Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bloo wrote:
Sta vas dvojica pomislite, ali iskreno, kada vam nepoznate zene daju komplimente?
Sto si zgodan danas u toj kosulji.
Super ti frizura bas si lijep.
Te hlace ti bas isticu butine nosaj ih cesto.
Ljepse ti stoji kad zacesljas kosu unatrag, bas izgledas muzevno i mocno.
1. Ništa loše. Čak smatram i poželjnim - mada bi curi to sigurno smetalo.
2. Za košulju mi je ok.
3. I frizura je ok.
4. To bi mi bilo neprijatno i smatrao bih neprimjerenim ponašanjem.
5. Zavisi od konteksta... to se može protumačiti samo kao savjet, a ne nužno i nabacivanje i slično.
Pitah šta pomislite, koji zaključak izvučete iz ovakvih rečenica upućenih vama?
Da je dama zainteresirana za vas?
Da želi nešto od vas?
Da samo random komentariše?
Bloo wrote:
Da želi nešto od vas?
Moje iskustvo (doduse starije koleginice su u pitanju) kada sam bio single je da su ko i sve starije zene koje poznajem vrsile pritisak da "se skrasim" konacno.
Identicni komentari (osim oko butina, komentar je bio da imam dobre noge) no to sam shvatio kao dobronamerno "kurazenje". Cak je jedna komentarisala da je zdravo da imas zenu koja te ponekad nervira i da si trebam naci takvu.
Bloo wrote:
Sta vas dvojica pomislite, ali iskreno, kada vam nepoznate zene daju komplimente?
Sto si zgodan danas u toj kosulji.
Super ti frizura bas si lijep.
Te hlace ti bas isticu butine nosaj ih cesto.
Ljepse ti stoji kad zacesljas kosu unatrag, bas izgledas muzevno i mocno.
2. Za košulju mi je ok.
3. I frizura je ok.
5. Zavisi od konteksta... to se može protumačiti samo kao savjet, a ne nužno i nabacivanje i slično.
Da želi nešto od vas?
Vejruj mi da se time uopste ne opterecujem. Svejedno mi je. Ako nastavi, pita za ime, trazi broj itd. to vuce da je zainteresovana, ali je opet do mene hocu li dati.
MarlboroGold wrote:
2. Za košulju mi je ok.
3. I frizura je ok.
Da želi nešto od vas?
Vejruj mi da se time uopste ne opterecujem. Svejedno mi je. Ako nastavi, pita za ime, trazi broj itd. to vuce da je zainteresovana, ali je opet do mene hocu li dati.
Ne pitam te da li se opterećuješ. Već koja ti se misao pojavi u mozgiću osjećaj...kako god želiš da definišeš.
Znači hipotetička situacija u kojoj ti na dnevnoj osnovi dobivaš ovakve komentare od nepoznatih žena.
Bloo wrote:
Da želi nešto od vas?
I ovo je istina.
Last edited by AleksoMKD on 21/08/2019 14:30, edited 1 time in total.
Bloo wrote:Sad u priču uvodimo i attention whores?
Puno "prosecnih" muskaraca se oseca neadekvatno pred zenama.
OK, ja jesam ruznjikav ali sam visok i krupan sa sirokim ramenima pa me to vadi.
Vjerovat ćemo ti na riječ.
Now sirijusli.
Zašto se osjećaju neadekvatno? Da li je fizički izgled uzrok? Da li je gubitak važnosti rodno ustaljenih uloga odnosno njihova nesposobnost da evoluiraju izvan uloge hranitelja i zaštitnika?
Bloo wrote:
Ne pitam te da li se opterećuješ. Već koja ti se misao pojavi u mozgiću osjećaj...kako god želiš da definišeš.
Znači hipotetička situacija u kojoj ti na dnevnoj osnovi dobivaš ovakve komentare od nepoznatih žena.
Pa eto, po logici da je vjerovatno zainteresirana za mene i da sam joj zapao za oko. Meni lijepo.
Čisto sumnjam da žene dobijaju takve komentare na dnevnoj bazi...
Bloo wrote:
Pa eto, po logici da je vjerovatno zainteresirana za mene i da sam joj zapao za oko. Meni lijepo.
Jedna? Govorim o više nepoznatih žena. Na ulici, u tramvaju, na poslu, u redu....
Bloo wrote:
Jedna? Govorim o više nepoznatih žena. Na ulici, u tramvaju, na poslu, u redu....
Opet isto... rastao bi mi ego. Nadam se ne previše da postanem umišljen
Bloo wrote:Sad u priču uvodimo i attention whores?
Puno "prosecnih" muskaraca se oseca neadekvatno pred zenama.
OK, ja jesam ruznjikav ali sam visok i krupan sa sirokim ramenima pa me to vadi.
Vjerovat ćemo ti na riječ.
Now sirijusli.
Zašto se osjećaju neadekvatno? Da li je fizički izgled uzrok? Da li je gubitak važnosti rodno ustaljenih uloga odnosno njihova nesposobnost da evoluiraju izvan uloge hranitelja i zaštitnika?
Mislim da je problem u mladjim generacijama, mi sa preko 40 godina smo vec u braku, ali mladje generacije su sjebane. Imas tonu 18 - 30 godisnjaka koji nikada nosu poljubili devojku a kamo li nesto drugo.
Posebno ako su osim loseg fizickog izgleda siromasni
20 / 80 pravilo
80 % zena oseca privlacnost prema 20ak posto muskaraca. Mladje tinder gemneracije su najebale, mi smo imali srecu.
Bloo wrote:
Now sirijusli.
Bloo wrote:
Odlican odgovor i razlog zasto su mnoge zene umisljene.
Prosjecna djevojka za sebe misli da nesvakidasnja ljepotica. Zato imaju i kriterije kakve imaju. Zato su i mnoge same.
Bloo wrote:
Odlican odgovor i razlog zasto su mnoge zene umisljene.
Prosjecna djevojka za sebe misli da nesvakidasnja ljepotica. Zato imaju i kriterije kakve imaju. Zato su i mnoge same.