Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
zforumas

#6251 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Dozer wrote:Kakve veze Jupiter ima s tim sto pise, mile ti majke?
Gdje se tu spominju Jupiter, asteroidi, meteori,...?
Kako nema, izbroji slova, podijeli, pomnozi, oduzmi, i dobit ces jedan broj, pa taj broj ponovo saberi, pomnozi i oduzmi i dobit ces jedan broj, e kad taj dobijeni broj pomnozis sa brojem ajeta dobit ces tacan precnik Jupitera izrazen u kilometrima
Smrcak15

#6252 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Tacno onako kako ti zamisljas da je sve stvoreno - nikako :lol:

A, lijepo je vidjeti kako selektivno uzimas naucne dokaze - BigBang je za tebe cinjenica, a evolucija nije :lol: :lol: :lol:
Pri tome, cak i sam kazes da je sve nastalo polako, postepeno, tokom vremena. Znas li kako se takvo nastajanja/postajanje naziva? Evolucija :lol: :lol: :lol:

Znas li sta si jos upravo rekao - da bog nije samo rekao "budi", nego da je i njemu, takvom ober svemocnom, trebalo vremena i vremena (milijarde godina) da sve stvori.
E jes' mocan, u pm :D

Jel' i nas, ljude, stvorio na isti nacin...polako, postepeno? Ili je, ipak, za nas samo rekao "budi!", i - FLOP! Eto Adema :D
Znas li sta si jos upravo rekao - da bog nije samo rekao "budi", nego da je i njemu, takvom ober svemocnom, trebalo vremena i vremena (milijarde godina) da sve stvori.
E jes' mocan, u pm :D
e jesi ti pametan u pm , bas si mozgonja na kubik nema dalje :thumbup:

Allah sam kaze u Kuranu nebesa i zemlja su stvoreni u vremenskim periodima

nigdje ne kaze, budi i odjednom nebesa i zemlja se stvorili ovakvi kakvi Jesu

nego kad kaze budi, to je samo inicijalno stvaranje iz nista, kao recimo stvori adema od materijala i izgleda kao kip, poslije kaze budi i dusa udje u njega i ozivi i bude pokretljiv a ne kako ti to naopako zamisljas kao obicno.
Dozer

#6253 Re: Ateizam

Post by Dozer »

U pravu si... A ima li tu negdje i tacan broj asteorida koje Jupiter drzi svojom gravitacijom...? Ukljucujuci i one koji su na dijametralno suprotnoj strani od njega (a koje, valjda, takodjer drzi svojom gravitacijom :D) ...

Edit:
Jebo Dzepeta i Pinokija... Smrle, ti si se izgleda bas zadao u te bajke i price.
Pretpostavljam da znas da si upravo opisao nastanak - Pinokija :lol: :lol: :lol:
Adem je, dakle, k'o Pinokio :lol:

Smrle, da rezimiramo dosadasnja znanja i saznanja. I cinjenice, naravno. Tvoje "cinjenice" su ovo:
1. Bog je oduvijek (sta god to "oduvijek" znacilo, a sto ti ne znas definisati...)
2. Prije nego je odlucio da stvori svemir i sve u njemu (iz dosade, valjda), boravio je u nistavilu (sta god i gdje god da to "nistavilo" jeste, a sto ti takodjer ne znas definisati...)
3. Sve je stvorio iz nicega, pri cemu sam bog "tvrdi" da nesto ne moze nastati iz nista/nicega. Cool...
4. Za stvaranje svega mu je trebalo vrijeme, koje se mjeri milijardama godina, pri cemu to nije evolucija jer evolucija - ne postoji. Nejasno je onda kako se naziva svo to vrijeme stvaranja svega, u kojem se sve konstantno mijenjalo, a mijenja se i danas, ukljucujuci i nas same.
5. Na nauku se pozivas samo onda kada pokusavas (besmisleno, logicno) potkrijepiti svoje neke teorije i Kur'anske napise, a sto nema nikakve veze jedno s drugim, i zapravo je samo tvoje (religijsko) prevodjenje Kur'anskih napisa u kojima se nista od toga, zapravo, decidno uopste ne spominje.

Jesam fulio sta...?
Last edited by Dozer on 17/07/2017 11:42, edited 1 time in total.
zforumas

#6254 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Dozer wrote:U pravu si... A ima li tu negdje i tacan broj asteorida koje Jupiter drzi svojom gravitacijom...? Ukljucujuci i one koji su na dijametralno suprotnoj strani od njega (a koje, valjda, takodjer drzi svojom gravitacijom :D) ...
To ces dobiti kad izbrojis slova prije i poslije ovog ajeta i podijelis ih sa brojem sura, pa pomnozis sa brojem slova u imenu Jupitera ali na Arapskom jeziku koji je koristen u doba pisanja The Knjige (ups...nisam siguran da su znali za Jupiter)
Smrcak15

#6255 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

A slika ti je totalno besmislena, pogotovo za asteroide koji se nalaze na suprotnoj strani od Jupitera, kao i one ispred i iza njegove putanje.

Gravitacija ne funkcionise tako kako ti zamisljas, po liniji putanje, crni Smrle :lol:
kad vidis kakvu Jupiter ima vaznu funkciju u nasem sunceov sistemu, da nas sucuva od kise asteroida , to razumnoj osobine odmah kroz glavu prodje svrha jupitera, i koliko je vazan za nas da bi opstali na zemlji

to je isaret pametnom insanu, da je sve podeseno da bi ljudi mogli biti na zemlji, to je znak/isaret
Gravitacija ne funkcionise tako kako ti zamisljas, po liniji putanje, crni Smrle
a kako ja to zamisljam PreDozirani?
beni-bu-man

#6256 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

zforumas wrote:
Dozer wrote:U pravu si... A ima li tu negdje i tacan broj asteorida koje Jupiter drzi svojom gravitacijom...? Ukljucujuci i one koji su na dijametralno suprotnoj strani od njega (a koje, valjda, takodjer drzi svojom gravitacijom :D) ...
To ces dobiti kad izbrojis slova prije i poslije ovog ajeta i podijelis ih sa brojem sura, pa pomnozis sa brojem slova u imenu Jupitera ali na Arapskom jeziku koji je koristen u doba pisanja The Knjige (ups...nisam siguran da su znali za Jupiter)
ja evo citan sta Brat Smrle pise i hocu broj njegovog dilera :D
zforumas

#6257 Re: Ateizam

Post by zforumas »

beni-bu-man wrote: ja evo citan sta Brat Smrle pise i hocu broj njegovog dilera :D
Sjedi s mirom, navuci ces se bezveze
beni-bu-man

#6258 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

zforumas wrote:
beni-bu-man wrote: ja evo citan sta Brat Smrle pise i hocu broj njegovog dilera :D
Sjedi s mirom, navuci ces se bezveze
Ako Allah tako zeli :D
Dozer

#6259 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: kad vidis kakvu Jupiter ima vaznu funkciju u nasem sunceov sistemu, da nas sucuva od kise asteroida , to razumnoj osobine odmah kroz glavu prodje svrha jupitera, i koliko je vazan za nas da bi opstali na zemlji

to je isaret pametnom insanu, da je sve podeseno da bi ljudi mogli biti na zemlji, to je znak/isaret
Kakav, ba, crni znak, crni Smrle :lol: :lol: :lol:
Sve podeseno da bi ljudi mogli biti na Zemlji, u svemiru koji ima preko 100.000.000.000 zvijezda i preko 100.000.000.000.000 planeta? Ozbiljan si...? Fakat?
Gravitacija ne funkcionise tako kako ti zamisljas, po liniji putanje, crni Smrle
a kako ja to zamisljam PreDozirani?
Ko je ovdje predoziran, veliko je pitanje :D
Ne znam kako ti zamisljas da to funkcionise, ali ocigledno nakaradno i totalno pogresno ako ti je ta slika i prikaz na njoj "isaret". Shvati samo jedno - to na slici, za sta se ti lijepis, nema nikakve veze s ovim sto dalje tvrdis - da Jupiter ima takvu ulogu kakvom je ti predstavljas.
Sama slika te pobija, crni Smrle... :roll:

Fakat...daj podijeli s rajom broj dilera :D
L u c i f e r

#6260 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Smrcak15 wrote:
to znaci imamo lancanu seriju prijasnjih dogadjaja, znaci vjecna regresija prijasnjih dogadjaja gdje nemqa pocetka, sve nestostvara jedno drugo i nema pocetka u proslosti.

ti fakticki vjerujes vjecnu regresiju prijasnjih dogadjaja kad kazes Ne mora postojati.

a sta to znaci, znaci to za nas onda?

kad imas vjecnu regresiju prijasnjih dogadjaja to znaci nebi nikad doslo do nastajanja univerzuma? kako?

zamisli se da ti si vojnik i hoces da ubijes neprijateljskg vojnika, jedan ti kaze ubij ga, ti kazes nemogu ubiti zarbljenika, cekaj da pitam svog nadredjenog ,

Ti: mogu li ga ubiti
Nadredjeni 1: cekaj da pitam svog nadredjenog
Nadredjeni 2: cekaj da pitam svog nadredjenog
Nadredjeni 3: cekaj da pitam svog nadredjenog
Nadredjeni 4: cekaj da pitam svog nadredjenog
itd itd VJECNO pitaju jedno drugo dali MOZES dobiti dozvolu da ga ubijes

Ako se vjecno pitaju, dali ce doci ikad do odluke ako nema kraja pitanjima?

eh upravo zato nebi ni univerzum nastao da ima vjecna regresija prijasnjih dogadjaja.

zamislimo se biblitoteku sa vjecnim brojem knjiga, ako bi ti uzeo dvije knjige iz biblioteke, koliko bi knjiga ostalo?

problem sa vama ovdje sto uopste ne razmisljate abstraktno, da se vracate u mislima u proslost i da odgonetnete stvari logicki, nego vjerujete sta vam drugi serviraju bez da imalo analizirate stvari.
Ovo ti jarane veze s vezom nema. :)
Tebi je logicno da bog moze postojati oduvijek tj da nikad nije nastao.
Meni nije.
Ne znam kako je nastao svemir, ali ne znas ni ti kako je nastao bog.
Ne znamo jbg.
Razlika je u tome sto ja to shvatam i prihvatam, a ti prihvatas dogmatski nonsens o nenastanku onoga sto navodno postoji.
I to je ok. Nemamo svi iste mozgove.
Dope_Man

#6261 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Postavis sliku na kojoj se sve vrti oko centralne tacke na slci.

Zakljucis: svi ti silni meteori se vrte oko Jupitera, jedne od najdaljih tacaka na slici koja se takodjer vrti oko centra.

Image
zforumas

#6262 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Dope_Man wrote:Postavis sliku na kojoj se sve vrti oko centralne tacke na slci.

Zakljucis: svi ti silni meteori se vrte oko Jupitera, jedne od najdaljih tacaka na slici koja se takodjer vrti oko centra.
Ma nista on nije zakljucio, zakljucili su drugi, on samo prenosi.
Dozer

#6263 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrle, sad ozbiljno i bez podjebavanja - nadji na YT serijale NG-a i History-ja o nastanku monoteistickih religija.
Radi se o dokumentarcima u kojima su ljudi (istoricari, antropolozi i arheolozi), sve redom priznati profesori, godinama istrazivali i prikupljali sve dostupne informacije, materijale, nalaze i dokaze.

Iz toga je vise nego jasno da su religije samo ljudska izmisljotina, inicijalno nastajale iz ljudskog neznanja i kao mnogobostvo (politeizam), da bi se kasnije i tokom vremena (desetine hiljada godina) "slile" u jednobostvo (monoteizam).

Drugim rijecima, religije su s vremenom i razvojem intelekta i znanja ljudi, ali i tehnike i tehnologije - evoluirale. Kako su se stvari razjasnjavale i demistifikovale, tako su postepeno iscezavali i raznorazni bogovi. Ljudska istorija ih je krcata i ima ih preko 6.000.

Naravno, meni je savrseno jasno da ti sve to neces ni shvatiti kako treba, a jos manje prihvatiti da to jeste tako.
Znam i da neces nikada shvatiti da su islam i Kur'an, koji je tzv. zadnja "objava", samo logicna estenzija svih tih prehodnih vjerovanja, svojevrstan finalni upgrade, cime su ljudi, zapravo, pokusali sacuvati religiju medju ljudima.
A to su pokusali upravo iz razloga sto su i tada, prije 1500 godina, znali da su mnoge religije nestale u ranijim vremenima. Znali su i tada da se vrijeme mijenja, da ljudi uce, da se tehnologija razvija (koja tada nije postojala kao ovaj pojam), i da se ljudi s obrazovanjem neminovno povlace "od boga".
Logicno, nisu oni to radili jer su oni sami bili nevjernici, pa pokusali mase zadrzati u vjeri, nego upravo jer su i oni bili teski vjernici, i bojali su se da bog ne nestane iz ljudskih glava, posto ni oni sami nisu mogli pojmiti da se moze sasvim lijepo zivjeti i bez boga i religije.

I onda su se potrudili da objedine sve iz dotadasnjih vjerskih i drugih knjiga, da sve to pretoce u jednu, i da je "zacine" misticizmom i nedorecenoscu, a kako bi ljude naveli da o tome razmisljaju i da u svemu oko sebe traze "znakove" koji su "nagovijesteni" u toj knjizi, tj. Kur'anu.
I to je upravo ovo sto ti radis. Ti, i mnogi slicni tebi, ste dokaz da su ondasnji ljudi, prije 1500 godina, vrlo dobro poznavali ljudsku psihu i da su odlicno znali kako njome manipulisati. Manipulacija manjine nad vecinom postoji otkako je ljudi. I to je cak svojstveno i ostalim zivotinjama.

Znali su sta je moc mase i dogme, znali su sta je moc obrazovanja i znanja, kao i sta znaci prenosenje s koljena na koljeno u nepismenoj masi (kakvih je tada bilo 99%).
Ali, isto tako, znali su i kako da usmjere tu masu - strahom, neznanjem i "cudima".

I onda, kada se pogleda generalno stanje 100% religioznih onda i danas, dobijemo vise nego jasan rezultat - prije 1500+ godina je bilo 99% vjernika poput tebe, a danas ih je takvih mozda ukupno 20%, u svim religijama.
Ostali su samo deklarativni vjernici, koji kazu da vjeruju u boga, ali se zapravo ne pridrzavaju nicega sto je bog "propisao".

Odgledaj to, ozbiljno. Otvori malo um. I ne govorim ti da odustanes od svoje religije i vjere, nego samo da sve stvari sagledas i na druge nacine i iz drugih uglova.
Last edited by Dozer on 17/07/2017 12:55, edited 3 times in total.
Raigor Stonehoof

#6264 Re: Ateizam

Post by Raigor Stonehoof »

zforumas wrote:
Kako nema, izbroji slova, podijeli, pomnozi, oduzmi, i dobit ces jedan broj, pa taj broj ponovo saberi, pomnozi i oduzmi i dobit ces jedan broj, e kad taj dobijeni broj pomnozis sa brojem ajeta dobit ces tacan precnik Jupitera izrazen u kilometrima
ucinilo mi se da smrle ovo napisa, pa kontam ovom bas pomoci nema :lol: :lol: :lol:
Smrcak15

#6265 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:
Smrcak15 wrote:
to znaci imamo lancanu seriju prijasnjih dogadjaja, znaci vjecna regresija prijasnjih dogadjaja gdje nemqa pocetka, sve nestostvara jedno drugo i nema pocetka u proslosti.

ti fakticki vjerujes vjecnu regresiju prijasnjih dogadjaja kad kazes Ne mora postojati.

a sta to znaci, znaci to za nas onda?

kad imas vjecnu regresiju prijasnjih dogadjaja to znaci nebi nikad doslo do nastajanja univerzuma? kako?

zamisli se da ti si vojnik i hoces da ubijes neprijateljskg vojnika, jedan ti kaze ubij ga, ti kazes nemogu ubiti zarbljenika, cekaj da pitam svog nadredjenog ,

Ti: mogu li ga ubiti
Nadredjeni 1: cekaj da pitam svog nadredjenog
Nadredjeni 2: cekaj da pitam svog nadredjenog
Nadredjeni 3: cekaj da pitam svog nadredjenog
Nadredjeni 4: cekaj da pitam svog nadredjenog
itd itd VJECNO pitaju jedno drugo dali MOZES dobiti dozvolu da ga ubijes

Ako se vjecno pitaju, dali ce doci ikad do odluke ako nema kraja pitanjima?

eh upravo zato nebi ni univerzum nastao da ima vjecna regresija prijasnjih dogadjaja.

zamislimo se biblitoteku sa vjecnim brojem knjiga, ako bi ti uzeo dvije knjige iz biblioteke, koliko bi knjiga ostalo?

problem sa vama ovdje sto uopste ne razmisljate abstraktno, da se vracate u mislima u proslost i da odgonetnete stvari logicki, nego vjerujete sta vam drugi serviraju bez da imalo analizirate stvari.
Ovo ti jarane veze s vezom nema. :)
Tebi je logicno da bog moze postojati oduvijek tj da nikad nije nastao.
Meni nije.
Ne znam kako je nastao svemir, ali ne znas ni ti kako je nastao bog.
Ne znamo jbg.
Razlika je u tome sto ja to shvatam i prihvatam, a ti prihvatas dogmatski nonsens o nenastanku onoga sto navodno postoji.
I to je ok. Nemamo svi iste mozgove.
ako ti nije logicno, onda moras mi da pojasnis vjecnu regresiju prijasnjih dogadjaja gdje nema pocetka i nema neprouzorkovanog Uzrocnika

ako nemozes to objasniti onda nemas pravo da kazes "nelogicno da Bog postoji oduvijek"
Smrcak15

#6266 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Smrle, sad ozbiljno i bez podjebavanja - nadji na YT serijale NG-a i History-ja o nastanku monoteistickih religija.
Radi se o dokumentarcima u kojima su ljudi (istoricari, antropolozi i arheolozi), sve redom priznati profesori, godinama istrazivali i prikupljali sve dostupne informacije, materijale, nalaze i dokaze.

Iz toga je vise nego jasno da su religije samo ljudska izmisljotina, inicijalno nastajale iz ljudskog neznanja i kao mnogobostvo (politeizam), da bi se kasnije i tokom vremena (desetine hiljada godina) "slile" u jednobostvo (monoteizam).

Drugim rijecima, religije su s vremenom i razvojem intelekta i znanja ljudi, ali i tehnike i tehnologije - evoluirale. Kako su se stvari razjasnjavale i demistifikovale, tako su postepeno iscezavali i raznorazni bogovi. Ljudska istorija ih je krcata i ima ih preko 6.000.

Naravno, meni je savrseno jasno da ti sve to neces ni shvatiti kako treba, a jos manje prihvatiti da to jeste tako.
Znam i da neces nikada shvatiti da su islam i Kur'an, koji je tzv. zadnja "objava", samo logicna estenzija svih tih prehodnih vjerovanja, svojevrstan finalni upgrade, cime su ljudi, zapravo, pokusali sacuvati religiju medju ljudima.
A to su pokusali upravo iz razloga sto su i tada, prije 1500 godina, znali da su mnoge religije nestale u ranijim vremenima. Znali su i tada da se vrijeme mijenja, da ljudi uce, da se tehnologija razvija (koja tada nije postojala kao ovaj pojam), i da se ljudi s obrazovanjem neminovno povlace "od boga".
Logicno, nisu oni to radili jer su oni sami bili nevjernici, pa pokusali mase zadrzati u vjeri, nego upravo jer su i oni bili teski vjernici, i bojali su se da bog ne nestane iz ljudskih glava, posto ni oni sami nisu mogli pojmiti da se moze sasvim lijepo zivjeti i bez boga i religije.

I onda su se potrudili da objedine sve iz dotadasnjih vjerskih i drugih knjiga, da sve to pretoce u jednu, i da je "zacine" misticizmom i nedorecenoscu, a kako bi ljude naveli da o tome razmisljaju i da u svemu oko sebe traze "znakove" koji su "nagovijesteni" u toj knjizi, tj. Kur'anu.
I to je upravo ovo sto ti radis. Ti, i mnogi slicni tebi, ste dokaz da su ondasnji ljudi, prije 1500 godina, vrlo dobro poznavali ljudsku psihu i da su odlicno znali kako njome manipulisati. Manipulacija manjine nad vecinom postoji otkako je ljudi. I to je cak svojstveno i ostalim zivotinjama.

Znali su sta je moc mase i dogme, znali su sta je moc obrazovanja i znanja, kao i sta znaci prenosenje s koljena na koljeno u nepismenoj masi (kakvih je tada bilo 99%).
Ali, isto tako, znali su i kako da usmjere tu masu - strahom, neznanjem i "cudima".

I onda, kada se pogleda generalno stanje 100% religioznih onda i danas, dobijemo vise nego jasan rezultat - prije 1500+ godina je bilo 99% vjernika poput tebe, a danas ih je takvih mozda ukupno 20%, u svim religijama.
Ostali su samo deklarativni vjernici, koji kazu da vjeruju u boga, ali se zapravo ne pridrzavaju nicega sto je bog "propisao".

Odgledaj to, ozbiljno. Otvori malo um. I ne govorim ti da odustanes od svoje religije i vjere, nego samo da sve stvari sagledas i na druge nacine i iz drugih uglova.

hajde ti sad otvori um i sagleda sa kojeg god strane hoces

ako bi te stavio u vjecni experiment, da imas mogucnost vjecno pokusavati da bacas casu sa 10tog sprata
Image

i kad se casa rasprsne od pod da se stvore male 3 casice

Image

dali bi se to ikad desilo?
L u c i f e r

#6267 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Smrcak15 wrote: ako ti nije logicno, onda moras mi da pojasnis vjecnu regresiju prijasnjih dogadjaja gdje nema pocetka i nema neprouzorkovanog Uzrocnika

ako nemozes to objasniti onda nemas pravo da kazes "nelogicno da Bog postoji oduvijek"
Mi to ne znamo i ne mozemo jos shvatiti, kao sto mravi ne mogu shvatiti trigonometriju.
Mi smo samo male beznacajne bakterije na kosmickom zrnu pijeska, cija vrsta postoji tek trenutak...
zforumas

#6268 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:[

ako bi te stavio u vjecni experiment, da imas mogucnost vjecno pokusavati da bacas casu sa 10tog sprata

Ti svakim svojim primjerom ustvari pokazujes kako nista ne kontas.
Dozer

#6269 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: hajde ti sad otvori um i sagleda sa kojeg god strane hoces

Image

Image

Lupas gluposti, Smrle... :roll:
Poredis zivi organizam/bice i nezivu stvar (staklo)... Jesi li se to toliko pogubio da si poceo i ovako strasno lupetati...
Smrcak15

#6270 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:
Smrcak15 wrote: ako ti nije logicno, onda moras mi da pojasnis vjecnu regresiju prijasnjih dogadjaja gdje nema pocetka i nema neprouzorkovanog Uzrocnika

Mi to ne znamo i ne mozemo jos shvatiti, kao sto mravi ne mogu shvatiti trigonometriju.
Mi smo samo male beznacajne bakterije na kosmickom zrnu pijeska, cija vrsta postoji tek trenutak...
ako neznas onda nemas pravo da kazes nelogicno.

cim nesto neznas u nekom polju nemozes da govoris da je nelogicnu u tom domenu. da bi rekao nelogicno moras da poznajes taj teren koliko toliko.
Last edited by Smrcak15 on 17/07/2017 14:36, edited 1 time in total.
Smrcak15

#6271 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:

de nam onda ti pojasni kako je evolvirao Kinsein protein u celijama, jer bez njegovog rada u celiji celije nebi mogle opstati i razvijati se.

jer kad eto ti znas de nam onda pojasni druze.
Smrcak15

#6272 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: hajde ti sad otvori um i sagleda sa kojeg god strane hoces

Image

Image

Lupas gluposti, Smrle... :roll:
Poredis zivi organizam/bice i nezivu stvar (staklo)... Jesi li se to toliko pogubio da si poceo i ovako strasno lupetati...
pa kako se onda se razvio zivot iz nezive stvari u pocetku evolucije?

to sto sam naveo je hipoteticki abstraktan experiment gdje imas vjecan broj pokusaja, i iz tog vjecnog broja pokusaja dali bi to ikad upalilo da se desi kako sam opisao?
L u c i f e r

#6273 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Smrcak15 wrote:
ako neznas onda nemas pravo da kazes nelogicno.

cim nesto neznas u nekom polju nemozes da govoris da je nelogicnu u tom domenu. da bi rekao nelogicno moras da poznajes taj teren koliko toliko.
To su dva razlicita pojma.
Znanje i logika.
Ne znam kakvo ce sutra biti vrijeme, ali mi je nelogicno da ce umjesto kise padati euri.

A ne znas ni ti.
Samo umisljas da znas.
Iluzija velicine i vaznosti je cest pratilac teizma.
zforumas

#6274 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
zforumas wrote:

de nam onda ti pojasni kako je evolvirao Kinsein protein u celijama, jer bez njegovog rada u celiji celije nebi mogle opstati i razvijati se.

jer kad eto ti znas de nam onda pojasni druze.
Ti prvo treba da shvatis da se sve to razvija postepeno. Kinesin robot nije odjednom nastao ovakav kakvog ga ti postas u svojim slicicama. Nastajali su dijelovi koji su nekada koristili a nekada nisu. Dijelovi koji su bili korisni su postepeno se sklapali u robota. Za 10 000 godina taj Kinesin robot vjerovatno nece biti ni slican ovom danasnjem, jer evoluira. Ako se preselimo u komsiluk sa manjom silom gravitacije, vjerovatno ce i Kinesin vremenom biti rekonfigurisan.

Covjece poredis casu i kinesin robota. De malo mucni tom glavom pa skontaj sta nije uredu.

Sto ne pijes antibiotike od prije 10 godina, ako ne vjerujes u evoluciju?
Dozer

#6275 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:pa kako se onda se razvio zivot iz nezive stvari u pocetku evolucije?

to sto sam naveo je hipoteticki abstraktan experiment gdje imas vjecan broj pokusaja, i iz tog vjecnog broja pokusaja dali bi to ikad upalilo da se desi kako sam opisao?
Smrle...ti zaista moras poraditi na nekim stvarima tipa osnova biologije, hemije i fizike...
Kad to malo savladas, predji onda na mikrobiologiju, genetiku, itd.

Mislim...kakve veze ima casa (staklo) s onim od cega smo mi sastavljeni, i sva ostala ziva bica...?

Mozes li shvatiti da su tvoji primjeri toliko besmisleni, da je zaista tesko povjerovati da postoji neko ko ih je uopste sposoban dovesti u bilo kakvu ravan s postankom zivota...
Last edited by Dozer on 17/07/2017 15:22, edited 1 time in total.
Post Reply