na Hajderove ublehe...

To nisam znala, nisam vidjela kad si to pisao ...
Informacije s terena su uvijek najpouzdanije.
Svakako, što smo bliže mjestu događanja očitije su greške u njihovim interpretacijama. Isto tako, što smo dalje od mjesta događanja skloniji smo vjerovati tim interpretacijama. Ono nekoliko mojih postova o toj općini i njenom načelniku su upravo imala za cilj ponuditi vjerodostojniju informaciju i malkice ispraviti tu iskrivljenu sliku koja nastaje u interpretaciji.
Sve drugačije izgleda kad imaš - što bi naš narod u Engleskoj rekao - insight. Na primjer, možeš vidjeti i pohvaliti otvaranje novih radnih mjesta. Ja, recimo, sigurno znam da je u Bosanskom Petrovcu nedavno otvoreno jedno radno mjesto u atraktivnom preduzetju Elektroprivreda BiH. Znači, još 199 i obećanje ispunjeno. Pukom koincidencijom je u radni odnos u EP BiH primljen brat načelnika Hajdera ali - hej, odnekud se mora početi.
Kanton je mali i nema nas puno i uvijek nalijećemo jedni na druge. Ja, recimo, jednog Asima iz Krupe sretnem deset puta godišnje na mjestima gdje ga nikad ne bih očekivao. Zadesi se. Tako se zadesilo i da je Nurko Hamdin (malo je teško pratiti sve te likove, to vam je otac od Hamde Nurkinog) igrom slučaja neki direktor u toj Elektroprivredi.
Neko bi ovo nazvao političkim kurvalukom, prodajom obraza i izdajom ideala ali mi smo, naravno, obrazovani ljudi koji znaju šta je politika i da je riječ o standardnom približavanju stavova u interesu građana kantona.