Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Forumerrer

#6251 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Forumerrer »

Ama u redu to, sve je jasno. Ja govorim o sadasnjem stanju gdje ljudi ugrozavaju zivot da predju na drugu stranu ulice (osim ako vec nije otvoren pothodnik).
AmirBaa

#6252 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by AmirBaa »

JavierBosnia wrote:
Forumerrer wrote:Ocito me neki nisu razumjeli. Pjesacima je tesko jer idioti nisu u stanju da zavrse pothodnike pa ljudi pretrcavaju veoma prometne ulice. Stavite se u poziciju roditelja s malom djecom, starca, invalida pa vidite kako je lako preci ulice.

Hajde predjite 6 traka da dodjete na trolejbusku stanicu i jos stojite u blatu. Ne zajebajite.
Ne, jasno kaze da je djecu "strah" tih tunela dole da prolaze i da hoce pjesacke
O cemu pricamo molim te? Tu ce normalno rasvjeta da bude, nego je bagri mrsko koristiti to kako bog zapovijeda
isto kao sto je i onaj na stupu (koji je puno manji) ostao fino osvijetljen, cist i sigurno je ugodno navecer prolaziti njime ?
man_464

#6253 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by man_464 »

Osvjetljen 100% prolazio neki dan... Siguran dovoljno jer nisam uocio nikakve probleme. Udjes. Pokazes kartu ako ides na tramvaj i to je to.

Nasa politika.

Ne valja cesta.
Ne valja semafor daj kruzni
Ne valja kružni daj semafor na kruzni
Ne valja pješački daj pothodnik
Ne valja pothodnik daj nam i pješački.
Ne moze se 100 metara prohodat daj pjesacki svako 10 metara.

Prese*avanje.
So What!

#6254 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

man_464 wrote:Osvjetljen 100% prolazio neki dan... Siguran dovoljno jer nisam uocio nikakve probleme. Udjes. Pokazes kartu ako ides na tramvaj i to je to.

Nasa politika.

Ne valja cesta.

Prese*avanje.
Aposultna istina, prolazio zadnjih par godina u svako moguće doba i osvijetljenje je uvijek radilo, uglavnom je bilo čisto.

Plakati i grafiti su najveći problem, jer postoji video nadzor, a vandali i dalje ostavljaju tragove u pothodniku.

Što se tiče sigurnosti, lično nisam nikada imao problema, ali znam nekoga ko jeste.
So What!

#6255 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Kada je u pitanju Južna lognitudinala, nema se tu puno nikom šta čestitati, niti nekoga nagraditi glasom zbog izvršenja ovog projekta.

Dakle ovo je bio minimum nekih saobraćajnih potreba u ovom dijelu grada i moramo očekivati i tražiti daljnju izgradnju, te ne smijemo prihvatiti ništa ispod 2x2 formata minimalno od Skenderije do Mojmila.

Iz drugog ugla, rješavanje raskrsnice u Hrasnom Brdu je je*ni civilizacijski iskorak za Sarajevo, kao i ovaj dio prema stadionu, pretvorio je ovaj dio grada u velegradski, baš onako kakav i zaslužuje nakon svega što je prošao.

Promjene zahtijevati moramo, a kritike upućivati još više, ali moramo i prepoznati kancerogeno ponašanje pojedinica ili grupa u našem društvu.

U svakom slučaju treba cijeniti određene promjene, a ova je to svakako zaslužila.

Image

Image

Image

Image
johntra

#6256 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by johntra »

Još da stanovnici HB napave civilizacijski iskorak ispod kružnog toka, a ne preko ceste i toka i dalje... :D
i tako će sve biti....
što se tiče projekta, trebao je, ali do sada nisam vidio projekat koji se više odužio, a znamo svi koji je razlog...
isto tako, nisam vidio projekat da se više mijenjao, a ne mislim samo na cestu i pothodnike, nagib i slično, nego i na ostalo...naprimjer, naprave travnjak, navuku novu zemlju, posade travu i za dva dana dođu likovi i sve to unište, jer su morali nešto naknadno kopati...za famozno drvo koje je asfaltirano na trolejbujskoj i neki dan posječeno, neću trošiti riječi...isto tako nedavno za projekat VIK-a, gdje je raskopan novi asfalt, zemlja, trotoari i slično..i toga je bilo koliko hoćete ranije, a i bit će sigurno dok se sve ne završi...
perfect_guy

#6257 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by perfect_guy »

So What! wrote:Kada je u pitanju Južna lognitudinala, nema se tu puno nikom šta čestitati, niti nekoga nagraditi glasom zbog izvršenja ovog projekta.

Dakle ovo je bio minimum nekih saobraćajnih potreba u ovom dijelu grada i moramo očekivati i tražiti daljnju izgradnju, te ne smijemo prihvatiti ništa ispod 2x2 formata minimalno od Skenderije do Mojmila.
kakva su realna očekivanja kroz Švrakino? Ovako na prvu izgleda da ima kamara posla samo sa objektima prije samih radova na cesti
P308

#6258 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by P308 »

perfect_guy wrote:
So What! wrote:Kada je u pitanju Južna lognitudinala, nema se tu puno nikom šta čestitati, niti nekoga nagraditi glasom zbog izvršenja ovog projekta.

kakva su realna očekivanja kroz Švrakino? Ovako na prvu izgleda da ima kamara posla samo sa objektima prije samih radova na cesti
Meni se cini da ipak nije toliko strasno. Samo je sad pitanje koliko su ti ljudi koji su vlasnici objekata za rusenje spremni za dogovor.
A bgm niko i ne spominje nastavak gradnje, ili mi se cini :?
saravara

#6259 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by saravara »

johntra wrote:Još da stanovnici HB napave civilizacijski iskorak ispod kružnog toka, a ne preko ceste i toka i dalje... :D
i tako će sve biti....
što se tiče projekta, trebao je, ali do sada nisam vidio projekat koji se više odužio, a znamo svi koji je razlog...
isto tako, nisam vidio projekat da se više mijenjao, a ne mislim samo na cestu i pothodnike, nagib i slično, nego i na ostalo...naprimjer, naprave travnjak, navuku novu zemlju, posade travu i za dva dana dođu likovi i sve to unište, jer su morali nešto naknadno kopati...za famozno drvo koje je asfaltirano na trolejbujskoj i neki dan posječeno, neću trošiti riječi...isto tako nedavno za projekat VIK-a, gdje je raskopan novi asfalt, zemlja, trotoari i slično..i toga je bilo koliko hoćete ranije, a i bit će sigurno dok se sve ne završi...
Građani HB su od kako je tranzit pretvoren u cestu ,davno je to bilo, u problemu sa prelazima i danas kad treba da završe radujemo se i nek se niko ne ljuti na nas što insistiramo na nekim stvarima. Mi imamo problem ako pogledate slike iznad vidjet će te vodu koja teče godinama i koja se nikad nije riješila ljudski od strane vodovoda. Prilaz iz kružnog do danas nikad nije završen makadam ko u naj goroj priči . Trpimo sve da se jednom za uvijek riješi naš problem valjda dočekano..PS
sreća idu izbori u oktobru pa će valjda do tad završiti.
Dope_Man

#6260 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Dope_Man »

So What! wrote: Image
This i good...

but I like this more..

Image
kakaljin

#6261 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

Dope_Man wrote:
This i good...

but I like this more..

Image
Ma treba autima totalno ukinuti da samo pješaci tuda idu
noviclan

#6262 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

mk ultra wrote:Jutros LAPD mjeri brzinu, zaustavljaju kod stadiona a hvataju ove sa brda :mrgreen:

Btw sinoc u 22h radilo se na pothodniku...
Drvece posadjeno od kruznog do stadiomžna, fino izgleda :thumbup:
Jel' fakat (za)ustavlju kod zeljinog 50km je ogranicenje akp se ne varam a koliko mozes nabrati niz brdokaad vidis zeleno kod zeljinog
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6263 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

noviclan wrote:
mk ultra wrote:Jutros LAPD mjeri brzinu, zaustavljaju kod stadiona a hvataju ove sa brda :mrgreen:

Btw sinoc u 22h radilo se na pothodniku...
Drvece posadjeno od kruznog do stadiomžna, fino izgleda :thumbup:
Jel' fakat (za)ustavlju kod zeljinog 50km je ogranicenje akp se ne varam a koliko mozes nabrati niz brdokaad vidis zeleno kod zeljinog
Mozes nabrati koliko god hoces
Mene su na 60kmh znali bukvalno preletjeti ko da stojim... Ubacivanje dole kod vracanja na jednu traku itd
corvus_edin

#6264 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by corvus_edin »

Zaboravio si prikljucke - gluho bilo kad bi neko morao kuziti 100 metara da parkira auto u avliju ili ispred cumez

Image
nepass1

#6265 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

kakaljin wrote:
Dope_Man wrote:
This i good...

but I like this more..

Image
Ma treba autima totalno ukinuti da samo pješaci tuda idu
Trebali su podvoznjake za auta :izet:
So What!

#6266 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

perfect_guy wrote:

Pa u sljedeće četiri godine sigurno se nastavlja, a najizglednije je od tačke gdje je trenutno stalo do mosta na Aneksu.

Dalje je malo kompleksnije, jer bi bio potreban novi most, a uski dio je ondje kod pijace u Švarkinom. Od Švrakinom pored Alipašinog i Mojmila je vjerovatno i najlakši dio.

To se može razvući kroz sljedećih čak desetak godina, ovisno sve o odlučnosti pojedinaca. Efendić je u svojoj opštini otkočio IX transverzalu, A transverzalu, Sarajevsku obilaznicu (da, i to računamo, jer Memić na Ilidži je to zakočio) itd...
dječak sa šibicama

#6267 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

Sa obzirom da avaz svakodnevno po dva tri puta izbaci neku "ekskluzivu" o Prvoj transferzali, sve mi to vise lici na predizbornu suplju Scepinog direktora, i mozda zelja da se njemu zavrsi 100 metara ceste do Tornja.
problemnatravunu

#6268 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Sto se tice nastavka JL, realno trasa je slobodna, ima par objekata ali mislim da je i njima jasno da je to samo privremeno bilo odobreno, most na Aneksu je malo skuplji dio, a ostatak trase ja vidim kao vrlo malo problematican.
Sjedite u auto ili na bicikl i provezite tu dionicu bistrog mozga, pa cete se uvjeriti...zato mi je i zalosno sto to nije odmah krenulo dalje
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6269 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

problemnatravunu wrote:Sto se tice nastavka JL, realno trasa je slobodna, ima par objekata ali mislim da je i njima jasno da je to samo privremeno bilo odobreno, most na Aneksu je malo skuplji dio, a ostatak trase ja vidim kao vrlo malo problematican.
Sjedite u auto ili na bicikl i provezite tu dionicu bistrog mozga, pa cete se uvjeriti...zato mi je i zalosno sto to nije odmah krenulo dalje
na aneksu je 100% sve otkupljeno već
Forumerrer

#6270 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Forumerrer »

Zar zaista mislite da ce ovo dalje od Bosmala otici u narednih 8 godina hahahahaha. Zivi bili pa vidjeli.
I onaj spoj Vrace-Grbavica daj Boze u naredne 4 godine.
amar1994

#6271 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by amar1994 »

corvus_edin wrote:Zaboravio si prikljucke - gluho bilo kad bi neko morao kuziti 100 metara da parkira auto u avliju ili ispred cumez

Image
:thumbup: :lol: :lol: :lol:

:pisnuo:
problemnatravunu

#6272 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Forumerrer wrote:Zar zaista mislite da ce ovo dalje od Bosmala otici u narednih 8 godina hahahahaha. Zivi bili pa vidjeli.
Ja ne mislim i ne nadam se, nazalost, zato i pisem da je zaista zalosno ne nastaviti odmah dalje i zavrsiti sve do Fahdove dzamije, cista dionica, i onda bi imali zavrsenu zilu kucavicu grada.
Umjesto toga , culi ste da se protura prica o sirenju ul Dz.Bijedica na 4 trake, a sva ulica problematicna sa imovinskim odnosima i eksproprijacijom. :facepalm:
Thorgerson

#6273 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

VladaFBiH wrote: mislim da će ovaj dio izazvati najviše "pobune" kod građanstva a vidjeli smo šta to znači već milion puta tako da sumnjam da će se ovo ikada napraviti - rekoh da ću prvi da protestvujem protiv ovoga ;)

btw. ondje ima puno više od 30m2 travnjaka i 2 stabla koja bi se srušila + što bi Vils bio izgubljen zauvijek...
Meni i dalje nije jasno zasto bi Vils bio izgubljen?

Vilsonovo jedno obicno setaliste, koje je ionako isprekidano semaforima, jer ponavljam nijedan grad nema taj luskuz da ima neprekidnu setnicu usred centra od 2-3 kilomentra. To je nemoguce izvesti. To nemaju veci gradovi, kamo li ovo nase prkno.

Ako Vils vec nije unisten dosadasnjim presjecanjima, ne kontam zasto bi jos jedno odjednom sad sve unistilo? Mislim objasni mi, jer mi nije jasno. :-)

I druga stvar isti taj dio moze biti zatvoren npr. poslije 19h. Dakle iza 19h da bude zabranjeno saobracati tim dijelom I trasnf. Isto tako npr vikendom bi taj prolaz mogao biti zatvoren za promet saobracajnih vozila. Ali u spici i po danu, itekako bi bio od koristi.

Dovoljno je da vidis krljkanac na rasrksnici na Marijin Dvoru. Jer da bi dosao na drugu stranu imas tu opciju, ili da ides na Pofalice. Jednostavno te trasferzale su MUST. Svidjalo se to nekome ili ne.
dadoka84

#6274 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by dadoka84 »

man_464 wrote:Osvjetljen 100% prolazio neki dan... Siguran dovoljno jer nisam uocio nikakve probleme. Udjes. Pokazes kartu ako ides na tramvaj i to je to.

Nasa politika.

Ne valja cesta.

Prese*avanje.

Ne mislite vjerovatno na isti pothodnik. U ovom je cak zapaljen i lift za invalide a iskreno ne želim da prođem tu ni u sred dana a ne naveče. Pod uslovom da se može proći od mokraće...
Thorgerson

#6275 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

Forumerrer wrote:Zar zaista mislite da ce ovo dalje od Bosmala otici u narednih 8 godina hahahahaha. Zivi bili pa vidjeli.
Zasto ne bi pocela dalja gradnja? Trasa je 90% cista od Bosmala do Mojmila. A juzna je nevjerovatno bitna jer povezuje dva najmnogoljudnija naselja sa centrom grada (Dobrinja, Alipasino).

Jedino gdje ce biti problema je u jednom dijelu Svrakinog. Tu mislim da nisu otkupili ima dosta onih malih bastica i objekata.

Ovo stalo je sve cisto (npr. ona kuca sto strsi preko puta Hife - otkupljena), Aneks, onaj dio oko Bosmala, dole prema Sudu, od Svrakinog prema Mojmilu sve je otkupljeno.
Post Reply