Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
channel10

#6251 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by channel10 »

cules82 wrote:
channel10 wrote:Koliko kazete da je regularna cijena vode u prodavnicama? Ja sam danas 10 l neke HB vode(tako nesto) placao po 4,10 KM.

Da li je to regularna cijena ili ne? Ako nije, kome da prijavim, ali necu ono lafo preko telefona nego cu vrlo rado otici gdje treba i fino dati puno ime i prezime i broj telefone i naravno zahtjevati povratnu informaciju. Ne bih preko ovih ublehaskih telefona gdje ne znas sta je bilo i da li je ista uradjeno.

jaro ne znam kakva je to voda al ja onu bukaru od 5 litara Bistrik ( puni se negdje u Hadzicima ) placam po 1,10 KM pa ti sad vidi
Zna li neko gdje se ovo moze prijaviti?

Sto se tice brasna, ovo brasno je barem nekih 10 KM iznad regularne cijene!
shibonja

#6252 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by shibonja »

Klizište Crno Blato, Tuzla danas

https://www.youtube.com/watch?v=I5XkYZROBfE

by: RTV SLON Tuzla
todd_smith

#6253 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

channel10 wrote:Koliko kazete da je regularna cijena vode u prodavnicama? Ja sam danas 10 l neke HB vode(tako nesto) placao po 4,10 KM.

Da li je to regularna cijena ili ne? Ako nije, kome da prijavim, ali necu ono lafo preko telefona nego cu vrlo rado otici gdje treba i fino dati puno ime i prezime i broj telefone i naravno zahtjevati povratnu informaciju. Ne bih preko ovih ublehaskih telefona gdje ne znas sta je bilo i da li je ista uradjeno.
Na broj 033/212-602 se moze poslati prijava o povecanju cijena
Mustang1

#6254 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mustang1 »

I jucer su poslali isto pun kamion sad se ne sjecam sta je bilo jer smo istovarili dosta kamiona ali znam da je bio Mittalov ovaj narandjasti i jucer
channel10

#6255 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by channel10 »

Chile17 wrote:neki dan ona vlasicka rosa 5l 95kf,u nekim marketima nema vise po 5l vec po litar ili dva a cijene su ogromne..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Jeste li sigurni, jer sam prije nekih desetak dana placao 1,5l obicne Jane 0,95 pf?!
strong69

#6256 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by strong69 »

Maloprije sam uspio stupiti u kontakt sa prijateljem u Odzaku. Gore je situacija kriticna. Brane se, saniraju nasipe... Kako mi je rekao, Posavina je unistena. Kaze da je dosta stoke stradalo, traktori i ostala mehanizacija su potopljeni, hrana koju su imali za stoku je nepovratno unistena, usjevi su unisteni...

U Samcu je nekom farmeru stradalo 400 krava, u Prudu je stradalo 300 svinja i 7000 koka nosilja. Covjek bukvalno place...
channel10

#6257 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by channel10 »

todd_smith wrote:

A sta se ima preko telefona prijavljivati, jer nema povratne informacije. Mi zovemo, oni brisu pozive(ako se uopste i snima).

Gdje se u Zenici moze licno prijaviti? Imam racun i vrlo rado cu dati sve svoje licne podatke i naravno traziti povratnu informaciju. Ovako ovo sa telefonima samo ubleha i nista vise.
Last edited by channel10 on 18/05/2014 21:08, edited 1 time in total.
cules82

#6258 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by cules82 »

almir1977 wrote:
Paradajz50 wrote:A nista onda Macak Nijaze. :D

Nego, poucen iskustvima, onda preventivno da jeXXm mater svima koji ukradu kol'ko kocka secera.
A ja se naserem u usta svima onima koji po vazdan pričaju kako je neko ukrao ili kako bi mogao ukrasti nešto i tako indirektno ubacuju u glavu ljudima da ne šalju pomoć jer će se ionako pokrasti.

Nek jedu govna kuje lajave, hoće li im išta osim metra zemlje začepiti usta lajava više. Hebo ih Radončić, ko da ih je sve on okotio.

Čitav narod se digao na noge, pomaže i bogato i siromašno al kuje bijedne samo traže negativu jednu u 1000 pozitiva da seru, seru, seru..
drug evo da ti ja sad kazem jednu stvar
ja cu uvijek protiv njega pricati i uvijek cu da ga olajavam.prije par godina mojoj nani treba krv i ja odem kod njega i prvo sto me je pitao jesi li clan crvenog krsta? ? ? ja kazem nisam ali nije problem postat cu ako treba bla bla i frajer mi hladno kaze da tu krv od njega mogu dobiti samo ako platim 2-3 il vrecice krvi koje su nam bile potrebne
suncica24

#6259 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by suncica24 »

Klavikula wrote:imam nekoliko pitanja. bilo je informacija, ali puno se pise pa je problem naci.
od koliko se moze predati pomoc na filozofskom i da li im treba dobrovoljaca, te da li i sutra SPUS organizuje prevoz do ugrozenih mjesta?
Do 4h, ali buduci da je sutra radni dan, mislim da ce moci i duze.
Treba!
Organizuje. U 9h opet idu autobusi (neka neko doda odakle tacno)
cove41

#6260 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by cove41 »

Ljudi ba de se malo dozovite! BRAŠNO je TIP 400, ono nije 1,10 kg, nego preko 2 KM ako se ne varam, ovo je redovna cijena. Gledajte malo! Triput mjeri jedno sijeci!
Klavikula

#6261 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Klavikula »

suncica24 wrote:
Klavikula wrote:imam nekoliko pitanja. bilo je informacija, ali puno se pise pa je problem naci.
od koliko se moze predati pomoc na filozofskom i da li im treba dobrovoljaca, te da li i sutra SPUS organizuje prevoz do ugrozenih mjesta?
Treba!
hvala suncice :thumbup:
todd_smith

#6262 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

channel10 wrote:
todd_smith wrote:

A sta se ima preko telefona prijavljivati, jer nema povratne informacije. Mi zovemo, oni brisu pozive(ako se uopste i snima).
To je Vlada Federacije BiH dala broj, nazoves kazes lokaciju i sve ostalo. To ili sam/a uzmi i slikaj, gradi slucaj i na Sudu digni optuzbu za krsenje prava potrosaca. Ne znam drugo sta da ti kazem. Svi zovu taj broj, da li ima kakve koristi ne znam, ali eto i to je nesto. Ako imas bolju opciju slobodno napisi.
strong69

#6263 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by strong69 »

Prestanite da raspravljate o ovim cijenama. Imate telefon i prijavite. Pisanjem na forumu necete nista postici. Telefon u ruke i zovite, racune cuvajte pa prijavite.
O'zone
Globalni moderator

#6264 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

channel10 wrote:
Chile17 wrote:neki dan ona vlasicka rosa 5l 95kf,u nekim marketima nema vise po 5l vec po litar ili dva a cijene su ogromne..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Jeste li sigurni, jer sam prije nekih desetak dana placao 1,5l obicne Jane 0,95 pf?!
U Bingu na Aliašinom juče je 1,5 L Jane bio 0,80 KM
dječak sa šibicama

#6265 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

Bogami neka se govori o lopovima, ako ih ima.

Ja ne zelim da odvajam od sebe 100 ili 200 km, da bi sutra robu koju sam poslao u Maglaj ili Olovo, uzeo neki Macak i preprodavao na pijaci.

Cuj Macak.
channel10

#6266 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by channel10 »

cove41 wrote:Ljudi ba de se malo dozovite! BRAŠNO je TIP 400, ono nije 1,10 kg, nego preko 2 KM ako se ne varam, ovo je redovna cijena. Gledajte malo! Triput mjeri jedno sijeci!
Ne moze biti duplo nema sanse. Moze biti par maraka skuplje, ali duplo ni u snu.
Zovem se Zelena

#6267 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Zovem se Zelena »

Srbija oko 9000km2
Hrvatska oko 600km2

Elem, naša jadna Bosna najviše stradala! Naše najveće bogatstvo, voda, dovela nas je na rub...
StupskaBitanga

#6268 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

redovna cijena onog Majić brašna od 25kg je 22-23KM
Ova cijena od 36,5 je nerealna i ako je ona isključivo radi protifta usljed poplava jer je brašno evidentno primljeno prije poplava je za svaku osudu i prijavu inspekciji
Rijeka_snova

#6269 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Rijeka_snova »

suncica24 wrote:
Treba!

od 10h - xxh
dječak sa šibicama

#6270 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

Nego, ovaj Iljusin sto sleti na tuzlanski aerodrom, iz Rusije dosao?

Ako jeste, valjda ce se neki ljudi zarko zacrveniti od stida. Ako imaju obraza.
almir1977

#6271 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by almir1977 »

cules82 wrote:
almir1977 wrote:
Paradajz50 wrote:A nista onda Macak Nijaze. :D

Nego, poucen iskustvima, onda preventivno da jeXXm mater svima koji ukradu kol'ko kocka secera.
A ja se naserem u usta svima onima koji po vazdan pričaju kako je neko ukrao ili kako bi mogao ukrasti nešto i tako indirektno ubacuju u glavu ljudima da ne šalju pomoć jer će se ionako pokrasti.

Nek jedu govna kuje lajave, hoće li im išta osim metra zemlje začepiti usta lajava više. Hebo ih Radončić, ko da ih je sve on okotio.

Čitav narod se digao na noge, pomaže i bogato i siromašno al kuje bijedne samo traže negativu jednu u 1000 pozitiva da seru, seru, seru..
drug evo da ti ja sad kazem jednu stvar
ja cu uvijek protiv njega pricati i uvijek cu da ga olajavam.prije par godina mojoj nani treba krv i ja odem kod njega i prvo sto me je pitao jesi li clan crvenog krsta? ? ? ja kazem nisam ali nije problem postat cu ako treba bla bla i frajer mi hladno kaze da tu krv od njega mogu dobiti samo ako platim 2-3 il vrecice krvi koje su nam bile potrebne
Drug, iskreno, hebo te on.

Otvori temu o njemu pa piši dok ti krv kola, nemojte ovu temu trovati sa negativom nekom stalno u vaktu kad više haira oko nas ima nego u zadnjih 20 godina.

Što neko reče već, ako imaš nekih dokaza protiv nekoga, prijavi ga policiji, inspekciji i to je to.
Last edited by almir1977 on 18/05/2014 21:17, edited 1 time in total.
Havatar

#6272 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

channel10 wrote:
todd_smith wrote:

Gdje se u Zenici moze licno prijaviti? Imam racun i vrlo rado cu dati sve svoje licne podatke i naravno traziti povratnu informaciju. Ovako ovo sa telefonima samo ubleha i nista vise.
Oni salju inspekcije , vec su kaznili neke prodavce
todd_smith

#6273 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

THW najveća volonterska organizacija specijalizirana za prirodne katastrofe, su na putu iz Njemačke za BiH
StupskaBitanga

#6274 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

Neizvjesna noć pred Posavinom! Nije uspio pokušaj spašavanja nasipa u Kopanicama
http://radiobrcko.ba/neizvjesna-noc-pre ... opanicama/
O'zone
Globalni moderator

#6275 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Image

Image
Post Reply