Stadion reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
frngla
#626 Re: Stadion reprezentacije BiH
najmanje je facebook pokrenuo arapsko proljece, nismo djeca... nego, nista facebook, treba potpise po gradu skupljati, nekako se aktivirati majku mu...
-
mekaba
#627 Re: Stadion reprezentacije BiH
frngla wrote:najmanje je facebook pokrenuo arapsko proljece, nismo djeca... nego, nista facebook, treba potpise po gradu skupljati, nekako se aktivirati majku mu...
Malo teze,ipak smo mi BiH
Nista ,nista samo BH samo BH samo BH
- quasar
#628 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ne treba. Raja koja je najsolventnija ne zahebava se sa FB i ne hoda po gradu da potpisuje peticije.
To se nadje parlamentarac koji te predstavlja u kantonu, opstini, federaciji, pa se na njega upire sa konkretnim zahtjevom ili prijedlogom sta bi se moglo uraditi. Onda on treba predlagati na sjednicama i traziti izjasnjavanje ostalih.
E tu moze pomoci FB grupa koja je brojna i peticija koja je validna.
Samo nije dovoljno samo traziti. Treba i predloziti kako bi se moglo raditi. Samodoprinos, ili prodaja rezervacije za 4 godine na odabrano mjesto na novoj tribini za utakmice reprezentacije u slucaju uplate vise od 1000 maraka, ili nesto pametnije sto ce motivisati ljude dubljeg dzepa da se isprse. Takvi ljudi su spremni platiti koliko treba vlastitu promociju, reklamu i ulazak u jet-set. Pa neka bude cijela istocna tribina puna pjevaca i svercera, barem cemo onda imati zapadnu za prave navijace.
To se nadje parlamentarac koji te predstavlja u kantonu, opstini, federaciji, pa se na njega upire sa konkretnim zahtjevom ili prijedlogom sta bi se moglo uraditi. Onda on treba predlagati na sjednicama i traziti izjasnjavanje ostalih.
E tu moze pomoci FB grupa koja je brojna i peticija koja je validna.
Samo nije dovoljno samo traziti. Treba i predloziti kako bi se moglo raditi. Samodoprinos, ili prodaja rezervacije za 4 godine na odabrano mjesto na novoj tribini za utakmice reprezentacije u slucaju uplate vise od 1000 maraka, ili nesto pametnije sto ce motivisati ljude dubljeg dzepa da se isprse. Takvi ljudi su spremni platiti koliko treba vlastitu promociju, reklamu i ulazak u jet-set. Pa neka bude cijela istocna tribina puna pjevaca i svercera, barem cemo onda imati zapadnu za prave navijace.
-
mekaba
#629 Re: Stadion reprezentacije BiH
Shalu na stranu ali bi neko trebao nesto pokrenuti.Svi znamo da je drzava slabasna i da nije u stanju prikupiti poreze .Svi od reda eskiviraju da plate poreze
na ovaj ili onaj nacin.Veliki broj se enormno bogati a drzava ne moze adekvatno da odgovori.Vlasnici: restorana,hotela,motela,kahvica
ili bolje receno privatni sektor lovi u mutnom i jako se dobro snalazi.Ako je vec tako kako jeste onda ih treba na kulturan nacin uvesti u donatore
Oni svakako boluju od samoreklamiranja i sigurno bi ucestvovali ako bi se ime naslo na nekoj javnoj listi da svi vide. Npr: restoran "taj i taj" donirao 1000 km
caffe "taj i taj" donirao 1000KM
vlasnik hotela "taj i taj" donirao 2000 km itd.
Za njih bi bila velika reklama a na isti nacin bih poklopio i estradu. Dino Merlin donirao Npr. 1000km, Ado Gegaj 2500km
i tako redom ko´ nije na listi "Bojkot" narodnih masa.
Ozbiljno mislim da bi se dosta ljudi ukljucilo.
Za njih bi bila velika reklama a na isti nacin bih poklopio i estradu. Dino Merlin donirao Npr. 1000km, Ado Gegaj 2500km
-
sarajevsko_pivo
#630 Re: Stadion reprezentacije BiH
U Brckom se gradi dosta velik stadion:

- quasar
#631 Re: Stadion reprezentacije BiH
Pa dabome i jos im ponudi ovo sto sam ja predlozio da imaju svoju stolicu 4 godine na BP.Ako hoce da budu dzekovi kupice jos 2-3 da imaju povesti trebu, jarana... Eto nek ih se skupi 1000-2000 za ta VIP mjesta na istoku i imas milju - dvije. E jbg. nek svi ostali skupe jos toliko i eto ti gotove tribine. Oni inace boluju od toga da ih se slika, da imaju konekcije, da su vidjeni u drustvu nekog jos popularnijeg, itd. Opet ovi sverceri i wannabe biznismeni cim se malo uhvate love, odmah bi da budu jet set, a treba im ulaznica tamo na neki nacin, pa im je ta tribina zgodna da steknu konekcije. Uz dobar marketing, ovo bi garant uspjelo napraviti istocnu tribinu.mekaba wrote:Shalu na stranu ali bi neko trebao nesto pokrenuti.Svi znamo da je drzava slabasna i da nije u stanju prikupiti poreze .Svi od reda eskiviraju da plate porezena ovaj ili onaj nacin.Veliki broj se enormno bogati a drzava ne moze adekvatno da odgovori.Vlasnici: restorana,hotela,motela,kahvica
ili bolje receno privatni sektor lovi u mutnom i jako se dobro snalazi.Ako je vec tako kako jeste onda ih treba na kulturan nacin uvesti u donatore
Oni svakako boluju od samoreklamiranja i sigurno bi ucestvovali ako bi se ime naslo na nekoj javnoj listi da svi vide. Npr: restoran "taj i taj" donirao 1000 km
Za njih bi bila velika reklama a na isti nacin bih poklopio i estradu. Dino Merlin donirao Npr. 1000km, Ado Gegaj 2500kmi tako redom ko´ nije na listi "Bojkot" narodnih masa.
-
ortega
#632 Re: Stadion reprezentacije BiH
po mom misljenju ok bi bilo da se onaj plan grbavice realizuje i da tu reprezentacija igra, da se razumijemo nisam fan zelje nit sam sarajeva, ali igrati u sarajevu je prioritet, jer ipak, je glavni grad, lijep je grad, i u centru je bih, lako za doci svakome sa strane, a vala neces se ni brukat, mene lijpo stid oni portugalci dosli u zenicu, sve nekakvo skromno hoteli, svlacionice, nemas sta vidjjeti, jebiga industriski grad..ok bi bilo uradit grbavicu, ali umjesto planiranih 20 000 stavit 30 000 mjesta, sve si rijesio, plus grbavica ima taj neki smek, taj neki odraz legendarnosti istorije, kojom je protkana..ako ne grbavica, lijepo bi bilo napravit stadion u mostaru, pa pokazat i tom narodu dole, da nije sam u borbi sa vukovima, koji ne vole nasu bih, uz to mostar je lijep, jako lijep, ima mnogo toga lijepoga za pokazati ima aerodrom, a i lijepo bi bilo onima otamo pokazat kad zaigra bih nekih 30 000 bosanaca kako grme bosna bosna, uglavnom mislim da je rjesenje novi stadion, bez atletske staze, i time rijesit problem za sljedecih 50 godina...
- sinuhe
#633 Re: Stadion reprezentacije BiH
Opet Grbavica. Sta kazete, stadion engleskog tipa 
Ne postoji nikakav plan nove Grbavice.
Ne postoji nikakav plan nove Grbavice.
-
mekaba
#634 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ako je ikome drzava trebala pomoci onda je to svakako FK "Velez"ortega wrote:po mom misljenju ok bi bilo da se onaj plan grbavice realizuje i da tu reprezentacija igra, da se razumijemo nisam fan zelje nit sam sarajeva, ali igrati u sarajevu je prioritet, jer ipak, je glavni grad, lijep je grad, i u centru je bih, lako za doci svakome sa strane, a vala neces se ni brukat, mene lijpo stid oni portugalci dosli u zenicu, sve nekakvo skromno hoteli, svlacionice, nemas sta vidjjeti, jebiga industriski grad..ok bi bilo uradit grbavicu, ali umjesto planiranih 20 000 stavit 30 000 mjesta, sve si rijesio, plus grbavica ima taj neki smek, taj neki odraz legendarnosti istorije, kojom je protkana..ako ne grbavica, lijepo bi bilo napravit stadion u mostaru, pa pokazat i tom narodu dole, da nije sam u borbi sa vukovima, koji ne vole nasu bih, uz to mostar je lijep, jako lijep, ima mnogo toga lijepoga za pokazati ima aerodrom, a i lijepo bi bilo onima otamo pokazat kad zaigra bih nekih 30 000 bosanaca kako grme bosna bosna, uglavnom mislim da je rjesenje novi stadion, bez atletske staze, i time rijesit problem za sljedecih 50 godina...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#635 Re: Stadion reprezentacije BiH
Vjeruj mi ja sam bas onako obisao Rumuniju uzduz i poprijeko i od tih sto kazes 30 miliona 25 je zestoka bijeda i nasa zemlja jos uvijek za Rumuniju izgleda ko Floridamekaba wrote:POGLEDATI OBAVEZNO Rumunija ce do 2020 izgraditi ove stadione.Neki su vec gotovi.Znam da ce neki reci da je Rumunija velika zemlja i da ih ima 30 miliona sto je tacno.Mi smo mala zemlja ali je nedopustivo da nismo u stanju REKONSTRUISATI barem jedan.Zalosno.
Evo link: http://youtu.be/2kVbgsvvUao
-
zakonpera
#636 Re: Stadion reprezentacije BiH
Sarajevo (Grbavica i Kosevo), Mostar, Zenica, Tuzla i Banjaluka moraju imati po stadion kapaciteta minumalno 15 000 sjedecih mjesta, ljudski i pismeno uradjene stadione po Europskim standardima, Kosevo i Grbavica minimum 30 000 sjedecih mjesta + svaki od ovih gradova mora imati po jedan trening centar i po jednu jaku skolu fudbala, Sarajevo i Mostar dvije. To je ulog po nekih pedesetak miliona za svaki grad. Bez ovog uslova fudbal u ovoj zemlji se nece razvijati i ostacemo gdje jesmo.
-
motorola01
#637 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ako je tako,onda su u Zenici vec ispunjeni uslovizakonpera wrote:Sarajevo (Grbavica i Kosevo), Mostar, Zenica, Tuzla i Banjaluka moraju imati po stadion kapaciteta minumalno 15 000 sjedecih mjesta, ljudski i pismeno uradjene stadione po Europskim standardima, Kosevo i Grbavica minimum 30 000 sjedecih mjesta + svaki od ovih gradova mora imati po jedan trening centar i po jednu jaku skolu fudbala, Sarajevo i Mostar dvije. To je ulog po nekih pedesetak miliona za svaki grad. Bez ovog uslova fudbal u ovoj zemlji se nece razvijati i ostacemo gdje jesmo.
- stranac2
#638 Re: Stadion reprezentacije BiH
Fakat mozda jeste i malo lokalpatriotski ali eno i sada je na onako zapustenom stadionu Vrapcici trava bolja nego u Zenici. Sta hocu da kazem van ovih svih komunikacijskih i turistickih argumenata je meni najbitniji faktor klime. NE postoji npr. bolje mjesta u BH a bogami malo ces naci i u regionu od Blagaja za izgradnju jednog pripremnog kampa. Al ne oni nasli kisovitu,snjegovitu srednju Bosnu a o zagadjenju i necu. Zenicani nemojte zamjeriti nista lose o Zenici kao gradu.mekaba wrote:Ako je ikome drzava trebala pomoci onda je to svakako FK "Velez"ortega wrote:po mom misljenju ok bi bilo da se onaj plan grbavice realizuje i da tu reprezentacija igra, da se razumijemo nisam fan zelje nit sam sarajeva, ali igrati u sarajevu je prioritet, jer ipak, je glavni grad, lijep je grad, i u centru je bih, lako za doci svakome sa strane, a vala neces se ni brukat, mene lijpo stid oni portugalci dosli u zenicu, sve nekakvo skromno hoteli, svlacionice, nemas sta vidjjeti, jebiga industriski grad..ok bi bilo uradit grbavicu, ali umjesto planiranih 20 000 stavit 30 000 mjesta, sve si rijesio, plus grbavica ima taj neki smek, taj neki odraz legendarnosti istorije, kojom je protkana..ako ne grbavica, lijepo bi bilo napravit stadion u mostaru, pa pokazat i tom narodu dole, da nije sam u borbi sa vukovima, koji ne vole nasu bih, uz to mostar je lijep, jako lijep, ima mnogo toga lijepoga za pokazati ima aerodrom, a i lijepo bi bilo onima otamo pokazat kad zaigra bih nekih 30 000 bosanaca kako grme bosna bosna, uglavnom mislim da je rjesenje novi stadion, bez atletske staze, i time rijesit problem za sljedecih 50 godina...Ljudi su bukvalo istjerani sa svog stadiona.Ostali bez ikakvih prostorija.Evo se nesto bore koliko mogu.Ja bih podrzao svaku akciju oko njihovog stadiona a sto kazes Mostar je fantazija a o klimi da ne govorim.Evo uskoro ce krenuti i novi Talgo vozovi pa ce se lakse stizati dole.Imaju i solidan aerodrom kao i hotele. Mostar nije los prijedlog.
Nama ce se svake godine u kvalifikacijama sve nakon septembra ponavljati uvijek isti problem sa travnjakom, evo sada neka izgrade novu stadion opet ce ga upropastiti. Kombinacija nemarnosti i klime. Pored Mostara , Tuzla mi se namece kao dobro rjesenje ako nastave sa novim stadionom.
- nuraH
#639 Re: Stadion reprezentacije BiH
Nije Ilidza bila u pitanju vec VogoscaDinoZe wrote:
Niko tebi ne zamijeri, nemoj misliti da se svi Zenicani raduju sto se taj centar pravi u Ze. 1,7 miliona marka koliko ulaze opstina nije malo i moglo se iskoristiti u puno bolje svrhe. Zenica je htijela uloziti novac i prostor i zato su i dobili taj centra.
Sto se tice Mostara, on je daleko od svega, putne komunikacije su pravo lose prema dole. A da nepricamo o tome da su u Mostaru nemogu dogovoriti o pravljenu obicnog trotora jer je u mostaru sve problem. Pa sta mislis onda kada bi se dogovorili da usvoje u budzetu odredzeni dio novca za centra i obezbjede zemlijste. Reci cu ti ja kada. Zato se nisu ni prijavili.
Tender je bio raspisan 2 godine; prijavili se Ilidza i Zenica . Ilidza odustala jer nije imala para i mjesta za gradnju. Valjda su na tom mjestu sada napravili fakultet, pricjenili su da im je to isplatnije.
Znaci nije donjeta odluka gradiomo u Ze i zdravo. Nego se Zenica jedina ozbiljno prijavila.
- denimb
#640 Re: Stadion reprezentacije BiH
DinoZe wrote:zakonpera wrote:Sarajevo (Grbavica i Kosevo), Mostar, Zenica, Tuzla i Banjaluka moraju imati po stadion kapaciteta minumalno 15 000 sjedecih mjesta, ljudski i pismeno uradjene stadione po Europskim standardima, Kosevo i Grbavica minimum 30 000 sjedecih mjesta + svaki od ovih gradova mora imati po jedan trening centar i po jednu jaku skolu fudbala, Sarajevo i Mostar dvije. To je ulog po nekih pedesetak miliona za svaki grad. Bez ovog uslova fudbal u ovoj zemlji se nece razvijati i ostacemo gdje jesmo.
Ovo je pravo razmisljanje, skrhati cemo 50 miliona u fudbasku infrstrukturu, gdje se posjecenost 500 navijaca u prosijeku a CT preglede cemo cekati po dva mjecesa posto samo dva uredzaja u kantonu imaju. Ali vaznije je napraviti stadion nego ljudima omoguciti zdravlje.
Hajde sada malo ozbiljno, znaci ako Bog da da skupimo od donacija neki milion maraka do proljeca, kako bi ga mogli iskoristiti, sta mislite sta je prioritet?
Ne ide da ga jebes, pogotovo zato sto se ova prica potencira zbog reprezentacije koja ce na tom stadionu odigrati 5-6 utakmica godisnje.
Rekonstrukcija za ova dva stadiona je ok ideja, ali izgradnja i odrzavanje novih objekata je preskupo da bi drzava ulozila toliki novac, jedino mozemo naci investitora iz vana, ali nemaju ni oni interesa da ulazu tolike pare u stadion gdje ce se igrati Premijer liga BiH...
-
ortega
#641 Re: Stadion reprezentacije BiH
pa sta trebamo onda ucinit za te ljude dole, ostavit ih na milost, i nikad nista ne ucinit za njih, kao sto je u ratu bilo?najlakse je reci, ne mogu se dogovorit, pa znas li razlog zasto je to tako, drzava treba vise ulagat dole i pomagat, da se ti ljude osjete kao dio bosne, jer kad je god tekma, billo van bilo kuci, nekako mi je ponajvise salova velezovih navijaca, znas li sta bi za njih znacilo dolazak 20 000 hiljada ljudi u mostar u moralnom smislu, kao podstrek za dalje, da oni prekoputa vide, pa u p.m. vidi koliko ih je nisu napusteni..sto se puta tice, pruga?aerodrom??cesta je skroz ok, jedna od ljepsih m 17 dionica, vremesnke prilike su nemjerljive sa bilo cim u zemlji, dakle dole se isad moze kratkih rukava hodat itd itd...najlakse je reci ne mogu se dogovorit ko ih jebe, neka ih, treba gledat razloge, oi su branik bosne 
-
palermo
#642 Re: Stadion reprezentacije BiH
Lijepo rečeno, hvala ti. Iako je ovo naravno prije svega priča o politici, pa i našem razumjevanju svega što se dešava oko nas, a manje o fudbalu. Zbog toga ću i stati ovdje, prije dvije-tri godine je na forumu bila aktuelna tema upravo o izgradnji ovog centra, i tad sam rekao što sam imao. Nešto blizu toga što si i sam ti napisao.ortega wrote:pa sta trebamo onda ucinit za te ljude dole, ostavit ih na milost, i nikad nista ne ucinit za njih, kao sto je u ratu bilo?najlakse je reci, ne mogu se dogovorit, pa znas li razlog zasto je to tako, drzava treba vise ulagat dole i pomagat, da se ti ljude osjete kao dio bosne, jer kad je god tekma, billo van bilo kuci, nekako mi je ponajvise salova velezovih navijaca, znas li sta bi za njih znacilo dolazak 20 000 hiljada ljudi u mostar u moralnom smislu, kao podstrek za dalje, da oni prekoputa vide, pa u p.m. vidi koliko ih je nisu napusteni..sto se puta tice, pruga?aerodrom??cesta je skroz ok, jedna od ljepsih m 17 dionica, vremesnke prilike su nemjerljive sa bilo cim u zemlji, dakle dole se isad moze kratkih rukava hodat itd itd...najlakse je reci ne mogu se dogovorit ko ih jebe, neka ih, treba gledat razloge, oi su branik bosne
A kad smo već kod stadiona, da ja mogu odlučivati, moj bi izbor uvijek bilo sarajevo. Iz stotinu razloga, al i zenica mi je sasvim ok.
-
zakonpera
#643 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ako cemo tako razmisljat pa Rumuni ce za 5-6 godina imati 20 top stadiona u drzavi, sad imaju 5-6. Nigdje se problemi tako ne rjesavaju. Ako drzava ulozi oko 300 miliona u te dugorocne projekte..isplativost ulaganja ce biti nemjerljiva. U danasnjem svijetu sta je 300 miliona. Ronaldo cijenu drzi trecinu od toga. Sa takvom infrastrukturom dobicemo i hiljade sportski aktivne djece i omladine sto je za drzavu vaznije nego izgradnja auto puta. Pa pogledajte ljudi na sta lici ova mladez..90 % slobodnog vremena procerdaju na kafama, na cigarama pa na alkoholu, drogama. Koliko kosta za drzavu takvi lezihljebovici. Pa sportom se podizu generacije, zdravije pameti, od malena se uce disciplini, od njih se mogu i ocekivat ljudi. Ne mora svaki klinac biti Ronaldo ali od kvantiteta se stvara kvalitet. Dajte ovoj djeci nasoj terene i loptu pa cete vidjet talenata koje propustamo. Ulozite jednom i svake godine ce se vani prodavat po 2-3 talenta iz svakog ovog grada sa minimalno 10-15 miliona dobiti. Zasto je to tako daleko nasim mozgovima i nepojmljivo. Investicija od 300 miliona maraka u sportske centre za jednu drzavu dugorocno je logican potez.DinoZe wrote:zakonpera wrote:Sarajevo (Grbavica i Kosevo), Mostar, Zenica, Tuzla i Banjaluka moraju imati po stadion kapaciteta minumalno 15 000 sjedecih mjesta, ljudski i pismeno uradjene stadione po Europskim standardima, Kosevo i Grbavica minimum 30 000 sjedecih mjesta + svaki od ovih gradova mora imati po jedan trening centar i po jednu jaku skolu fudbala, Sarajevo i Mostar dvije. To je ulog po nekih pedesetak miliona za svaki grad. Bez ovog uslova fudbal u ovoj zemlji se nece razvijati i ostacemo gdje jesmo.
Ovo je pravo razmisljanje, skrhati cemo 50 miliona u fudbasku infrstrukturu, gdje se posjecenost 500 navijaca u prosijeku a CT preglede cemo cekati po dva mjecesa posto samo dva uredzaja u kantonu imaju. Ali vaznije je napraviti stadion nego ljudima omoguciti zdravlje.
Hajde sada malo ozbiljno, znaci ako Bog da da skupimo od donacija neki milion maraka do proljeca, kako bi ga mogli iskoristiti, sta mislite sta je prioritet?
-
mekaba
#644 Re: Stadion reprezentacije BiH
ortega wrote:pa sta trebamo onda ucinit za te ljude dole, ostavit ih na milost, i nikad nista ne ucinit za njih, kao sto je u ratu bilo?najlakse je reci, ne mogu se dogovorit, pa znas li razlog zasto je to tako, drzava treba vise ulagat dole i pomagat, da se ti ljude osjete kao dio bosne, jer kad je god tekma, billo van bilo kuci, nekako mi je ponajvise salova velezovih navijaca, znas li sta bi za njih znacilo dolazak 20 000 hiljada ljudi u mostar u moralnom smislu, kao podstrek za dalje, da oni prekoputa vide, pa u p.m. vidi koliko ih je nisu napusteni..sto se puta tice, pruga?aerodrom??cesta je skroz ok, jedna od ljepsih m 17 dionica, vremesnke prilike su nemjerljive sa bilo cim u zemlji, dakle dole se isad moze kratkih rukava hodat itd itd...najlakse je reci ne mogu se dogovorit ko ih jebe, neka ih, treba gledat razloge, oi su branik bosne
Ortega da te malo obradujem
Ja kao clan redakcije BH Radija iz Odense pokrenuo sam akciju prikupljanja (para) pomoci FK Velezu a vezano za izgradnju stadiona u Vrapcicima.Vec u slijedeci utorak jednu radio emisiju posvecujemo Velezu i svim problemima u kojima se ovaj nas klub nashao.Moram naglasiti da je BH Radio lokalnog karaktera i svojim signalom pokriva veliki dio ostrva Fyn (Danska)na kojem zivi oko 4000 ljudi iz BiH. Koliko ce akcija uspjeti ne znam ali znam da ce svaka donirana kruna zavrsiti u Velezu. Naravno da se nece raditi o milionima
Svako dobro Bosno i Hercegovino
PS. Nisam hercegovac.Sarajlija sam i to zesci Pitar. Mostar se pokazao
Last edited by mekaba on 17/11/2011 22:27, edited 2 times in total.
- quasar
#645 Re: Stadion reprezentacije BiH
istina je da je omladina zapustena. Nekada smo imali i kosarkaskog prvaka Evrope jer je skoro na svakom cosku bio ili kos ili nacrtan krug na zidu. Iz tog kvantiteta je izasla generacija koja je vladala svijetom godinama.
Medjutim ni danas niko ne sprijecava mlade da igraju kosarke, ali im je interesantnije igrati PES ili FIFA, ili sto je jos gore CS i COD ili sta je vec sad in.
Sami objekti nece okupiti omladinu dok drustvo ne pocne nagradjivati sportiste, sa izvjesnoscu cilja i sigurnom egzistencijom kao sportas. Sve to zahtjeva prvo sistem koji se mora izgraditi, pa tek onda ulagati novac.
Ovdje mozes imati cilj da zaigras u prvom timu neke nase rupe od ekipe iz PLBiH, i to ti je kao neki plafon. Iz te i takve lige ne mozes nigdje osim u trecu ligu na zapad ili negdje na istok u ž klub sa robovlasnikom kao gazdom. Dzeko je samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo i takav je samo zahvaljujuci svojoj upornosti sto je kod nas jako rijetka osobina.
Medjutim ni danas niko ne sprijecava mlade da igraju kosarke, ali im je interesantnije igrati PES ili FIFA, ili sto je jos gore CS i COD ili sta je vec sad in.
Sami objekti nece okupiti omladinu dok drustvo ne pocne nagradjivati sportiste, sa izvjesnoscu cilja i sigurnom egzistencijom kao sportas. Sve to zahtjeva prvo sistem koji se mora izgraditi, pa tek onda ulagati novac.
Ovdje mozes imati cilj da zaigras u prvom timu neke nase rupe od ekipe iz PLBiH, i to ti je kao neki plafon. Iz te i takve lige ne mozes nigdje osim u trecu ligu na zapad ili negdje na istok u ž klub sa robovlasnikom kao gazdom. Dzeko je samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo i takav je samo zahvaljujuci svojoj upornosti sto je kod nas jako rijetka osobina.
-
Baudelaire
#646 Re: Stadion reprezentacije BiH
Kakvi kreteni sve vode omladinske timove, kakvi nestručnjaci, nije ni čudo što većina djece odustane prije 15-e godine.quasar wrote:istina je da je omladina zapustena. Nekada smo imali i kosarkaskog prvaka Evrope jer je skoro na svakom cosku bio ili kos ili nacrtan krug na zidu. Iz tog kvantiteta je izasla generacija koja je vladala svijetom godinama.
Naravno, to nije opravdanje da je sport na ovako niskom nivou, ali svakako je jedan od razloga. Drugi razlog je generalno nepostojanje infrastrukture koja će omogućiti dovoljan napredak mladim talentima, a treći razlog je, rekao bih, finansijske prirode. Nije jeftino nekoj porodici plaćati članarine, putovanja na sve turnire i takmičenja, opremu itd. Onda imaš i ono da mladi fudbaler sa 15 godina na Zapadu, ako je talenat, gotovo ima obezbijeđenu budućnost sa finansijskog aspekta, u slučaju da ne dođe do ozbiljnije povrede, a kod nas ga čeka konobarisanje ako bude imao sreće, pa škola preuzme primarno mjesto. I na kraju, imaš u skoro svim klubovima guranje babinih sinova i generalno igrača sa strane, pa talenti teško mogu doći do izražaja. Ne treba ti bolji primjer za ovo od Bosne koju si i sam naveo ranije u svom postu. Koliko je Bosna izbacila talentovanih igrača u posljednje vrijeme? Kvalitetnih igrača? Samo Đedovića, mada pojedinci i njeg osporavaju, možda i opravdano. A bila je sve to vrijeme u finansijskoj dubiozi. Vani kad je klub u teškoj situaciji oslanja se na vlastitu omladinu, kad je kod nas u teškoj situaciji dodatno se zaduži i preplati masu stranaca da donesu rezultat, koji skoro redovno izostane. Balon negdje mora pući.
- fosil
#647 Re: Stadion reprezentacije BiH
Zvani "Fahreta Jahic-Zivojinovic - Lepa Brena"sarajevsko_pivo wrote:U Brckom se gradi dosta velik stadion:
Bez zajebancije, nema od nasih stadiona nista do privatizacije, a i tad ce ih kriminalci pokupovati za cokoladu s rizom i to je to. Kakav novi, kakva drenaza i pm. Ona bi na bal, a rat.
-
nookey
#648 Re: Stadion reprezentacije BiH
Idealno bi bilo još pozvati Portugal na otvaranje novog stadiona kao našeg starog sportskog prijatelja 
Bio bi to spektakl, samo bi morali zasaditi jedan busen posebne trave za Ronalda, jbg ipak je navikao
Bio bi to spektakl, samo bi morali zasaditi jedan busen posebne trave za Ronalda, jbg ipak je navikao
- ledeni_caj
#649 Re: Stadion reprezentacije BiH
Arena Zenica 36 miliona?
Dvorana na Grbavici 5 miliona?
A para za zamjenu trave i stolica "nema".
Dvorana na Grbavici 5 miliona?
A para za zamjenu trave i stolica "nema".
-
kameni.spavac
#650 Re: Stadion reprezentacije BiH
Praviti "Old Traford" u Zenici je najveci moguci promasaj koji se moze izvesti. Duplo veca investicija je potrebna za to nego da se od temelja ponovo uradi Grbavica. Ali nazalost, nama se uporno podmece prica kako igraci kao zele da igraju u Zenici, a niko ne spominje podatak kako bi bilo da se u Grbavicu ulozi 5-7 milijona KM, pa bi onda vidjeli gdje bi igraci zeljeli da igraju?!