BHRT - javni servis, državna radio-televizija
Moderator: anex
-
Juliuscezar
#627 Re: BHT
Moram pohvaliti emisiju Nova Avantura, upravo sad ide o Ilirima i Batonovom ustanku. Odavno nisam vidio nesto domace sto vise lici na pravi dokumentarac-
-
StupskaBitanga
#628 Re: BHT
za razliku od FTV ovi se trude
Imaju emisije kakve takve oni ih imaju
od jutarnjeg, konačno petak, opušteno nedeljom pa i kakav takav obrazovni program
FTV je isto javni servis a njihov program što se tiče vlastite produkcije je isključivo vezan za IPP i reprize repriziranih repriza propalih programskih sadržaja iz Srbije i Hrvatske
od jutarnjeg, konačno petak, opušteno nedeljom pa i kakav takav obrazovni program
FTV je isto javni servis a njihov program što se tiče vlastite produkcije je isključivo vezan za IPP i reprize repriziranih repriza propalih programskih sadržaja iz Srbije i Hrvatske
-
kakavdanakneiskustvu
#629 Re: BHT
StupskaBitanga wrote:za razliku od FTV ovi se trude
-
archi_a
#630 Re: BHT

Sram da vas bude, nesposobne seprtlje !!! Po prvi put u zivotu se nasa reprezentacija kvalifikuje na neko prvenstvo i vi u startu userete ne prenoseci otvaranje i jednu pozitivnu pricu, pojavljivanje nase zemlje, nase zastave..... Propustite da ucinite da se osjecamo ponosni i sretni.
To nam je trebalo danas. To je ono sto ste propustili da uradite. Ebem vam i urednika i upravu koji su procijenili da to nije vrijedno prenosa. Jadno i bijedno. Sramota.
- It_is_a_Leclerc
#631 Re: BHT
Da užas bude gori, umjesto npr. Island - Švedska meča mi ćemo morati gledati Hrvatska - Austrija. Sve i jedna utakmica Kroacije će biti popraćena na prijenosu državne televizije BIH.
Da RTL odluči prenositi samo utakmice BiH, ja vam garantujem da bismo imali masovne i nasilne demonstracije u Zagrebu
Da RTL odluči prenositi samo utakmice BiH, ja vam garantujem da bismo imali masovne i nasilne demonstracije u Zagrebu
- ODB
#632 Re: BHT
Kad sam prošle godine vidio da istu utakmicu Lige Šampiona prenose RTRS,BHT,FTV shvatio sam da gluplje zemlje od BiH nema.
Pri tom utakmica je bila glupost ,dok se na drugoj strani igrao derbi LŠ koji nismo imali gdje gledati.
Pri tom utakmica je bila glupost ,dok se na drugoj strani igrao derbi LŠ koji nismo imali gdje gledati.
-
StupskaBitanga
#633 Re: BHT
nisam u toku
Nisu prenosili otvaranje?
Zašto? pa AjB je emitovala snimke i onog Radončića su dole poslali
Nisu prenosili otvaranje?
Zašto? pa AjB je emitovala snimke i onog Radončića su dole poslali
-
oskarboy
#634 Re: BHT
a zasto bi prenosili otvaranje sp u rukometu?????? pa nije vam to olimpijada i mundijal pa de se nesto takvo prenosi ccc,jel to mozda rai,zdf,i ostale drzavne tv prenose otvaranje prvenstva u rukometu?pa naravno da ne,zato ne budite smjesni.kao da neko prenosi otvaranje prvenstva u kosarci.jedino zemlja domacina to moze prenosit.
pa bht uvijek prenosi hrvatsku da zadovolji hrvate u bih,isto bi prenosili i srbe da ih ima na svijetskom.cudite se kao da to prvi put vidite
pa bht uvijek prenosi hrvatsku da zadovolji hrvate u bih,isto bi prenosili i srbe da ih ima na svijetskom.cudite se kao da to prvi put vidite
- MTV
#635 Re: BHT
Napredak BHT 1 HD emisija iz studija je u HD formatu za razliku od svjetskog prvenstva u Brazilu kad je iz studija bilo u 480p.
- daky585
#636 Re: BHT
to je već druga stvar, javni servis dobija pravo za emitovanje jedne utakmice, ali svakako jeste glupo. dovoljno je da se emituje samo na BHT ili zajedno na FTV i RTRS.ODB wrote:Kad sam prošle godine vidio da istu utakmicu Lige Šampiona prenose RTRS,BHT,FTV shvatio sam da gluplje zemlje od BiH nema.
-
StupskaBitanga
#637 Re: BHT
pa i nije glupo kada cijena jedne utakmice sedmično se isključivo može finansirati ako se troškovi podijele na tri dijeladaky585 wrote:to je već druga stvar, javni servis dobija pravo za emitovanje jedne utakmice, ali svakako jeste glupo. dovoljno je da se emituje samo na BHT ili zajedno na FTV i RTRS.ODB wrote:Kad sam prošle godine vidio da istu utakmicu Lige Šampiona prenose RTRS,BHT,FTV shvatio sam da gluplje zemlje od BiH nema.
-
archi_a
#638 Re: BHT
Sarkazmu ti nije mjesto, uopste. Svjetsko prvenstvo u rukometu jeste, svojevrsni "mundijal", samo u sportu u kojem gol dajes rukom, ccccc. Razlog zasto su bas trebali prenositi otvaranje je ocigledan. BiH se po prvi put pojavila na ovakvom takmicenju i svi oni koji vole rukometnu repku su to s pravom i ocekivali od drzavne televizije. U Bosni nam je potrebno pozitivnih prica i pozitivnog duha. Treba li ti veci razlog??????? Razlika u misljenju izmedju mene i tebe postoji, ali hajde da se ispostujemo i da ne idemo dalje u raspravu. Historija je napisana prvom pobjedom, danas. Volim te BiH !!!! Lposkarboy wrote:a zasto bi prenosili otvaranje sp u rukometu?????? pa nije vam to olimpijada i mundijal pa de se nesto takvo prenosi ccc,jel to mozda rai,zdf,i ostale drzavne tv prenose otvaranje prvenstva u rukometu?pa naravno da ne,zato ne budite smjesni.kao da neko prenosi otvaranje prvenstva u kosarci.jedino zemlja domacina to moze prenosit.
-
oskarboy
#639 Re: BHT
kakav sarkazam?????? to otvaranje je bilo cista formlanost ,nista specijalno i sta sad treba da odkupe 10 minuta tog otvaranja jer je bh prvi put tu ccc.kao da je rukomet sport broj 1 u svijetu pa ste toliku frku oko toga napravili.smjesni stearchi_a wrote:Sarkazmu ti nije mjesto, uopste. Svjetsko prvenstvo u rukometu jeste, svojevrsni "mundijal", samo u sportu u kojem gol dajes rukom, ccccc. Razlog zasto su bas trebali prenositi otvaranje je ocigledan. BiH se po prvi put pojavila na ovakvom takmicenju i svi oni koji vole rukometnu repku su to s pravom i ocekivali od drzavne televizije. U Bosni nam je potrebno pozitivnih prica i pozitivnog duha. Treba li ti veci razlog??????? Razlika u misljenju izmedju mene i tebe postoji, ali hajde da se ispostujemo i da ne idemo dalje u raspravu. Historija je napisana prvom pobjedom, danas. Volim te BiH !!!! Lposkarboy wrote:a zasto bi prenosili otvaranje sp u rukometu?????? pa nije vam to olimpijada i mundijal pa de se nesto takvo prenosi ccc,jel to mozda rai,zdf,i ostale drzavne tv prenose otvaranje prvenstva u rukometu?pa naravno da ne,zato ne budite smjesni.kao da neko prenosi otvaranje prvenstva u kosarci.jedino zemlja domacina to moze prenosit.
-
archi_a
#640 Re: BHT
Druze, ja sam te zamolio da ne idemo dalje u raspravu jer nam se misljenja razilaze. Tebi to izgleda nije jasno.oskarboy wrote:kakav sarkazam?????? to otvaranje je bilo cista formlanost ,nista specijalno i sta sad treba da odkupe 10 minuta tog otvaranja jer je bh prvi put tu ccc.kao da je rukomet sport broj 1 u svijetu pa ste toliku frku oko toga napravili.smjesni stearchi_a wrote:Sarkazmu ti nije mjesto, uopste. Svjetsko prvenstvo u rukometu jeste, svojevrsni "mundijal", samo u sportu u kojem gol dajes rukom, ccccc. Razlog zasto su bas trebali prenositi otvaranje je ocigledan. BiH se po prvi put pojavila na ovakvom takmicenju i svi oni koji vole rukometnu repku su to s pravom i ocekivali od drzavne televizije. U Bosni nam je potrebno pozitivnih prica i pozitivnog duha. Treba li ti veci razlog??????? Razlika u misljenju izmedju mene i tebe postoji, ali hajde da se ispostujemo i da ne idemo dalje u raspravu. Historija je napisana prvom pobjedom, danas. Volim te BiH !!!! Lposkarboy wrote:a zasto bi prenosili otvaranje sp u rukometu?????? pa nije vam to olimpijada i mundijal pa de se nesto takvo prenosi ccc,jel to mozda rai,zdf,i ostale drzavne tv prenose otvaranje prvenstva u rukometu?pa naravno da ne,zato ne budite smjesni.kao da neko prenosi otvaranje prvenstva u kosarci.jedino zemlja domacina to moze prenosit.
Smijesan si ti. Vozdrica
- Logovan
#641 Re: BHT
Da, trebali su otkupiti 10 minuta otvaranja prvenstva. Koliko god to tebi bilo smijesno, to je bio jedini ispravan potez. Nema veze sto rukomet nije sport broj jedan.oskarboy wrote: kakav sarkazam?????? to otvaranje je bilo cista formlanost ,nista specijalno i sta sad treba da odkupe 10 minuta tog otvaranja jer je bh prvi put tu ccc.kao da je rukomet sport broj 1 u svijetu pa ste toliku frku oko toga napravili.smjesni ste
-
StupskaBitanga
#642 Re: BHT
Svaka cast BHRT na digitalizaciji režijskih prostorija
Na www.bhrt.ba imaju extra inserte o historijskom razvoju od tvsa do danas
Samo naprijed
Na www.bhrt.ba imaju extra inserte o historijskom razvoju od tvsa do danas
Samo naprijed
-
Pjanic15
#643 Re: BHT
Gdje im je to na sajtu tačno, ne mogu da nađem.StupskaBitanga wrote:Svaka cast BHRT na digitalizaciji režijskih prostorija
Na http://www.bhrt.ba imaju extra inserte o historijskom razvoju od tvsa do danas
Samo naprijed
-
StupskaBitanga
#644 Re: BHT
http://www.bhrt.ba/bht1-najavljujemo/dt ... ivo-bolje/Pjanic15 wrote:Gdje im je to na sajtu tačno, ne mogu da nađem.StupskaBitanga wrote:Svaka cast BHRT na digitalizaciji režijskih prostorija
Na http://www.bhrt.ba imaju extra inserte o historijskom razvoju od tvsa do danas
Samo naprijed
-
StupskaBitanga
#646 Re: BHT
to sam sada ja i na BHT
Ma sjajno
Ma sjajno
- SkyLimit
#647 Re: BHT
Ovo nema nikakvog smisla.
BHT je valjda otkupila nekakva prava na SP u rukometu, ali u grupnoj fazi prenosili su samo utakmice BiH i Hrvatske. Hrvatski RTL je s druge strane prenosio i utakmice Danske, Francuske, Poljske...
Ono što mene zanima je to kako je moguće da moj kablovski operater zatamni hrvatski RTL kada se na njemu emitiraju utakmice SP u rukometu, one utakmice koje BHT uopće ne prenosi!
Ako je to po zakonu, onda zakon treba mijenjati.
BHT je valjda otkupila nekakva prava na SP u rukometu, ali u grupnoj fazi prenosili su samo utakmice BiH i Hrvatske. Hrvatski RTL je s druge strane prenosio i utakmice Danske, Francuske, Poljske...
Ono što mene zanima je to kako je moguće da moj kablovski operater zatamni hrvatski RTL kada se na njemu emitiraju utakmice SP u rukometu, one utakmice koje BHT uopće ne prenosi!
-
kakavdanakneiskustvu
#648 Re: BHT
SkyLimit wrote:Ovo nema nikakvog smisla.
eeeee,telemach?
-
lokalni_razdjevicar
#649 Re: BHT
ponuda telemacha je odavno propala. nabavis satelitsku ili gledas preko iptv i miran.
-
optimus168
#650 Re: BHT
To je tako jer je RTL otkupio prava za prikazivanje u Hrvatskoj, ne i u BiH. I to nema veze s našim zakonima i općenito s nama. Operater se može napraviti budala i emitovati program, ali u tom slučaju RTL može vrlo lako da zabrani u potpunosti svoje emitovanje u BiH i ćao.SkyLimit wrote:Ovo nema nikakvog smisla.