I ja isto hiljadu puta prije i nikada nisam imao problema do sada. Sada sa porodicom i odmah me uhvatiše, ali nemadoše za šta uhvatiti.uglavnomja wrote:carinska policija na autoputu u nirnbergu![]()
ni manje vise nego ga 2 puta zaustavili u jednom danu
a mene od osla do sarajeva i nazad, kroz citavu njemacku, x puta, NIKADA nisu zaustavili, a bio auto i sa bh tablama par godina
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- konjislav
#6251 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- konjislav
#6252 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Friedrichshain, i za posao i za stan. Stan od posla 5 - 10 minuta od posla biciklom ili autom, dodaj još 5 za tramvaj i autobusRockefeller wrote:U Berlinkonjislav wrote:Evo me uživo iz Leipziga, pričom prema Berlinu.
Da stvar bude gora, 2 puta me zaustavljanja policija i vratila kontrolu. Žena se prepala, sam mislila je da će morati pregledati sve stvari. Ja joj govorim kod nas je sve po PS-u, ništa se ne brini.
Prvi put kada sam ja vozio malo prije Minhena, a žena se prebacuje na zadnje sjedište da prednjeg. Kada je vidio onaj milicajac, odmah diže palicu, odnosno onaj znak i pokazuje desi da skrenemo. Uzeše dokumente i odoše negdje da to provjere. Žena se uspaničila, kaže jesam se vala i uzvrtila, što mi je ovo trebalo. Ja joj govorim da ne brine bezveze, sve je po PS-u, pustiti će nas za koju minutu.
Drugi put mi negdje poslije Nimberga, ja legao da spavam i spavao fino, kad me trznu i probudi žena, kaže de pričaj sa policajcima, a ja kao zombi tek iz sna, ništa mi nije jasno. Izađem popričam sa policajcima, ono ispade carinska policija, pitaju za dokumente, vozačku i saobraćajnu i imamo li cigara, alkohola, hašiša, itd. Rekoh imamo samo 2 šteke cigara (nagovoriše nas da ponesemo) i ništa više. Selim se sa porodicom u Berlin.
Kaže on samo trenutak da provjerimo nešto. Odoše do auta i vraćaju se za minutu, dvije, kaže sve je uredu, slobodni ste.
Slijedeći put kada sam se probudio, kaže žena koju ćeš vijest, dobru ili lošu? Kontam hajde prvo lošu, psa onda dobru. Kaže loša je da je uslikala kamera, a dobre zapravo i nema.
Sve u svemu, avantura prava. A bebica je zlatna, nije se čula haman nikako, slušala nas pravo, hvala Bogu.![]()
U kojem dijelu ces zivjet, radit?
-
Melbourne_Australia
#6253 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Danas je dan kao iz bajke na Bjelasnici...Volim ovakve zimske dane..Sunce i smucanje
Veceras uz kamin ide piza iz Picolo Monda i tekma na tv...Nema rahatluka nigdje kao u BIH

- mirsek
#6254 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A jahtu ti otpuhala bura, to krijes i sutis. E koji si ti...Melbourne_Australia wrote:Danas je dan kao iz bajke na Bjelasnici...Volim ovakve zimske dane..Sunce i smucanjeVeceras uz kamin ide piza iz Picolo Monda i tekma na tv...Nema rahatluka nigdje kao u BIH
![]()
- denimb
#6255 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Melbourne_Australia wrote:Danas je dan kao iz bajke na Bjelasnici...Volim ovakve zimske dane..Sunce i smucanjeVeceras uz kamin ide piza iz Picolo Monda i tekma na tv...Nema rahatluka nigdje kao u BIH
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6256 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Melbourne_Australia wrote:Danas je dan kao iz bajke na Bjelasnici...Volim ovakve zimske dane..Sunce i smucanjeVeceras uz kamin ide piza iz Picolo Monda i tekma na tv...Nema rahatluka nigdje kao u BIH
![]()
- Bluemore
#6257 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Friedrichshain provela dva mjeseca tamo prosle godine. Sretan Novi pocetak!!konjislav wrote:Friedrichshain, i za posao i za stan. Stan od posla 5 - 10 minuta od posla biciklom ili autom, dodaj još 5 za tramvaj i autobusRockefeller wrote:U Berlinkonjislav wrote:Evo me uživo iz Leipziga, pričom prema Berlinu.
Da stvar bude gora, 2 puta me zaustavljanja policija i vratila kontrolu. Žena se prepala, sam mislila je da će morati pregledati sve stvari. Ja joj govorim kod nas je sve po PS-u, ništa se ne brini.
Prvi put kada sam ja vozio malo prije Minhena, a žena se prebacuje na zadnje sjedište da prednjeg. Kada je vidio onaj milicajac, odmah diže palicu, odnosno onaj znak i pokazuje desi da skrenemo. Uzeše dokumente i odoše negdje da to provjere. Žena se uspaničila, kaže jesam se vala i uzvrtila, što mi je ovo trebalo. Ja joj govorim da ne brine bezveze, sve je po PS-u, pustiti će nas za koju minutu.
Drugi put mi negdje poslije Nimberga, ja legao da spavam i spavao fino, kad me trznu i probudi žena, kaže de pričaj sa policajcima, a ja kao zombi tek iz sna, ništa mi nije jasno. Izađem popričam sa policajcima, ono ispade carinska policija, pitaju za dokumente, vozačku i saobraćajnu i imamo li cigara, alkohola, hašiša, itd. Rekoh imamo samo 2 šteke cigara (nagovoriše nas da ponesemo) i ništa više. Selim se sa porodicom u Berlin.
Kaže on samo trenutak da provjerimo nešto. Odoše do auta i vraćaju se za minutu, dvije, kaže sve je uredu, slobodni ste.
Slijedeći put kada sam se probudio, kaže žena koju ćeš vijest, dobru ili lošu? Kontam hajde prvo lošu, psa onda dobru. Kaže loša je da je uslikala kamera, a dobre zapravo i nema.
Sve u svemu, avantura prava. A bebica je zlatna, nije se čula haman nikako, slušala nas pravo, hvala Bogu.![]()
U kojem dijelu ces zivjet, radit?
- SaraFina
#6258 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Rockefeller wrote:Zavisi. Meni je promakao stan tri minute hoda od Alexanderpl. od 70 kvadrata, balkon, 4 sobe za 770€ plus struja, internet.SaraFina wrote:Stanovi u Berlinu su prilično skupi za iznajmiti. Portali vrište da je Minhen najskuplji za stanovanje, ali po mom iskustvu Berlin ne zaostaje. Naprotiv!
Da su poskupili, jesu ali se moze naci stan. Jebiga, ko je strpljiv i uporan on ce ga i nac.
To jeste
-
Seyfo
#6259 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A na terminu morali naci levata za zamjenuMelbourne_Australia wrote:Danas je dan kao iz bajke na Bjelasnici...Volim ovakve zimske dane..Sunce i smucanjeVeceras uz kamin ide piza iz Picolo Monda i tekma na tv...Nema rahatluka nigdje kao u BIH
![]()
-
bleicher
#6260 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sretno i ne okreci se. Navrni nekad na forum ovako kao i ja, ako te nekad nostalgija uhvati sjeti se koliko si sretan sto si se uspio izvuci iz divljinekonjislav wrote:Evo me uživo iz Leipziga, pričom prema Berlinu.
Sve u svemu, avantura prava. A bebica je zlatna, nije se čula haman nikako, slušala nas pravo, hvala Bogu.
- animals
#6261 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
70 kvadrata , cetiri sobe..Rockefeller wrote:Zavisi. Meni je promakao stan tri minute hoda od Alexanderpl. od 70 kvadrata, balkon, 4 sobe za 770€ plus struja, internet.SaraFina wrote:Stanovi u Berlinu su prilično skupi za iznajmiti. Portali vrište da je Minhen najskuplji za stanovanje, ali po mom iskustvu Berlin ne zaostaje. Naprotiv!
Da su poskupili, jesu ali se moze naci stan. Jebiga, ko je strpljiv i uporan on ce ga i nac.
kako to..
- uglavnomja
#6262 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
animals wrote:70 kvadrata , cetiri sobe..Rockefeller wrote:Zavisi. Meni je promakao stan tri minute hoda od Alexanderpl. od 70 kvadrata, balkon, 4 sobe za 770€ plus struja, internet.SaraFina wrote:Stanovi u Berlinu su prilično skupi za iznajmiti. Portali vrište da je Minhen najskuplji za stanovanje, ali po mom iskustvu Berlin ne zaostaje. Naprotiv!
kako to..
vamo gore se to racuna ovako: svaka soba je soba, ukljucujuci uobicajeni spoj kuhinje i dnevnog boravka
i na to dodas jednu spavacu sobicu i dva sobicka za djecu ...
moglo bi se strpati, ali u sardinama
u oslu to kosta oko 1500 + eur
- animals
#6263 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne , kazem zato sto ja imam 80 kvadrata, a tri sobe..uglavnomja wrote:
vamo gore se to racuna ovako: svaka soba je soba, ukljucujuci uobicajeni spoj kuhinje i dnevnog boravka
- mirsek
#6264 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja sam vidio jednosobne stanove od 50 kvadrata tako da..animals wrote:Ne , kazem zato sto ja imam 80 kvadrata, a tri sobe..uglavnomja wrote:
- mirsek
#6265 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sretno u novom okruzenjukonjislav wrote:I ja isto hiljadu puta prije i nikada nisam imao problema do sada. Sada sa porodicom i odmah me uhvatiše, ali nemadoše za šta uhvatiti.uglavnomja wrote:carinska policija na autoputu u nirnbergu![]()
ni manje vise nego ga 2 puta zaustavili u jednom danu
a mene od osla do sarajeva i nazad, kroz citavu njemacku, x puta, NIKADA nisu zaustavili, a bio auto i sa bh tablama par godina
- animals
#6266 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vidio sam i ja babarogumirsek wrote:Ja sam vidio jednosobne stanove od 50 kvadrata tako da..animals wrote:Ne , kazem zato sto ja imam 80 kvadrata, a tri sobe..uglavnomja wrote:
zna se sta je standard..
-
bleicher
#6267 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
štaje štahoš
- Rockefeller
#6268 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kako? Lijepo 70 kvadrata, 4 sobe. Hos sliku?animals wrote:70 kvadrata , cetiri sobe..Rockefeller wrote:Zavisi. Meni je promakao stan tri minute hoda od Alexanderpl. od 70 kvadrata, balkon, 4 sobe za 770€ plus struja, internet.SaraFina wrote:Stanovi u Berlinu su prilično skupi za iznajmiti. Portali vrište da je Minhen najskuplji za stanovanje, ali po mom iskustvu Berlin ne zaostaje. Naprotiv!
kako to..
To je bila faking win win situacija za Berlin. Valjda naletim na takvo nesto dok za 4 godine ne uzmem pasos i kupim sebi sta.
-
Hendrix
#6269 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Malo te je izofiro komsija iz Melbourna par stranica prije...mozda bolje da se ne javljas neko vrijeme.Melbourne_Australia wrote:Danas je dan kao iz bajke na Bjelasnici...Volim ovakve zimske dane..Sunce i smucanjeVeceras uz kamin ide piza iz Picolo Monda i tekma na tv...Nema rahatluka nigdje kao u BIH
![]()
Smisli neke nove bajke usput.
- pustopoljina
#6270 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma garant ne misli na 4 spavace, nego na kuhinju, dnevni, spavacu i djeciju...to stane u 70m2
-
melac
#6271 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U Tibri to sve stane u 49 m2. Pa je to 3 soban stan, a sad zamisli jos 20m2, moze biti i 5 soban.pustopoljina wrote:Ma garant ne misli na 4 spavace, nego na kuhinju, dnevni, spavacu i djeciju...to stane u 70m2
- pustopoljina
#6272 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa moze...po ugledu na kamp-prikolice.melac wrote:U Tibri to sve stane u 49 m2. Pa je to 3 soban stan, a sad zamisli jos 20m2, moze biti i 5 soban.pustopoljina wrote:Ma garant ne misli na 4 spavace, nego na kuhinju, dnevni, spavacu i djeciju...to stane u 70m2
- 512MB
#6273 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Inace skijanja i pice nema nigdje van Rajvosa, nema sta elitaHendrix wrote:Malo te je izofiro komsija iz Melbourna par stranica prije...mozda bolje da se ne javljas neko vrijeme.Melbourne_Australia wrote:Danas je dan kao iz bajke na Bjelasnici...Volim ovakve zimske dane..Sunce i smucanjeVeceras uz kamin ide piza iz Picolo Monda i tekma na tv...Nema rahatluka nigdje kao u BIH
![]()
Smisli neke nove bajke usput.
- 512MB
#6274 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sretno Konjislave! Berlin, startup hotspot Evropekonjislav wrote:Evo me uživo iz Leipziga, pričom prema Berlinu.
Sve u svemu, avantura prava. A bebica je zlatna, nije se čula haman nikako, slušala nas pravo, hvala Bogu.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6275 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ne ... zato žive u uređenoj državi, imaju posao i dobru platu, poštuju se ljudska i radnička prava, kvalitetno zdravstvo, obrazovanje, javne službe, medijiuglavnomja wrote: naravno da ima mjesta gdje je lakse zivjeti, necu namjerno reci bolje, ali dok ne probas - ne znas
i jos nesto, ima nekih postova gdje judi pisu u stilu kao samo se u bosni zivi ono posao, cevapi, igrice![]()
zar neko stvarno misli da se vani ide svaki dan na koncert, u pozoriste, ...
da im se zivot ne svodi na igrice poslije posla
da prosjecan zapadnjak provodi zimu na maldivima
i sl