Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
Moderator: Benq
- Jack Be Nimble
#626 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
Ja/svi moji prijatelji dobivamo upozorenja zadnje dvije godine od nase internet kuce da prestanemo skidati filmove/igrice/muziku
. Do sada si to mogao okaciti macku od rep, ali ne znam da li sada mogu poslati podatke vladi pa da vlada ganja svakog pojedinacno
. To bi uzelo puno puno puno vremena i puno para, ne vjerujem da im se to isplati.
- dale cooper
#627 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
Stvari se polako počinju pokretati (na bolje):
http://www.washingtonsblog.com/2012/02/ ... -acta.html
http://www.washingtonsblog.com/2012/02/ ... -acta.html
- cigara
#628 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
Imam jedno, vjerovatno glupo, pitanje....
Sta ako ja, pored svog kompa kuci (ciji je IP vec poznat provideru), imam laptop koji nije nikad imo konekciju, sjednem u kafic s wirelessom i skidam sta hocu?
Sta ako ja, pored svog kompa kuci (ciji je IP vec poznat provideru), imam laptop koji nije nikad imo konekciju, sjednem u kafic s wirelessom i skidam sta hocu?
-
DON_eARL
#629 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
Pa ništa, dobićeš IP adresu koju dobijaju u kafiću. Njih će uhapsiti i to je to.cigara wrote:Imam jedno, vjerovatno glupo, pitanje....
- Jack Be Nimble
#630 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
cigara wrote:Imam jedno, vjerovatno glupo, pitanje....
Obicno u tim slucajevima kafic skrese bilo koje skidanje preko recimo 10 ili 20MB pa se onda mozes pusiti. A neke koncije prije nego sto se nakacis, kazu da imaju mogucnost da ti prate kompjuter i da vidi odakle i sta skidas pa ti izvoli.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#631 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
I sta ce mi? Uhvate me kako skidam filmove, igre i muziku, idem u zatvor, ima li mjesta u zatvoru? 
-
lelan
#632 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
ma ništa od toga . sada samo malo SAD pravi frku nešto su novo skontali da uzmu lovu...
- AdNaN88
#633 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
Spucaju ti kaznu i dok je ne platis ne mozes izvaditi nikakve licne dokumente.rashtiman wrote:I sta ce mi? Uhvate me kako skidam filmove, igre i muziku, idem u zatvor, ima li mjesta u zatvoru?
- Jack Be Nimble
#634 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
Pa zato kazem da se vladi ne isplati ganjati pojedince...jer od njih traziti po milion dolara da isplate nema veze. Zato klepnes Megaupload i ostale i problem rijesen. U danasnje vrijeme filmovi su toliko jeftini da se gledaju preko interneta ili da se uzme dvd, tako da je i dobro sto su poceli da love megaupload itd. Samo nije meni do stranih filmova, kako cu ja gledati domacerashtiman wrote:I sta ce mi? Uhvate me kako skidam filmove, igre i muziku, idem u zatvor, ima li mjesta u zatvoru?
- cigara
#635 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
nisam to znao jer imam par havera koji su prije ukidanja limita tako skidali albume i filmove po kaficimaJack Be Nimble wrote:cigara wrote:Imam jedno, vjerovatno glupo, pitanje....
Obicno u tim slucajevima kafic skrese bilo koje skidanje preko recimo 10 ili 20MB pa se onda mozes pusiti. A neke koncije prije nego sto se nakacis, kazu da imaju mogucnost da ti prate kompjuter i da vidi odakle i sta skidas pa ti izvoli.
- Jack Be Nimble
#636 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
Skidao sam i ja dok mi gazda licno nije zabraniocigara wrote:nisam to znao jer imam par havera koji su prije ukidanja limita tako skidali albume i filmove po kaficimaJack Be Nimble wrote:cigara wrote:Imam jedno, vjerovatno glupo, pitanje....
- cigara
#637 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
ovaj jedan je, neces vjerovati, sjeo na saksiju izvan kafane... uhvatio jara konekciju i skida

-
Frooteky
#638 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
Ubog jednog lika koji naruci kafu i 4-5 sati dere torente gazda promijenio sifru 
- graue_maus
#639 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
cigara wrote:ovaj jedan je, neces vjerovati, sjeo na saksiju izvan kafane... uhvatio jara konekciju i skida![]()
-
nihil_
#640 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
I torrenti se lagano gase
Maje su ovo predvidjele al nisu mislili na kraj svijeta vec na kraj interneta samo sto je to neko lose preveo
http://www(dot)radiosarajevo(dot)ba/novost/73398/Ugasen-i-BTJunkie
http://www.pcchip.hr/ugasen-i-btjunkie/
Maje su ovo predvidjele al nisu mislili na kraj svijeta vec na kraj interneta samo sto je to neko lose preveo
- Richard Wagner
#641 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
ne mogu vjerovatinihil_ wrote:I torrenti se lagano gase![]()
![]()
-
febo_acm
#642 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
demonoid rulez 
- roki
- zalizani
#644 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
sa suzama u ocima na ispracaju dragog btjunkie-a.
hocemo li mu halaliti?
hocemo li mu halaliti?
-
febo_acm
#645 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
halal olsunzalizani wrote:sa suzama u ocima na ispracaju dragog btjunkie-a.
hocemo li mu halaliti?
- MyCore
#646 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
Ja mu vala ne halalim ! 
-
Mustang1
#647 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
Ni ja ! Pa nisam ni znao za njega do sada .. Ne moze to tako

-
ahmed_tm
#648 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
e raja zna li iko kako da rijesim jedan problem...naime prije nekoliko dana mi je blokiran FB tj. kad se logujem nemogu pristupiti svom profilu samo mi pise ovako :
Podešavanja Odjavi se
Facebook reklame
Doprite do 800 miliona ljudi na mjestu gdje se povezuju i razmjenjuju sadržaje
Kreirajte reklamu
ili kontaktirajte naš tim prodaje
Pregled
Analize slučaja
samo ovo i neke gluposti kao dodaj reklamu i tkao to...znaci htio bi da stavim akcenat na to da nemam nikako opciju da odem na svoj profil,odnosno da vidim raju i tako...da li je moguce da su mi izbrisali profil i kome mogu da se javim u vezi toga
hvala svima
Podešavanja Odjavi se
Facebook reklame
Kreirajte reklamu
Pregled
Analize slučaja
samo ovo i neke gluposti kao dodaj reklamu i tkao to...znaci htio bi da stavim akcenat na to da nemam nikako opciju da odem na svoj profil,odnosno da vidim raju i tako...da li je moguce da su mi izbrisali profil i kome mogu da se javim u vezi toga
hvala svima
-
nihil_
#649 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
ziv bio de makar uslikaj prozor da vidimoahmed_tm wrote:e raja zna li iko kako da rijesim jedan problem...naime prije nekoliko dana mi je blokiran FB tj. kad se logujem nemogu pristupiti svom profilu samo mi pise ovako :
Podešavanja Odjavi se
Facebook reklame
Kreirajte reklamu
Pregled
Analize slučaja
hvala svima
ovako nidje veze
- ExNihilo
#650 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
ahmed_tm wrote:e raja zna li iko kako da rijesim jedan problem...naime prije nekoliko dana mi je blokiran FB tj. kad se logujem nemogu pristupiti svom profilu samo mi pise ovako :
Podešavanja Odjavi se
Facebook reklame
Kreirajte reklamu
Pregled
Analize slučaja
hvala svima
Pa kakve ovo ima veze s temom
Hajd daj nam password profila, pa cemo vidjet sta mozemo uciniti.