Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Danas je bilo radno i na stupu, skupilo nas se 15tak i ocistili do glavne ulice u naselju koja jos nije prohodna. Sutra dogovoreno da se glavna ulica ocisti i kao i eventualno ono sto napada veceras. Super atmosfera, svi nasmijani, iznijele zene kafu, rakiju, kolace i ostale drangulije
Kod mene nema nikakve opstenarodne akcije, jutros sta smo ocistili, ocistili. Misevi gledali kroz prozore, i onda izasli na gotovo da ociste prilaze svojim garazama i pometu snijeg sa svojih automobila.
Niko nije kafu kuhao, nije ni rostilja bilo. Papanijada ziva.
dadoka84 wrote:Danas je bilo radno i na stupu, skupilo nas se 15tak i ocistili do glavne ulice u naselju koja jos nije prohodna. Sutra dogovoreno da se glavna ulica ocisti i kao i eventualno ono sto napada veceras. Super atmosfera, svi nasmijani, iznijele zene kafu, rakiju, kolace i ostale drangulije
mi smo prekoputa u C5, gledate ravno u nas. Ocistili jutros prvo ispred haustora a onda cestu. Prosao jedan komsija terencom, niko se drugi ne usudjuje. Ako nastavi padati opet cistimo sami. Ova su mi raja vratila vjeru u Sarajevo i ljude u Sarajevu, podsjetili su me jutros zasto toliko volim ovaj grad.
Ovi sto ne ciste nadam se da ce ostati zatrpani do proljeca, da na miru razmisle o svojim neradnickim i nehljebovickim navikama.
lajkujMe wrote:Izgleda da glavni put do hrasnice uopce nije rasciscen to jest hrasnica je komplet blokirana.
nije idealno rasciscen, veca auto mogu, za mala bash i nije sigurno. prosla je grtalica valjda, al kakve fajde kada sniejg pada i slabo prometa ima. da je bukvalno odsjecena nije
Ja sam prekjučer načuo da KP Rad djeluje sa 47 vozila i 183 radnika. Mislim da ne lažem. To je stvarno mizerna brojka za ovako povelik i reljefno/urbano kompleksan grad. Zato snaga volje i solidarnost pomaže.
Kod nas na Bjelavama nema baš bajnih akcija kao kod komšija Dobrinjaca, Alipašinlija i ostalih. Među (barem) pedesetak stanova i kuća tokom dana je čistilo nas sedam-osam. Eee, gdje je sad ona fina ratna raja.
vjesticanametli wrote:nemojte mi se smijati ali da li postoji mogucnost da nam nestane vode
postoji, ako cijevi pocnu ucestalo pucat od zime, il bar neki znacajniji dio cjevovoda da se sjebe, eto jednog dijela grada bez vode al neces umrijet od zedji, malo prokuhas snijeg da imas za caja
bilo maloprije na tvsa pukla negdje cijev (ne sjecam se gdje hebiga)
zecko_kupuz wrote:Ja sam prekjučer načuo da KP Rad djeluje sa 47 vozila i 183 radnika. Mislim da ne lažem. To je stvarno mizerna brojka za ovako povelik i reljefno/urbano kompleksan grad. Zato snaga volje i solidarnost pomaže.
Kod nas na Bjelavama nema baš bajnih akcija kao kod komšija Dobrinjaca, Alipašinlija i ostalih. Među (barem) pedesetak stanova i kuća tokom dana je čistilo nas sedam-osam. Eee, gdje je sad ona fina ratna raja.
na Bjelavama elita zivi..nece to lopte uzet u ruke..nisu za to studirali...kod mene se niko ne brine..mislim da niko ni nece izlazit iz mahale dok se snijeg ne otopi..a jcuer je bezze 3x grtalica prosla..sad jedva jedna osoba moze da prodje..nabacano je snijega jer su se auta cistila ... divno je biti iz centra grada