Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
amoninan

#6251 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Tkd wrote:Cionističko smeće. Koja su to gamad, fuj.
šta kaže, "Hamasova vojna maašinerija" - samo po sebi smješna kovanica - smještena je u djelovima gdje su civili.
Pa gdje će smjestit svoje kasarne i ostalo? Na nekaakvu izolavu lokaciju - jer inače Gaza je veličine Gobi pustinje. Ustvari, Gaza je ko kutija šibica - opet rezultat cionističke politike i etničkog čišćenja.

Pa onda, da nema "zločinačkog granatiranja Izraela" ne bi bilo ni napada. Zanimljiv odabir starting point priče.
Hmm, pa da nije bilo etničkog čišćenja Plaestine i Cionista, ne bi bilo ni Hamasa, ni raketa, ni ovog sranja.

itd...

Koji spin.

Ali u zadnjem djelu se "otkrio" u čemu je stvar, izmeđuostalog. Hamas bi dobio i naredne izbore, uz podršku vlada nastalih arapskim proljećem - a sve su odreda ideološki i politički bliske Muslimanskom bratstvu kao i Hamas. Imali bi ozbiljan problem.

hrastov žižak wrote:
šta misliš o zločinačkom Hamasu?
mene nisi pitao, ali evo mislim slično kao i o ABiH. Bore se za pravu stvar, griješe nerijetko, ali stvar za koju se bore je vrijedna podrške.
Last edited by amoninan on 15/11/2012 16:54, edited 1 time in total.
hrastov žižak

#6252 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

Vares City wrote:
hrastov žižak wrote:
:-)
šta ti nije jasno?
occupylove

#6253 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by occupylove »

hrastov žižak wrote:

da razjasnimo jednu stvar , i Hamas i Hezbolah su ucestvovali na izborima pod kontrolom medjunarodnih zvanicnika
prvi legalni izbori u Arapskome svijetu u Libanu i Palestini
i Hamas osvojio vlast kao i Hezbolah koji ima predstavnike u Libanskome parlamentu
nije da mi se svidjaju njihove opcije ali ih je narod izabrao
ne svidja se meni niti HDZ , SDS ili SDA ? pa narod ih opet bira
jeli tako ili nije ?
poslije pobjede Hamasa , znaci koji je legalno izabran uslijedila je blokada Gaze i genocid od strane Izraela uz podrsku EU i USA
slicno i sa Hezbolahom
amoninan

#6254 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

ispravka, Hizbollah je dobio izbore nakon sukoba. Ne, prije. Vjerovatno ih nikad ne bi ni dobili da nije bilo 2006.
amoninan

#6255 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Sezam wrote:Izrael je vodjen od strane religioznih fanatika, koji na sve nacine pokusavaju isprovocirati scenarij kraja svijeta, ne bi li se ostvarila prorocanstva iz njihove svete knjige.

Ostatak svijeta to tolerise.
Cionisti, tvorci te ideologije su bili ateisti. Koji su na jedan pametan način kako bi privukli podršku i stvorili potrebnu religijsku tenziju u svoju priču umiksali i judeizam. Mnogoštošta, pa i samo stvaranje države Izrael je u kontradikciji sa izvornim tumačenjem Judeizma.
hrastov žižak

#6256 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

amoninan wrote:

mene nisi pitao, ali evo mislim slično kao i o ABiH. Bore se za pravu stvar, griješe nerijetko, ali stvar za koju se bore je vrijedna podrške.
This conference bears a clear Zionist goal, aimed at forging history by hiding the truth about the so-called Holocaust, which is an alleged and invented story with no basis. (...) The invention of these grand illusions of an alleged crime that never occurred, ignoring the millions of dead European victims of Nazism during the war, clearly reveals the racist Zionist face, which believes in the superiority of the Jewish race over the rest of the nations. (...) By these methods, the Jews in the world flout scientific methods of research whenever that research contradicts their racist interests
Another Hamas legislator and imam, Sheik Yunus al-Astal, discussed a Koranic verse suggesting that "suffering by fire is the Jews' klix in this world and the next". He concluded "Therefore we are sure that the Holocaust is still to come upon the Jews"
The Jews are behind each and every catastrophe on the face of the Earth. This is not open to debate. This is not a temporal thing, but goes back to days of yore. They concocted so many conspiracies and betrayed rulers and nations so many times that the people harbor hatred towards them...Throughout history – from Nebuchadnezzar until modern times... They slayed the prophets, and so on...Any catastrophe on the face of this Earth – the Jews must be behind
a tek mnogi napadi na civile....dobra im ta borba.
Može li jedno pitanje? Evo pitaću, pa odgovori ako želiš: Smatraš li ti sebe islamistom, i na koji način?
occupylove

#6257 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by occupylove »

amoninan wrote:ispravka, Hizbollah je dobio izbore nakon sukoba. Ne, prije. Vjerovatno ih nikad ne bi ni dobili da nije bilo 2006.
kako god , oni su u Libanskome parlamentu i imaju svoje ministre , i koliko vidim ostatak Libanaca se ne buni
pogotovo sto poslije agresije Izraela na Liban 2006 uz pomoc Hezbolaha obnovljeno je uz par milijardi iz Irana najveci dio infrastrukture za cijeli Liban a ne samo za Si'ite
ne vidim bas veliku mrznju Libanaca Druza i Sunija prema njima , jes'da ih ne vole ali ih i ne mrze zbog toga
jedina oruzana sila i organizacija koja se moze oduprijeti Izraelu u Lbanu
to su fakti
Hamas takodjer , narod ih izabrao i sada mi mozemo supljirati koliko hoces
amoninan

#6258 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

@žižak

Biću bezobrazan, pa reći odlična borba.
Ne može.

Kad se već gađamo citatima, ovi imaju izvore... al za čudo niko o njima ne polemiše.
Svako mora da se pokrene, požuri i otme što više vrhova brda da poveća naselja, jer sve što uzmemo sada ostaće naše....Sve što ne otmemo otići će njima. (Ariel Sharon, tada izraelski ministar vanjskih poslova, na sastanku sa militantima iz ekstremne skupine Tsomet , France Presse,15. novembar 1998.godine
Mi moramo učiniti sve da osiguramo da se oni (palestinske izbjeglice) nikada ne vrate. ( David Ben Gurion u svom dnevniku, 18.juli 1948, citiran u „Ben Gurion - naoružani prorok“ od Michael Bar Zohara, Prentice-Hall, 1967, str 157.
Moramo se pripremiti da krenemo u ofanzivu. Naš cilj je da razbijemo Liban, Transjordan i Siriju. Slaba tačka je Liban, zbog toga što je muslimanski režim umjetan i lagan za nas da ga potkopamo. Mi ćemo uspostaviti tamo kršćansku državu, a onda ćemo razbiti arapsku legiju, eliminirati Trans-Jordan; Sirija će pasti u naše ruke. Mi ćemo nastaviti bombardirati i napredovati, te zauzeti Port Said, Aleksandriju i Sinaj. „David Ben-Gurion, maj 1948.godine, Glavnom štabu. Iz “Ben Gurion, biografija“ od Michael Ben-Zohara, Delacorte, New York 1978.)
Mi moramo koristiti teror, smaknuća, uznemiravanje, konfiskaciju zemlje i presijecanje svih socijalnih usluga da oslobodimo Galileju od njenog arapskog stanovništva. (Israel Koenig, "The Koenig Memorandum" )
Židovska sela su sagrađena na mjestima arapskih sela. Vi čak i ne znate imena ovih arapskih sela, i ja vas ne krivim jer geografske knjige više ne postoje. Ne samo knjige više da ne postoje, nego ne postoje više ni arapska sela. Nahlal je podignut na mjestu Mahlul; Kibbutz Gvat na mjestu Jibte; Kibbutz Sarid na mjestu Huneifisa; Kefar Yehushua na mjestu Tal al-Shumana. Ne postoji niti jedno mjesto izgrađeno u ovoj zemlji da u prošlosti nije imalo arapsku populaciju. (Moshe Dayan, obraćanje Technion-u, Haifa, prenešeno u Haaretz-u, 4 april 1969. godine)
Hodali smo vani, a Ben Gurion nam je pravio društvo. Allon je ponovio svoje pitanje: Šta će biti urađeno sa palestinskim stanovništvom? Ben Gurion mahnuo je rukom u maniru: Istjerajte ih van! (Yitzhak Rabin, verzija njegovih memoara koja je „procurila“ u javnost, objavljeno u New York Timesu, 23. oktobar 1979.godine)
Rabinov opis okupiranja Lydda-e, nakon završetka plana Dalet. Mi ćemo ograničiti arapsko stanovništvo na zajednicu drvosječa i konobara. (Uri Lubrani, specijalni savjetnik premijera Ben Guriona,1960.godine. Preuzeto iz knjige „The Arabs in Israel" od Sabri Jiryasa.
Ovdje ima nekih koji vjeruju da bi nežidovsko stanovništvo, čak i u velikom procentu, unutar naših granica bilo efektivnije pod našom prismotrom; ovdje ima o onih koji vjeruju u suprotno tj. da je lakše nadzirati aktivnosti komšija nego onih koji su unutar zemlje. Ja podupirem drugi prijedlog i imam dodatni dokument:... potrebu da se održi karakter države koja će od sad biti židovska...sa nežidovskom populacijom ograničenom na 15%. Ja sam već zauzeo ovaj osnovni stav u 40-tim godinama (XX stoljeća) i to sam uvrstio u svoj dnevnik. (Joseph Weitz, šef Jevrejske agencije za kolonizaciju. Iz „From Israel: an Apartheid State“, od Uri Davisa, str. 5)
Dužnost je izraelskih vođa da objasne javnosti, jasno i hrabro, izvjestan broj činjenica koje su zaboravljene tokom vremena. Prva od njih jeste da ne postoji cionizam, kolonizacija ili židovska država bez protjerivanja Arapa i oduzimanja njihovih posjeda. (Yoram Bar Porath, Yediot Aahronot, 14 juli 1972)
(Slomiti)duh siromašnog stanovništva duž granice tako što će im se uskratiti zaposlenje... Oba procesa, oduzimanja posjeda i odstranjivanje siromašnih mora biti izvedeno diskretno i oprezno. (Theodore Herzl,osnivač Svjetske cionističke organizacije, govoreći o Arapima u Palestini, Complete Diaries, 12 juni, 1895)
Milion Arapa nije vrijedno židovskog nokta... (rabin Yaacov Perrin, 27.februar 1994.godine, N.Y Times, 28.februar 1004.godine str. 1)
Last edited by amoninan on 15/11/2012 17:13, edited 2 times in total.
jefferson

#6259 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

occupylove wrote:
hrastov žižak wrote:

da razjasnimo jednu stvar , i Hamas i Hezbolah su ucestvovali na izborima pod kontrolom medjunarodnih zvanicnika
prvi legalni izbori u Arapskome svijetu u Libanu i Palestini
i Hamas osvojio vlast kao i Hezbolah koji ima predstavnike u Libanskome parlamentu
nije da mi se svidjaju njihove opcije ali ih je narod izabrao
ne svidja se meni niti HDZ , SDS ili SDA ? pa narod ih opet bira
jeli tako ili nije ?
poslije pobjede Hamasa , znaci koji je legalno izabran uslijedila je blokada Gaze i genocid od strane Izraela uz podrsku EU i USA
slicno i sa Hezbolahom
Ovdje se slazem sa Occupy, ljudi su dobili izbore i tacka. Problem je sto Hamas nece da pravi nikakve ustupke a pogotovo kada je u pitanju kovanica: smrt izraelu. E sad, mozemo mi pricati o moralu, o kretenima u Tel Avivu i sl, ali nesto ne mislim da ce izraelci reci: eto mi cemo se samo ubiti.
Problem u svemu je sto ovo odgovara svima dole. Onom kretenu od premijera, koji sada mora skrenuti paznju sa cinjenice da ima jeben problem sa obamom (to sto je ovaj rekao eto mi podrzavamo napad mozete macku o rep okaciti). Posto su i u izraelu ga napali, a izbori idu u januaru, morao je nesto da napravi da se pokaze "odlucan."
Hamasu ovo isto odgovara, kao i arapskim dusebriznicima. Onaj vodja Hamasa bi vjerovatno cistio cipele ili nesto da nije bilo rata, ovako je imao svrhu. Njihov cilj je smrt izreala! Kako ce to uciniti da mi je samo znati.
naravno, Iran, Egipat i slicni uzivaju ovo gledati jer sve ovo daje svrhu raznoraznim kretenima.

Medjutim, interesantno je da occupy ne dovodi u pitanje izbore u Gazi (gdje je pobjedio Hamas koji bas se ne moze nazvati progrsivnom i miroljubivom "strankom") ali zato dovodi u pitanje ibozre u drzavi u kojoj zivi i grije svoju guzicu!
hrastov žižak

#6260 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

amoninan wrote:@žižak

Ne može.

Kad se već gađamo citatima, ovi imaju izvore... al za čudo niko o njima ne polemiše.
A gdje sam ja to branio cioniste? Pa mene su ovdje nazivali antisemitom :roll:
Odlična borba :shock: Jašta, sad su pokrenuli zvijer, a ginu nedužni Palestinci. Odlično :-)
amoninan

#6261 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

occupylove wrote:
amoninan wrote:ispravka, Hizbollah je dobio izbore nakon sukoba. Ne, prije. Vjerovatno ih nikad ne bi ni dobili da nije bilo 2006.
kako god , oni su u Libanskome parlamentu i imaju svoje ministre , i koliko vidim ostatak Libanaca se ne buni
pogotovo sto poslije agresije Izraela na Liban 2006 uz pomoc Hezbolaha obnovljeno je uz par milijardi iz Irana najveci dio infrastrukture za cijeli Liban a ne samo za Si'ite
ne vidim bas veliku mrznju Libanaca Druza i Sunija prema njima , jes'da ih ne vole ali ih i ne mrze zbog toga
jedina oruzana sila i organizacija koja se moze oduprijeti Izraelu u Lbanu
to su fakti
Hamas takodjer , narod ih izabrao i sada mi mozemo supljirati koliko hoces
Ne poznaješ dovoljno odnose u Libanu. Atentat an Haririja im neće oprostiti nikad, zapamti.
asurbanipal

#6262 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asurbanipal »

amoninan wrote:Ne poznaješ dovoljno odnose u Libanu. Atentat an Haririja im neće oprostiti nikad, zapamti.
Haririja je likvidirao Mosad. Drugi par opanaka je to što ovi vjeruju cionističkoj propagandnoj mašineriji...
amoninan

#6263 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

hrastov žižak wrote:

Ne može.

Odlična borba :shock: Jašta, sad su pokrenuli zvijer, a ginu nedužni Palestinci. Odlično :-)
Daj bolna, koje je pokrenuo zvjer? Zvjer je već mjesecima unazad pripremala ovo, baš kao i "Ljevano željezo".
Čuj pokrenuli zvjer... tom logikom i mi smo pokrenuli zvjer, jednostavno smo trebbali glasati "Ne" na referendumu i super.
asurbanipal wrote:
amoninan wrote:Ne poznaješ dovoljno odnose u Libanu. Atentat an Haririja im neće oprostiti nikad, zapamti.
Haririja je likvidirao Mosad. Drugi par opanaka je to što ovi vjeruju cionističkoj propagandnoj mašineriji...
Da, sigurno. :lol:
hrastov žižak

#6264 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

amoninan wrote:
hrastov žižak wrote:

Ne može.

Daj bolna, koje je pokrenuo zvjer? Zvjer je već mjesecima unazad pripremala ovo, baš kao i "Ljevano željezo".
Čuj pokrenuli zvjer... tom logikom i mi smo pokrenuli zvjer, jednostavno smo trebbali glasati "Ne" na referendumu i super.
Pogrešna ti je analogija. al dobro, razumijem da islamista podržava organizaciju koja poziva na novi holokaust...
occupylove

#6265 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by occupylove »

lista demonstracija za spas Gaze i za mir raste , sada oko 80 gradova sirom planete
u Vasingtonu DC veceras protesti kao i u Njujorku , protesti nisu Anti-Semitski vec anti-ratni ;

https://docs.google.com/document/d/1Iq4 ... asic?pli=1
ArthurSpooner

#6266 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

Meni je fascinantno sa kojim zarom mnogi Bosnjaci (tj oni vjerski nastrojeni) mrze Izrael. Sa cetnicima mogu i nekako, ali sa "cifutima", nema sanse. Ne znam koliko sam puta citao komentare tipa "udruzimo se i Srbi i Bosnjaci protiv cionista", kao da su nama Jevreji ili cionisti veci neprijatelji od cetnika :-)

Valjda zato sto "cifuti" udaraju po palestincima, arapima, "pravim muslimanima", a cetnici "samo" po nama...
amoninan

#6267 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Pogrešna ti je analogija. al dobro, razumijem da islamista podržava organizaciju koja poziva na novi holokaust...

jah...

islamista
saudijski plaćenik
zagovornik holokausta
iranski simpatizer
proamerički imperijalista

hmm, odlično. 8-)
jefferson

#6268 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

ArthurSpooner wrote:Meni je fascinantno sa kojim zarom mnogi Bosnjaci (tj oni vjerski nastrojeni) mrze Izrael. Sa cetnicima mogu i nekako, ali sa "cifutima", nema sanse. Ne znam koliko sam puta citao komentare tipa "udruzimo se i Srbi i Bosnjaci protiv cionista", kao da su nama Jevreji ili cionisti veci neprijatelji od cetnika :-)

Valjda zato sto "cifuti" udaraju po palestincima, arapima, "pravim muslimanima", a cetnici "samo" po nama...
Sve je to lako gledat iz daljine, ili sto bi occupy rekao: dok se ne pocnu bacat pod tenkove nema nista od toga!
hrastov žižak

#6269 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

amoninan wrote:

jah...

islamista
saudijski plaćenik
zagovornik holokausta
iranski simpatizer
proamerički imperijalista

hmm, odlično. 8-)
svi smo mi skupljači etiketa. znaš da sam ti samo prvu prišio, tako da je to preuveličavanje više dosadno. iz dosadašnjih postova sam zaključio da ti je neka okvirna ideologija islamistička, a islamizama ima mnogo...
a hamas, pa njima ako se ukaže prilika oni će pobit što više izraelaca mognu, bez obzira na status. oni su zadojeni onim muhamedovim proročanstvom o velikom sukobu između muslimana i jevreja, gdje će muslimani uništit sve jevreje. nisu ništa bolji od ovih cionista/nacista, koji su ih i stvorili, samo što su mnogo slabiji. Budalastom ideologijom se ne pobjeđuje druga budalasta ideologija, mislim, može se pobjedit, ali onda postanu isti kao oni koje su pobjedili. ja simpatišem neke druge palestinske organizacije, ali one su slabašne i bezidejne.
occupylove

#6270 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by occupylove »

jefferson wrote:
ArthurSpooner wrote:Meni je fascinantno sa kojim zarom mnogi Bosnjaci (tj oni vjerski nastrojeni) mrze Izrael. Sa cetnicima mogu i nekako, ali sa "cifutima", nema sanse. Ne znam koliko sam puta citao komentare tipa "udruzimo se i Srbi i Bosnjaci protiv cionista", kao da su nama Jevreji ili cionisti veci neprijatelji od cetnika :-)

Sve je to lako gledat iz daljine, ili sto bi occupy rekao: dok se ne pocnu bacat pod tenkove nema nista od toga!
mora se uzeti u obzir da ima trolova i spamera pravo more naokolo , usput ?
vecina vas zna da ne samo Izraelska vojska ima posebnu jedinicu za propagandni rat na cyber frontu ( JIDF )
vecinom studenti su mobilizirani i dobro placeni , da lutaju po internetu i spamuju i trolaju i sire mrznju i dezinformacije
lako ce te ih prepoznati 8-) po sirenju mrznje
posto u ovoj eri interneta oko 60 % naroda uzima informacije sa socijalnih mreza , foruma , blogova ,video-streamera
nezavisnih portala i slicno a ne iz stampanih medija ili sa TV stanica
kritika Izraela nije anti-semitizam
a propagandni rat je u toku , koji ja mislim Izrael gubi jer i u samome Izraelu imate jaku opoziciju trenutnoj politickoj vrhusci i jake gradjanske pokrete
dakle samo informacija iz vise izvora , do istine, sve sa zrnom soli
hrastov žižak

#6271 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

DesertWind wrote:
hrastov žižak wrote: Pogrešna ti je analogija. al dobro, razumijem da islamista podržava organizaciju koja poziva na novi holokaust...

ja razumijem da jedan fasistofilni cionistofil ima nesto protiv jedine moguce snage koja na bilo kakav u ovom slucaju kontraproduktivan nacin pravi organizaciju zivota i bilo kakve vojne snage u koncentracionom logoru u kojem je zabranjeno uvozit sve i svasta kao da je u pitanju Cvikau i proslo stoljece a ne stanovnistvo i 21 vijek....

fuj
post sam ti prijavio. bolje da si mi rekao da sam glup, govno ili nešto drugo, ali ovo fasistofilni cionistofil je već ozbiljna uvreda.
DesertWind

#6272 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

moze se i tebe prijavit isto tako jer ljude etiketiras po svom nahodjenju + sto i jesi cionistofil jer im lajkas politiku - a cionisti jesu fasiste - a fasisti prave koncentracione logore

tako da nista nisam pogrijesio - ti si samo jedan skriveni - ko zna sta....
hrastov žižak

#6273 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

DesertWind wrote:moze se i tebe prijavit isto tako jer ljude etiketiras po svom nahodjenju + sto i jesi cionistofil jer im lajkas politiku - a cionisti jesu fasiste - a fasisti prave koncentracione logore

islamist nije uvredljiva etiketa, barem po mom mišljenju. fašistofil jeste. gdje im lajkam politiku, de nađi taj post ili odabij. što ne mogu padobranaca
DesertWind

#6274 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

hrastov žižak wrote:
DesertWind wrote:moze se i tebe prijavit isto tako jer ljude etiketiras po svom nahodjenju + sto i jesi cionistofil jer im lajkas politiku - a cionisti jesu fasiste - a fasisti prave koncentracione logore

islamist nije uvredljiva etiketa, barem po mom mišljenju. fašistofil jeste. gdje im lajkam politiku, de nađi taj post ili odabij. što ne mogu padobranaca
meni jest uvreda jer sam ja musliman i islamist je perfidno nakaradno etiketiranje muslimana u neke samo vama znane likove....

sta si ti katolicist? ili pravoslavist - i ima li to uopste?

kad si cuo ijednog muslimana da prica o katolicistima i pravoslavistickim sljedbenicima?

prema tome mani suplje
occupylove

#6275 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by occupylove »

zadnja vijest , sirene se oglasile u Tel Avivu , cuju se explozije ( antiraktni stit "Iron dome" nije bas tako efikasan ? obara oko 50 - 60 % )
predgradje Tel Aviva pogodjeno raketama

http://rt.com/news/rocket-suburb-tel-aviv-791/
Locked