Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
male_okice

#6251 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by male_okice »

suspect_zero wrote:
Industrialyzer wrote:Moze neko preporuciti neki film tipa Ocean trilogija , nesto na fazon onih spektakularnih pljacki :thumbup:

Jesi ovaj gledao?

http://www.imdb.com/title/tt0187078/
takers : A group of bank robbers find their multi-million dollar plan interrupted by a hard-boiled detective.
http://www.imdb.com/title/tt1135084/
Industrialyzer

#6252 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Industrialyzer »

Nisam gledao ta dva , danas ce biti na download-u , hvala :thumbup:
suspect_zero

#6253 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by suspect_zero »

Gentleman wrote:

Jes'' gled'o ovaj, malo me podsjeca na Ocean triology

http://www.imdb.com/title/tt0840361/
Ovaj mi se čini dobar :)

Takers gledala, nije loš ;-)

Evo preporuka, Insomnia :) neobično mi bilo gledati Robin Williamsa kao zloću :oops: :D

http://www.imdb.com/title/tt0278504/
clarion_

#6254 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by clarion_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:je li ko gledao ovaj film?

http://www.imdb.com/title/tt0478304/
pa tek je prije 5 dana prikazan!!
horion_bosona

#6255 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by horion_bosona »

Gentleman wrote:
Irvinovo stado wrote:
horion_bosona wrote:Pa negre [Black Bread] (2010) | Official Trailer

kakav film, odusevio me... odlicno... to je posebno majstorstvo kada reditelj uspije stvoriti jedinstvenu atmosferu (ne samo kroz fotografiju) tokom cijelog filma, pravece gotovo poseban "referentni sistem", a opet govoreci o "ovozemaljskim" poganim ljudskim rabotama... i dosta danasnjih spanskih filmova ima tu karakteristiku da se radnja ispreplice ili dodiruje sa svijetom imaginacije, Pa negre ima nesto od tih elemenata, ali doziranih s ukusom, prozetih jednom vrstom stalne jeze... i jos kad kazem da se film desava nakon spanskog gradjanskog rata, vecina ce pomisliti - evo jos jedan Panov labirint, ali nije...

film je inace pokupio skoro sve Goyine nagrade (7)... sad cu da nadjem i ostale filmove od ovog reditelja - Agustí Villaronga... definitivno me kupio...
Na 95 % tvojih preporuka mogu da stavim potpis. Nasao sam tek dva-tri filma u vezi koji se ne slazemo. Znaci, svaka cast i na rivjuima i na preporukama, imas tu neku sirinu u percepciji filma sto veoma cijenim :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Samo nastavi tako :)
Potpuno se slazem, sve filmove koje je preporucio horion_bosona sam odgledao i njegova ocjena stoji.
'ajde drago mi je da tako :) nego da iskoristim priliku pa da upitam kakav je dojam ostavio na vas Red White & Blue (2010)? malo je ljudi pogledalo taj film, ako se ne varam ovdje ga je komentarisao samo Luka1... a mislim da se radi o jako dobrom filmu sa margine, koji je istina prilicno brutalan, ali to nasilje nije (samo) bezocno vec je u funkciji "podebljavanja" odredjenih stvari...

@Irvinovo stado u kojoj mjeri se da povuci paralela izmedju ovog filma i Srpskog filma (naravno ne samo vezano za naziv)? jer ja sam oba filma dozivio na slican nacin, iako se oni bitno razlikuju po samoj prici, pa i po tome sto R, W & B ima mozda direktnije politicke aluzije...
bruce lee

#6256 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by bruce lee »

Industrialyzer wrote:
Industrialyzer wrote:Moze neko preporuciti neki film tipa Ocean trilogija , nesto na fazon onih spektakularnih pljacki :thumbup:
http://www.imdb.com/title/tt0317740/

pretpostavljam da si gledao, ali u slucaju da nisi: obavezna lektira
Irvinovo stado

#6257 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Irvinovo stado »

horion_bosona wrote:
'ajde drago mi je da tako :) nego da iskoristim priliku pa da upitam kakav je dojam ostavio na vas Red White & Blue (2010)? malo je ljudi pogledalo taj film, ako se ne varam ovdje ga je komentarisao samo Luka1... a mislim da se radi o jako dobrom filmu sa margine, koji je istina prilicno brutalan, ali to nasilje nije (samo) bezocno vec je u funkciji "podebljavanja" odredjenih stvari...

@Irvinovo stado u kojoj mjeri se da povuci paralela izmedju ovog filma i Srpskog filma (naravno ne samo vezano za naziv)? jer ja sam oba filma dozivio na slican nacin, iako se oni bitno razlikuju po samoj prici, pa i po tome sto R, W & B ima mozda direktnije politicke aluzije...
Red White And Blue me je odusevio i pogledao sam ga bas zato sto si ga ti ovdje spomenuo, posto mi se nije nasao ni na jednoj od lista za gledanje... Cak idem do tacke da mu dam jednu finu devetku...
Americki nezavisni film uvijek uspije da izbaci odlicne naslove koji se nekako provuku ispod radara i ostanu nezabiljezeni... Zato i treba pratiti te manje festivale koji se tamo zbivaju, od Austin F.F. pa do Fantasie...

A sto se tice paralele sa "Srpskim filmom".... Prvo, RWB je bolji film... Nije se islo u neka pretjerivanja koja postoje u "Srpskom filmu" (pritom ne mislim na one dobropoznate scene)... U oba filma postoji taj elemenat porodicne tragedije... U RWB to doduse izgleda nesto bolje i uvjerljivije. Slicni su i po gradjenju price, i u "Srpskom filmu" se prakticno "nista" nedogadja prvih pedesetak minuta, ali zato kad pocne... Meni je za nezavisni film i fotografija odradjena dobro...
U RWB je nesto manje nasilja, iako je i ono mucno... Scena rezanja glave, iako nije eksplicitno prikazana, zaista ima neki gorak ukus. Probadanje one djevojcice takodjer ostavlja snazan utisak...

Slazem se da RWB ima direktniju poruku, ali ne toliko politicku koliko socijalnu. Odlicno prikazivanje izvora nasilja i sjebanosti savremenog americkog drustva. Autori na vrlo vjest nacin uspijevaju da proniknu u neke od razloga devijantnog ponasanja u Americi. Ima tu svega, od rastave u braku, prostitucije, irackog sjeba, mobinga, bolesti, niskih nadnica,... Tesko je ostati mentalno jak u takvom ozracju. Napravis sranje i sebi i drugima.... Tu autori odlicno pokrivaju gomilu onih "breaking news" koje pocinju i zavrsavaju sa "...a bio je tako tipican susjed...."

Naziv inace oznacava troje glavnih protagonista cije ce se sudbine susresti sa druge strane "Americkog sna". Taylor mi je tu odradio apsolutno fantasticnu ulogu... Zavrsnica filma sa tipicnom americkim "country road" pejsazom. Prelijepo, a tako tragicno.
horion_bosona

#6258 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by horion_bosona »

Irvinovo stado wrote: Red White And Blue me je odusevio i pogledao sam ga bas zato sto si ga ti ovdje spomenuo, posto mi se nije nasao ni na jednoj od lista za gledanje... Cak idem do tacke da mu dam jednu finu devetku...
Americki nezavisni film uvijek uspije da izbaci odlicne naslove koji se nekako provuku ispod radara i ostanu nezabiljezeni... Zato i treba pratiti te manje festivale koji se tamo zbivaju, od Austin F.F. pa do Fantasie...

A sto se tice paralele sa "Srpskim filmom".... Prvo, RWB je bolji film... Nije se islo u neka pretjerivanja koja postoje u "Srpskom filmu" (pritom ne mislim na one dobropoznate scene)... U oba filma postoji taj elemenat porodicne tragedije... U RWB to doduse izgleda nesto bolje i uvjerljivije. Slicni su i po gradjenju price, i u "Srpskom filmu" se prakticno "nista" nedogadja prvih pedesetak minuta, ali zato kad pocne... Meni je za nezavisni film i fotografija odradjena dobro...
U RWB je nesto manje nasilja, iako je i ono mucno... Scena rezanja glave, iako nije eksplicitno prikazana, zaista ima neki gorak ukus. Probadanje one djevojcice takodjer ostavlja snazan utisak...

Slazem se da RWB ima direktniju poruku, ali ne toliko politicku koliko socijalnu. Odlicno prikazivanje izvora nasilja i sjebanosti savremenog americkog drustva. Autori na vrlo vjest nacin uspijevaju da proniknu u neke od razloga devijantnog ponasanja u Americi. Ima tu svega, od rastave u braku, prostitucije, irackog sjeba, mobinga, bolesti, niskih nadnica,... Tesko je ostati mentalno jak u takvom ozracju. Napravis sranje i sebi i drugima.... Tu autori odlicno pokrivaju gomilu onih "breaking news" koje pocinju i zavrsavaju sa "...a bio je tako tipican susjed...."

Naziv inace oznacava troje glavnih protagonista cije ce se sudbine susresti sa druge strane "Americkog sna". Taylor mi je tu odradio apsolutno fantasticnu ulogu... Zavrsnica filma sa tipicnom americkim "country road" pejsazom. Prelijepo, a tako tragicno.
:thumbup: i meni je RWB bolji... jako bitan podatak vezan za RWB da je reditelj Simon Rumley Briitanac, i u tome mozda lezi tajna zasto je tako dobro secirano jedno bolesno drustvo, kakvo americko sigurno jeste, pogotovo na jugu...
da, naziv je odabran dosta vjesto, te tri boje za tri price koje se ukrstaju, te kao provokativna asocijacija na stars and stripes...

naravno da film prije svega ima snaznu socijalnu dimenziju (devijacije koje si spomenuo), medjutim politicka je itekako naglasena kroz cesto stavljanje americke zastave u kadar te od samog "profesionalnog backgrounda" glavnog lika... i autor hoce da kaze da ona poslovica "what goes around comes around" itekako funkcionise i spirala nasilja je neminovna...

planiram da pogledam ovih dana White Lightnin' (2009), takodje djelo jednog mladjeg britanskog reditelja, a film se bavi temom vezanom za isti socijalni sloj white trash...
Last edited by horion_bosona on 13/07/2011 17:35, edited 1 time in total.
Irvinovo stado

#6259 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Irvinovo stado »

U vezi "White Lightnin`"...Pogledaj ako nisi i Dancing Outlaw iz kojeg je WL pokupio inspiraciju...
Nedavno je snimljen film i o porodici Jesco White-a, ali se ne mogu sjetiti kako se zove...
horion_bosona

#6260 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by horion_bosona »

Irvinovo stado wrote:U vezi "White Lightnin`"...Pogledaj ako nisi i Dancing Outlaw iz kojeg je WL pokupio inspiraciju...
Nedavno je snimljen film i o porodici Jesco White-a, ali se ne mogu sjetiti kako se zove...
nisam gledao ni prvi ni drugi dokumentarac... a vidim da je izvrsni producent The Wild and Wonderful Whites of West Virginia (2009) Johnny Knoxville :lol: skinucu to, pa pogledam...
fatamorgana

#6261 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by fatamorgana »

lord blackadder wrote:Gledao sam nedavno neki film; radnja se odvija cini mi se u ranom 20-om stoljecu...neki kao ljubavni par na brodu, neka baba na pocetku prica u retrospektivi...Ne zelim vam otkriti kako je zavrsio film, jer to trebate sami vidjet. :)

Odusevljen sam.
Da nije Titanik, :run:
suspect_zero

#6262 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by suspect_zero »

Industrialyzer wrote:
Evo probaj ovaj :)

ako već nisi :D
FreeSol

#6263 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by FreeSol »

suspect_zero wrote:
Industrialyzer wrote:
Evo probaj ovaj :)

ako već nisi :D
:thumbup:
Mr. Brightside

#6264 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Mr. Brightside »

pogledao source code 2011 do pola, kontam da ga ne gledam dalje :lol:
FreeSol

#6265 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by FreeSol »

armin.i.am wrote:pogledao source code 2011 do pola, kontam da ga ne gledam dalje :lol:
i ja sam tako, i ostatak ubrzao :D
alica.k

#6266 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by alica.k »

inside man meni jako dobar film :D
Litotes

#6267 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Litotes »

Industrialyzer wrote:
Jesil vidio ovaj
http://www.imdb.com/title/tt0780516/
madFlava

#6268 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by madFlava »

ko je fan stripova i ovakvih filmova neka pogleda :) :D
meni je odlican :D

Image
Industrialyzer

#6269 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Industrialyzer »

E raja , preporucili ste mi dosta filmova , vecinu nisam gledao , sad se bacam na download. Hvala vam :thumbup:
Mr. Brightside

#6270 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Mr. Brightside »

Image
od jedan do 5, 3+
dezurni_ucenik

#6271 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 22:21, edited 1 time in total.
neo7

#6272 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by neo7 »

mozda ga je neko preporucio ili je samo moj deja vu :D

http://www.imdb.com/title/tt1385826/
vanda

#6273 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by vanda »

Haj.
Moze li ko preporuciti filmove tipa FF, ili Death race, Transporter, Italian Job... Nesto uglavnom na taj fazon. Znaci, u prvom planu auta i akcija.

Hvala puno :)
600

#6274 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by 600 »

Preporucite mi jedna dobar ljubavni film,romantika me spucala i jedan dobar horor ako moze :-)
FreeSol

#6275 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by FreeSol »

600 wrote:Preporucite mi jedna dobar ljubavni film,romantika me spucala i jedan dobar horor ako moze :-)
Image eto ljubavni :D
Post Reply