Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dječak sa šibicama

#6251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

ernadr wrote:
van helsing wrote:Zna li neko dokle su stigli pregovori za Pink kanale ?
Moj izvor informacija mi nije bas najpouzdaniji :grin: .

Tapatalk 2
Ma nista od toga ja mislim, logicno da je BHT trazio da se nikom drugom ne daju prava ako oni potpisu ugovor sa Pinkom, nisu ni oni vesla sisali.

N4
Pa nemaju oni to pravo, i u Srbiji je njihov telekom potpisao ugovor prvi, ali je Pink u medjuvremenu ugovor potpisao sa 90% kablovskih operatera.

Cuj oni zabranili :-) jebem ti drzavu i nase shvatanje konkurencije.

Problem izmedju Pinka i Telemacha je vec naveden, povecanje pretplate, jos pregovaraju, ali... sumnjam da ista od toga biti.

U tom slucaju, ja odoh na Moju TV, mrzim ih ali ja zelim gledati Pink kanale. Jebiga Telemach, to ce vam biti veliki minus.

Nisam jedini...

Nezadovoljni neprofesionalnim potezom kablovskog operatera SBB, koji jedini od najvećih kablovskih TV kuća u Srbiji još nije pristao da novih 100 Pinkovih kanala uvrsti u svoju ponudu, gledaoci na društvenim mrežama masovno izražavaju svoje nezadovoljstvo i najavljuju napuštanje SBB-a, piše Press.

Talas protesta protiv ovakve odluke podigao se i na Twitteru i na Facebooku, a pojedinci su prozvali SBB za neprofesionalnost i na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici. Posebno je zanimljivo da su kao razlog za ovu nesaradnju iz SBB-a naveli da bi u slučaju distribucije Pink Packagea morali da poskupe pretplatu za 100-njak dinara, što je među korisnicima, koji su navikli na SBB-ova poskupljenja bez ikakvog obrazloženja izazvalo dodatni revolt, piše Press.

"Medijska kuća Pink za distribuciju novih kanala traži 1 euro mjesečno po svakom kablovskom korisniku. Kanali koje su uveli nisu besplatni i poskupili bi osnovnu kablovsku pretplatu. Zbog toga pregovori i dalje traju", naveo je SBB u svom nedavnom obavještenju, koje je na društvenim mrežama dočekano na nož.

Press piše da je Pinkov paket samo kap koja je prelila čašu, a najveći broj korisnika kao razlog želje da promijeni kablovskog operatera navodi sukob sa TV Arena Sport, zbog čega su korisnici SBB usluga godinama onemogućeni da prate najvažnije sportske događaje, čak ni uz dodatnu pretplatu.

Pink International Company pokrenuo je 1. maja novi paket TV kanala kojim planiraju da osvoje tržište. Pink Package do kraja godine činit će 100 kanala, a prvih 30 kanala već je u opticaju.
Bryant 24

#6252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

Meni je zao zbog toga,Telemachov internet mi je super,dobro je ovo i s telefonom,al i ja i moji ukucani vole Pink kanale,jos posebno sto sam imao priliku kod djevojke koja ima Moju TV da vidim kakkvi su to kanali i uvjerio sam se da su super.Od 30 kanala meni je 25 extra.

I fakat mi je zao opet ako Telemach ne rijesi nesto s tim,jer ja sam u kuci vec dogovorio da prekinemo saradnju s Telemachom ako ne uvedu Pink kanale.
StupskaBitanga

#6253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Telemach neće uvrstiti Pink kanale tako da slobodno možete trčati za Mitrovićevim piratskim sadržajima na drugim operaterima
van helsing

#6254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Mislim nije tema,ali zasto mislis da su piratski ?
Prema nekim navodima ulozeno je cca 100 miliona € u ovaj projekat.
Ne znam,opet ja kakav sam,volio bih da mogu imati Telemach kablovsku umjesto ovog Telemach mmds-a,posebno kada vidim ove super mix pakete.

Tapatalk 2
StupskaBitanga

#6255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

pročitaj malo šta i kako Mitrović emituje programe na tim televizijama. Programi su većinom od TV Avala koju je ugasio a pročitaćeš po netu kako Pink stavlja DVD titlove i cropuje sliku da bi sklonio obilježja a to o toj cifri od 100 miliona eura neću ni komentarisati. Da je i makar 20% uloženo u to sada bi se znalo kada gdje i šta se emituje postojala bi prezentcija kanala a ne da se to radi ono po našem odfrlje
van helsing

#6256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Treba mozda otvorit posebnu temu o Pink paketu,da ne radimo vise OT od ove teme.
Tako da necu komentarisat dalje o Mitrovicu.
Moje pitanje je bilo zna li neko dokle su stigli pregovori za Pink kanale ....

Tapatalk 2
dječak sa šibicama

#6257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Svakako, bolji su KCN i MTV Ig,man, zivio Telemach.

Nabijem ih na neku stvar, jedini oni se prave pametni, i jos prodaju supljak kako su svi drugi budale samo oni genijalci, koji su procitali Mitrovica. Nosite se u q i vi i vasa trzisna utakmica, nemamo Arenu sport zbog njih, drugi nemaju SK zbiog njih, sad i sa ovim prave slucaj.

Moja tv, pa sta Bog da. Mrzim BHT ali ovi mi sve vise idu na q.
Moje pitanje je bilo zna li neko dokle su stigli pregovori za Pink kanale
Navodno pregovaraju, ali racunaj da od toga nece biti nista. Cim su oni upregli botove po forumima kojima pravdaju sebe i pljuju Mitrovica, sve je jasno.
Kao, zao im korisnika i ne zele podici pretplatu... koliki debil moras biti pa povjerovati u njihove dobre namjere, svaki put kad diztu pretplatu i ne pitaju korisnike za misljenje, niti objasne zasto dizu cijenu pretplate.
StupskaBitanga

#6258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

:zoka: ako će tebe oduševiti Pink sa tim stvarima za koje će vjerovatno biti isključene ovdje radi autorskih prava slobodno i bujrum. MojaTV HS konkurencija postoji
Last edited by StupskaBitanga on 07/05/2013 13:22, edited 1 time in total.
sencobih

#6259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

prvi su nam hladno sa 11.5 KM digli pretplatu na 15KM bez ikakvog obrazlozenja, mozda da im je lakse vracati kusur kad placamo racune, vazda su pitali imas li sitno
dječak sa šibicama

#6260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Pa zelim filmske kanale, ako je uslov povecanje pretplate nepune 2 km, sto da ne.

I ovako nam dizu pretplatu, a uvode sta? RTL Hrvatski, FOX, i gomilu kretenskih kanala a la KCN i slicno.
StupskaBitanga

#6261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

dječak sa šibicama wrote:Pa zelim filmske kanale, ako je uslov povecanje pretplate nepune 2 km, sto da ne.

I ovako nam dizu pretplatu, a uvode sta? RTL Hrvatski, FOX, i gomilu kretenskih kanala a la KCN i slicno.
Iste filmove koje Pink emituje na tim svojim kanalima su već bili na Foxovima, Cinestaru i sl kanalima tj sve je već viđeno
sencobih

#6262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

StupskaBitanga wrote:
dječak sa šibicama wrote:Pa zelim filmske kanale, ako je uslov povecanje pretplate nepune 2 km, sto da ne.

Iste filmove koje Pink emituje na tim svojim kanalima su već bili na Foxovima, Cinestaru i sl kanalima tj sve je već viđeno
onda nek iskljuce i Novu tv, FTV, i sve ostale kanale jer svi filmovi koje emituju su vec bili.
dječak sa šibicama

#6263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

StupskaBitanga wrote:

Bezveze argument, eto covjek iznad mene je sve objasnio, onda treba pogasiti sve kanale jer su svi filmovi koje emituju, vec bili na nekom drugom kanalu.

Ne stignem ja sve gledati... ukratko, ovo je supacki potez Telemacha i nista ih oprati ne moze. Uvijek igraju neku svoju igru. Pa neka se nose u neku stvar.
TheWatcher

#6264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

na hs-u ubacili 7 na analognoj
mumi80

#6265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Da li je BHT podigao pretplatu?

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Maharadza

#6266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

TheWatcher wrote:na hs-u ubacili 7 na analognoj
Jesu li izbacili koje prethodne kanale ili su dodali tih 7?! I ako jesu, koje su izbacili?
sencobih

#6267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

mumi80 wrote:Da li je BHT podigao pretplatu?

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
dosada nije a nadam se i da nece
TheWatcher

#6268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

Maharadza wrote:
TheWatcher wrote:na hs-u ubacili 7 na analognoj
Jesu li izbacili koje prethodne kanale ili su dodali tih 7?! I ako jesu, koje su izbacili?

Navedeni programi će biti dostupni na sljedećim kanalima:
- PINK 2 CH 27 519.25 MHz (umjesto Arte TV),
- PINK 3 CH 48 687.25 MHz (umjesto TV IS),
- PINK Movies CH 49 695.25 MHz (umjesto RAI UNO),
- PINK Premium CH 51 711.25 MHz (umjesto TVE),
- PINK Music CH 33 567.25 MHz (umjesto Fashion TV),
- PINK Film CH 30 543.25 MHz (umjesto CBS Reality),
- PINK Kids CH 53 727.25 MHz (umjesto TV Makedonija).
dječak sa šibicama

#6269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Pink Premium sa gomilom filmova, ili TV Espanja, hm hm koja dilema, sta uzeti sta uzeti :D

Kakva je HS telefonija?

I HS sada djeluje privlacno. Do jucer ih nebi ni pogledao..
Asiklar

#6270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

dječak sa šibicama wrote:Pink Premium sa gomilom filmova, ili TV Espanja, hm hm koja dilema, sta uzeti sta uzeti :D

Kakva je HS telefonija?

I HS sada djeluje privlacno. Do jucer ih nebi ni pogledao..
HS je improvizovani "ISP", Telemach je izvikani "ISP". Ni jedan ni drugi BHT-u nisu ni do koljena niti su mu konkurencija vec samo lokalni alternativni "ISP"-ovi. Zajedno imaju manje od 5% od ukupnog broja BHT korisnika. To sve govori. :-D :-D :-D

:run:
StupskaBitanga

#6271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Umjesto Pink smeća nama dolaze Fox HD verzije kanala :thumbup:
DON_eARL

#6272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

StupskaBitanga wrote:Umjesto Pink smeća nama dolaze Fox HD verzije kanala :thumbup:
Info, link? :D

Realno, većini korisnika ne igra nikakvu ulogu novi HD kanal, masa hoće da ima što više kanala na analogiji i u običnom D3 paketu. Samo nek je šareno, nema veze što možeš gledati samo jedan kanal od gomile njih. :-D

Moguće je da će gubiti korisnije, ako ne ubace Pink paket, jer isti ima mnogobrojnu publiku.
Maharadza

#6273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

StupskaBitanga wrote:Umjesto Pink smeća nama dolaze Fox HD verzije kanala :thumbup:
Ako ih ubace u osnovni D3 paket - super, ako ne - bezobrazluk!
sencobih

#6274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

StupskaBitanga wrote:pročitaj malo šta i kako Mitrović emituje programe na tim televizijama. Programi su većinom od TV Avala koju je ugasio a pročitaćeš po netu kako Pink stavlja DVD titlove i cropuje sliku da bi sklonio obilježja a to o toj cifri od 100 miliona eura neću ni komentarisati. Da je i makar 20% uloženo u to sada bi se znalo kada gdje i šta se emituje postojala bi prezentcija kanala a ne da se to radi ono po našem odfrlje
i OBN cropuje utakmice lige prvaka, lopovi sigurno da se ne vidi logo arene :-)
rukfashmoj

#6275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rukfashmoj »

Jel normalno kad se digne slusalica na fixnom telefonu da samo pisti ono jednolican zvuk nema prekida kao inace sto ima na bh telekomu?? Pricam nesto sq jednim pajdom pa me zanima.
Locked