Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I meni je ovo njegova prva knjiga i nije lose za pocetak mada sam se u nekim djelovimo dobro pogubio dok sam ga upratio.
Iduca njegova je Nepodnošljiva lakoća postojanja.....samo dok je nadjem....kazu da je dobra
Adnansu wrote:Može mi neko preporučiti roman na temu bijeg iz zatvora tamo za vrijeme drugog svj. rata,a može vala i poslije ako ima neki kvalitetan. Hvala unaprijed
Čim pročitah "bijeg iz zatvora" pade mi na pamet Iskupljenje u Shawshank-u od Kinga, ukoliko se još ne podrazumjeva kao pročitano il' kao film garant odgledano (mada sumnjam), svejedno preporučujem.
Adnansu wrote:Može mi neko preporučiti roman na temu bijeg iz zatvora tamo za vrijeme drugog svj. rata,a može vala i poslije ako ima neki kvalitetan. Hvala unaprijed
Ponocni ekspres - Vilijam Hejes
Američki student, Bill Hayes, je u Turskoj 1970. uhvaćen u pokušaju krijumčarenja droge u avion i osuđen na kaznu zatvora od 30 godina. Nakon bijega iz zatvora pobjegao je u luku iz koje je u pobjegao gumenom čamcu. Gotovo je proputovao cijeli svijet prije nego li je stigao u SAD. O svom doživljaju je napisao knjigu Ponoćni vlak ( Midnight express).
Ahmet Rahmanovic - Crna dusa
U vezi ovog proslog nam rata (i poslije). Meni je legla.
Nije bas ono sto si trazio, al je bijeg....
male_okice wrote:i btw kakvi su utisci one 50 Nijansi Siva? Valjali to ista znam da je svjetski bestseler i to sve ali da li je knjiga previse Marquis de Sade ili ima i malo normalne radnje?
Žali bože papira na kojem se ovakve knjige štampaju. De Sade je brutalan i nema nikakvu književnu vrijednost, ali ovo...šund nad šundovima.
Čitam Krovove Teherana. Knjiga je veoma dirljiva i lijepa. Preporučujem.
oplakah pa sta se fatas knjiga koje po tvom moralnom shvatanju nisu za tebe...fataj se teherana...
male_okice wrote:i btw kakvi su utisci one 50 Nijansi Siva? Valjali to ista znam da je svjetski bestseler i to sve ali da li je knjiga previse Marquis de Sade ili ima i malo normalne radnje?
Žali bože papira na kojem se ovakve knjige štampaju. De Sade je brutalan i nema nikakvu književnu vrijednost, ali ovo...šund nad šundovima.
Čitam Krovove Teherana. Knjiga je veoma dirljiva i lijepa. Preporučujem.
oplakah pa sta se fatas knjiga koje po tvom moralnom shvatanju nisu za tebe...fataj se teherana...
Vidim da ti je smisao za silogizmom jača strana, čak štaviše, nevjerovatan je, kao i smisao za književnošću. Mogu slobodno reći i da ti je ukus u književnosti na istom nivou.
OT: Počela sam čitati Llosin Keltov san. Knjiga obećava...
Muhammed a.s i Kur'an III izdanje, Osman Nuri Hadžić, izdata 1986 godine, štampana u Zagrebu. Inače prvo izdanje je u Beogradu 1931 godine izdato. Predgovor od strane Dr.Stanije Stanojevića, Beograd, 25. juna 1931.godine.