Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
saja_dj

#6251 Re: Problem pasa lutalica

Post by saja_dj »

Tomahawk11 wrote:

Svaka cast! Ljudi nasli nacin da rijese problem pasa na ulici! :thumbup:
Drugi natrpaju kombi, pa kad krenu za Sarajevo........i onda osvane novi copor :(
pa ovako kako gore rade ne može u Sarajevu, kako ce dzukomafija preživjeti bez donacija.

Sto vise pasa to vise donacija, nikome iz udruženja nije cilj ukloniti pse sa ulice.

Cukohebaci iz udruzenja i prosijaci sa fejsa su prijetnja i neprijatelji grada.
MJAU - da

#6252 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Ovih par mrzaca svega što nije u ljudskom izdanju zamoljavam da ono lijepo odjebu od teme, jer ste za liječenja. Drugi ljudi koji su postali mrsci paščadi su za pohvalu, jer su skontali uzrok, vrijeme je da se ide dalje. Zna se dobro ko koti pse po cijeloj BIH, ajmo organi poduzmite nešto da psi prestanu biti sredstvo zarade propaliteta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6253 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

saja_dj wrote:
Tomahawk11 wrote:

Drugi natrpaju kombi, pa kad krenu za Sarajevo........i onda osvane novi copor :(
pa ovako kako gore rade ne može u Sarajevu, kako ce dzukomafija preživjeti bez donacija.

Sto vise pasa to vise donacija, nikome iz udruženja nije cilj ukloniti pse sa ulice.

Cukohebaci iz udruzenja i prosijaci sa fejsa su prijetnja i neprijatelji grada.
Odlicno! Znaci, otkriven je uzrok, rak rana....to je veci problem od pasa lutalica.
Meni se cini da u Mostaru nikad nisam vidio lutalice. Sve se moze kad se hoce.
MJAU - da

#6254 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Tomahawk11 wrote:
saja_dj wrote:
Tomahawk11 wrote:

Cukohebaci iz udruzenja i prosijaci sa fejsa su prijetnja i neprijatelji grada.[/quote

Odlicno! Znaci, otkriven je uzrok, rak rana....to je veci problem od pasa lutalica.
Čini ti se paša, ja skoro prolazila negdje oko vrapčića, uzgojeni sa strane i čekaju miilost njihovih uzgajivača. Ajmo dalje.
MJAU - da

#6255 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Gabrielo wrote:
MJAU - da wrote:Ovih par mrzaca svega što nije u ljudskom izdanju zamoljavam da ono lijepo odjebu od teme, jer ste za liječenja. Drugi ljudi koji su postali mrsci paščadi su za pohvalu, jer su skontali uzrok, vrijeme je da se ide dalje. Zna se dobro ko koti pse po cijeloj BIH, ajmo organi poduzmite nešto da psi prestanu biti sredstvo zarade propaliteta.
Jos jedan primjer kerece primitivke.

Zaostješ kao da imaš neki hendikep, hluho bilo
Pročitaj više, pogledaj šire. Kazaće ti se samo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6256 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

@MJAU-da, moguce, recimo da nisam zavirivao po Vrapcicima, vise sam bio po u uzem centru grada.
MJAU - da

#6257 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Tomahawk11 wrote:@MJAU-da, moguce, recimo da nisam zavirivao po Vrapcicima, vise sam bio po u uzem centru grada.
Jok ba, ubi ona sexualna tema, pa nije za čitanja osim par rečenica poslije. Bolesnici.
zrakomlat

#6258 Re: Problem pasa lutalica

Post by zrakomlat »

MJAU - da wrote:
Tomahawk11 wrote:
Čini ti se paša, ja skoro prolazila negdje oko vrapčića, uzgojeni sa strane i čekaju miilost njihovih uzgajivača. Ajmo dalje.
Vrapčići su mjesto koje se nalazi par kilometara od gradske zone a i prije table s natpisom Mostar. U tom mjestu postoji i pijaca, velika, prodaje se sve i svašta, ima i kerova lutalica zbog hrane vjerovatno, ali toliko puno nema.
U samom gradu lutalica je vrlo malo, i ono što ima, nisu dio nikakvih čopora. Jedino se može naći više kerova na jednom mjestu u južnom dijelu grada oko RMC-a, gdje se nalazi i romsko naselje u blizini. Tu je jedne godine ispao i problem, jer su djevojčicu iz tog naselja izgrizli.
Mostar nema problem s lutalicama.
MJAU - da

#6259 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

zrakomlat wrote:
MJAU - da wrote:
Tomahawk11 wrote:
Vrapčići su mjesto koje se nalazi par kilometara od gradske zone a i prije table s natpisom Mostar. U tom mjestu postoji i pijaca, velika, prodaje se sve i svašta, ima i kerova lutalica zbog hrane vjerovatno, ali toliko puno nema.
U samom gradu lutalica je vrlo malo, i ono što ima, nisu dio nikakvih čopora. Jedino se može naći više kerova na jednom mjestu u južnom dijelu grada oko RMC-a, gdje se nalazi i romsko naselje u blizini. Tu je jedne godine ispao i problem, jer su djevojčicu iz tog naselja izgrizli.
Hvala na informaciji lijepoj. Ja kažem šta sam vidjela, usput, ali očiti neko koti sa strane.
zrakomlat

#6260 Re: Problem pasa lutalica

Post by zrakomlat »

Nema na čemu. U Mostaru je problem smeće, prljav grad. A tri komunalna preduzeća. Svi na budžetu :D. Doduše, i do stanovnika je vjerovatno.
pakica_

#6261 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

zrakomlat wrote:
MJAU - da wrote:
Tomahawk11 wrote:
Djevojcicu nisu izgrizle lutalice..
A mostar, konjic, jablanicu i sl. su ocistila upravo udruzenja protiv kojih imate toliko toga reci..
Ima lopova, nije da nema, ali nisu svi ;)
zrakomlat

#6262 Re: Problem pasa lutalica

Post by zrakomlat »

pakica_ wrote: A mostar, konjic, jablanicu i sl. su ocistila upravo udruzenja protiv kojih imate toliko toga reci..
Ima lopova, nije da nema, ali nisu svi ;)
Mislim da su ipak lutalice al nebitno. Htio sam reći u prethodnom postu da Mostar nije ni imao taj problem s čoporima po ulicama.
http://www.hercegovina.info/vijesti/her ... u-do-skole
Doduše, Senadina izjava s drugog portala :
- Na putu prema školi napalo me je desetak pasa, među kojima je bilo i lutalica ali i komšijskih. Ne boli me ništa ali me strah - kazala nam je Senada.
Ekipa iz udruženja Prijatelji je rekla da su to vlasnički psi Roma koji se koriste za borbe.
Sumnjam da se rasni kerovi za borbe puštaju da hodaju okolo.

A ovo "komšijski" uopće nema neku vrijednost, jer ti je to isto ko lutalica, ako uzmemo u obzir da je romsko naselje.
noviclan

#6263 Re: Problem pasa lutalica

Post by noviclan »

hvala papa franjo privremeno si rijesio problem pasa lutalica

ps dodji cesce :D
Drinski

#6264 Re: Problem pasa lutalica

Post by Drinski »

Ma tu treba energično djelovati i protiv pasa lutalica i onih vlasničkih (bez brnjice ili povodca se ima smatrati odmah lutalicom).
Ja znam da neki žive od love u tim udruženjima, ali me živo zabole, neka idu pa uzgajaju ovce.
Čudna sorta

#6265 Re: Problem pasa lutalica

Post by Čudna sorta »

Mislim da ih je, napokon, baš dosta manje u odnosu na prije. U mojoj mahali skoro da ih više ne vidim, a i ne znam da li vidim jedan-dva čopora na relaciji Stari Grad - Novi Grad, a prođem biciklom svaku noć. Bar ih nema na ovoj relaciji kuda ja idem.

A vidim da su se na račun jadnih, bolesnih, izgladnjelih, ranjenih pasa, i sve ove situacije, počeli dobivati auta i kuće, onda o novcu da i ne govorimo, ali i dalje se priča o ljubavi prema cukama. Tako da me i ne čudi što su "ljubitelji pasa" iz čistog interesa postali i do ove mjere agresivni, očigledno je ovo postala neka vrsta biznisa. Jadni su.

Kontam, u skorije vrijeme još jedna posjeta nekog bitnog i da bi se velikim dijelom riješio problem. Ali mislim da se i neovisno od posjete Pape dosta pasa sklonilo sa ulica.
O'zone
Globalni moderator

#6266 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Pa dolazi Merkelova sljedeći mjesec meščini...
uglavnomja

#6267 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

Čudna sorta wrote:Mislim da ih je, napokon, baš dosta manje u odnosu na prije. U mojoj mahali skoro da ih više ne vidim, a i ne znam da li vidim jedan-dva čopora na relaciji Stari Grad - Novi Grad, a prođem biciklom svaku noć. Bar ih nema na ovoj relaciji kuda ja idem.

A vidim da su se na račun jadnih, bolesnih, izgladnjelih, ranjenih pasa, i sve ove situacije, počeli dobivati auta i kuće, onda o novcu da i ne govorimo, ali i dalje se priča o ljubavi prema cukama. Tako da me i ne čudi što su "ljubitelji pasa" iz čistog interesa postali i do ove mjere agresivni, očigledno je ovo postala neka vrsta biznisa. Jadni su.

Kontam, u skorije vrijeme još jedna posjeta nekog bitnog i da bi se velikim dijelom riješio problem. Ali mislim da se i neovisno od posjete Pape dosta pasa sklonilo sa ulica.

naj bi nam bolji biJo obama barack :D
Čudna sorta

#6268 Re: Problem pasa lutalica

Post by Čudna sorta »

O'zone wrote:Pa dolazi Merkelova sljedeći mjesec meščini...
Znači možda ima nade da se akcija nastavlja. :thumbup:
uglavnomja wrote:naj bi nam bolji biJo obama barack :D

Vjeruj da sam danas isto to rekla, da bi nas Obama mogao posjetiti. :-D Tako lijep, čist grad, puno turista... prosto da poželiš neku bitnu posjetu bar jednom u godini, da se i sami podsjetimo kako može biti lijepo.
O'zone
Globalni moderator

#6269 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Čudna sorta wrote:
O'zone wrote:Pa dolazi Merkelova sljedeći mjesec meščini...
Znači možda ima nade da se akcija nastavlja. :thumbup:
uglavnomja wrote:naj bi nam bolji biJo obama barack :D

Vjeruj da sam danas isto to rekla, da bi nas Obama mogao posjetiti. :-D Tako lijep, čist grad, puno turista... prosto da poželiš neku bitnu posjetu bar jednom u godini, da se i sami podsjetimo kako može biti lijepo.
Njemačka kancelarka Angela Merkel 9. jula boravit će u posjeti Bosni i Hercegovini, saznaje N1 iz izvora u njemačkoj i bh. vladi.
MJAU - da

#6270 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

:lol: to da kažes, ima političara lopova, ali nisu svi isti. Malo su drugačiji, malkice ćope, ono, za trud. De pakice oavijesti se i ti, ima raje da valja, ali SVI maste brkove na tuđoj nevolji, balkanci su to.
All Apologies

#6271 Re: Problem pasa lutalica

Post by All Apologies »

Drinski wrote:Ma tu treba energično djelovati i protiv pasa lutalica i onih vlasničkih (bez brnjice ili povodca se ima smatrati odmah lutalicom).
Ja znam da neki žive od love u tim udruženjima, ali me živo zabole, neka idu pa uzgajaju ovce.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: za sve, posebno za boldirano
buba80

#6272 Re: Problem pasa lutalica

Post by buba80 »

All Apologies wrote:
Drinski wrote:Ma tu treba energično :lol: djelovati i protiv pasa lutalica i onih vlasničkih (bez brnjice ili povodca se ima smatrati odmah lutalicom).
:thumbup: :thumbup: tacno, a i ovo za ovce - pa predsjednik je i rekao da treba vise mladih na selu, pa taman nek se brinu o zivotinjama tamo :lol: :lol: :lol:

A najgore mi je ovjde trositi vrijeme na desifriranje ovih dijasporskih postova, koji ocito imaju pofinih problema sa sintaksom, i nesto nam namecu svoje misljenje. Kad ovdje budete djecu odgajali i kad nam prestanete zemlju zagadjivati u onih 15 dana koliko ste ovdje, onda se javite.
krater

#6273 Re: Problem pasa lutalica

Post by krater »

buba80 wrote:
All Apologies wrote:
Drinski wrote:Ma tu treba energično :lol: djelovati i protiv pasa lutalica i onih vlasničkih (bez brnjice ili povodca se ima smatrati odmah lutalicom).
:thumbup: :thumbup: tacno, a i ovo za ovce - pa predsjednik je i rekao da treba vise mladih na selu, pa taman nek se brinu o zivotinjama tamo :lol: :lol: :lol:

A najgore mi je ovjde trositi vrijeme na desifriranje ovih dijasporskih postova, koji ocito imaju pofinih problema sa sintaksom, i nesto nam namecu svoje misljenje. Kad ovdje budete djecu odgajali i kad nam prestanete zemlju zagadjivati u onih 15 dana koliko ste ovdje, onda se javite.
:thumbup:
Muhamed Đakmić

#6274 Re: Problem pasa lutalica

Post by Muhamed Đakmić »

Necu vas pojedinacno upozoravati, ali pripazite malo sa uvredama.
Maharadza

#6275 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

IN LOKOM WE TRUST!!! 8)
Locked