I nije im valjao Marjan???!!!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
mikelandjelo

#626 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by mikelandjelo »

vrhbosna wrote:Baho je za Marijana Boris Mutić
:thumbup:
amrica

#627 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by amrica »

off topic, sorry

kaze lik na hrt-u: ako trebate dati ime djetetu, a svidjaju vam se nigerijska, mozete ga nazvati Obinna. To znaci ocevo srce...

:lol: :lol: :lol:
Edin H.

#628 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Edin H. »

komeba wrote:Sad sam zvao Radio Televiziju Republike Srpske na broj 051 339 800 :D

Konverzacija:

Ja: Dobar dan,da li mogu uputiti reklamaciju?
Centrala PTPC : Kakvu reklamaciju?
Ja: Reklamaciju na komentatora utakmice,ne svidja mi se.
Centrala PTPC : Vjerujte nemamo boljeg ( :D )
Ja: Cuo sam da su se juce ljudi bunili na komentatora,pa sam pomislio da mozemo i danas.
Centrala PTPC : Ih,vi biste svaki dan mijenjali komentatora
Ja: Pa kako je juce moglo,a danas ne moze?
Centrala PTPC : Ma to je bilo sa visih instanci.
Ja: U redu,hvala,doviđenja :D

Eto,sad su mi i sluzbeno na PTPC priznali da se nisu ljudi bunili nego je to naredeno sa visih instanci.Zao mi samo sto nisam razgovor snimio.
Pa kada ti nije bilo mrsko nazvati, neka ti sada ne bude mrsko da ovaj transkript razgovora e-mailom posaljes Regulacionoj komisiji :-)
klixober

#629 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by klixober »

Edin H. wrote:
komeba wrote:Sad sam zvao Radio Televiziju Republike Srpske na broj 051 339 800 :D

Konverzacija:

Centrala PTPC : Vjerujte nemamo boljeg ( :D )
Ja: Cuo sam da su se juce ljudi bunili na komentatora,pa sam pomislio da mozemo i danas.
Centrala PTPC : Ih,vi biste svaki dan mijenjali komentatora
Ja: U redu,hvala,doviđenja :D

Eto,sad su mi i sluzbeno na PTPC priznali da se nisu ljudi bunili nego je to naredeno sa visih instanci.Zao mi samo sto nisam razgovor snimio.
Pa kada ti nije bilo mrsko nazvati, neka ti sada ne bude mrsko da ovaj transkript razgovora e-mailom posaljes Regulacionoj komisiji :-)
Napisao:

Postovani,

pisem Vam povodom otvarajuce utakmice svjetskog prvenstva u nogometu Juznoafricka Republika-Meksiko.Naime,tri emitera - BHT,FTV i RTRS su usli zajednicki u projekat prenosa svjetskog prvenstva i dogovorili se da ce prvu utakmicu prenositi komentator Marjan Mijajlovic,na sva tri emitera.Medjutim,nakon prvog poluvremena su na RTRS svojevoljno promijenili komentatora,tako da je drugo poluvrijeme prenosio drugi komentator.To svakako predstavlja presedan u istoriji prenosenja utakmica.

Nakon utakmice,na RTRS su dali objasnjenje da je drugo poluvrijeme utakmicu komentarisao drugi komentator jer su se tokom utakmice pozivima mnogi gledaoci bunili.

Obzirom da je Marjan Mijajlovic sigurno jedan od najboljih,ako ne i najbolji komentator na Balkanu,takvo objasnjenje mi je zvucalo neuvjerljivo.Sumnjao sam da se iza svega krije politika,jer se gospodin Mijajlovic ne uklapa u sliku Bosne i Hercegovine kakvu zeli predstaviti trenutno vladajuca oligarhija u RS.

Zato sam danas tokom utakmice Grcka-Juzna Koreja,koju je komentarisao komentator sa RTRS na sva tri emitera,nazvao RTRS na broj 051 339 800 kako bih se bunio protiv komentatora,da vidim da li ce i ovaj put poslusati molbe gledalaca.

Konverzacija:

Centrala PTPC : Vjerujte nemamo boljeg.
Centrala PTPC : Ih,vi biste svaki dan mijenjali komentatora.
Ja: U redu,hvala,doviđenja

Obzirom da su mi na RTRS i sluzbeno potvrdili da povod smjene Marjana Mijajlovica tokom utakmice nisu bili pozivi obicnih gradjana,nego politicki razlozi,tj. naredenje sa vise instance,vjerovatno iz samog politickog vrha entiteta,nadam se da cete ovaj slucaj detaljnije ispitati,tj. da li vlasti na bilo kojem nivou smiju mijenjati komentatora tokom same utakmice samo zbog politickog opredjeljenja.

S postovanjem,

xxxxxxxxxx
Cyrax

#630 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Cyrax »

Prenosi li Marjan Englesku zna li iko?
Edin H.

#631 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Edin H. »

Cyrax wrote:Prenosi li Marjan Englesku zna li iko?
Pa ko ce drugi :D , nece Vjeruj prenositi.

Njemu bi za 6 minuta ukinuli ton zbog pristrasnosti :-)
Edin H.

#632 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Edin H. »

komeba :thumbup:
Cyrax

#633 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Cyrax »

Edin H. wrote:
Cyrax wrote:Prenosi li Marjan Englesku zna li iko?
Pa ko ce drugi :D , nece Vjeruj prenositi.

Njemu bi za 6 minuta ukinuli ton zbog pristrasnosti :-)
A more biti i kod nas da ga ukinu sve je moguce :D
heartbeat100

#634 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by heartbeat100 »

svaka casta Marjanu na nogometnom znanju, ali ja se iskreno nadam da će prenositi što manje utakmica!!!! NE PODNOSIIIIIIIIIIM GAAAAAAA :run: !!!!!!!!Jednostavno mi je lik preiritantan!!!!!! Njegovo stenjanje me podsjeća na obavljanje velike nuzde!!!!! Molim Boga da mimodje tekme Italijanske repke!!!!!!!!!!!!!
therrarrius

#635 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by therrarrius »

heartbeat100 wrote:svaka casta Marjanu na nogometnom znanju, ali ja se iskreno nadam da će prenositi što manje utakmica!!!! NE PODNOSIIIIIIIIIIM GAAAAAAA :run: !!!!!!!!Jednostavno mi je lik preiritantan!!!!!! Njegovo stenjanje me podsjeća na obavljanje velike nuzde!!!!! Molim Boga da mimodje tekme Italijanske repke!!!!!!!!!!!!!
Ali zato je tu Kemal Ahmetovic koji je upravo sad rekao kako je Fulham osvojio evropsku ligu ove godine.
nellington

#636 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by nellington »

therrarrius wrote:
heartbeat100 wrote:svaka casta Marjanu na nogometnom znanju, ali ja se iskreno nadam da će prenositi što manje utakmica!!!! NE PODNOSIIIIIIIIIIM GAAAAAAA :run: !!!!!!!!Jednostavno mi je lik preiritantan!!!!!! Njegovo stenjanje me podsjeća na obavljanje velike nuzde!!!!! Molim Boga da mimodje tekme Italijanske repke!!!!!!!!!!!!!
Ali zato je tu Kemal Ahmetovic koji je upravo sad rekao kako je Fulham osvojio evropsku ligu ove godine.
I Kemo je Cikijev klon :lol:
karanana

#637 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by karanana »

e ja bih se veceras zalio na kemu. dempsey dade gol za amerikance, na drugoj strani englezi imaju sansu a on se dere dempseeeey.
fakat rece da je fulham uzeo evropsku ligu, ja nisam ni skonto, vec i zaboravio ko ju je uzeo.

hajmo svaku vecer zvat i zaliti se na svakoga.
radostan dan

#638 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by radostan dan »

:lol: :lol: jel ovo Spaho prenosi Ingleže i Amere? Kaže Spaho za Kapela - smijem li reći, odraće ga engleski novinari kao jarca.
Za golmana kaže - ovo bih i ja odbranio :lol: :lol: .
Nije loš večeras.
karanana

#639 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by karanana »

ma jok spaho. kemica nas. hahaha, cudi se i pita se kako je sudac produzio 3 minute, a prije 10 minuta howard lezo 5 minuta dok su mu sanirali povredu.
radostan dan

#640 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by radostan dan »

karanana wrote:e ja bih se veceras zalio na kemu. dempsey dade gol za amerikance, na drugoj strani englezi imaju sansu a on se dere dempseeeey.
fakat rece da je fulham uzeo evropsku ligu, ja nisam ni skonto, vec i zaboravio ko ju je uzeo.

Uzeo Atletiko. Fakat rekao - doveo Fulam do naslova, prvog u istoriji pod tim imenom. :lol:
therrarrius

#641 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by therrarrius »

karanana wrote:
Valja ideja :D
klixober

#642 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by klixober »

Ja sam kontao da sad zovnem njemacki ARD,ne svidja mi se komentator :)
karanana

#643 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by karanana »

ma kakve shvabe, opsovat ce ti i spustiti ti slusalicu. imaju oni jos da uce i da rade dok ne dodju do nivoa demokraticnosti PTPC-a.
Clint_Eastwood

#644 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Clint_Eastwood »

Nisam baš čitao prethodne postove, ali reći ću ovoliko:

Koliko je Marijan sjajan i načitan komentator, i najvažnije poznaje pravila (za razliku od ostalih BH komentatora) dokazuje i izjava čuvenog Kemala Ahmetovića kada je komentarisao sažetak utakmice JAR-Meksiko nekoliko sat nakon utakmice. Naime, Meksiku je poništen gol jer je Carlos Vela bio u ofsajdu s tim da je jedan igrač JAR-a bio na gol crti u tom trenutku, ali je zato golman bio zadnji igrač te je Carlos Vela bio iza njega. Ali napaćeni Kemal je to ovako okarakterisao: "Gol je poništen jer je prema NOVOM FIFINOM PRAVILU igrač u ofsajdu ako je iza golmana" HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAH
HAHAHAHHAHA, ALI NAJBOLJE JE OVO "NOVOM FIFINOM PRAVILU", pa pravilo zadnjeg igrača postoji otkako ja znam za ofsajd, odnosno zadnji igrač može biti i golman ako je jedan njegov igrač iza njega. Eto toliko o seljačkoj (ne)stručnosti komentatora sa BHT-a, FTV-a, RTRS-a i ostalih televizija u BIH

MARIJAN KRALJ I OSTAT ĆE KRALJ ZA OVE OSTALE TZV. KOMENTATORE S BALKANA!!!
belafonte

#645 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by belafonte »

To je to, mozes ga voljeti ili mrziti, ali postovat ga svi trebaju bas zbog toga sto zna raditi svoj posao, nije pao s grane pa komentarise, jednostavno trebaju se poceti u ovoj zemlji cijeniti ljudi koji sistemski rade, koji su organizovani, ee pa covjek dodje u 8 sati da se pripremi za utakmicu u 4, a ne ko Kemo brkan, kao da je s pecenja uletio u studio :-)
karanana

#646 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by karanana »

ali mi smo prije 2-3 stranice zakljucili da je onaj potez od petka politicki, tako da nasa rasprava i diskusija o strucnosti i nestrucnosti i usporedbama sa kemom ili bilo kim drugim pada u vodu, jer je on politicki nepodoban za PTPC.
belafonte

#647 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by belafonte »

OK, razumijem ja diskusiju, samo sam se htio nadovezat na clintov komentar, a zasto Marjan smeta Dodi, to vam ne bih znao reci, narodu u RS izgleda ne smeta - dapace :D

Mozda se nije htio slikat s Dodom, autogram potpisat, mozda spusta prosjek izgovaranja postapalice "Republika Srpska", prosjek od 10 puta u minuti spustiti na 0 tokom 2 sata tekme, iskrivit ce se usta onim Dodinim koka(rda)ma na dnevniku, valja vratiti prosjek u normalu :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#648 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Chmoljo »

belafonte wrote:OK, razumijem ja diskusiju, samo sam se htio nadovezat na clintov komentar, a zasto Marjan smeta Dodi, to vam ne bih znao reci, narodu u RS izgleda ne smeta - dapace :D

Mozda se nije htio slikat s Dodom, autogram potpisat, mozda spusta prosjek izgovaranja postapalice "Republika Srpska", prosjek od 10 puta u minuti spustiti na 0 tokom 2 sata tekme, iskrivit ce se usta onim Dodinim koka(rda)ma na dnevniku, valja vratiti prosjek u normalu :D
ili je samo ljubomoran što nije Marjan kao i on kad dođe u sarajevo... krme u Teheranu :mrgreen:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#649 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Admir_1984 »

Ma ja sam siguran da obicni gledatelji u rs ce radije gledati utakmicu na bht ako Marjan komentarishe, nego na rtrs uz komentar nekakvog anonimusa kao Kemo Ahmetovic.
General_Jackson

#650 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by General_Jackson »

BSn wrote:Marjanovo komenarisanje sada i prije se ne moze ni poredit...
Evo kako zapadni susjedi gledaju na odnos Marjan - komentatori Nove TV.
http://www.--- NO LINKS ---/naslovnica/ ... a-430.aspx
:thumbup: ovim je sve rečeno
belafonte wrote:To je to, mozes ga voljeti ili mrziti, ali postovat ga svi trebaju bas zbog toga sto zna raditi svoj posao, nije pao s grane pa komentarise, jednostavno trebaju se poceti u ovoj zemlji cijeniti ljudi koji sistemski rade, koji su organizovani, ee pa covjek dodje u 8 sati da se pripremi za utakmicu u 4, a ne ko Kemo brkan, kao da je s pecenja uletio u studio :-)
Zato vidiš da je i na ovom forumu sve više onih kojima Marijan počinje smetati, baš zato što čovjek i poslije toliko vremena radi maksimalno profesionalno a to je očito ono što se ovdje nikako ne cijeni. Pratio sam juče utakmice preko PTC1, još su njihovi komentatori izgleda direktno u JAR-u, nisu ni do koljena Marijanu, još kad bi se Baho uključio, bar u nečemu bismo bili prvi u regionu.
Locked