SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#6251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Policija sve radi po naredbama svojih nadredjenih
salik79

#6252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

Heller wrote:Koji je razlog da ovaj urla Divjaku u lice?
Mozda mu je neko rek'o da je to Divjak, a lik, ovakav kakav je, skont'o da je divljak...a, onda, balavac htio da bude jos veci divljak.
MAN-lion's coach

#6253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MAN-lion's coach »

....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:58, edited 1 time in total.
JThomas

#6254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

em što mi i sami napravimo cirkus od protesta...em što vlast ni to ne prepusti slučaju.
pirpa

#6255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pirpa »

salik79 wrote:
Heller wrote:Koji je razlog da ovaj urla Divjaku u lice?
Mozda mu je neko rek'o da je to Divjak, a lik, ovakav kakav je, skont'o da je divljak...a, onda, balavac htio da bude jos veci divljak.
:thumbup: :thumbup: :lol:
studiorum_tuzlaensis

#6256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

mali_milojica wrote:Sad ce policija po nalogu vlasti vrsiti teror nad obicnim normalnim ucesnicima u saobracaja.
Umjesto da par trkaca pohvata,pohapsi,otme auta pa nek turiraju kineske tene.
A ovaj fakin koji nije bio ni u kicmi,a kamoli u mudima,kad je Cika Jovo isao na tenkove trebao je dobiti 2-3 popravno vaspitna iza uha.
On se bori za ulice :lol:

Suma sumarum, od sutra pa na dalje.
zateznistub

#6257 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
zateznistub wrote:
insomnia78 wrote:
A pa nije bilo na forumu. To ko i ovi sto se svete, predvode revolucije, postrojavaju. Samo na forumu
Da sam bio blizu i da sam čuo ovo vjeruj da bi reagovao...
E vala i ja, možda bi me majmun namlatio ali bih reagovao.
Ne kazem da bi on izvukao deblji kraj, ali sigurno ne bih sutio
Muhamed Đakmić

#6258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

JThomas wrote:pa i svaka nasilna revolucija počinje prvo od mirnog okupljanja, bar u modernom dobu. da bi se 500 ljudi potuklo, mora ih izaći na ulice 10.000. da bi ih 500 krenulo na tenkove, jedno 50.000. i tako dalje. tako je bilo u rumuniji, u iranu, raspad sovjetskog saveza...
Cijela poenta moje priče, a vjerujem da ćeš prije ili kasnije i ti doći do istog zaključka, jeste ta da je ovo sistem u kojem se promjena ne pravi glasom na izborima niti mirnim okupljanjem, već se plaća životom. Ovdje ne postoje ljudi spremni dati život za Bosnu i Hercegovinu ili za vlastito bolje sutra, jer ionako ne vjeruju u njega.

I ovo tvrdi neko ko u suštini najmanje profitira od aktuelnog sistema, no imam svoje oči i mozak i gledam šta se dešava oko mene. Nama treba kolektivni restart koji bi nas otrijeznio, a sve ono što želimo dobiti će neko morati platiti krvlju i u krajnjoj liniji životima. Ja ne znam ko je spreman za to.
shbc

#6259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shbc »

Better Man wrote:Ma tog balavca treba dobro izdegenečit. On jado našao nešto da govori istinskoj legendi ovog grada. Vrijeme je da se ukine policija i da se vrati milicija sa svim ovlastima. krajem devedestih u jednom objektu jedan mladić na čistu miru bio od drugog mladića uboden nožem. Taj drugi je bio malo pijan. Došla policija i uhapsili tog lika i odveli u MUP. Onda je bivši policajac Muge odveo tog lika u podrum i isprebijao na mrtvo ime i nakon toga mu samo rekao nadam se da ti više nikad neže pasti napamet da bilo koga ubodeš nožem ili slično.
Vec sam pricao sa nekim ovdje o ovome. Nije stvar u ovlastima. Ima ih ova policija i vise nego ona. Stvar je u profilima koji su se nasli u policiji i indiferentnosti onih koji bi trebali da brane policajce koji bi koristili ovlasti. Zamisli da si ti jedan od postenih i savjesnih policajaca a ne mozes vjerovati da ce ti kolega stati iza ledja kada udjes u sukob sa kriminalcem jer ti ni taj kolega nema bas cistu proslost, a ni sadasnjost. Ili da uhvatis ovakvog nekog idiota, bubrege mu odvalis, kako je i zasluzio, a sef nece da te zastiti kada se olos krene pozivati na ljudska prava. Da ne spominjemo nakaradne zakone i nedovoljne zatvorske kapacite. Nije ni cudo sto dobar dio i onih postenih u policiji se plasi ili izbjegava da radi svoj posao.

Ovdje se stvari moraju mijenjati iz temelja. Pocevsi sa izgradnjom zatvorskih kapaciteta, izmjenom zakona, strozijim kaznama i nacinima provodjenja istih (smijesno je da neko ima 40 hiljada KM kazni a ne postoji zakon kojim se iste mogu naplatiti), uklanjanjem kvarnih, korumpiranih i nesposobnih kadrova u policiji, bolja koordinacija svih policijskih sluzbi, tuziteljstva, suda... Sve esteticke promjene i akcije tipa vise policajaca, racije, random legitimisanje po gradu, o floskulama i obecanjima politicara necu ni da pricam... Sve to je kratkog vijeka i daje polovicne rezultate koje gledamo godinama. Dzaba svi protesti, da izadje 100 hiljada na ulice, dok se neke osnovne stvari ne posloze, sutra cemo se opet hvatati za glavu kada neki magarac ubije pjesaka zbog prolaska na crveno, neki drugi izbode dijete zbog mobitela, treci upuca slucajnog prolaznika zbog kvazi-mafijaskog obracuna itd.
Drvosjeca iz Dejcica

#6260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Muhamed Đakmić wrote:
JThomas wrote:pa i svaka nasilna revolucija počinje prvo od mirnog okupljanja, bar u modernom dobu. da bi se 500 ljudi potuklo, mora ih izaći na ulice 10.000. da bi ih 500 krenulo na tenkove, jedno 50.000. i tako dalje. tako je bilo u rumuniji, u iranu, raspad sovjetskog saveza...
Cijela poenta moje priče, a vjerujem da ćeš prije ili kasnije i ti doći do istog zaključka, jeste ta da je ovo sistem u kojem se promjena ne pravi glasom na izborima niti mirnim okupljanjem, već se plaća životom. Ovdje ne postoje ljudi spremni dati život za Bosnu i Hercegovinu ili za vlastito bolje sutra, jer ionako ne vjeruju u njega.

I ovo tvrdi neko ko u suštini najmanje profitira od aktuelnog sistema, no imam svoje oči i mozak i gledam šta se dešava oko mene. Nama treba kolektivni restart koji bi nas otrijeznio, a sve ono što želimo dobiti će neko morati platiti krvlju i u krajnjoj liniji životima. Ja ne znam ko je spreman za to.
To je to, aferim, na žalost ali tako je.
julisiz es grant

#6261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

BTW, je li iko zna da je ikada iko pobjegao iz države zbog SAOBRAĆAJNE NESREĆE, ma kako tragične, iako se ovakve tragedije i ne sjećam...hebote, šta bi radio da je upucao nekoga.
Last edited by julisiz es grant on 11/10/2016 21:57, edited 1 time in total.
mirzet87sa

#6262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-nije ... /161011126
ahahahhahahahahahhahahahhahahahahahahahahhahahaahahahahahahahahahha :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
pirpa

#6263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pirpa »

Image

a kurca i države :lol: :lol:
ilkbahar

#6264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ilkbahar »

Jos sinoc.je receno da su obavjestene sve granicne sluzbe o bijegu ubice... Sto znaci da je mali sincina nekog sa jakim vezama pa ga je uspio skloniti na vrijeme!
Dinostula

#6265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dinostula »

Izgleda novi slucaj Vedran Puljic.
CIm je on pobjegao jutros u 6h a ovi javljaju 15 sati poslije to meni nesto smrdi.
Nikad on nece biti uhvacen kao ni ubic Vedrana Puljica. :(
julisiz es grant

#6266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Nije baš slučaj za smijanje, obzirom na okolnosti...
Ljakan

#6267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

u 6:36 preso granicu,smjenit bagru koja je nadlezna i zasluzna za to jebem im svu familiju
ranger

#6268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ranger »

Otac je neki jasmin, izguglajte to ime pojavljuje se u milion nekih rocista... Mozda nema veze s likom al eto...
O'zone
Globalni moderator

#6269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

E Jebo majku

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-nije ... /161011126
Nakon što je večeras iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno kako je Sanjin Sefić jutros napustio BiH preko granice sa Srbijom i uputio se u nepoznatom pravcu, oglasilo se i Tužilaštvo Kantona Sarajevo istakavši kako nisu obaviješteni o Sefićevom bijegu.
vade_mecum

#6270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vade_mecum »

Baltazar_khan wrote:
Bancho wrote:Koja zajebancija od drzave...
dobro milanović reče. big shit :bih:
i onda se nasi kurtoni od politicara nadju uvrijedjeni.
mirzet87sa

#6271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

MickeyPierce wrote:Zasto nikad protesti nisu odrzani pred sudstvom tuzilastvom i policijom? Narod opet sam sebe kaznjava i sam sebe blokira.
Jer su ovce. Protestuju na pogresnom mjestu, salju poruku ni oni sami ne znaju kome. Kad i kad sam ja to govorio ali hajde, ja im ne dam da odrzavaju beznacajne proteste, ne dam im da kaznjavaju sami sebe.. :izet:
Bodkin

#6272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

Kakav bi to preokret bio da ga srbija izruci
JThomas

#6273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

Muhamed Đakmić wrote:

vidi, ovdje nema vojske ni mogućnosti vojnog puča. svaki "narodni" nasilni prevrat u modernom dobu počeo je kao mirno okupljanje, i postao revolucija kad to okupljanje okrupnja i izbjegne kontroli. mirno okupljanje je prvi korak i za revoluciju. ako nas 500 sa puškama iz podruma krene na predsjedništvo, mi smo teroristi, a ne revolucionari, nas će savladati i pobiti i pohapsiti u tom procesu. a i da uspijemo zauzeti predsjedništov, niko nas nikad neće priznati. da bismo bili revolucionari, mora nas se u državi od 3 i po miliona okupiti najmanje 300 000...a to se ne može okupiti drukčije, nego mirno. bar za početak.
mirzet87sa

#6274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

ranger wrote:Otac je neki jasmin, izguglajte to ime pojavljuje se u milion nekih rocista... Mozda nema veze s likom al eto...
Napisao sam ja stranicu koju nazad, otac mu je jasmin, majka jasmina
MensurM

#6275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

Koji mu to kafic stari drzi na Cengic vili?
Post Reply