L u c i f e r wrote:tresla se gora
rodio se miš
Oooo evo nam glavnog režimca, welcome back.
L u c i f e r wrote:tresla se gora
rodio se miš

Da i ja ovo citiramO'zone wrote:Ma bio sam i ja ali samo nekih pola sata nema mi ko čuvati dijete pa sam morao kući.Alfons Kauders wrote:O'zone wrote: TAKO JEEEEEEEE! PUSTITE NAS A BUDEMO SAMO OVCEEEEE!!!!![]()
![]()
![]()
sad sam prolazio dole, mirno izgleda, samo sto pizdi svijet radi blokade saobracaja, kraj radnog vremena
Većina raje su stvarno radnici ozbiljni ljudi, nema maskiranih niti razularenih omaldinaca ima studenata, ima nešto i ovih iz NVO-a dosta penzionera i starih mislim pravo dobar skup ljudi.
Ali zahtjeva osim ovog sa Nikšićem nigdje ako nećemo u zahtjeve podrazumjevati onaj list papira sa tri tačke koji su veze s vezom.
i da se citiram:
-Smanjenje plaća izabranim dužnosnicima na maksimalno 2 prosječne plate u BiH
-Ukidanje voznih parkova i mogućnosti korištenja vozila za što padne na pamet
-Ukidanje službenih telefona
-Smanjenje paušala neprofesionalnim poslanicima za 50%
-Ukidanje regresa
-Smanjenjene troškova reprezenatcije i ostalih troškova vladinih službi po savjetu revizorskih agencija
-Sva sredstva prebaciti na jedinstveni račun iz koga će se servisirati podizanje proizvodnje u poduzećima u kojima je to još uvjek moguće kao i riješavanje statusa radnika koji su ostavljeni na ulici bez zdravstvenog i penzionog zbrinjavanja
-Hitna provjera poslijeratne privatizacije preduzeća od strane neovisne komisije (pod uslovom da čak bude instrana a ne lokalana)
-Procesuiranje svih koji su učestvovali u tim radnjama
-Zapljena imovine svim licima koja su nelegalno stekla istu
-Konstantno zasjedanje vlade do izbora u Oktobru koja u tom periodu mora kontinuirano raditi na razvoju privrede na području FBiH.
Kakvo ukidanje kantona, ostavke i ostale karafeke? Ako su izabrani imaju i moraju da rade čak kad bi htjeli dati ostavku ne treba im je dopustiti jer su već i preplaćeni
Tu na sve ovo bi trebalo dodati
-Pojačan rad svih inspekcija na terenu (danas na ulici svako auto skoro ima taksi firmu na krovu)
-Spriječavanje rada na crno
-Žestoka kontrola uposlenika carinske uprave i granične službe
-Kažnajvanje primanja i davanja mita odnosno korupcije
.... i hejbet još nekih stvari ali to su bitni zahtjevi.
sorry, ali podvuceno je manje vise nemoguce... ne mozes ucijenjivati sudstvo platom, jer je i to pritisak - samo bi stancali bezvene presude da ispune kvotu, to nije nikakav garant kvalitetnog radaEniac wrote:Evo prijedlog. Osim onoga sto sam vec pisao o platama budzetlija:
Tuzioci i sudije placeni po ucinku. Dakle, ne mozes odredjivati kako ce sudija suditi (ne smijes krsiti nezavisnost sudstva), ali mozes mu samnjiti platu ako ima puno nerijesenih predmeta koji cekaju vise od tacno definisanog perioda.
Krsenje odredaba zakona o radu je krivicno djelo, ne prekrsaj. Najmanja kazna 3 godine. I uz zatvor placanje novcane kazne ili oduzimanje privatne imovine po procjeni suda.
A to se odnosi na: Isplatate plata i uplacivanje doprinosa na plate. Plata ne smije kasniti ni kao sada 30 dana nego mora biti isplacivana mjesec za mjesec. Prekovremeni rad mora biti posebno odobren (ne kao sada samo prijavljen ako je duzi od odredjenog perioda) od nadleznog tijela i to samo u tacno definisanim i restriktivnim uslovima. Krsenje radnog vremena i odmora. otkazi (u trudnoci, itd). Itd.
Smanjiti doprinose na plate ako treba i na samo 10% ali napraviti propise kojima ce poslodavac (zbog odredaba zakona o radnom vremenu, odmorima i slicno) htio - ne htio biti prisiljen da zaposli mnogo veci broj ljudi nego sto sada mora. Jer ako se samo smanje doprinosi, a ne natjera poslodavac da vise zaposljava, onda to znaci manje novca u zdravstvu, skolstvu itd.
Javne ustanove (administracija...) moraju izvrsiti placanje u roku 30 dana, privreda 45 dana.
Imam ja jos ideja
House wrote:Ministar vanjskih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu doputovat će kasno večeras u glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo, gdje će se sutra sastati sa najvišim državnim zvaničnicima
Dozer sa ovim zahtjevima ćeš imati ljude u cijeloj BiH a smijem garanotvati i onih minimalno 10 000 u Sarajevu jer ovo svakome od velike važnosti.Dozer wrote:Ovo su sve sasvim legitimni zahtjevi, naravno, i uospte ih ne kudim i sam protiv njih, ali pokusajte REALNO odgovoriti na sljedecea pitanja:-Smanjenje plaća izabranim dužnosnicima na maksimalno 2 prosječne plate u BiH
-Ukidanje voznih parkova i mogućnosti korištenja vozila za što padne na pamet
-Ukidanje službenih telefona
-Smanjenje paušala neprofesionalnim poslanicima za 50%
-Ukidanje regresa
-Smanjenjene troškova reprezenatcije i ostalih troškova vladinih službi po savjetu revizorskih agencija
-Sva sredstva prebaciti na jedinstveni račun iz koga će se servisirati podizanje proizvodnje u poduzećima u kojima je to još uvjek moguće kao i riješavanje statusa radnika koji su ostavljeni na ulici bez zdravstvenog i penzionog zbrinjavanja
-Hitna provjera poslijeratne privatizacije preduzeća od strane neovisne komisije (pod uslovom da čak bude instrana a ne lokalana)
-Procesuiranje svih koji su učestvovali u tim radnjama
-Zapljena imovine svim licima koja su nelegalno stekla istu
-Konstantno zasjedanje vlade do izbora u Oktobru koja u tom periodu mora kontinuirano raditi na razvoju privrede na području FBiH.
- Ko ce sprovesti ove zahtjeve? Ako mislite da ce to uraditi ove vlasti, onda ste fakat naivni... Sve ovo je, manje-vise, od njih vec i ranije trazeno, a nista od toga nikada nije ispunjeno.
- Cak i da kazu "OK, ispostovacemo ove zahtjeve" (a garantujem da nece to reci), a onda ih ne ispostuju (sto ne bi bilo prvi put) - STA ONDA? Na koji nacin ih natjerati?
Kako ne razumijete da oni jednostavno NECE uraditi nista sto skodi njima i njihovim prozicijamaa i privilegijama koje imaju?
17 godina nema nikakve sankcije za bilo sta sto rade, pa me zanima na koji nacin ih bilo ko misli natjerati da ispostuju bilo sta sto od njih trazimo?
Nista dok ne dodje Kerry ili Biden da ovo sve posamara.ratamahatta wrote:House wrote:Ministar vanjskih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu doputovat će kasno večeras u glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo, gdje će se sutra sastati sa najvišim državnim zvaničnicima
Jos da i Incku dodje delegacija iz Austrije i zatvorili smo krug![]()
![]()
nisam bogmeDrvosjeca iz Dejcica wrote:L u c i f e r wrote:tresla se gora
rodio se miš
star cojkL u c i f e r wrote:nisam bogmeDrvosjeca iz Dejcica wrote:L u c i f e r wrote:tresla se gora
rodio se miš
i meni milina što im se tresu gaće
to je i najveći domet ovih protesta
samo što ja malo stvari gledam realnije
jbg, šta ću kad sam taki
Zbog medzearshavin wrote:STa je ovo u Kalesiji brat na brata udario.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
međahellue wrote:Zbog medzearshavin wrote:STa je ovo u Kalesiji brat na brata udario.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To je pretaca stanja danas poznatijeg kao stresAlfons Kauders wrote:međahellue wrote:Zbog medzearshavin wrote:STa je ovo u Kalesiji brat na brata udario.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
vodeci uzrok smrti u bih od 1542
Al ne mogu da vjerujem da su ih stranke posvadjale.hellue wrote:Zbog medzearshavin wrote:STa je ovo u Kalesiji brat na brata udario.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Odmah se i vidjelo da si njihov člana, isti kao i vođa vam, nit smrdiš nit mirišeš, puno sereš, a ništa ne kažeš.L u c i f e r wrote:ja bih otišao na plenum
al sam član df-a
Kao sto je bilo tokom rata u Krajiniarshavin wrote:Al ne mogu da vjerujem da su ih stranke posvadjale.hellue wrote:Zbog medzearshavin wrote:STa je ovo u Kalesiji brat na brata udario.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Znaci nacelnik je iz SDA a buraz mu vodja demonstracija i on je iz SBB
U ovome slučaju pozdravljam da turkiye se miješa , jer oni papci se takodje mjesaju u unutrašnje poslove bihHouse wrote:Turska kontrira hrvatskoj i srbiji