Šta ako je davno išao prostitutkama?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Goblin

#626 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Goblin »

piupiu wrote:
Goblin wrote: Ti vjerovatno zivis u Zapadnoj Evropi,tamo bi tvoj tekst imao smisla,medjutim kod nas u ovoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu,tvoj tekst je groteksno smijesan. Pa u Bosni 90% konobara,konobarica,prodavaca,frizera,radnika radi na crno bez ikakvih prava i zastite. Ostavljeni od drzave na milost i nemilost gazdama. Tako da je cinicno i ironicno kod nas govoriti o pravima i zastiti prostitki ( koje cijenim i postujem ) ali koje cine najmanji dio ugrozene populacije.
Ne, ne zivim u Zapadnoj Evropi, ali u pravu si, zivim u zapadnom drustvu. Post uopste nije groteskno smijesan, smijesno je to sto neko smatra da u drustvu u kojem ostatak radnika nije zasticeno, prostituka takodje ne treba da bude zasticena. I smijesno je tvrditi da je u takvom drustvu prostitucija pitanje izbora i zadovoljstva. ;-)

Ja s prostitucijom, kao sto rekoh, nemam problem, vidim je kao nuzno zlo i smatram da ima svrhu i mjesto. Imam problem sa ovom tvojom idealiziranom slikom prostitucije, ispade da nema boljeg posla za zenu da radosna i bogata ode kuci.

Ne znam da li si gledao film, The Whistleblower, bas o tom zlatnom periodu, kako ga ti nazva, prostitucije u Bosni. Ne da je film mjerodavniji od tvog licnog iskustva, ali je isto tako baziran na licnom iskustvu nekoga ko se s ovim problemom u Bosni nosio tokom 'zlatnih godina'. Pogledaj ga, onako iz radoznalosti, ako budes imao priliku. ;-) I za sve one koji su iz ovog perioda ponijeli HIV i ostatak zanimljivih bolescica, super je bitno da prostitucija bude legalizirana i pod kontrolom. Kao i za zene koje se tim bave.

O legalizaciji smo pricali uopsteno, ne kao geografski odredjenom, tako da smo usput prebrali kakvo je stanje sa seksualnim robljem po svijetu. Drustva koja su otvorenija za seksualna iskustva razlicitih tipova su mnogo bolja od onih u kojima je sex tabu ili dio nekakvog licemjernog poimanja morala. Tako je najstrasnija situacija tamo gdje se svi kunu u cednost. A statistike su takve da ukazuju da izmedju 69 i 100 posto muske populacije ima iskustva ovog tipa, mada ja mislim da je procenat malkice manji. I, naravno da ce se svuda pricati idealizirane price o zenama koje voljno, radosno i s poletom provode svoje zivote usluzujuci 10-15, a cesto i puno vise, klijenata na dan - kad je u pitanju masovna potrosnja, a potrosac upravlja svijetom (ovdje mislim na muskarce kao grupu).

U Kalkuti, u Indiji, 60,000 muskaraca dnevno koristi usluge prostituki koje su mahom roblje, djevojcice iz siromasnih zemalja tipa Nepala i Bangladesa, kojima je obecano da ce 'raditi u dobroj kuci, kao ispomoc' i biti u prilici da salju novac kuci. Vecina ih umire od gladi, bolesti ili zlostavljanja, njihove radne godine su od 13-23.

Druga je stvar taj 'sirokoumni' trend gdje zene postaju prostituke da bi ekonomski prosperirale (pitanje za tebe -- da li bi dozvolio svojoj kcreci da ekonomski prosperira na taj nacin jer drzava ne stiti nikoga, ni konobara, ni radnika, pa kako joj je tako joj je, moglo bi i gore?). Kao sto vec rekoh, tacno je da zene to rade i da bi finansirale studije ili nacin zivota.

Prostitucija, tamo gdje je ona legalizovana, i sluzi da bi se poboljsao seksualni zivot stanovnistva (parova, neparova), i ima svoju ulogu u drustvu. Meni ne smeta, niti je osudjujem (ni prostituciju, ni konzumente).

Smeta mi nerealno gledanje na stvari, jer seksualno ropstvo je najbrze rastuca industrija na svijetu, a ona za zene nema lijepe posljedice u 99% slucajeva, vjeruj istrazivanjima i ljudima koji se ovim bave svaki dan. E, takvo cvjeta u nesredjenim drustvima kakvo je nase, pa se ti i dalje zavaravaj da ih je vecina tu samovoljno, iz uzitka i radosti. A drustvo u kojem je veliki broj zena prisiljen da se bavi prostitucijom iz bilo kojih razloga nije zdravo drustvo.

On topic -- i odgovor na pitanje -- ja imam vrlo liberalan stav prema seksu u braku i okolo njega jer ni zene ni muskarce ne smatram monogamnim i ne-eksperimentalnim bicima, tako da ovo pitanje bas i nije za mene. O prostituciji kao pojavi koja zenu pretvara u robu ili roba, zenu koja je prisiljena ekonomskom podjelom svijeta na muski i ... muski ... prodavati sebe ... itekako imam misljenje i stav. Mislim da 90% zena da ima priliku birati izmedju posla u modnom casopisu, na primjer, i prostitutke, recimo za iste novce, bira ... sta? A zasto? Kad je to tako radostan i zadovoljavajuci posao?
Nisam,gledao film Whistleblower,nemam vremena za filmove. No,predpostavljam da se radi o klasicnom prodavanju socijalne zvake o bijelom roblju i slicno. Istrazivanjima naravno ne vjerujem ni jedan %,jer su uglavnom ciljno usmjerena i rade ih ljudi koji veze nemaju o zivotu,filmovi koje prave bogati snobovi,iz visokog drustva. Prica o HIV-u je dio toga,koliko ljudi u Bosni ima HIV,manje od dvjesto,koliko ga je dobilo od prostitutki 2-3 a oprano je para u Bosni za zastitu od HIV na desetine miliona $. Te desetine miliona $ su iz Bosne odnijele bogate guzonje,koji prave takve filmove,da sa tim parama po USA placaju visokotarifne prostitutke. Poznajem taj svijet dobro i vjeruj mi moj pogled je daleko realniji od 'istrazivanja'. Prostitucija cvjeta u svakom drustvu,bogatom ili siromasnom: Indija,Afghanistan,Rusija,SAD,Zapadna Evropa,da o Africi ne pricam jer to je van bosanskih pojmova poimanja,sta je prostitucija. Jedina je razlika u tarifi,od africkih 1-2 $ do americkih 500 $ i sve izmedju toga ( To su tarife sa pod kojima sam licno konzumirao usluge ) . To je sva razlika. To je zanat,kao zanat i uglavnom je dobrovoljan i isplativ. Vecina zena ,nema mogucnost zaposlenja u modnom casopisu,niti ce je kada imati a poznajem djevojke u Sarajevu koje biraju izmedzu 400-500 KM za koje moraju crnciti 30 dana po 12 sati u kaficu,pa ih mozda dobiti a mozda i ne dobiti i zaradzivanja istih para za dvije noci i podrzavam njihov zdravorazumski izbor. Svakako,nemam nista protiv da mi kcerka bude prostitutka,to je jedan od najboljih poslova za zenu na svijetu.
Inace ,logicno da bi prostituciju trebalo ,legalizirati u BiH i staviti u zakonske okvire ali dok u drzavnoj posti ne dobijamo racun za usluge,ni na benzinskim pumpama,govoriti o uvodjenju zakona i reda u prostituciju je ipak smijesno.
Last edited by Goblin on 19/10/2011 11:25, edited 1 time in total.
Zelena Carapa

#627 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Zelena Carapa »

Goblin wrote: Svakako,nemam nista protiv da mi kcerka bude prostitutka,to je jedan od najboljih poslova za zenu na svijetu.
what the fu$k???? :run:
drekalica28

#628 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by drekalica28 »

Goblin wrote: Nisam,gledao film Whistleblower,nemam vremena za filmove. No,predpostavljam da se radi o klasicnom prodavanju socijalne zvake o bijelom roblju i slicno. Istrazivanjima naravno ne vjerujem ni jedan %,jer su uglavnom ciljno usmjerena i rade ih ljudi koji veze nemaju o zivotu,filmovi koje prave bogati snobovi,iz visokog drustva. Poznajem taj svijet dobro i vjeruj mi moj pogled je daleko realniji od 'istrazivanja'. Prostitucija cvjeta u svakom drustvu,bogatom ili siromasnom: Indija,Afghanistan,Rusija,SAD,Zapadna Evropa,da o Africi ne pricam jer to je van bosanskih pojmova poimanja,sta je prostitucija. Jedina je razlika u tarifi,od africkih 1-2 $ do americkih 500 $ i sve izmedju toga ( To su tarife sa pod kojima sam licno konzumirao usluge ) . To je sva razlika. To je zanat,kao zanat i uglavnom je dobrovoljan i isplativ. Vecina zena ,nema mogucnost zaposlenja u modnom casopisu,niti ce je kada imati a poznajem djevojke u Sarajevu koje biraju izmedzu 400-500 KM za koje moraju crnciti 30 dana po 12 sati u kaficu,pa ih mozda dobiti a mozda i ne dobiti i zaradzivanja istih para za dvije noci i podrzavam njihov zdravorazumski izbor. Svakako,nemam nista protiv da mi kcerka bude prostitutka,to je jedan od najboljih poslova za zenu na svijetu.
Inace ,logicno da bi prostituciju trebalo ,legalizirati u BiH i staviti u zakonske okvire ali dok u drzavnoj posti ne dobijamo racun za usluge,ni na benzinskim pumpama,govoriti o uvodjenju zakona i reda u prostituciju je ipak smijesno.
Strašno sam liberalna i izrazito otvorene stavove imam prema mnogo čemu.
Ali reći da je biti prostituka jedan od najboljih poslova za ženu.....to je takva nebuloza da ja nemam riječi.
Po kom osnovu molim te? :roll:
Zelena Carapa

#629 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Zelena Carapa »

iz perspektive pimpa vjerovatno. :D
piupiu

#630 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by piupiu »

goblin wrote: Nisam,gledao film Whistleblower,nemam vremena za filmove. No,predpostavljam da se radi o klasicnom prodavanju socijalne zvake o bijelom roblju i slicno. Istrazivanjima naravno ne vjerujem ni jedan %,jer su uglavnom ciljno usmjerena i rade ih ljudi koji veze nemaju o zivotu,filmovi koje prave bogati snobovi,iz visokog drustva.
Odlicno. Bas mi je drago sto si tako zauzet. Eto, ja slucajno imah malo vremena da se pozabavim tim filmom, iz postovanja prema zenama (izmedju ostalog i zeni cijom je pricom film inspirisan). Istrazivanja jesu ciljno usmjerena - usmjerena na sakupljanje podataka da bi se zastitile djevojcice koje se konzumiraju dok jos nisu ni posteno seksualno razvijene, a umiru prije nego napune 30 godina zivota. Skoro 2.5 miliona njih u ovom trenutku. Ne vjerujes jer te ne dotice. Samo ne znam zasto te ne dotice sudbina tolikih mladih ljudskih bica? Da li zato sto ne vjerujes statistikama, ili zato sto one 'radosno i voljno' ucestvuju u svom ropstvu, bijedi, bolesti i odlasku u preranu smrt.

goblin wrote:"Prica o HIV-u je dio toga,koliko ljudi u Bosni ima HIV,manje od dvjesto,koliko ga je dobilo od prostitutki 2-3 a oprano je para u Bosni za zastitu od HIV na desetine miliona $. Te desetine miliona $ su iz Bosne odnijele bogate guzonje,koji prave takve filmove,da sa tim parama po USA placaju visokotarifne prostitutke. Poznajem taj svijet dobro i vjeruj mi moj pogled je daleko realniji od 'istrazivanja'.
Je l' poznajes? A je l' poznajes ovih 2.5 miliona zena? I otkud ti pravo da uopste pomislis da govoris u njihovo ime i razumijes njihove zivote? 200 registrovanih slucajeva HIV-a, dakle, onih koji su se testirali. Koliko se ljudi testira redovno? Uostalom, da ne bi tih lezihljebovica, mozda ni za tih 200 ne bi znali. A mala carsija.
goblin wrote: Prostitucija cvjeta u svakom drustvu,bogatom ili siromasnom: Indija,Afghanistan,Rusija,SAD,Zapadna Evropa,da o Africi ne pricam jer to je van bosanskih pojmova poimanja,sta je prostitucija. Jedina je razlika u tarifi,od africkih 1-2 $ do americkih 500 $ i sve izmedju toga ( To su tarife sa pod kojima sam licno konzumirao usluge ) . To je sva razlika. To je zanat,kao zanat i uglavnom je dobrovoljan i isplativ.
Je l'? Ja ti, kao zensko, kazem da izmedju prostitucije i dobro placenog posla druge vrste zene ne biraju prostituciju. A ti nastavi sanjati.

goblin wrote: Vecina zena ,nema mogucnost zaposlenja u modnom casopisu,niti ce je kada imati a poznajem djevojke u Sarajevu koje biraju izmedzu 400-500 KM za koje moraju crnciti 30 dana po 12 sati u kaficu,pa ih mozda dobiti a mozda i ne dobiti i zaradzivanja istih para za dvije noci i podrzavam njihov zdravorazumski izbor.
Ovo je tipicno balkanski argument -- vecina zena se ne moze zaposliti u modnom casopisu. Naravno da ne moze. Koristim to kao 1) primjer, i 2) pitanje - zasto ne bismo radil na tome da zenama omogucimo ekonomsku egzistenciju koja ne uslovljava prodavanje svoga tijela?
goblin wrote: Svakako,nemam nista protiv da mi kcerka bude prostitutka,to je jedan od najboljih poslova za zenu na svijetu.
[/quote]

Onda vjerovatno nemas kcerku. ;-)

A ovo posljednje -- bitnije je dobiti racun za uslugu na benzinskoj pumpi nego zastiti ljudsko bice? Nemam komentar. :roll:
Last edited by piupiu on 19/10/2011 11:45, edited 1 time in total.
Goblin

#631 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Goblin »

drekalica28 wrote:
Goblin wrote: Nisam,gledao film Whistleblower,nemam vremena za filmove. No,predpostavljam da se radi o klasicnom prodavanju socijalne zvake o bijelom roblju i slicno. Istrazivanjima naravno ne vjerujem ni jedan %,jer su uglavnom ciljno usmjerena i rade ih ljudi koji veze nemaju o zivotu,filmovi koje prave bogati snobovi,iz visokog drustva. Poznajem taj svijet dobro i vjeruj mi moj pogled je daleko realniji od 'istrazivanja'. Prostitucija cvjeta u svakom drustvu,bogatom ili siromasnom: Indija,Afghanistan,Rusija,SAD,Zapadna Evropa,da o Africi ne pricam jer to je van bosanskih pojmova poimanja,sta je prostitucija. Jedina je razlika u tarifi,od africkih 1-2 $ do americkih 500 $ i sve izmedju toga ( To su tarife sa pod kojima sam licno konzumirao usluge ) . To je sva razlika. To je zanat,kao zanat i uglavnom je dobrovoljan i isplativ. Vecina zena ,nema mogucnost zaposlenja u modnom casopisu,niti ce je kada imati a poznajem djevojke u Sarajevu koje biraju izmedzu 400-500 KM za koje moraju crnciti 30 dana po 12 sati u kaficu,pa ih mozda dobiti a mozda i ne dobiti i zaradzivanja istih para za dvije noci i podrzavam njihov zdravorazumski izbor. Svakako,nemam nista protiv da mi kcerka bude prostitutka,to je jedan od najboljih poslova za zenu na svijetu.
Strašno sam liberalna i izrazito otvorene stavove imam prema mnogo čemu.
Ali reći da je biti prostituka jedan od najboljih poslova za ženu.....to je takva nebuloza da ja nemam riječi.
Po kom osnovu molim te? :roll:
Ne znam da li znas ali naucno je dokazano da prostitutke imaju majke a vjerovala ili ne ,cak imaju i oca. Vecina roditelja prostitutki znaju cime im se kcerka bavi i vecina to prihvati kao nesto normalno ,kao svaki drugi posao. I dalje vole svoje kcerke i odrzavaju sa njima normalne roditeljske odnose. Ja sam hipoteticki to postavio ako moja kcerka ( odluci to,da ce svakako imati moju bezuslovnu podrsku,kao i pri bilo kojoj drugoj odluci.
Posao je dobar ,zato sto je jako profitabilan,poznajem mnogo djevojki iz Sarajeva,generacije od sredine 60 do polovine 70,koje su radile u Italiji i Njemackoj. Njima danas svijet u Sarajevu strogo govori Vi. Ne poznajem nijednu prostitutku ( osim ako nema poroka,poput alkohola,droge ) da pripadaju nekoj srednjoj klasi,sve su pune kao brod.
Korisnicko ime

#632 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Korisnicko ime »

PalaSa Marsa wrote:
drekalica28 wrote:
PalaSa Marsa wrote: sve to fino zvuci, da ne kazem odjekuje, nego se pitam - ko snosi trosove? :roll: :D
Marsi..prije nego što bilo šta napišem, de budi ljubazna pa mi malo bolje objasni šta si ovim gore htijela reći. :)
pa idemol' u bordel ili ne? :roll: Kostal' to sve? :roll: :zoka:
Pretpostavljam da na takvim mjestima sve kosta. Vjerovatno i zrak naplacuju....

Ovo me podsjeti na vic kad su Suljo i Mujo posli u javnu kucu negdje na Zapadu...
Pokucaju oni na vrata, madame otvori onaj prozorcic i pita sta hoce, kazu oni "Imamo 20 eura, sta mozemo za to dobiti?". "E vala za te pare mozete samo jedan drugom da popusite". Sta ce, njih dvojica se okrenuse i odose...vracaju se za petnestak minuta, opet pokucaju, opet madame otvara onaj prozorcic i rece "Sta je? Sta sad hocete?" Mujo pruzajuci onih 20 eura rece: "Mi dosli da platimo"... :mrgreen:
drekalica28

#633 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by drekalica28 »

Goblin wrote:Ne znam da li znas ali naucno je dokazano da prostitutke imaju majke a vjerovala ili ne ,cak imaju i oca. Vecina roditelja prostitutki znaju cime im se kcerka bavi i vecina to prihvati kao nesto normalno ,kao svaki drugi posao. I dalje vole svoje kcerke i odrzavaju sa njima normalne roditeljske odnose. Ja sam hipoteticki to postavio ako moja kcerka ( odluci to,da ce svakako imati moju bezuslovnu podrsku,kao i pri bilo kojoj drugoj odluci.
Posao je dobar ,zato sto je jako profitabilan,poznajem mnogo djevojki iz Sarajeva,generacije od sredine 60 do polovine 70,koje su radile u Italiji i Njemackoj. Njima danas svijet u Sarajevu strogo govori Vi. Ne poznajem nijednu prostitutku ( osim ako nema poroka,poput alkohola,droge ) da pripadaju nekoj srednjoj klasi,sve su pune kao brod.
Prvo ću te zamoliti da samnom ne pričaš kao sa maloumnom osobom.
Čuj, naulno je dokazano da i prostituke imaju roditelje.
Jok eto....roda ih donjela iz Tunguzije. :roll:
Odakle ti taj podatak da je većina roditelja tih istih prostituki sretna što im se kćerka bavi time čime se bavi?
To je tvoje čisto nagađanje i ništa drugo. A zapravo je obratno. Većini to nije normalno, isto kao što većina ljudi osuđuje žene kojim se tim poslom bavi.
Uopšte ne sumnjam u želju i kćerke i roditelja da imaju normalne roditeljske odnose, ali u realnosti je to ipak malo teže. Mali je postotak tih koji to prihvate kao svaki drugi posao te da podržavaju kćerku u toj odluci da se time bavi.
Ja lično nemam apsolutno ništa protiv prostituki koje se time dobrovoljno bave. To je njihova odluka i ja se tu nemam šta petljat. Također sam za legalizaciju prostitucije.
Ne podržavam seks turizam, niti prisilnu prostituciju, ali to je skroz drugi par opanaka.

I tvoj jedini argument zašto je to najbolji posao za ženu je jedino novac.
Izvini molim te....ali ima i drugih jako unosnih poslova gdje se odlično može zaraditi bez da prodajem svoje tijelo.
I što piupiu reče, malo koja žene će izabrati prostituciju u odnosu na neki drugi jednako dobro plaćen posao.
Goblin

#634 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Goblin »

piupiu wrote:
goblin wrote: Nisam,gledao film Whistleblower,nemam vremena za filmove. No,predpostavljam da se radi o klasicnom prodavanju socijalne zvake o bijelom roblju i slicno. Istrazivanjima naravno ne vjerujem ni jedan %,jer su uglavnom ciljno usmjerena i rade ih ljudi koji veze nemaju o zivotu,filmovi koje prave bogati snobovi,iz visokog drustva.
Odlicno. Bas mi je drago sto si tako zauzet. Eto, ja slucajno imah malo vremena da se pozabavim tim filmom, iz postovanja prema zenama (izmedju ostalog i zeni cijom je pricom film inspirisan). Istrazivanja jesu ciljno usmjerena - usmjerena na sakupljanje podataka da bi se zastitile djevojcice koje se konzumiraju dok jos nisu ni posteno seksualno razvijene, a umiru prije nego napune 30 godina zivota. Skoro 2.5 miliona njih u ovom trenutku. Ne vjerujes jer te ne dotice. Samo ne znam zasto te ne dotice sudbina tolikih mladih ljudskih bica? Da li zato sto ne vjerujes statistikama, ili zato sto one 'radosno i voljno' ucestvuju u svom ropstvu, bijedi, bolesti i odlasku u preranu smrt.

goblin wrote:"Prica o HIV-u je dio toga,koliko ljudi u Bosni ima HIV,manje od dvjesto,koliko ga je dobilo od prostitutki 2-3 a oprano je para u Bosni za zastitu od HIV na desetine miliona $. Te desetine miliona $ su iz Bosne odnijele bogate guzonje,koji prave takve filmove,da sa tim parama po USA placaju visokotarifne prostitutke. Poznajem taj svijet dobro i vjeruj mi moj pogled je daleko realniji od 'istrazivanja'.
Je l' poznajes? A je l' poznajes ovih 2.5 miliona zena? I otkud ti pravo da uopste pomislis da govoris u njihovo ime i razumijes njihove zivote? 200 registrovanih slucajeva HIV-a, dakle, onih koji su se testirali. Koliko se ljudi testira redovno? Uostalom, da ne bi tih lezihljebovica, mozda ni za tih 200 ne bi znali. A mala carsija.
goblin wrote: Prostitucija cvjeta u svakom drustvu,bogatom ili siromasnom: Indija,Afghanistan,Rusija,SAD,Zapadna Evropa,da o Africi ne pricam jer to je van bosanskih pojmova poimanja,sta je prostitucija. Jedina je razlika u tarifi,od africkih 1-2 $ do americkih 500 $ i sve izmedju toga ( To su tarife sa pod kojima sam licno konzumirao usluge ) . To je sva razlika. To je zanat,kao zanat i uglavnom je dobrovoljan i isplativ.
Je l'? Ja ti, kao zensko, kazem da izmedju prostitucije i dobro placenog posla druge vrste zene ne biraju prostituciju. A ti nastavi sanjati.

goblin wrote: Vecina zena ,nema mogucnost zaposlenja u modnom casopisu,niti ce je kada imati a poznajem djevojke u Sarajevu koje biraju izmedzu 400-500 KM za koje moraju crnciti 30 dana po 12 sati u kaficu,pa ih mozda dobiti a mozda i ne dobiti i zaradzivanja istih para za dvije noci i podrzavam njihov zdravorazumski izbor.
Ovo je tipicno balkanski argument -- vecina zena se ne moze zaposliti u modnom casopisu. Naravno da ne moze. Koristim to kao 1) primjer, i 2) pitanje - zasto ne bismo radil na tome da zenama omogucimo ekonomsku egzistenciju koja ne uslovljava prodavanje svoga tijela?
goblin wrote: Svakako,nemam nista protiv da mi kcerka bude prostitutka,to je jedan od najboljih poslova za zenu na svijetu.
Onda vjerovatno nemas kcerku. ;-)

A ovo posljednje -- bitnije je dobiti racun za uslugu na benzinskoj pumpi nego zastiti ljudsko bice? Nemam komentar. :roll:[/quote]
Ovo je klasican sukob misljenja zasnovanog na zivotnom iskustvu i sa druge strane na pustoj teoriji.
No,pokusacu jos jednom da pokusam da ti priblizim razmisljanje. Da,racun na benzinskoj je enormno vazan. Zasto ?? Jer ,ne izdavanje racuna na benzinskoj ili na posti,govori da nema drzave a bez drzave,ne mozes pruziti zastitu svim nemocnim i pomoci potrebnim kategorijama,racunajuci tu i prostitutke.
Drugo, HIV u Bosni ne postoji jer tih 200 zarazenih je 0,00001 % stanovnistva i da ako nisi znala ,sve rizicne grupe ljudi u Bosni se testiraju na HIV,ja se testiram ,svakih 6 mjeseci. Jos jednom HIV-a u Bosni nema,sto nije smetalo medjunarodnim lesinarima da izvuku desetine miliona $ iz Bosne na ime HIV-a Tih 2,5 miliona ljudi o kojima pricas su vjerovatno iz Afrike,ja sam bio u mnogim africkim zemljama i tamo bi situacija bila mnogo bolja da nema bogatih lesinara koji prave filmove. No,ja kada govorim o ovoj temi ,govorim u okviru Bosne i zapadne civilizacije,jer inace je tema presiroka a tu ponestaje licnih iskustava,koje jedino predstavlja pravo stanje.
Da ,ne ispadnem seksistican,ne samo zene,nego ni muskarci nemaju mogucnost izbora u zivotu. Da imamo,svi bi bili fudbaleri. Muskarci i zene na Balkanu,uglavnom nista ne biraju,uglavnom ih zivot nosi kako stigne. Prokleta mogucnost izbora,postoji samo kao nedosanjani san. I za to tvoja izjava o poslu u modnom casopisu zvuci snobovski. Zene ,ovdje uglavnom imaju samo lose izbore ( i muskarci ) ,tako da izmedzu sto losih izbora,prostitutka sigurno nije najgori.
Da,vidim,zgrazavanje za kcerku ali ne shvatam zasto ?? Volim svoju kcerku i prihvaticu je ,sta god da bude radila,stotine hiljada ljudi ima kcerke prostitutke i porno glumice i vole ih kao svoju djecu i dalje,zasto bih ja bio bolji ili drugaciji od njih ???
Mis mekinjas

#635 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Mis mekinjas »

Ček, ček, Goblin, ti imaš kćer, i ti se testiraš na HIV svakih 6 mjeseci. Čekaj, ti to kraj žene, porodice, si kako reče RIZIČNA SKUPINA?
Prenese me, ali nešto je u tvojim postovima nenormalno, izvini.....

Ili radiš u onoj bespotrebnoj, na svjetskim razinama organizaciji zvanoj UN?
dječak sa šibicama

#636 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by dječak sa šibicama »

Obisao covjek vise africkih zemalja.... nije tesko sabrati 2 i 2.

Normalno da ce se testirati na HIV... pripazi jarane, u svakom slucaju, prezervativ nije nikakva zastita od AIDS-a. Kako nije? farmaceutska industrija ti sigurno nece reci kako nije, ili kako ih ti nazva, zapadni lesinari.
Goblin

#637 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Goblin »

Mis mekinjas wrote:Ček, ček, Goblin, ti imaš kćer, i ti se testiraš na HIV svakih 6 mjeseci. Čekaj, ti to kraj žene, porodice, si kako reče RIZIČNA SKUPINA?

Ovo zadnje, iako je ti smatras bespotrebnom,meni je to izuzetno potrebna i draga organizacija. No za skoro sve poslove vani danas moras raditi HIV test,koje rade sve ambulante u gradu za 50-80 KM.
Nego ,unistavamo covjeku temu,za sto se izvinjavam. Da se pokusamo vratiti temi. Da li je tacna moja tvrdnja da zene samo iz ljubomore i zavisti spocitavaju svojim muzevima/momcima davne veze sa prostitutkama,obilaske bordela,javnih kuca i slicno ???? Jer su svjesne da ni izgledom ,ni vjestinom ne mogu parirati svojoj suparnici ???
Mis mekinjas

#638 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Mis mekinjas »

Goblin wrote:
Mis mekinjas wrote:Ček, ček, Goblin, ti imaš kćer, i ti se testiraš na HIV svakih 6 mjeseci. Čekaj, ti to kraj žene, porodice, si kako reče RIZIČNA SKUPINA?

Ovo zadnje, iako je ti smatras bespotrebnom,meni je to izuzetno potrebna i draga organizacija. No za skoro sve poslove vani danas moras raditi HIV test,koje rade sve ambulante u gradu za 50-80 KM.
Nego ,unistavamo covjeku temu,za sto se izvinjavam. Da se pokusamo vratiti temi. Da li je tacna moja tvrdnja da zene samo iz ljubomore i zavisti spocitavaju svojim muzevima/momcima davne veze sa prostitutkama,obilaske bordela,javnih kuca i slicno ???? Jer su svjesne da ni izgledom ,ni vjestinom ne mogu parirati svojoj suparnici ???
ja sam već iznijela mišljenje o tome.
Ako tvoja žena treba zavidjeti prostitutki, i ako imaš ženu, jbga ja je već žalim... :roll:
I da malo je glupo,šta se imam uspoređivati s bilo kim. Ja sam za legalizaciju, nemam ništaprotiv toga da je posjećivao dame noći, ali kraj mene žive ne bih da ide tamo. Iako ima potrebu znači il' jane valjam,il' sam daleko, il'me boli k..... za njim....
1906

#639 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by 1906 »

Goblin wrote:

ako ih je vise - sa slicnim pristupom - tesko da ih mozemo dozivjeti kao suparnice :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#640 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Chmoljo »

Mis mekinjas wrote:
Ako tvoja žena treba zavidjeti prostitutki, i ako imaš ženu, jbga ja je već žalim... :roll:
I da malo je glupo,šta se imam uspoređivati s bilo kim. Ja sam za legalizaciju, nemam ništaprotiv toga da je posjećivao dame noći, ali kraj mene žive ne bih da ide tamo. Iako ima potrebu znači il' jane valjam,il' sam daleko, il'me boli k..... za njim....
Razo, ja mislim da te boli k***c :lol:
drekalica28

#641 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by drekalica28 »

Goblin wrote: Ovo zadnje, iako je ti smatras bespotrebnom,meni je to izuzetno potrebna i draga organizacija. No za skoro sve poslove vani danas moras raditi HIV test,koje rade sve ambulante u gradu za 50-80 KM.
Suparnica??!!
To mi može biti samo ako on pored mene posjećuje etablismane gdje one rade.
U tom slučaju mi on ne treba. Ne zato što ide prostitutki, već zato što uopšte spava sa drugom ženom.
Ljubomora i zavist tu uopšte ne igraju ulogu. U pitanju je poštovanje koje ti imaš prema svojoj partnerici.
Mis mekinjas

#642 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Mis mekinjas »

Chmoljo wrote:
Mis mekinjas wrote:
Razo, ja mislim da te boli k***c :lol:
šta ću kad ga imam... :lol: :lol: :lol: :lol:

aj mrš, neću chatati... :)
Chmoljo

#643 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Chmoljo »

:mrgreen:
Goblin

#644 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Goblin »

Mis mekinjas wrote:
Goblin wrote:

Moja zena,nije problem,ona se pomirila sa tim,ionako sam daleko :D :D :D Ona je davno jos shvatila da je ona moja zena a ja sam njen covjek i to nece promjeniti nijedna javna kuca,bilo gdje na svijetu.
Tehnicki je tesko odraditi nesto sa strane,kada si sa zenom zajedno,posebno nama ljudima u godinama. No,da li ti je prihvatljivo saznanje da ce ti muz/momak svratiti negdje cim ode od kuce,recimo do Bugojna i to na redovnoj bazi,to je pitanje ??
Cholina_Lokica

#645 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Cholina_Lokica »

Booozeee Peeetraaaaaaaa
piupiu

#646 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by piupiu »

Goblin wrote: Ovo je klasican sukob misljenja zasnovanog na zivotnom iskustvu i sa druge strane na pustoj teoriji.
No,pokusacu jos jednom da pokusam da ti priblizim razmisljanje. Da,racun na benzinskoj je enormno vazan. Zasto ?? Jer ,ne izdavanje racuna na benzinskoj ili na posti,govori da nema drzave a bez drzave,ne mozes pruziti zastitu svim nemocnim i pomoci potrebnim kategorijama,racunajuci tu i prostitutke.
Drugo, HIV u Bosni ne postoji jer tih 200 zarazenih je 0,00001 % stanovnistva i da ako nisi znala ,sve rizicne grupe ljudi u Bosni se testiraju na HIV,ja se testiram ,svakih 6 mjeseci. Jos jednom HIV-a u Bosni nema,sto nije smetalo medjunarodnim lesinarima da izvuku desetine miliona $ iz Bosne na ime HIV-a Tih 2,5 miliona ljudi o kojima pricas su vjerovatno iz Afrike,ja sam bio u mnogim africkim zemljama i tamo bi situacija bila mnogo bolja da nema bogatih lesinara koji prave filmove. No,ja kada govorim o ovoj temi ,govorim u okviru Bosne i zapadne civilizacije,jer inace je tema presiroka a tu ponestaje licnih iskustava,koje jedino predstavlja pravo stanje.
Da ,ne ispadnem seksistican,ne samo zene,nego ni muskarci nemaju mogucnost izbora u zivotu. Da imamo,svi bi bili fudbaleri. Muskarci i zene na Balkanu,uglavnom nista ne biraju,uglavnom ih zivot nosi kako stigne. Prokleta mogucnost izbora,postoji samo kao nedosanjani san. I za to tvoja izjava o poslu u modnom casopisu zvuci snobovski. Zene ,ovdje uglavnom imaju samo lose izbore ( i muskarci ) ,tako da izmedzu sto losih izbora,prostitutka sigurno nije najgori.
Da,vidim,zgrazavanje za kcerku ali ne shvatam zasto ?? Volim svoju kcerku i prihvaticu je ,sta god da bude radila,stotine hiljada ljudi ima kcerke prostitutke i porno glumice i vole ih kao svoju djecu i dalje,zasto bih ja bio bolji ili drugaciji od njih ???
Ne, nije klasicno razmisljanje bazirano na pustoj teoriji. Razumijem ja o cemu ti pricas, samo me uzasno nervira tvoj arogantni stav u kojem si ti jedini relevantan da raspravljas o temi, jer si konzument, pa, eto, znas sve i jedino si ti kompetentan po pitanju psihologije zena koje se bave prostitucijom, njihovoj motivaciji, osjecanjima njihovih roditelja, uopste zenskoj psihologiji, ekonomiji, drustvu.

Jeste, tacno, drustvo gdje dobijes racun funkcionise malo bolje od onog u kojem ne dobijes racun. Valjda formiranje funkcionalne drzave prije svega znaci formiranjem drzave za ljude. Prostitutke su ljudi (mislim da je i to naucno dokazano, ;-)). Ili smo kod -- jebi ga, takav im grah pao, svijet je surov?

I, na kraju, da ti kao zena kazem da patis od jedne tipicno muske zablude, one o uzivanciji kojoj prostitutki pruza seks s tobom i ostatkom muskog roda koji joj prodefilira kroz ... i imam utisak da je bar dio tvoje price inspirisan ovom romanticnom zabludom. Mada, sex je zdrav i fin. ;-)

Ono o mom snobizmu necu komentarisati. Nemam te namjeru razuvjeravati. :-D
Mis mekinjas

#647 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Mis mekinjas »

Goblin wrote: Moja zena,nije problem,ona se pomirila sa tim,ionako sam daleko :D :D :D Ona je davno jos shvatila da je ona moja zena a ja sam njen covjek i to nece promjeniti nijedna javna kuca,bilo gdje na svijetu.
Tehnicki je tesko odraditi nesto sa strane,kada si sa zenom zajedno,posebno nama ljudima u godinama. No,da li ti je prihvatljivo saznanje da ce ti muz/momak svratiti negdje cim ode od kuce,recimo do Bugojna i to na redovnoj bazi,to je pitanje ??
Ok, ajmo ovako, naslov teme glasi: "Šta ako je davno išao prostitutkama?"

Ne bi mi bilo svejedno da traži kruha preko pogače, btw ja sam to doživjela da mi je govorio kako me voli, a drugoj napravio dijete. Ne znam šta je ta cura, i što se mene tiče, može joj sad pasti sjekira na glavu boli me ona stvar.
Tako da, ono prije me ne zanima, žena ako je prihvatila ok, i ja sam bila prihvatila da psotoji druga žena, ali eto neka lažnog morala "djevojka" ostade trudna u 21. stoljeću.

Živjele prostituke u svim oblicima, i nek je sadašnji dečko išao njima, ali sad nema potrebe... :)
Chmoljo

#648 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Chmoljo »

Goblin wrote: Moja zena,nije problem,ona se pomirila sa tim,ionako sam daleko :D :D :D Ona je davno jos shvatila da je ona moja zena a ja sam njen covjek i to nece promjeniti nijedna javna kuca,bilo gdje na svijetu.
jesi ti daleko od žene... ali kralju, daleko je i ona od tebe... :oops:
1906

#649 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by 1906 »

to je vec ovisnost - slicno kocki ili onoj o igricama :D
Cholina_Lokica

#650 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?

Post by Cholina_Lokica »

Chmoljo wrote:
jesi ti daleko od žene... ali kralju, daleko je i ona od tebe... :oops:
Ne ureklo se :lol:
Post Reply