BMW, AUDI ILI MERCEDES

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
emko1234

#626 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

respo wrote:
emko1234 wrote:nije to samo pitanje vrijednosti.to je pitanje pokusaja da jedan takav auto bude konkurencija slicnim autima.postoji razlog sto je iPhone 1500km,jer iako ga galaxy s2,optimus 2x il htc titan prate u stopu.iPhone nudi nesto sto nijedan od njih nema,samorazvijeni operativni sistem,nenadmasnu kvalitetu i jaku garanciju ko i svi Apple-ovi proizvodi.veliki sam fan Apple-a tako da ne idemo u tom pravcu.stvarno postoji razlog sto je na cijeni.
dok cisto sumnjam da je jedan 77 kvalitetniji od sls-a,da je inovativniji,ljepsi,brzi,efikasniji.naveo sam sls,a mislim naravno na bilo koji drugi auto u toj kategoriji.
kazes prodan?pa naravno,ljudi koji si mogu priustit ce poletit,to je statusni simbol i dokaz moci.ne znaci da taj neko ko ga kupi,zapravo ne voza 911 svaki dan a ovaj trune u garazi :D
ljudi su kreteni,kad sam cuo da se govno majkl dzeksona prodavalo na aukciji i da je prodano,il madonine koristene gacice,sta vise reci :D
ti preskoci ono moje napravljeni rucno ovo ono eto raju boli briga za to a sada pominjes to kod ajfona i ostalih i proizvoda
znaci i astona bi kupovali kad bi imali para kao sto iNesto kupuju jer se moze priustiti
u tome je fazon
i da ti odgovorim za lika u astonu i klinca u gtr-u
klinac ce turirati turirati a lik u astonu ga nece ni pogledati i krenuce polako prvaaaaaaaaaaaaaa drugaaaaaaaaaaaaa trecaaaaaaaaa ako shvatas sta ovo znaci
nije aston kupljen za tackanje od semafora do semafora u tome je fora
nisam preskocio nego sam ti rekao da prodajni rezultati aston martina,kad se uporede s prodajnim rezultatima druge firme koja pravi super auta pokazuje da ljude boli super Q sto se aston pravi rucno.
ne znam da li si znao al do modela auris,radnici toyote su bili najplacenijiji radnici na svijetu u autoindustriji.znaci govorim o ljudima koji rade na traci,jer se 80% toyota auta bilo kojeg modela sastavljalo rucno.i zato je toyota uvijek bila sinonim za kvalitet i dugotrajnost
kod astona moze bit ista stvar,al je on jednostavno preskup za ono sto nudi.a osim tog rucnog sklapanja,imena i izgleda(mada je 77 meni preruzan)auto nema nista vise a kosta ko recimo 5 ferarija 458 sto je apsolutno smijesno.kad sve saberes i oduzmes za milon funti ocekujes da te nesto impresionira kosto bugatti vozi preko 400 na sat.
al ovdje nema sta.max brzina 335km/h..pa da se ne lazemo al toliko ide audi rs6 bez blokade il bmw m5..ubrzanje je 3,6 sto moze uradit jedan sls il r8 gt.unutrasnojst isto,nista posebno,kvalitetni materijali al iste materijale koristi i nisan gtr.o tome ja pricam
ajfon je druga stvar,nije statusni simbol nego je pojam za nesto.prvi savsen touch screen,iOs koji ce uvijek bit bolji za klasu od svakog androida,kad kod ajfona vidis kameru od 5mpx to je ekvivalent kameri od 8mpx kod ostalih,savresn displej,nevjerovatna kvaliteta i strasna garancija.
jbt imam njihov pc,i dobio sam 5 godina garancije na isti.a za slican neke druge marke ne bi mogao dobit vise od 2 godine.s tim sto ga ne bi mogao kupit.jer ljudi prave komponente a ti sebi pravis komp,toga kod apple nema.zato ima s cijenu plus sve ostalo i vrijedi svake marke.
industrialyzer* govno je spomenuto u kontekstu aston martina.jer aston martin to isto govno.to se auto kupuje da se moze reci da se ima.isto ko i govno majkl dzeksona.audi ce se vozat isto ko i taj gtr.
Qler

#627 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Qler »

To za apple i cijene, necemo, ljudima tuse DDR3 po 100KM 2GB :D klepanje samo takvo :) O kameri 5MP ekvivalent 8MP isto, nemoj pricati svasta.

AM prodaj jedan 77 i zaradi ko' audi na 100 R8-ca. Pa Bugatti gubi pare na svakom prodanom Veyronu. Sta ti daje, da mozes ici 400km/h na ravnoj pisti, 10min. A u normalnoj voznji dere ga ko' stigne (molim te be budi bukvalan, zna se na koju kategoriju auta se misli).

emko, tvrditi da je AM kanta, a audi premium, je u najmanju ruku nezrelo...
respo

#628 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by respo »

iNesto je ista stvar jer se gleda kao statusni simbol
ako imas iNesto onda si faca onda si nesto jer je tako kod ljudi
meni su licno sve stvari od aplle-a precjenjene a poneke cak i ruzne al o ukusima se ne raspravlja tako da svakom svoje
ista stvar sa aston martinom samo sto je on mnogo vise od iNesto
prvo tradicija imidz prestiznost i sve ostalo sto iNesto u svom svijetu nema niti moze imati

kakve veze ima sto on kosta kao 5 ferarri-ja
sta njih boli sto neko drugi ne mari za svu tu ekskluzivu kad oni sve sto naprave prodaju
kao sto rekoh to govori vise o ljudima nego o aston martinu

nije sve u podajnim rezultatima
to sto je najplaceniji toyotin radnik na traci je zato jer oni prodaju najvise auta na svijetu
ovaj nije najplaceniji al je najcjenjeniji medju svim tim radnicima jer ima znanje

da ti opet nesto objasnim jer ocito nisi shvatio prvi put
ljudi koji kupuju astona boli ih briga jeli ide 2,9 ili 5,7 do stoje
ide li 320 ili 400 na sat kad im to nije cilj niti ce ikad (vecina njih) voziti i ovih 320 a kamoli tih 400

kad vidis 5mpx to je ekvivalent 8mpx kod ostalih :-)
emko1234

#629 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

Qler wrote:To za apple i cijene, necemo, ljudima tuse DDR3 po 100KM 2GB :D klepanje samo takvo :) O kameri 5MP ekvivalent 8MP isto, nemoj pricati svasta.

AM prodaj jedan 77 i zaradi ko' audi na 100 R8-ca. Pa Bugatti gubi pare na svakom prodanom Veyronu. Sta ti daje, da mozes ici 400km/h na ravnoj pisti, 10min. A u normalnoj voznji dere ga ko' stigne (molim te be budi bukvalan, zna se na koju kategoriju auta se misli).

emko, tvrditi da je AM kanta, a audi premium, je u najmanju ruku nezrelo...
respo nemas pojma o cemu pricas,prvo apple je zbog svoje kvalitete povecao cijenu brenda u zadnjih godinu i po za 70% prosle cijene.tako da ti je prica o precjenjenom applu smijesna.precijenjen je kod nas jer jedna firma drzi monopol i nijedan operater nece da ga stavi u ponudu.
apple u amerci tj iphone preko AT/T mreze kosta na s ugovorom isto ko i ovdje jedna nokia n8 preko bhtelecoma il cak manje.uglavnom starta od 199$.sto je smijesno.njihov macbook je skup i postoji razlog,isto ko i pc.al nikad vani nije skuplji od konkurenta ko kod nas za 200%.to je jednostavno nase retardirano trziste.
i dok je apple pojam brenda koji ubija pare za AM-a se to ne moze reci.
kuler*
bugatti gubi pare na veyronu zato sto je sam projekat za izradu veyrona kostao ko cijeli aston martin brand.ako ne znas proguglaj,i bugatti nije napravljen da bi se zaradilo na njemu nego da mi se demostrirala moc.i to je odlicno napravljen posao.prica da ga svi deru je smijesna.auto nije napravljen za staze.i to je to.pogledaj po netu trke protiv koensega il pagani zonde pa onda reci da ga dere neke.nebitno.cinjenica je da aston martin moze zaradit jer je 77 govno od auta.to auto da je napravljeno da podigne imidz marke,tu profita ne bi bilo.ako auto kosta 1,2milona funti.onda 77 auta kosta 84miliona funti.i ako aston martin zaradi od toga auta ko audi na r8-ci koja je 6 puta jeftinija onda sam projekat nije vrijedio ni 50miliona funti,po tvojoj racunici.sto u konacnici znaci ono sto sam rekao,da je AM smijesan auto pogotovo 77,jer je u razvoj r8-ice koja je isto smijesan auto kakvih ima,ulozeno 200 miliona eura.
razmisli.
Bullet Tooth Tony

#630 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Bullet Tooth Tony »

Image
Gost1515

#631 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Gost1515 »

Nego, nešto mi pade na pamet ... glavni argument anti-audijevaca je kao audi dijeli tehniku sa škodom pa ne može biti premuim ...

Imam par sličica na tu temu ;)

Image
Image

(ima ih još da ne tražim) ...

to je jedno, a imam još jedno pitanje, kako na status brenda utiče nešto ovako:

Image

Ja i poštar vozimo mečke :D
muz66

#632 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by muz66 »

ML i SLK :lol:
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#633 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Miro Spiro »

Posto ovdje koliko vidim ima i Bugati i Jaguar itd. evo i moga priloga.

http://www.youtube.com/watch?v=f7-oDaKP ... re=related
muz66

#634 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by muz66 »

nesto mi Lexus nije pojam za sportsko auto. Ruku na srce, LF-A je opasno dobra stvarka, ali jos uvijek...
emko1234

#635 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

slijedi slava izgovora u kojoj se "cisti" ime mercedasa i njegov ukaljani ugled :D
jao za postara je prejako :D
drndalo

#636 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by drndalo »

Moze i ova:"I ti i postar, imate ostar..." :lol:
Gost1515

#637 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Gost1515 »

Ništa protiv poštara, kao i ostalih dostavljača, šofera itd ... težak i častan posao (dok ne mazne peMzije :D ) ali eto malo me zainteresovao i taj aspekt imidža brenda ...

jbg ležim bolestan, pa mi svašta naumpadne :D

a i ovaj AM ključ je vrh :D
Bullet Tooth Tony

#638 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Bullet Tooth Tony »

Industrialyzer

#639 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

emko1234 wrote:slijedi slava izgovora u kojoj se "cisti" ime mercedasa i njegov ukaljani ugled :D

Pa da decko razmisli ( progugla ) prije nego sto lupi glupost znao bi da Mercedes prodaje staru tehnologiju istocnjacima ;-)

A Mecka pravi sve , od kamiona , privrednih vozila , terenaca , autobusa pa do supersportasa i uvijek su u vrhu. Audi se jedva izbori sa autima :lol:

Neko proda Ssang Young-u staru tehnologiju a neko dobije platformu koju ce imati slijedeca generacija Golfa :lol:
Gost1515

#640 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Gost1515 »

Industrialyzer wrote:
emko1234 wrote:slijedi slava izgovora u kojoj se "cisti" ime mercedasa i njegov ukaljani ugled :D

Pa da decko razmisli ( progugla ) prije nego sto lupi glupost znao bi da Mercedes prodaje staru tehnologiju istocnjacima ;-)

A Mecka pravi sve , od kamiona , privrednih vozila , terenaca , autobusa pa do supersportasa i uvijek su u vrhu. Audi se jedva izbori sa autima :lol:

Neko proda Ssang Young-u staru tehnologiju a neko dobije platformu koju ce imati slijedeca generacija Golfa :lol:
aha ... a kad audi interno u koncernu pozajmi tehnologiju seatu ... ide na stup srama :D

Audi nema potrebe da svaštari, to ima u koncernu ... koncentriše se samo na izradu premium automobila :D a kako se s tim "izbori" ... čitaj malo vijesti :D
Industrialyzer

#641 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

Ma ja , nema potrebe :mrgreen:
respo

#642 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by respo »

emko1234 wrote:respo nemas pojma o cemu pricas,prvo apple je zbog svoje kvalitete povecao cijenu brenda u zadnjih godinu i po za 70% prosle cijene.tako da ti je prica o precjenjenom applu smijesna.precijenjen je kod nas jer jedna firma drzi monopol i nijedan operater nece da ga stavi u ponudu.
apple u amerci tj iphone preko AT/T mreze kosta na s ugovorom isto ko i ovdje jedna nokia n8 preko bhtelecoma il cak manje.uglavnom starta od 199$.sto je smijesno.njihov macbook je skup i postoji razlog,isto ko i pc.al nikad vani nije skuplji od konkurenta ko kod nas za 200%.to je jednostavno nase retardirano trziste.
i dok je apple pojam brenda koji ubija pare za AM-a se to ne moze reci.
kuler*
bugatti gubi pare na veyronu zato sto je sam projekat za izradu veyrona kostao ko cijeli aston martin brand.ako ne znas proguglaj,i bugatti nije napravljen da bi se zaradilo na njemu nego da mi se demostrirala moc.i to je odlicno napravljen posao.prica da ga svi deru je smijesna.auto nije napravljen za staze.i to je to.pogledaj po netu trke protiv koensega il pagani zonde pa onda reci da ga dere neke.nebitno.cinjenica je da aston martin moze zaradit jer je 77 govno od auta.to auto da je napravljeno da podigne imidz marke,tu profita ne bi bilo.ako auto kosta 1,2milona funti.onda 77 auta kosta 84miliona funti.i ako aston martin zaradi od toga auta ko audi na r8-ci koja je 6 puta jeftinija onda sam projekat nije vrijedio ni 50miliona funti,po tvojoj racunici.sto u konacnici znaci ono sto sam rekao,da je AM smijesan auto pogotovo 77,jer je u razvoj r8-ice koja je isto smijesan auto kakvih ima,ulozeno 200 miliona eura.
razmisli.
precjenjen je i vani vjeruj
to si bar mogao vidjeti ako si bio vani kao sto govoris da jesi
i kao sto rekoh i ranije sam sebe potkopavas tvrdeci razlicito za istu stvar
ajd ok vrh je imati audi i u dzepu imati iNesto a kuci Inesto za oko kuce iNesto itd
emko1234

#643 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

respo..apple pc kad kupis,ako si imao prilike da ga vidis, izgleda ko uredjaj iz sf filmova.kuciste je smjeseteno u monitoru,ko je debljine malo debljeg lcd monitora.bezicna tipkovnica i mis.sve to jako impresivno djeluje.ventilator nikad al nikad ne cujes.kad ostali to budu imali nek naplate.drugo,svaki dio tog pc-a je apple.dok sad recimo imas asusove maticne ploce,lg monitor,ati graficku kartu,genius mis,logitch zvucnike i tako dalje.i naravno da ce to bit jefitino i pristupacno.nema garancije a nema ni neke ekstra kvalitete.apple zna da je svaki dio njegov i u skladu s tim ti da garancije 5 godine.vala vrijedi to para.
ne kazem da je na istoj razini jedan vaio i jedan macbook pro.al i ne treba da budu,kad vaio ima 2 godine garancije,ovaj ima 4 i sve sto ima vaio ovaj ima bolje.
a to iskreno ne mozes reci za aston martina.postoje stvari u kojim je cijena opravdana.stoji iza necega,cijena od 1,2 miliona funti ama bas neka objektivno uporiste u kvaliteti i posebnostima doticnog auta.al levata koji imaju i koje zaboli K je uvijek bilo i uvijek ce bit.
madner

#644 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by madner »

To sto tebi jedno markiranje ima smisla a drugo ne, znaci samo da si ciljna skupina jednog marketinga. Sve sto si rekao za AM se moze reci za Iciglu, tj. da prodaju maglu.
Qler

#645 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Qler »

emko1234 wrote:respo..apple pc kad kupis,ako si imao prilike da ga vidis, izgleda ko uredjaj iz sf filmova.kuciste je smjeseteno u monitoru,ko je debljine malo debljeg lcd monitora.bezicna tipkovnica i mis.sve to jako impresivno djeluje.ventilator nikad al nikad ne cujes.kad ostali to budu imali nek naplate.drugo,svaki dio tog pc-a je apple.dok sad recimo imas asusove maticne ploce,lg monitor,ati graficku kartu,genius mis,logitch zvucnike i tako dalje.i naravno da ce to bit jefitino i pristupacno.nema garancije a nema ni neke ekstra kvalitete.apple zna da je svaki dio njegov i u skladu s tim ti da garancije 5 godine.vala vrijedi to para.
ne kazem da je na istoj razini jedan vaio i jedan macbook pro.al i ne treba da budu,kad vaio ima 2 godine garancije,ovaj ima 4 i sve sto ima vaio ovaj ima bolje.
a to iskreno ne mozes reci za aston martina.postoje stvari u kojim je cijena opravdana.stoji iza necega,cijena od 1,2 miliona funti ama bas neka objektivno uporiste u kvaliteti i posebnostima doticnog auta.al levata koji imaju i koje zaboli K je uvijek bilo i uvijek ce bit.
Haj sad na google i vidi sta ti je Apple uvalio po jedno 3x vecoj cijeni u taj PC :D

ATI graficka, Intel CPU, mislim WD disk, vjerovatno Kingston DDR, samsung panel u monitoru... :D za samo 9999.99$ :D
emko1234

#646 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

kad bude postojao telefon koji ce prevazici ajfon,vjerovatno necu pricat ovako.zasad postoje oni koji su mu se opasno priblizili i cijenom i kvalitetom al ga nijedan nije nadmasio.
sto se tice AM ako jedan sls,911,458,aventador,r8 gt,gtr,nisu kvalitetom bolji gori nisu sigurno,tehnikom i tehnologijom su bolji,performasanma takodjer.zato cijena aston martina nema smislia.
il da ovako kazem iPhone je po u vecinoi stvari bolji od nokie n8,naprimjer.a ta nokia je 6 puta skuplja.e nokia je aston martin,a iPhone je recimo sls.nema logike.nikako.
qler* suplja prica..znas i sam..sto mi onda intel ne da 5 godina garancije kad kupim pc na kojem pise intel inside?
Qler

#647 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Qler »

Jel to fakat tvrdis da je Apple CPU u tom Mac-u?!?!?! Pa bolan, Motorola je isporucivala do unazad par godina CPU-ove za Apple, i tada su tvrdili da nema dalje od tog proca, dok nisu presli na Intel. Procitaj specifikacije na netu :D :D :D Ne mogu da vjerujem da mislis da Apple pradi HW za svoje uredjaje :D Pa iPhone ti proizvodi Foxconn u Kini :D
madner

#648 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by madner »

Glupo je poredjenje, apple je najveca firma sa najvecim uspjehom jer su jako jako uspjesno ljudima prodavali pakovanje. Uspjeh appla je cinjenica, o tome ko je imao bolje i sta se ne mora raspravljati.
Industrialyzer

#649 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

Emko je izgleda dobio muda za bubrege :lol:
emko1234

#650 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

Qler wrote:Jel to fakat tvrdis da je Apple CPU u tom Mac-u?!?!?! Pa bolan, Motorola je isporucivala do unazad par godina CPU-ove za Apple, i tada su tvrdili da nema dalje od tog proca, dok nisu presli na Intel. Procitaj specifikacije na netu :D :D :D Ne mogu da vjerujem da mislis da Apple pradi HW za svoje uredjaje :D Pa iPhone ti proizvodi Foxconn u Kini :D
nek stoji sve sto si rekao.zasto niko onda nije napravio uspjeh koji je napravio apple?zasto je iPhone najprodavaniji smartpfone na svijetu?
postoji razlog..osim toga iOs je nenadjebiv operativni sistem..
Locked