Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Adra-nela

#6251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Adra-nela »

Hodidid wrote:
Adra-nela wrote:Pratim rad Naša-e stranka-e, odlična politička opcija, kamo sreće da ima dovoljno pametnih ljudi da uvide da je ustvari i jedina stranka koja valja. Što se tiče Pedje, rijetko ko da mu može parirati, respect! Nije potrebno polemisati čovjek zna šta valja, šta je ispravno, zato i jeste u pravoj stranci sa pravim ljudima koji mogu napraviti mnogooo ako im se ukaze povjerenje... ;)
Lijepo je sto agitujes za Nasu Stranku s takvim zarom na sta imas potpuno pravo ali de me prosvjetli zasto je NS jedina politicka stranka koja vrijedi na ovom nasem politickom obzoru? Ja sam jedan od ovih malo tupljih.

Zaboga, jedina realna opcija,.. Pitaš, zašto!? 1000 zato, samo zamisli šta bi napravili kada bi to bila pobjednicka stranka, kada sa samo 2 poslanika mogu da naprave pravu pometnju u leglu kriminalaca!
seln

#6252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Adra-nela wrote:
Hodidid wrote:
Adra-nela wrote:Pratim rad Naša-e stranka-e, odlična politička opcija, kamo sreće da ima dovoljno pametnih ljudi da uvide da je ustvari i jedina stranka koja valja. Što se tiče Pedje, rijetko ko da mu može parirati, respect! Nije potrebno polemisati čovjek zna šta valja, šta je ispravno, zato i jeste u pravoj stranci sa pravim ljudima koji mogu napraviti mnogooo ako im se ukaze povjerenje... ;)
Lijepo je sto agitujes za Nasu Stranku s takvim zarom na sta imas potpuno pravo ali de me prosvjetli zasto je NS jedina politicka stranka koja vrijedi na ovom nasem politickom obzoru? Ja sam jedan od ovih malo tupljih.

Zaboga, jedina realna opcija,.. Pitaš, zašto!? 1000 zato, samo zamisli šta bi napravili kada bi to bila pobjednicka stranka, kada sa samo 2 poslanika mogu da naprave pravu pometnju u leglu kriminalaca!
Svaka stranka je dobra i progresivna dok se sastoji od dvojice idealista. Sa svakim sljedecim bi kvalitet proporcionalno opadao. Vidjeno vec hiljadu puta.
Kako neko rece, "da je Isus dozivio 70, njegova religija bi ostala mladalacki grijeh".
I da NS ima 20 delegata, to bi bio samo jos jedan SDP.
Zato mi idu na q ovi panegirici i aktovi adoracije.
Banksy

#6253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Ridjobrki wrote:
Banksy wrote:
Pedja Kojovic wrote:Ermin Hajder je odlucio preci u SDP.

p.k.
Ne možeš biti načelnik, a nemati stranku.
Čestitke Hajderu. Ne znam kad je prešao (i iz čega je mogao preći?), ali dugo je i izdržao.
Naravno, ovo je čisto iz razloga što je E.H. prepoznao kvalitetu SDP-a i iz njegovih socijaldemokratskih visokomoralnih pobuda. Ni u kom slučaju zbog privatnih talova sa Hamdom Nurkinim, uhljebljenja nakon isteka mandata i sličnih prizemnih interesa kao što je zapošljavanje bliskih srodnika uz asistenciju Hamde i SDP-a. :roll:

A kad je i kad stanoviti forumaš ridjih brkova stanovitom piscu na privremenom radu u politici ukazivao na Hajderove ublehe... :roll:
To nisam znala, nisam vidjela kad si to pisao ...
Informacije s terena su uvijek najpouzdanije.
Ridjobrki

#6254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Banksy wrote:
Ridjobrki wrote:
Banksy wrote:
Ne možeš biti načelnik, a nemati stranku.
Čestitke Hajderu. Ne znam kad je prešao (i iz čega je mogao preći?), ali dugo je i izdržao.
Naravno, ovo je čisto iz razloga što je E.H. prepoznao kvalitetu SDP-a i iz njegovih socijaldemokratskih visokomoralnih pobuda. Ni u kom slučaju zbog privatnih talova sa Hamdom Nurkinim, uhljebljenja nakon isteka mandata i sličnih prizemnih interesa kao što je zapošljavanje bliskih srodnika uz asistenciju Hamde i SDP-a. :roll:

A kad je i kad stanoviti forumaš ridjih brkova stanovitom piscu na privremenom radu u politici ukazivao na Hajderove ublehe... :roll:

Svakako, što smo bliže mjestu događanja očitije su greške u njihovim interpretacijama. Isto tako, što smo dalje od mjesta događanja skloniji smo vjerovati tim interpretacijama. Ono nekoliko mojih postova o toj općini i njenom načelniku su upravo imala za cilj ponuditi vjerodostojniju informaciju i malkice ispraviti tu iskrivljenu sliku koja nastaje u interpretaciji.

Sve drugačije izgleda kad imaš - što bi naš narod u Engleskoj rekao - insight. Na primjer, možeš vidjeti i pohvaliti otvaranje novih radnih mjesta. Ja, recimo, sigurno znam da je u Bosanskom Petrovcu nedavno otvoreno jedno radno mjesto u atraktivnom preduzetju Elektroprivreda BiH. Znači, još 199 i obećanje ispunjeno. Pukom koincidencijom je u radni odnos u EP BiH primljen brat načelnika Hajdera ali - hej, odnekud se mora početi.

Kanton je mali i nema nas puno i uvijek nalijećemo jedni na druge. Ja, recimo, jednog Asima iz Krupe sretnem deset puta godišnje na mjestima gdje ga nikad ne bih očekivao. Zadesi se. Tako se zadesilo i da je Nurko Hamdin (malo je teško pratiti sve te likove, to vam je otac od Hamde Nurkinog) igrom slučaja neki direktor u toj Elektroprivredi.

Neko bi ovo nazvao političkim kurvalukom, prodajom obraza i izdajom ideala ali mi smo, naravno, obrazovani ljudi koji znaju šta je politika i da je riječ o standardnom približavanju stavova u interesu građana kantona.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

OPĆINA NOVO SARAJEVO/ SKANDALOZNI PRIJEDLOG BUDŽETA ZA 2012.: Vjerskim zajednicama 100.000 KM, a školama ništa 'zbog nedostatka sredstava'!?

U prijedlogu budžeta za 2012. godinu, Općina Novo Sarajevo planira da izdvoji 100.000 KM za finansiranje vjerskih zajednica na tom lokalitetu. U istom prijedlogu, finansijska podrška za nabavku opreme za osnovne škole nisu planirana „zbog nedostatka sredstava“

Ovo je samo jedan od primjera kršenja zakonskih obaveza općine, koja je, kako je definisano Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju, dužna da radi na poboljšanju prostornih i materijalnih uvjeta u školama na svom području, a istovremenno, nijedan zakonski akt ne obavezuje općinu da finansira rad vjerskih zajednica, stoji u saopćenju Općinskog odbora Naše stranke Novo Sarajevo.

Klub vijećnika Naše stranke u općini Novo Sarajevo najavo je da će u srijedu na sjednici Općinskog vijeća tražiti pojedinačno izjašnjavanje o amandmanima na prijedlog budžeta za 2012. godinu, a koji se tiče poboljšanja prostornih i materijalnih uvjeta u školama.

Predstavnici stranke će na sjednici tražiti da se izdvoje sredstva za opremanje osnovnih skola sa područja općine Novo Sarajevo u iznosu od 80.000,00 KM.

Klub vijećnika Naše stranke u općini Novo Sarajevo će tražiti i da se u budžetu obezbijedi iznos u visini 20.000,00 KM za finansiranje vanškolskih aktivnosti, posebno što se predviđenim sredstvima omogućilo besplatno učešće učenika koji pripadaju rizičnoj skupini u kojoj već postoje ili se razvijaju antisocijaini oblici ponašanja.
„Na taj način bi se doprinijelo sprečavanju maloljetničke delikvencije. A kako su ista sredstva iz budžeta za 2011. godinu utrošena i za 2012. godinu treba ih obavezno planirati“, navodi se u sapštenju Naše stranke.

(** No links ** PORTAL/md)
StupskaBitanga

#6256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by StupskaBitanga »

i mi sekularna država
ahaaa 2x :x
Jara

#6257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Jara »

-LIBERO- wrote:
OPĆINA NOVO SARAJEVO/ SKANDALOZNI PRIJEDLOG BUDŽETA ZA 2012.: Vjerskim zajednicama 100.000 KM, a školama ništa 'zbog nedostatka sredstava'!?

U prijedlogu budžeta za 2012. godinu, Općina Novo Sarajevo planira da izdvoji 100.000 KM za finansiranje vjerskih zajednica na tom lokalitetu. U istom prijedlogu, finansijska podrška za nabavku opreme za osnovne škole nisu planirana „zbog nedostatka sredstava“

Ovo je samo jedan od primjera kršenja zakonskih obaveza općine, koja je, kako je definisano Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju, dužna da radi na poboljšanju prostornih i materijalnih uvjeta u školama na svom području, a istovremenno, nijedan zakonski akt ne obavezuje općinu da finansira rad vjerskih zajednica, stoji u saopćenju Općinskog odbora Naše stranke Novo Sarajevo.

Klub vijećnika Naše stranke u općini Novo Sarajevo najavo je da će u srijedu na sjednici Općinskog vijeća tražiti pojedinačno izjašnjavanje o amandmanima na prijedlog budžeta za 2012. godinu, a koji se tiče poboljšanja prostornih i materijalnih uvjeta u školama.

Predstavnici stranke će na sjednici tražiti da se izdvoje sredstva za opremanje osnovnih skola sa područja općine Novo Sarajevo u iznosu od 80.000,00 KM.

Klub vijećnika Naše stranke u općini Novo Sarajevo će tražiti i da se u budžetu obezbijedi iznos u visini 20.000,00 KM za finansiranje vanškolskih aktivnosti, posebno što se predviđenim sredstvima omogućilo besplatno učešće učenika koji pripadaju rizičnoj skupini u kojoj već postoje ili se razvijaju antisocijaini oblici ponašanja.
„Na taj način bi se doprinijelo sprečavanju maloljetničke delikvencije. A kako su ista sredstva iz budžeta za 2011. godinu utrošena i za 2012. godinu treba ih obavezno planirati“, navodi se u sapštenju Naše stranke.

(** No links ** PORTAL/md)
Kršenje zakona na svim nivoima vlasti! Nadam se da bar ovo neće proći.

Predstavnici vjerskih zajednica (i ostali vjernici) vrlo često tvrde da i nevjernici vjeruju, jer vjeruju da ne vjeruju. Iz takve tvrdnje slijedi zaključak da su i vjernici nevjernici jer ne vjeruju da ima onih koji ne vjeruju :D . Ergo, kad bi oni koji ne vjeruju organizirali svoju zajednicu kao vjernici ( jer "vjeruju da ne vjeruju"), da li bi ih "zapalo" nešto iz budžeta? Ovako su u neravnopravnom položaju - ovo davanje sredstava iz budžeta vjerskim zajednicama je čista diskriminacija jer u budžet izdvajaju sredstva svi!
BTW, šta treba, zakonski, da bi se neka zajednica priznala kao vjerska? Npr. zajednica onih koji vjeruju da ne vjeruju?
Rimljanin

#6258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Rimljanin »

zabranjeno je imenovanje forumaša. idući put je ban!
seln

#6259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

.
Last edited by Chmoljo on 28/12/2011 10:35, edited 1 time in total.
Reason: !
I naravno Dzej

#6260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by I naravno Dzej »

Neka ima u svakom opstinskom budzetu po pola miliona za boracka udruzenja i koja stoja hiljada za vjerske zajednice , a za skole cemo lako. Zasto ulagati u obrazovanje, privredu ... Kome jos to treba
Banksy

#6261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Ridjobrki wrote:
Banksy wrote:
Ridjobrki wrote: Naravno, ovo je čisto iz razloga što je E.H. prepoznao kvalitetu SDP-a i iz njegovih socijaldemokratskih visokomoralnih pobuda. Ni u kom slučaju zbog privatnih talova sa Hamdom Nurkinim, uhljebljenja nakon isteka mandata i sličnih prizemnih interesa kao što je zapošljavanje bliskih srodnika uz asistenciju Hamde i SDP-a. :roll:

Svakako, što smo bliže mjestu događanja očitije su greške u njihovim interpretacijama. Isto tako, što smo dalje od mjesta događanja skloniji smo vjerovati tim interpretacijama. Ono nekoliko mojih postova o toj općini i njenom načelniku su upravo imala za cilj ponuditi vjerodostojniju informaciju i malkice ispraviti tu iskrivljenu sliku koja nastaje u interpretaciji.

Sve drugačije izgleda kad imaš - što bi naš narod u Engleskoj rekao - insight. Na primjer, možeš vidjeti i pohvaliti otvaranje novih radnih mjesta. Ja, recimo, sigurno znam da je u Bosanskom Petrovcu nedavno otvoreno jedno radno mjesto u atraktivnom preduzetju Elektroprivreda BiH. Znači, još 199 i obećanje ispunjeno. Pukom koincidencijom je u radni odnos u EP BiH primljen brat načelnika Hajdera ali - hej, odnekud se mora početi.

Kanton je mali i nema nas puno i uvijek nalijećemo jedni na druge. Ja, recimo, jednog Asima iz Krupe sretnem deset puta godišnje na mjestima gdje ga nikad ne bih očekivao. Zadesi se. Tako se zadesilo i da je Nurko Hamdin (malo je teško pratiti sve te likove, to vam je otac od Hamde Nurkinog) igrom slučaja neki direktor u toj Elektroprivredi.

Neko bi ovo nazvao političkim kurvalukom, prodajom obraza i izdajom ideala ali mi smo, naravno, obrazovani ljudi koji znaju šta je politika i da je riječ o standardnom približavanju stavova u interesu građana kantona.
Čestitke brko, i za info, i za stil i sofisticirani cinizam. :mrgreen:
Ridjobrki

#6262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Rimljanin wrote:zabranjeno je imenovanje forumaša. idući put je ban!
Koji je ovo moderator bio? :-?

Ubuduće molim ostaviti tekst a ukloniti imena pa da se malo upustimo u diskusiju moj drug Rimljanin i ja. Moj kredibilitet kontra tvog, moji argumenti kontra tvojih šupljaka. :wink:

Rimljanine, o odnosima s javnošću znaš makar toliko da znaš da postoje momenti kad je najpametnije ne djelovati i diskusije u koje ne treba ulaziti. Shit could hit the fan, što bi rekli Londonćani, a skenirani dokumenti i dosta zanimljivih fakata čekaju objavu. Na tvom mjestu bih se poklopio, ganjao svoje talove sa Hamdom i dojučerašnjim neprijateljima i gledao da što bolje iskoristim zadnju godinu mandata.

Fino sam te upozorio a ako tvoj ego ne može podnijeti da ne uzvrati.... Vjeruj da jedva čekam.

Nisam Zola i neće biti L'accuse ali biće vrijedno čitanja.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

A brko objavi sta imas objaviti,cemu ustezanje ;-) ( ja ovo zbog sebe jer i mene interesuje :D ).
Ridjobrki

#6264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

-LIBERO- wrote:A brko objavi sta imas objaviti,cemu ustezanje ;-) ( ja ovo zbog sebe jer i mene interesuje :D ).
Primjećuješ da ja idem defanzivno i ne govorim ništa dok me se ne povuče za jezik a nemam nikakav lični interes u tome da sad to nešto forsiram. NIkad ne bih objavio te dokumente jer bih uvalio u probleme onog ko ih nije dobro čuvao tako da, kao što velim, iz tih prepucavanja ništa dobro ne može izaći.

Živo se meni fućka za Hajderom, meni je dovoljno što on više nikad neće sjesti za moj sto u kafani i prosipati finjaka. NS je prošla, SDP je sljedeći koji će pušiti njegovu priču a ja ću opet nakon koje godine doći da kažem jesam vam rek'o...
Banksy

#6265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

-LIBERO- wrote:A brko objavi sta imas objaviti,cemu ustezanje ;-) ( ja ovo zbog sebe jer i mene interesuje :D ).
Raskopušo :oops:
sinuhe

#6266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sinuhe »

Sta ja znam, bilo bi bas nekako naski da se u po svjetske krize zaposli 200 ljudi bas u Bosanskom Petrovcu.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#6267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Banksy wrote:
Ja to ne zbog sebe,vec zbog teznje ka istini i pravicnosti :D

p.s ne zezaj me BA :D
seln

#6268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Je li to istinoljubivost ili ressentiment prema "dezerteru" kojeg si do juce hvalila? :wink:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#6269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

seln wrote:
Je li to istinoljubivost ili ...
Nema ili,upravo je to sto si prvo napisao.
...hvalila?
...hvaliO ;-) :D
Banksy

#6270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

-LIBERO- wrote:
Banksy wrote:
Ja to ne zbog sebe,vec zbog teznje ka istini i pravicnosti :D

p.s ne zezaj me BA :D
a-haaaaaa :zzzz: :D
-LIBERO-
Čiča Gliša

#6271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Zatvaranje Zemaljskog muzeja je velika sramota za ovu zemlju

Nakon Umjetničke galerije BiH, na red je došao i Zemaljski muzej BiH: jedna po jedna od sedam institucija kulture u našoj državi, gase se zbog nebrige vlasti.

Ministarstvo za civilne poslove BiH, direktno nadležno za rad institucija pred gašenjem, danas djeluje u tehničkom mandatu, i nema namjeru pozabaviti se svojim obavezama.

Tako je Zemaljski muzej postao još jedna žrtva neformiranja državne vlade. Naša stranka upozorava kako se radi o jednom od simbola kulturne baštine BiH i da je njegovo zatvaranje početak kraja institucija države koja je u oktobru obilježila neslavnu godišnjicu neformiranja državne vlasti od izbora 2010. 'Sramotno je da isti dan kad se zatvara Zemaljski muzej u novinama izlazi podatak kako je BH Telecom zaradio 150 miliona KM u protekloj godini', kaže Danis Tanović, jedan od osnivača Naše stranke.

Strašno je da institucija sa 130-godišnjom tradicijom, koja je dosad preživjela uspone i padove različitih vladajućih struktura, ovu, još nedogovorenu vlast, čini se neće uspjeti nadživjeti. 'Još nije kasno da se nešto poduzme. Ne smijemo dopustiti da se Zemaljski muzej BiH ugasi, u protivnom će nam se desiti da ćemo našoj djeci morati objašnjavati sa je bio jednom jedan muzej koji je svjedočio o našoj historiji i kulturi, ali da ga nismo uspjeli sačuvati', poručuje Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke.

Naša stranka poziva sve institucije s kantonalnog, entitetskog i državnog nivoa da se uključe u rješavanje problema finansiranja Zemaljskog muzeja kako bi spriječili njegovo zatvaranje. 'Zahtijevamo hitno rješenje pravnog statusa ove institucije,te tražimo da finansiranje Zemaljskog muzeja bude uvrštena u plan finansiranja kao stalna budžetska stavka', kaže Dennis Gratz.
Rimljanin

#6272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Rimljanin »

http://www.rtvusk.ba/content/infrastruk ... p%C4%87ine
http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... a&Itemid=9
http://www.biscani.net/index.php?stream ... &vid=33537
http://www.agrolink.ba/Novosti/default. ... ageIndex=1
http://www.bosanskipetrovac.gov.ba/inde ... &Itemid=50

Neću dalje... ako vam se čita, pogledajte. Neka djela govore. Ja nemam vremena za rasprave... Izvini Ridji, očito mi je velika greška bila što ti nisam zaposlio sestru. Sorry!

Ermin
1gorstak

#6273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 1gorstak »

Rimljanin wrote:http://www.rtvusk.ba/content/infrastruk ... p%C4%87ine
http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... a&Itemid=9
http://www.biscani.net/index.php?stream ... &vid=33537
http://www.agrolink.ba/Novosti/default. ... ageIndex=1
http://www.bosanskipetrovac.gov.ba/inde ... &Itemid=50

Neću dalje... ako vam se čita, pogledajte. Neka djela govore. Ja nemam vremena za rasprave... Izvini Ridji, očito mi je velika greška bila što ti nisam zaposlio sestru. Sorry!

Ermin
A je li istina Ermine da si presao u SDP nakon sto ti se bratu dalo tek (i cinik bi rekao samo zbog njega) otvoreno radno mjesto u Eleketroprivredi ? A sto se tice kolege forumasa, on kad bude dio izvrsne vlasti, osvrnucemo se i na zaposljavanja u njegovoj porodici. Do tada, navikni se na reflektore i nemoj se koristiti jeftinim trikovima.
sinuhe

#6274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sinuhe »

Sta se uopste moze smatrati uspjehom a sta neuspjehom u Bosanskom Petrovcu?
Rimljanin

#6275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Rimljanin »

Ermin[/quote]

A je li istina Ermine da si presao u SDP nakon sto ti se bratu dalo tek (i cinik bi rekao samo zbog njega) otvoreno radno mjesto u Eleketroprivredi ? A sto se tice kolege forumasa, on kad bude dio izvrsne vlasti, osvrnucemo se i na zaposljavanja u njegovoj porodici. Do tada, navikni se na reflektore i nemoj se koristiti jeftinim trikovima.[/quote]

:-) Moj brat je imao ugovor na 45 dana kao zamjena za radnika na bolovanju. Ako je to otvoreno radno mjesto, e pa...
Locked