TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#6251 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Rugafet wrote:
CooK wrote: I sta sad, treba VA panele preporucivati svima i ne uzimati ugao gledanja u obzir? Opet napominjem, VA paneli generalno imaju los ugao gledanja i 8 od 10 televizora sa VA panelima izgledaju lose kada se gledaju iz ugla veceg od 30 stepeni a to sto to nekome smeta a nekome ne smeta ne opravdava to da ja ljudima preporucujem VA panele ako traze TV sa velikim uglom gledanja. VA paneli nemaju nista bolji motion handling od IPS panela i to ja nikada nisam napisao. Na vecini televizora sa VA panelom, kada ljudima dodju gosti, oni ce i imati losiju sliku ako gledaju TV iz ugla veceg od 30 stepeni a opet napominjem da je to subjektivno koliko ce nekome smetati.

Image
Image
Image
aktivacija

#6252 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aktivacija »

Cijenjeni postovaoci kvalitetnog kontrasta, VA panela i povoljne cijene....
Zanima me vase strucno misljenje za dva modela.
Sony 55XD7005
Tesla 55''S901
Kod prvog me zanima moze li njegov android zamijeniti moj android tv box? Gledam povremeno popcorn i cesce filmove preko browsera. Iznenadio sam se da je kvalitet slike na mom LG webOs daleko bolji nego na boxu (8core bla bla).
A kod tesle me zanima opcenito kvalitet slike i navodno poboljsano ozvucenje (koje cak nazivaju i “ugradjeni soundbar”. Jel neko imao priliku uzivo isprobati navedeno. (Ovo za android iznad, vazi i za Teslu).
Zahvaljujem
nagibSA

#6253 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nagibSA »

Stovani postovaoci kvalitetnog kontrasta, VA panela i povoljne cijene....

Imam nakav LG 32L5610 TV i mtelom IPTV ( STB). Postoji nakav Simplink /tj. HDMI CEC opcija/ ali ne mogu namjestiti da imam samo jedan daljinski u funkciji. TV se ukljucuje ako ukljucim STB, ali se ne iskljucuje kad iskljucim STB, vec kad iskljucim TV sa njegovim daljinskim STB se gasi. Dakle sve naopako i suprotno.

Drzgi TV u dnevnom nakav Philips radi OK (EasyLink se kod njega zove to) i koristim samo daljinski od STB-a.

James Cook i neka njegova magija mi je zadnja opcija. :D
CooK

#6254 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

aktivacija wrote:Cijenjeni postovaoci kvalitetnog kontrasta, VA panela i povoljne cijene....
Zanima me vase strucno misljenje za dva modela.
Sony 55XD7005
Tesla 55''S901
Kod prvog me zanima moze li njegov android zamijeniti moj android tv box? Gledam povremeno popcorn i cesce filmove preko browsera. Iznenadio sam se da je kvalitet slike na mom LG webOs daleko bolji nego na boxu (8core bla bla).
A kod tesle me zanima opcenito kvalitet slike i navodno poboljsano ozvucenje (koje cak nazivaju i “ugradjeni soundbar”. Jel neko imao priliku uzivo isprobati navedeno. (Ovo za android iznad, vazi i za Teslu).
Zahvaljujem
Android na 55XD7005 ti moze zamijeniti android box. Za Teslu 55S901 sam i sam bio zainteresovan da je vidim kada je tek izasla zato sto je bio veliki hype oko tog TV-a. Ono malo vremena sto sam ga cackao cini se da ima veoma mocan hardware vezano za smart opciju na njemu ali mi slika na njemu nije nista posebno.
zippoo87

#6255 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

CooK wrote:
Image
Image
Image[/quote]

uopste nema razlike :lol: :lol:
prosjecan korisnik nikada ne gleda TV u mrkom mraku
i prosjecnom korisniku je dovoljno 5 Mbps brzina interneta :lol: :lol:

nego se ti @cook prekvalifikuj i preporucuj samo tesle,vox i slicne...jerbo prosjecan korisnik ne ganja kvalitet,vec cijenu :D

i cinjenica je jedna...ko god radi sa tehnikom i ima dodira sa kupcima,zna da barem 95% ljudi veze nema nista o tehnici i tehnologiji koja stoji iza odredjenog proizvoda a ubijedjeni su da znaju i jos bi se i svadjali,ako im kazes da nisu u pravu :D
ja sada idem linijom manjeg otpora...ako trazi nesto,nesto i dobije...ako trazi savjet,savjet i preporuku i dobije i naravno najbolji artikal za odredjenu cijenu a ovi drugi,neka preplacuju artikal,kada veze nemaju i kada su im vidici vrlo uski :D
CooK

#6256 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

nagibSA wrote:Stovani postovaoci kvalitetnog kontrasta, VA panela i povoljne cijene....

Imam nakav LG 32L5610 TV i mtelom IPTV ( STB). Postoji nakav Simplink /tj. HDMI CEC opcija/ ali ne mogu namjestiti da imam samo jedan daljinski u funkciji. TV se ukljucuje ako ukljucim STB, ali se ne iskljucuje kad iskljucim STB, vec kad iskljucim TV sa njegovim daljinskim STB se gasi. Dakle sve naopako i suprotno.

Drzgi TV u dnevnom nakav Philips radi OK (EasyLink se kod njega zove to) i koristim samo daljinski od STB-a.

Hahah :lol: Ne pratim detaljno LG LCD televizore radi toga sto su vecinom sa IPS panelima a i nemam MTEL STB tako da ti ja tu ne mogu pomoci. Valjda se javi neko ko ima kombinaciju tog dvoga pa da ti pomogne.
CooK

#6257 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

zippoo87 wrote:
CooK wrote: Image
Image
uopste nema razlike :lol: :lol:
prosjecan korisnik nikada ne gleda TV u mrkom mraku
i prosjecnom korisniku je dovoljno 5 Mbps brzina interneta :lol: :lol:

nego se ti @cook prekvalifikuj i preporucuj samo tesle,vox i slicne...jerbo prosjecan korisnik ne ganja kvalitet,vec cijenu :D

i cinjenica je jedna...ko god radi sa tehnikom i ima dodira sa kupcima,zna da barem 95% ljudi veze nema nista o tehnici i tehnologiji koja stoji iza odredjenog proizvoda a ubijedjeni su da znaju i jos bi se i svadjali,ako im kazes da nisu u pravu :D
ja sada idem linijom manjeg otpora...ako trazi nesto,nesto i dobije...ako trazi savjet,savjet i preporuku i dobije i naravno najbolji artikal za odredjenu cijenu a ovi drugi,neka preplacuju artikal,kada veze nemaju i kada su im vidici vrlo uski :D
:thumbup: To je to.
ivan98

#6258 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ivan98 »

Evo uzeo sam neki 49" vivax ok slika i sve to no ti nije ni bitno, piše da ima neki 400Hz CME ja mislim da je to cisto smece sto su napisali al eto ne razumijem se u TV-ove al znam da PC monitori kostaju krvavo i u 120Hz verzijama, i da je to skupa tehnologija pa ako netko zna kakvi su to zapravo herci bio bih zahvalan na odgovoru.
MTV

#6259 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

nagibSA wrote:Stovani postovaoci kvalitetnog kontrasta, VA panela i povoljne cijene....

Najbolje da pitas ovdje
https://www.banjalukaforum.com/viewtopi ... start=7340
majstor.yoda

#6260 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

nije bas pitanje o TV-u, ali je dovoljno povezano da valjda mogu pitati ovdje: sta je bitno gledati prilikom skidanja 4k/uhd filmova sa torrenta? vidim da ima ogromne razlike u velicini fajla, neki budu 15-19gb, neki cca 50gb. onda vidim da ima 2160p, pa blue ray, pa bd remux, full bd...

da li moze neko reci koje verzije je najbolje skinuti i na sta obratiti paznju?

hvala
amar1994

#6261 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

majstor.yoda wrote:nije bas pitanje o TV-u, ali je dovoljno povezano da valjda mogu pitati ovdje: sta je bitno gledati prilikom skidanja 4k/uhd filmova sa torrenta? vidim da ima ogromne razlike u velicini fajla, neki budu 15-19gb, neki cca 50gb. onda vidim da ima 2160p, pa blue ray, pa bd remux, full bd...

hvala
na bitrate najvise , sto je veci bolji je kvalitet ali je i fajl proporcionalno veci ;) , gledaj da su HEVC/x265 i bice OK :)

ja nisam primjetio razliku izmedju tih 19-25GB 2160p ripova i REMUXA 2160p , sto se mene tice 4K REMUX je najbolji , jer nema sranja i glupih dodataka , samo Video , Audio i Subtitle fajle.

preporucio bi partis.si , jer tamo izlaze EUR ripovi a to znaci originalni prevod u PSG formatu sto znaci beton , tj. bez gresaka i pogresno prevedenih rijeci 8-)
typeOnegative

#6262 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

majstor.yoda wrote:nije bas pitanje o TV-u, ali je dovoljno povezano da valjda mogu pitati ovdje: sta je bitno gledati prilikom skidanja 4k/uhd filmova sa torrenta? vidim da ima ogromne razlike u velicini fajla, neki budu 15-19gb, neki cca 50gb. onda vidim da ima 2160p, pa blue ray, pa bd remux, full bd...

hvala
Sve ovo što je kolega iznad rekao i još jedna stvar.Gledaj da nije jediniDolbyAtmos zvučni zapis jer nećeš imati zvuk .Ovo kažem jer ima puno takvih samo sa atmosom.sve piše u opisu torrenta.
majstor.yoda

#6263 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

ok, hvala raja. pogledam kad ne budem na poslu (bem ti popodnevne smjene i vikend dezure).
a sto se tice titlova, svakako nase titlove ne koristim. ili nista ili engleske, tako da mi to nije neki problem. ovo sto sam skidao, skidao sam sa rarbg.to. ne znam odakle inace raja skidaju 4k/uhd filmove...
amar1994

#6264 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

typeOnegative wrote:

hvala
Sve ovo što je kolega iznad rekao i još jedna stvar.Gledaj da nije jediniDolbyAtmos zvučni zapis jer nećeš imati zvuk .Ovo kažem jer ima puno takvih samo sa atmosom.sve piše u opisu torrenta.
:thumbup:
slazem se za dolbyAtmos , za razliku od DTS-MA ne moze se redukovat na core na MKV toolnixu , vecinom uz te fajle ide AC3 640bps koji je dovoljan ja mislim :)
amar1994

#6265 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

majstor.yoda wrote:ok, hvala raja. pogledam kad ne budem na poslu (bem ti popodnevne smjene i vikend dezure).
a sto se tice titlova, svakako nase titlove ne koristim. ili nista ili engleske, tako da mi to nije neki problem. ovo sto sam skidao, skidao sam sa rarbg.to. ne znam odakle inace raja skidaju 4k/uhd filmove...
drzi se te stranice , mozes jos partis.si i rutracker.org :)
typeOnegative

#6266 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Majstoryoda
S privatnih trackera skidam UHD naslove baš kao i sve ostalo. Za ove javne ti ne znam jer ih ne koristim. Mislim da imam nekih pozivnica pa ako ti treba javi se u pp i ostavi mail.

@amar1994

Da. Svi osim atmosa se mogu reproducirati bez problema. Uglavnom dođe uz njih AC3 od 640kbps i DD od 1500 i mogu odabrati željeni u opcijama TV media playera . Al od svih nabrojanih DTS mi ima najbolji i najjači zvuk i uglavnom tražim naslove sa DTS kojih je btw sve manje i manje kako se pojavio atmos format.
amar1994

#6267 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

typeOnegative wrote:Majstoryoda
S privatnih trackera skidam UHD naslove baš kao i sve ostalo. Za ove javne ti ne znam jer ih ne koristim. Mislim da imam nekih pozivnica pa ako ti treba javi se u pp i ostavi mail.

@amar1994

Da. Svi osim atmosa se mogu reproducirati bez problema. Uglavnom dođe uz njih AC3 od 640kbps i DD od 1500 i mogu odabrati željeni u opcijama TV media playera . Al od svih nabrojanih DTS mi ima najbolji i najjači zvuk i uglavnom tražim naslove sa DTS kojih je btw sve manje i manje kako se pojavio atmos format.

Imas li koji invite za UHD trackere , mene banovase sa PRIVATEHD :-)
majstor.yoda

#6268 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

typeOnegative wrote:Majstoryoda
pokusavam ti poslati poruku, ali stoji u outboxu. nemam pojma sto. elem, ako imas viska pozivnicu, bio bih ti zahvalan :) a moracu malo proguglat kako ide to s private trackere
TAFKAP

#6269 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by TAFKAP »

Malo sam ispao iz fola, ima li ko preporuku za 48" FullHD sa Smart TV funkcijom.
CooK

#6270 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

TAFKAP wrote:Malo sam ispao iz fola, ima li ko preporuku za 48" FullHD sa Smart TV funkcijom.
Do koliko novca trazis TV, jel gledas TV direktno ili iz ugla i koji sadrzaj najvise gledas?
majstor.yoda

#6271 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

da li jos neko ima problem sa slanjem privatnih poruka na forumu? stoje mi u outboxu non stop...
M416

#6272 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by M416 »

Da li je iko dobio produzenu garanciju samsunga 3 god,a kupio tv u junu ?
CooK

#6273 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

M416 wrote:Da li je iko dobio produzenu garanciju samsunga 3 god,a kupio tv u junu ?
Dobio sam ja ali tek nakon sto sam ih nazvao. Da li ti je stigla na mail potvrda o registraciji odmah nakon sto si se registrovao na samsung5godinagarancija.ba?
M416

#6274 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by M416 »

CooK wrote:
M416 wrote:Da li je iko dobio produzenu garanciju samsunga 3 god,a kupio tv u junu ?
Dobio sam ja ali tek nakon sto sam ih nazvao. Da li ti je stigla na mail potvrda o registraciji odmah nakon sto si se registrovao na samsung5godinagarancija.ba?
Stigla isti dan kada sam kupio 20 juna i zvao sam i ja,ali mi je neka gospodza drsko odgovorila kao dobicete i spustila slusalicu.Eto link uslikao sam povratnu potvrdu o registraciji koja mi je stigla na mail prije 31 dan.Sacekacu jos iducu sedmicu nadam se da ce proci sve kako treba inace ide inspekcija jer su me i za onaj problem koji sam ti slao privatno hladno otpilili u comtrade.

https://prnt.sc/k9a9vc
CooK

#6275 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

M416 wrote:
CooK wrote:
Stigla isti dan kada sam kupio 20 juna i zvao sam i ja,ali mi je neka gospodza drsko odgovorila kao dobicete i spustila slusalicu.Eto link uslikao sam povratnu potvrdu o registraciji koja mi je stigla na mail prije 31 dan.Sacekacu jos iducu sedmicu nadam se da ce proci sve kako treba inace ide inspekcija jer su me i za onaj problem koji sam ti slao privatno hladno otpilili u comtrade.

https://prnt.sc/k9a9vc
Ako si zvao prije nego sto je proslo 30 dana onda nije ni cudo da ti je tako odgovorila jer vidis iz mail-a da moras sacekati 30 dana. Nakon sto prodje tih 30 dana nazovi i onda ce ti uzeti sve podatke opet. Ne znam zasto im opet trebaju svi podaci posto su vec poslani tokom registracije ali budi spreman da ih opet njoj izdiktiras ukljucujuci i serijski broj TV-a pa neka ti bude pri ruci. Nakon sto joj das te podatke dobices petogodisnji garantni list na mail u roku od par dana.
Post Reply