Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Pertini

#6251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pertini »

:bih:
antimobbing wrote: htio sam im pomoći ali oni to ne žele niti hoće da se potrude shvatiti što im nudim, tako da sam ih kulturno pozdravio i digao ruke od njih. :D
Iz načina na koji pišete, uz dužno uvažavanje da možda i poznajete oblast o kojoj pišete, ne stiče se dojam da ste baš digli ruke od njih. Naprotiv, povrijeđena sujeta i želja za osvetom je ono što isijava iz vaših komentara.
Oprostićete mi na iskrenosti ali mislim da niste razumjeli koncept DF BH. Ovdje se ne radi o privatnoj firmi u kojoj će poslodavac izvršiti testiranje uposlenika i imenovati najsposobnije koji će mu donijeti najveći profit. Ovdje je, koliko sam ja upoznat, ideja da se okupe čestiti i pošteni ljudi, bez "oraha u džepovima" a kojima je ovo trenutno stanje neprihvatljivo. Nadalje, oni još, ispravite me ako griješim, nemaju ni Program stranke, jer tek treba da ga rade oni koji misle da na neki način mogu da doprinesu DF BH. Ima tu i itekakvih stručnjaka. Možda ste i vi među njima, ali vi ste ih, kako rekoste, otpisali.
Ono što se trenutno bira u DF BH nije izbor za Parlament već za one koji će općinske organizacije voditi naredni period od, ne znam koliko godina, a svi drugi kadrovi koji budu došli u DF BH do izbora naredne godine, ali i oni koji nisu članovi a žele dobro ovoj državi, trebaju se angažirati i pomoći ovom pokretu.
Mislim da im treba dati šansu jer sam u očima nekih od njih vidio sjaj nade i vjere u budućnost koja mora biti drugačija od one koju su nam namjenili aktuelni. Ako mislite da griješim, a ne pretendujem da sam u pravu, ja se unaprijed izvinjavam.
azdralovic

#6252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by azdralovic »

Pertini wrote::bih:
antimobbing wrote: htio sam im pomoći ali oni to ne žele niti hoće da se potrude shvatiti što im nudim, tako da sam ih kulturno pozdravio i digao ruke od njih. :D
Iz načina na koji pišete, uz dužno uvažavanje da možda i poznajete oblast o kojoj pišete, ne stiče se dojam da ste baš digli ruke od njih. Naprotiv, povrijeđena sujeta i želja za osvetom je ono što isijava iz vaših komentara.
Oprostićete mi na iskrenosti ali mislim da niste razumjeli koncept DF BH. Ovdje se ne radi o privatnoj firmi u kojoj će poslodavac izvršiti testiranje uposlenika i imenovati najsposobnije koji će mu donijeti najveći profit. Ovdje je, koliko sam ja upoznat, ideja da se okupe čestiti i pošteni ljudi, bez "oraha u džepovima" a kojima je ovo trenutno stanje neprihvatljivo. Nadalje, oni još, ispravite me ako griješim, nemaju ni Program stranke, jer tek treba da ga rade oni koji misle da na neki način mogu da doprinesu DF BH. Ima tu i itekakvih stručnjaka. Možda ste i vi među njima, ali vi ste ih, kako rekoste, otpisali.
Ono što se trenutno bira u DF BH nije izbor za Parlament već za one koji će općinske organizacije voditi naredni period od, ne znam koliko godina, a svi drugi kadrovi koji budu došli u DF BH do izbora naredne godine, ali i oni koji nisu članovi a žele dobro ovoj državi, trebaju se angažirati i pomoći ovom pokretu.
Mislim da im treba dati šansu jer sam u očima nekih od njih vidio sjaj nade i vjere u budućnost koja mora biti drugačija od one koju su nam namjenili aktuelni. Ako mislite da griješim, a ne pretendujem da sam u pravu, ja se unaprijed izvinjavam.
Uz duzno postovanje i ispravi me ako grijesim, druze trazi posao u PR-u ili Marketingu :-D
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Nije mi povrijeđena sujeta jer ljudi na sastanku mi ništa nisu loše rekli niti su me uvrijedili tako da nemam potrebe za bilo kakvom osvetom već samo pišem onako kako jeste realno.

Na koji način mislite okupiti čestite i poštene ljude ''bez oraha u džepovima''?

Zar i sve ostale Stranke za ovo dvadeset godina nisu okupljale čestite i poštene ljude ''bez oraha u džepovima'', koji su kasnije postavljanjem na poziciju postajali ''nečastivi i puni oraha u džepovima''?

Znate li da je rahmetli otac Nedžada Brankovića bio jedan od najpoštenijih i najčestitijih ljudi u njegovo doba i da su mu ljudi iz SDA na osnovu porijekla i ugleda njegovog rahmetli oca ponudili visoke pozicije u ovoj državi, a koje je Branković kao što svi znamo zloupotrijebio?

Iza Brankovića su ostale nesagledive kolateralne ekonomske štete čije posljedice mi danas snosimo i snosit će generacije poslije nas, a smatrali su da će Branković biti pošten i čestit poput svoga rahmetli oca.

Ovo se ne bi desilo da su Brankovića podvrgnuli testiranju kao što se radi na Zapadu.

Vjerujte mi, veoma griješite i opet vam kažem ljudima ne nudite ništa novo.
sandra01

#6254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sandra01 »

antimobbing wrote:
Nije mi povrijeđena sujeta jer ljudi na sastanku mi ništa nisu loše rekli niti su me uvrijedili tako da nemam potrebe za bilo kakvom osvetom već samo pišem onako kako jeste realno.

Na koji način mislite okupiti čestite i poštene ljude ''bez oraha u džepovima''?

Zar i sve ostale Stranke za ovo dvadeset godina nisu okupljale čestite i poštene ljude ''bez oraha u džepovima'', koji su kasnije postavljanjem na poziciju postajali ''nečastivi i puni oraha u džepovima''?

Znate li da je rahmetli otac Nedžada Brankovića bio jedan od najpoštenijih i najčestitijih ljudi u njegovo doba i da su mu ljudi iz SDA na osnovu porijekla i ugleda njegovog rahmetli oca ponudili visoke pozicije u ovoj državi, a koje je Branković kao što svi znamo zloupotrijebio?

Iza Brankovića su ostale nesagledive kolateralne ekonomske štete čije posljedice mi danas snosimo i snosit će generacije poslije nas, a smatrali su da će Branković biti pošten i čestit poput svoga rahmetli oca.

Ovo se ne bi desilo da su Brankovića podvrgnuli testiranju kao što se radi na Zapadu.

Obzirom da vec drugi put pominjete to testiranje ,molila bih vas da nam objasnite o kakvoj vrsti testiranja je rijec i koje zemlje imaju tu praksu.
Hvala
Pertini

#6255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pertini »

antimobbing wrote:

Znate li da je rahmetli otac Nedžada Brankovića bio jedan od najpoštenijih i najčestitijih ljudi u njegovo doba i da su mu ljudi iz SDA na osnovu njegovog porijekla i ugleda njegovog rahmetli oca ponudili visoke pozicije u ovoj državi, a koje on kao što svi znamo zloupotrijebio?

Niste me razumjeli, ja nisam član niti jedne stranke i nikad neću biti. Branković me ne zanima jer je on prošlost a ja pokušavam da razaberem ima li budućnosti u ovoj zemlji. Ovi su mi se "momci" učinili simpatični jer nisu pokazali ambiciju da na prvu osvajaju vlast, već su bili napadnuti još u fazi konstituisanja. Kao "normalno" ljudsko biće stao sam na stranu slabih i nezaštićenih i pokušavam razabrati kvalitetne razloge napada na njih. Kod vas ih nisam našao, dok su pojedini imali primjedbi i kritika koje bih i sam uputio. Ipak kao nestranački čovjek ja ću to promatrati sa strane.
shiljak

#6256 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Jarane, uz dužno poštovanje, konstantno fulaš. Za početak, da si najpametniji ne možeš nešto znati ako se ne informišeš prvo. Iz tvojih komentara se vidi da si informisan vrlo malo. Koliko si samo puta govorio, samo meni, da ti nešto kažem zato što ti nisi čuo za to..

90% ljudi koji su u temu ovu ušli pisali su "ne nudi ništa novo", a ono baš stvarno ne znaju ništa o stranci i svakom sad moraš posebno govoriti šta stranka nudi.

Najbolje da dokažeš sebi da ne znaš šta znači "ne nudi ništa novo". Evo napiši ti fino za svaku stranku šta koja nudi. Kreni od sdp, sda pa dalje.
Last edited by shiljak on 23/10/2013 16:06, edited 3 times in total.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

sandra01 wrote: Obzirom da vec drugi put pominjete to testiranje ,molila bih vas da nam objasnite o kakvoj vrsti testiranja je rijec i koje zemlje imaju tu praksu.
Hvala
Htio sam detaljno obrazložiti ljudima iz DF-a na sastanku način kako da unutar DF-a u praksi i na terenu primjene rješenja koje sam ponudio na ovom linku: http://www.klix.ba/forum/rjesenje-za-bi ... 16059.html i tako da budu sasvim drugačiji od ostalih ali me nisu htjeli saslušati. Ovo rješenje je prihvatljivo za čitavu BiH i sve njene narode.
mali_balon

#6258 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

sandra01 wrote:
Obzirom da vec drugi put pominjete to testiranje ,molila bih vas da nam objasnite o kakvoj vrsti testiranja je rijec i koje zemlje imaju tu praksu.
Hvala
Pitao sam ga ja to su neka germaska testiranja kojima se utvri broj pcela u roju ili kosnici, objesnjeno neki videom sa yt i linkom sa wikipedije
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#6259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

antimobbing wrote: Dobro, u potpunosti se slažem sa tobom da DF ima iskrene namjere biti poštena partija ali ovdje govorimo o činjenici da se je u DF prelio psiho-devijantni ljudski resurs iz drugih Stranaka, koji ljudi vrhu DF-a zajedno sa Željkom ne znaju kako da filtriraju i da izaberu najkvalitetnije ljude. Sve rade amaterski i oformili su neku komisiju u vrhu koja vrši odabir kadrova, a kojima to nije struka jer oblast ''ljudski resursi'' je naučna disciplina za koju se ljudi specijaliziraju. Ne može Komšić kao pravnik vršiti selekciju i obavljati, poslove iz oblasti ''Ljudskih resursa'' već to trebaju raditi eksperti iz par oblasti putem testova i germanskih standarda. DF sa ovakvim svojim amaterskim pristupom ne nudi ništa novo već samo ono što smo već vidjeli. Pored amaterizma u DF je prisutan i nedostatak miliona KM, tako da kada se sastanu ove dvije osobine u ''Strengths & Weaknesses'' analizi ispada da DF neće napraviti neki vidan rezultat, osim možda, ''čuda da se dese i Miljacka mostove odnese''. Razumiješ? :)
Odličan post. Sjajna kratka opservacija projekta koji se naziva DF. Sjajno predviđanje budućnosti projekta jer u politici nema nikakvih čuda. U politici je jasan cilj do kog se dolazi novcem.
Pozdrav.
mali_balon

#6260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

tvsabina wrote:
Odličan post. Sjajna kratka opservacija projekta koji se naziva DF. Sjajno predviđanje budućnosti projekta jer u politici nema nikakvih čuda. U politici je jasan cilj do kog se dolazi novcem.
Pozdrav.
Inace, sta kazu u centrali na ovu anomaliju zvanu DF, kako suljo
sabina1

#6261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

mali_balon wrote:
tvsabina wrote:
Pozdrav.
Inace, sta kazu u centrali na ovu anomaliju zvanu DF, kako suljo
Jesi li ikada slušao najpoznatiju muzičku numeru grupe Jinx ?
Nisi ?
Poslušaj.
Nećeš?
Ma nema problema.
Nemoj me više nikada, ni u šali , ni u najbezazlenijem dopisivanju povezivati sa bilo kakvim "Suljom" ,"Suljićima" i sa strankom "Sulje i Suljića" (ako mislimo na istog Sulju) ili sa bilo kojom političkom strankom u Bosni i Hercegovini.
Demokratska fronta me zanima u onoj mjeri koliko će par dragih ljudi koje cijenim vjerovati u nju i glasati za nju , jer ne vide ono što ja uspjevam vidjeti da je to potpuno promašen projekat u NAIVNOM vjerovanju da će se desiti ISTINSKE promjene i da će političari Demokratske Fronte biti drugačiji.
Neće.

Ukoliko me dalje budeš povezivao sa gore pomenutim čak i u šali , obavezno ću prijavljivati svaki post.
Hvala.
weredsf

#6262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

shiljak wrote:Jarane, uz dužno poštovanje, konstantno fulaš. Za početak, da si najpametniji ne možeš nešto znati ako se ne informišeš prvo. Iz tvojih komentara se vidi da si informisan vrlo malo. Koliko si samo puta govorio, samo meni, da ti nešto kažem zato što ti nisi čuo za to..

90% ljudi koji su u temu ovu ušli pisali su "ne nudi ništa novo", a ono baš stvarno ne znaju ništa o stranci i svakom sad moraš posebno govoriti šta stranka nudi.

Najbolje da dokažeš sebi da ne znaš šta znači "ne nudi ništa novo". Evo napiši ti fino za svaku stranku šta koja nudi. Kreni od sdp, sda pa dalje.
Zeljko Komic bez sumnje nakon desetogodisnjeg staza u SDP-u posjeduje ogroman reformski kapacitet koji se realizirati kroz DF :izet: :izet: :izet:
mali_balon

#6263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

A ko su ti Jinx??? Jel se to slusa u centrali. Hmmmm pa eto odma me prijavi jer cu te povezivat s kim god hocu pa i sa mrskim miletm ako treba tj. ak ose nadjemo u nekoj diskusiji u vezi njega ili njemu slicne ideologije, jer ako ti lajes budi spremna da laju i na tebe.
weredsf

#6264 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

mali_balon wrote:A ko su ti Jinx??? Jel se to slusa u centrali. Hmmmm pa eto odma me prijavi jer cu te povezivat s kim god hocu pa i sa mrskim miletm ako treba tj. ak ose nadjemo u nekoj diskusiji u vezi njega ili njemu slicne ideologije, jer ako ti lajes budi spremna da laju i na tebe.
Decko ne sramoti se, da ista znas i da pratis ovaj forum znao bi da nemas razloga vezati foru masicu Sabinu za Sulju ili centralu
mali_balon

#6265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

weredsf wrote:
mali_balon wrote:A ko su ti Jinx??? Jel se to slusa u centrali. Hmmmm pa eto odma me prijavi jer cu te povezivat s kim god hocu pa i sa mrskim miletm ako treba tj. ak ose nadjemo u nekoj diskusiji u vezi njega ili njemu slicne ideologije, jer ako ti lajes budi spremna da laju i na tebe.
Decko ne sramoti se, da ista znas i da pratis ovaj forum znao bi da nemas razloga vezati foru masicu Sabinu za Sulju ili centralu
Kao ni tebe jel? I hvala na komplimentu
sabina1

#6266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Fakat si balon !!!
weredsf

#6267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

mali_balon wrote:
weredsf wrote:
Kao ni tebe jel? I hvala na komplimentu
Sramotis se bez veze, rekoh ti da pratis forum znao bi kakvu si glupost napisao, ovako slabo ti ima pomoci
shiljak

#6268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

weredsf wrote:
shiljak wrote:Jarane, uz dužno poštovanje, konstantno fulaš. Za početak, da si najpametniji ne možeš nešto znati ako se ne informišeš prvo. Iz tvojih komentara se vidi da si informisan vrlo malo. Koliko si samo puta govorio, samo meni, da ti nešto kažem zato što ti nisi čuo za to..

Zeljko Komic bez sumnje nakon desetogodisnjeg staza u SDP-u posjeduje ogroman reformski kapacitet koji se realizirati kroz DF :izet: :izet: :izet:
Image :izet:
kox

#6269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

tvsabina wrote: Demokratska fronta me zanima u onoj mjeri koliko će par dragih ljudi koje cijenim vjerovati u nju i glasati za nju , jer ne vide ono što ja uspjevam vidjeti da je to potpuno promašen projekat u NAIVNOM vjerovanju da će se desiti ISTINSKE promjene i da će političari Demokratske Fronte biti drugačiji.
Neće.
Možda hoće, možda neće - vrijeme će pokazati. Ali ja sada ne vidim neku bolju alternativu, a sumnjam da će se i pojaviti u sljedećih pet do deset godina.
weredsf

#6270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Image

Uploaded with ImageShack.us

:izet: :izet: :izet:
Last edited by weredsf on 23/10/2013 23:23, edited 1 time in total.
mali_balon

#6271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

weredsf wrote:
Sramotis se bez veze, rekoh ti da pratis forum znao bi kakvu si glupost napisao, ovako slabo ti ima pomoci
Ah da, zaboravio sam, da se na forumu sagovornik cijeni po broju postova na odredjenoj temi, ili ako se nafura na neku superiornost, tipa Decko, jedino je madner superioran :lol: :lol: :lol: :lol: itd itd itd

@sabina
pa jesam balon tako mi pise u niku, ne znam cemu dvojba
weredsf

#6272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

mali_balon wrote:
weredsf wrote:
Ah da, zaboravio sam, da se na forumu sagovornik cijeni po broju postova na odredjenoj temi, ili ako se nafura na neku superiornost, tipa Decko, jedino je madner superioran :lol: :lol: :lol: :lol: itd itd itd

@sabina
pa jesam balon tako mi pise u niku, ne znam cemu dvojba
Decko to nema nikakve veze, i ptice na grani znaju da pomenuta forumasica godinama pise, pazi PROTIV stranaka u koje je ti guras, kontas sada nivo na kojem ti ferceras???
mali_balon

#6273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

weredsf wrote: Decko to nema nikakve veze, i ptice na grani znaju da pomenuta forumasica godinama pise, pazi PROTIV stranaka u koje je ti guras, kontas sada nivo na kojem ti ferceras???
Jah.... ti svoje ja svoje tema nije sabina tako da....

Nego de ti nama jos jedan kometar tipa vidi mu glOve, ili sliku.
weredsf

#6274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

mali_balon wrote:
weredsf wrote: Decko to nema nikakve veze, i ptice na grani znaju da pomenuta forumasica godinama pise, pazi PROTIV stranaka u koje je ti guras, kontas sada nivo na kojem ti ferceras???

Nije tema ali takvo blamiranje ne moze proci nezapazeno, ovo zadnje ne vrijedi ni komentarisati, koji nivo
mali_balon

#6275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

weredsf wrote:
mali_balon wrote:

Nije tema ali takvo blamiranje ne moze proci nezapazeno, ovo zadnje ne vrijedi ni komentarisati, koji nivo
Blamiras se i ti ali u vecini slucajeva prolazi nezapazeno pa se malo koprcas tako sto ces ga kao meni spustiti, a ja samo cekam da mi pocne serija, pa dok cekam da vidim sta vi iz raznih centrala radite.
A kad smo vec kod nivoa @antimobingom se makar ponesta i nauci i neka pametna procita, ali sa vama jurisnicima moras na najnizi nivo
Post Reply