SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
OldMayor

#6251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by OldMayor »

MedenoSrce wrote:
drugi profil wrote:Stan'te malo.
Sto sud ne oslobadja sve nego samo neke. Sto zakon nije jednak za sve?
Pa zato sto neko ima nekog, a neko nikog.
I tu se mi sjetimo da je doticnog rodila poznata mati i saberemo 2+2.

I tu onda konstatujemo da je mati krsila zakon i ucinila da problem bude jos i veci.
Sta se pravite sad naivni i prebacujete pricu na mahalanje.
Tito lijepi, nije sud necija prcija pa da oslobadja kako je kome na volju. Ne kazem da nema korupcije u sudu ali da se tako zatvara kod nas kako ste vi zamislili :-)
Poznajem osobu koja je udarila biciklistu, teze povrede, nema nikoga pa nije dana lezao u zatvoru - oduzeta vozacka na 6 mjeseci i kazna nekoliko hiljada maraka.
Ovaj nije samo poznat po ovome, ja mislim da on ima dovoljno za lezanja.

Naravno da ne treba sad zatvarat narod okolo, narocito ako je saobracajna nesreca gdje nema namjere. Ali kod nas slobodno hodaju svi, od pljackasa, dilera, likova sto se rokaju svake sedmice, bombasa itd.
OldMayor

#6252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by OldMayor »

miki.ba wrote:Niko ne brani Mirzu, on jeste zasluzio muriju.
Samo se postavlja pitanje sta bi ko uradio za svoje dijete.
Ne mogu tvrditi da ne bi ucinio isto za svoju djecu,, iz ove perspektive je lako pricati price, a kad trebas odluciti dal da ti guze sina u zatvoru ili da pojedes govno, ipak se odlucis za ovu drugu varijantu.
Vecinom ljudi tako odluce, pa cak i ovi manje imucni, a predhodno pricaju price kako bi pustili sina da trune u zatvoru, bas kao i mi sad.
Naravno.

Narocito jos kad ti je drzava omogucila da veoma lako potplatis bilo koga ko ti treba.
muha_sa

#6253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

miki.ba wrote:Niko ne brani Mirzu, on jeste zasluzio muriju.
Samo se postavlja pitanje sta bi ko uradio za svoje dijete.
Ne mogu tvrditi da ne bi ucinio isto za svoju djecu,, iz ove perspektive je lako pricati price, a kad trebas odluciti dal da ti guze sina u zatvoru ili da pojedes govno, ipak se odlucis za ovu drugu varijantu.
Vecinom ljudi tako odluce, pa cak i ovi manje imucni, a predhodno pricaju price kako bi pustili sina da trune u zatvoru, bas kao i mi sad.
tastatura sve podnosi--život je nešto sasvim drugo :-)
riko-ga

#6254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by riko-ga »

Jao kada cujem ovakve rasprave tacno se upitam dal mi zivimo u istoj drzavi.Pa ovo je privatna drzava o pravima odlucuju daidze amidze tetkovi i jarani od jarana.

Pa znam momka sto je ubijo na licu mjesta zenu sa autom i ni dana nile lezao cak ni vozacku nije izgubio pa makar na mjesec dana.I gle cuda niti je iz poznate famelije niti je previse bogat.Jednostavno njegov babo zna kome staviti u dzep za takve stvari i to je to.Znaci najvaznije je znati kome i koliko treba staviti u dzep i stvar rijesena.

E u takvoj drzavi mi zivimo.Nazalost.
drug_profi

#6255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

E pa onda je u redu.
MedenoSrce

#6256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MedenoSrce »

OldMayor wrote: Ovaj nije samo poznat po ovome, ja mislim da on ima dovoljno za lezanja.
A po cemu je jos poznat, osim da je dugogodisnji ovisnik?
dječak sa šibicama

#6257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

Stalno spominjete hipotetske situacija "kad bi ja..." ili "i ja bih..." ili "i ti bi, svi bi...." a niko da se stavi u realnost.

Kako rekoh, necije su majke, supruge, sestre pregazene od strane nadrogiranog idiota. Koji je vec na slobodi, i tamo ce ostati, samo zato jer mu majka ima para da plati.

O cemu onda govorimo.... malo "to je nasa realnost" a kad neko nesto napise protiv ovakve drzave, onda je "izdajica i neka ide kome se ne svidja :bih: " :-)
dječak sa šibicama

#6258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

MedenoSrce wrote:
OldMayor wrote: Ovaj nije samo poznat po ovome, ja mislim da on ima dovoljno za lezanja.
Satro zenu motociklom, navodno ostala invalid, zena navodno podmazana od strane "one koju ne smijemo spominjati" i poslan u Njemacku dok se ne smire strasti. Branio ga, a ko drugi, Mjesecar.
miki.ba

#6259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by miki.ba »

dječak sa šibicama wrote:
MedenoSrce wrote:
Satro zenu motociklom, navodno ostala invalid, zena navodno podmazana od strane "one koju ne smijemo spominjati" i poslan u Njemacku dok se ne smire strasti. Branio ga, a ko drugi, Mjesecar.
Pa sta ima veze matereti, sasvim je normalno imati advokata, a i platiti ostetu, cuj podmazana.
Imala je opciju tuzbe ili uzeti pare, uzela pare, fakat te ne kontam.
muha_sa

#6260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

dječak sa šibicama wrote:Stalno spominjete hipotetske situacija "kad bi ja..." ili "i ja bih..." ili "i ti bi, svi bi...." a niko da se stavi u realnost.

Kako rekoh, necije su majke, supruge, sestre pregazene od strane nadrogiranog idiota. Koji je vec na slobodi, i tamo ce ostati, samo zato jer mu majka ima para da plati.

O cemu onda govorimo.... malo "to je nasa realnost" a kad neko nesto napise protiv ovakve drzave, onda je "izdajica i neka ide kome se ne svidja :bih: " :-)
zbog ovoga na slobodi il zato što ima neka "rupa" u zakonu pa svakodnevno citamo kako kojekakvi što pucaju na ulici, trgaju ženima lancice i naušnice pa ih murija uhvati a oni nakon 24 sata na slobodi :?
muha_sa

#6261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

dječak sa šibicama wrote:
MedenoSrce wrote:
koje ne smijemo spominjati :?
taki me zalibo i za mamu moju a kamli za Hanku ako je ONA napravila prekršaj il neko krivicno djelo, al je jako ružno mahalat o Hankinim maladalackim danima, njenoj karijeri, ovom onom samo zbog toga što je njen sin skrivio udes u kojem su nastradale 3 prolaznice.
Momak je KRIV i nek odgovara.
šta je tu nejasno :?
MedenoSrce

#6262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MedenoSrce »

pjesak u saobracajnom udesu ima pravo na naknadu stete zbog
fizickih bolova, pretrpljenog straha, invaliditeta mislim i troskova lijecenja
mozda joj je samo isplatila trazeni iznos da ne bi doslo do gradjanske parnice ako se ne varam to se zove vansudska nagodba.

A po informacijama kojima ja raspolazem u njemacku ga je poslala zbog lijecenja o ovisnosti.
Jednoj majci je dosta za zivota sto mora gledati kako joj se dijete, pravo, zdravo rodjeno unistava i mene tacno tuga uhvati kad na to pomislim (nisam nikakav Hankin simpatizer niti advokat ali njoj nije mjesto na ovim stranama bar zasad)

p.s a kad ovaj djecak pocne palacati zmija bi se od njega otrovala
dječak sa šibicama

#6263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

nema me tamo wrote:Ajde ba prestanite da pljujete zenu više!
Nije ona kriva sto je ovaj nepopravljiv, istina je da je ona pokušala sve da ga vrati na pravi put..
Rehabilitacija...
Pa šta ako je podmitila zenu kao sto pricate..
Koja to majka za svog sina nebi' uradila?
Svaka koja pravo voli..
U sustini, najiskreniji post u vezi date teme.

Rekao covjek drito sta misli, a ne okolokole.
Havatar

#6264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Havatar »

dječak sa šibicama wrote:Stalno spominjete hipotetske situacija "kad bi ja..." ili "i ja bih..." ili "i ti bi, svi bi...." a niko da se stavi u realnost.

Zakon gleda na narkomane kao na neuracunljive osoe tako da ih zato ni ne kaznjavaju za mnoge prekrsaje zbog toga i tako je sa svima ,nema to nikakve veze sa Hankom.
MedenoSrce

#6265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MedenoSrce »

kletva
dabogda te Havatar branio. :D

djecace, ne trudi se da mi saljes pp-ove, ja cu komentarisati na javnom prostoru sta god zelim i kako mi odgoj i kultura dozvoljavaju.
crnoplavo

#6266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by crnoplavo »

i dakle Hanka nece odgovarat...
NeenaSa

#6267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by NeenaSa »

muha_sa wrote:
dječak sa šibicama wrote:Satro zenu motociklom, navodno ostala invalid, zena navodno podmazana od strane "one koju ne smijemo spominjati" i poslan u Njemacku dok se ne smire strasti. Branio ga, a ko drugi, Mjesecar.
taki me zalibo i za mamu moju a kamli za Hanku ako je ONA napravila prekršaj il neko krivicno djelo, al je jako ružno mahalat o Hankinim maladalackim danima, njenoj karijeri, ovom onom samo zbog toga što je njen sin skrivio udes u kojem su nastradale 3 prolaznice.
:facepalm:
Itekako je imala uticaja i ima. Da se ne varamo. :wink: Otkud mu dzip? Bice, sam zaradio. Jes' malo morgen.
Nejasno je da ce "momak" sa pedrigeom poznate pjevaljke :D biti osudjen na koliko?
Ili uopce biti osudjen?
Edin H.

#6268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

miki.ba wrote:U slucaju Mirze mislim da policija nije bila u stanju dokazati da je doticni bas u tom trenutku pod uticajem droge, jer nemaju takve testove, pa us ga zato i pustili na slobodu.
Oni koliko sam upznat imaju samo testove koji pokazuju da je koristena droga u proteklih nekoliko dana, a amfitamini se u urinu mogu pokazati i 15-20 nakon upotrebe.

Ispravite me ako grijesim, cini mi se da su u Americi tek nedavno dobili testove za takvu kontrolu, uzme se bris ili se uzme uzorak znoja, ne znam tacno.
Ja sam bio jako iznenadjen da su javno objavili da je bio pod utjecajem amfetamina, jer je to jako tesko dokazati, stoga vjerovatno mali ima osnovu da tuzi policiju.
Cisto sumnjam da nasa policija ima taj uredjaj Drager 5000 koji analizira pljuvacku i moze da otkrije prisustvo marihuane, kokaina i slicnih supstanci ukljucujuci amfetamine. Medjutim i da imaju taj uredjaj to na sudu nije dovoljan, jer se onda mora poslati drugi uzorak pljuvacke u laboratorij na analizu.
Uredjaj naravno mora biti redovno kalibriran od strane nezavisnog tijela da bi rezultati mogli proci na sudu.

Sustina je da i mnogo razvijenijim zemljama je tesko dokazati voznju pod utjecajem droga.
Havatar

#6269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Havatar »

NeenaSa wrote:
muha_sa wrote:
dječak sa šibicama wrote:Satro zenu motociklom, navodno ostala invalid, zena navodno podmazana od strane "one koju ne smijemo spominjati" i poslan u Njemacku dok se ne smire strasti. Branio ga, a ko drugi, Mjesecar.
Itekako je imala uticaja i ima. Da se ne varamo. :wink: Otkud mu dzip? Bice, sam zaradio. Jes' malo morgen.
Nejasno je da ce "momak" sa pedrigeom poznate pjevaljke :D biti osudjen na koliko?
Ili uopce biti osudjen?
Znaci nisu vazne djevojke koje su pregazene nego otkud mu dzip ? :-) Da ih je pregazio neko ciji roditelj nije poznat i ko nema takvo auto sad bi ovi sto bi da lincuju Hanku koja nema nikakve veze sa dogadjajem svi stali u njegovu odbranu . :roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

Havatar wrote: Zakon gleda na narkomane kao na neuracunljive osoe tako da ih zato ni ne kaznjavaju za mnoge prekrsaje zbog toga i tako je sa svima ,nema to nikakve veze sa Hankom.
ne lupaj života ti :-)
archi_a

#6271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

Kazes fino...... sine, odrastao si covjek........ sredila sam ti preko poznanika posao....... radit ces min. 40 sati sedmicno u smjenama..... izvrsavat zadatke koje ti sef postavi....... nemas internet i face na poslu....... posle godinu dana ces mozda moci dobiti kredit u banci da kupis sebi golfa 2, za pocetak........ ponekad ces moci mozda kupiti i kakvu majcu i mozda otici na more...... plata ce ti biti prosjecna, oko 800 km (?????)..... toliko ti je od mene dok se ne opametis i dokazes mi da si postao dobar covjek....... ako neces tako, vrata su ti tamo...... pitao bih te ja, da li bi se ovako qurcio....... fol droga, jack, malo tuca, malo pucnjava, malo markirana garderoba, trosim milju za noc, ofo-ono. Hajde (neserite), Boga vam.
Cuj, nije ona kriva.... i ponovo se ponavljam........ kao nagradu za drogiranje i probleme ja mu kupim stan na tockovima i dam za drogu.... To ona logika, kad se vec drogira i pravi probleme, nek vala bude u cistom i nek ima da kupi. Bolje to nego da krade ili nedo Bog dragi, prosi....... shit again....
Last edited by archi_a on 17/01/2014 19:20, edited 1 time in total.
insomnia78

#6272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Pa i jeste bolje

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
muha_sa

#6273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

NeenaSa wrote:
muha_sa wrote:
Ili uopce biti osudjen?
kupila mu mama koja je zaradila pjevajuci za one koji vole njenu pjesmu, jel to grijeh kupit djetetu džip :?
da mogu ikako svom bi sinu kupio Bosmal a ne džip, al šipak-ne mogu mu kupit ni golfa dvicu al necu bit ljubomoran na one koji su POŠTENO zaradili i imaju.
JThomas

#6274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

grijeh nije, al' može itekako biti medvjeđa usluga.
muha_sa

#6275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

JThomas wrote:grijeh nije, al' može itekako biti medvjeđa usluga.
slažem se 100 % :)

ne pada mi na pamet branit malog, niti to znam niti želim :-) samo mi smeta pljuvacina po mami od doticnog--pljuje se jer je poznata, ovdje se raspreda jel zna pjevat, koliko je zaradila, ko joj je pomogo u karijeri, jel podmitila sudiju i policiju, jel ovo jel ono--sve nagadjanja :-)
Locked