Baraz

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koga biste voljeli kao protivnika u baražu?

Croatia
27
13%
Portugal
19
9%
Republic of Ireland
69
33%
Czech Republic
92
44%

Total votes: 207

sumirprimus

#626 Re: Baraz

Post by sumirprimus »

arzuhal wrote:Posebno veselo bi bilo to što, ukoliko bude CRO - BiH, do tekme ima mjesec dana...jarane :mrgreen:
ja ba trebali su nastimat da igramo odma iduce hefte,dok smo jos vruči :D
manje stresno :D
juventus

#627 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by juventus »

@17:46

Hajd odjebi više molim te. Od jutros ideš na živce svojim podmuklim konstatacijama. Jebe mi se ko si i šta si, al ne pristaj više na muku, dovoljan nam je onakav šugav poraz da se loše osjećamo.

Ne trabaš nam još i ti smrditi ovdje.
oldschool

#628 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by oldschool »

Dobro bi bilo uraditi i starosnu analizu kod forumaša, najgora moguća varijanta je Češka, ili mi imamo slabo pamćenje, ni bivša nam državna selekcija, a ni ova nema nimalo lijepa iskustva sa reprezentacijama tipa Bugarske, Češke, Rumunije, treba samo uporediti rezultate, takve ekipe nam nikako ne pašu. Gledao sam utakmicu kad je Španija uz veliku pomoć sudaca na jedvite jade dobila kod kuće Čehe, gubili su do neke 80-e minute, Češka bila mnogo bolja nego mi sinoć od Francuske. Irska nam najviše odgovara, igraju samo na snagu, a protiv takvih i skandinavskih ekipa imamo pozitivne ishode, realno bismo imali najviše šansi protiv njih, dosta ih neće igrati, Doyle ima crveni karton. :D
arzuhal

#629 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by arzuhal »

juventus wrote: dovoljan nam je onakav šugav poraz da se loše osjećamo.
Nismo poraženi! Nismi ni nadigrani! Samo smo izigrani...
JThomas

#630 Re: Baraz

Post by JThomas »

s irskom i češkom je sigurno lakše nego portugalom i hrvatskom. mada sa igrom od sinoć protiv svakoga imamo šanse.
condy

#631 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by condy »

Baš kontam na nekome ćemo se morati istresti zbog Francuza, a bilo bi najbolje na Portugalcima :D
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#632 Re: Baraz

Post by anthraxQ »

arzuhal wrote:Posebno veselo bi bilo to što, ukoliko bude CRO - BiH, do tekme ima mjesec dana...jarane :mrgreen:
Bilić ostaje trener. Znači, ako i dobijem Cro, dobro za nas.
zeleni xy

#633 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by zeleni xy »

Irska

Mislim da bi nam oni bili protivnik po mjeri, i oni imaju problema sa kartonima tako da bi preko njih sigurno otišli na EP.

Hrvatsku bi mi sigurno nadigrali ali zbog svih onih "drugih" stvari koje bi pratile taj meč, bolje je da ih ne dobijemo u baražu.
ganjeta

#634 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by ganjeta »

Fazon je što se svi nas plaše, i niko nas ne želi dobiti...i stvarno mislim a i Safet je to poručio da se nikog ne bojimo, i apsolutno mi je svejedno koga ćemo dobiti.Želio bi Češku zbog invazije na Prag, ako ne ona onda lipe naše da žegamo u čmar :dance: .
juventus

#635 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by juventus »

arzuhal wrote:
juventus wrote: dovoljan nam je onakav šugav poraz da se loše osjećamo.
Nismo poraženi! Nismi ni nadigrani! Samo smo izigrani...
U pravu si. Al meni je kao i poraz.

Kad ti jedna Francuska uzme bod u Parizu, kao da si i izgubio. :D
madFlava

#636 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by madFlava »

joj kad procitam ovo Hrvatsku bi dobili bez problema,dode mi da vrisnem!

Mi mozemo biti jedino ravnopravni sa Ceskom i tu i tamo sa Irskom(jer ti debili su fizicki jaci od nas).
Portugal cisto sumnjam da bi prosli,a Hrvatsku takode ne bi prosli mada bi bilo lakse nego sa Portugalom.
Dabba

#637 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by Dabba »

zeleni xy wrote:Irska

Mislim da bi nam oni bili protivnik po mjeri, i oni imaju problema sa kartonima tako da bi preko njih sigurno otišli na EP.

Hrvatsku bi mi sigurno nadigrali ali zbog svih onih "drugih" stvari koje bi pratile taj meč, bolje je da ih ne dobijemo u baražu.
Potpisujem! :thumbup:
Sinoc gledao utakmicu online. I dvojica komentatora (eng. jezik) su u kontekstu baraza stalno (i SAMO!!!) spominjali Irsku.
necu

#638 Re: Baraz

Post by necu »

Je l' igramo u Sarajevu ili zenici ?
sumirprimus

#639 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by sumirprimus »

fazon je isto tako sto nam se euforija svaki put obije o glavu,pa onda po dva mjeseca ne dolazimo sebi...fino sacekat sutra dan,vidit koga dobijamo,pa onda mjesec dana pripreme,analize,ko kad koga kako.
straha i ne smije biti,ali hladne glave i razuma u svakom slucaju!!!
nikad nista na ho ruk, i lako cemo mi to nije proslo dobro, o tom govorim citavo vrijeme!
Sahbaz Karaga

#640 Re: Baraz

Post by Sahbaz Karaga »

Evo malo komentara citatelja sa 24sata.hr. Bice da nas se hrvati ipak boje (makar gradjanstvo, ako vec ne i "struka")

radecroat: Samo ne BiH

gospodin: Srbija izgleda ima šanse da prođe dalje,Slovencima poništen gol jer je postignut iz Austrije hehe...šalu na stranu,treba samo izbjeći Bosnu,nabrijani su do jaja,a ostali su talašika za Rakitića i Perišića...s njima dvojicom smo prejaki za ove navedene

Nesnošljivi: Koga god..nije dobro! Bosna ne jer su nabrijani..u uzletu.. Turska..loša sjećanja i najooptimističnije dajem 50-50 šanse.. Crna gora? Ne znamo igrati protiv takvih to je dakazano, a Estonci neka polude.eto nam tribina.. Nije nam dobar stav prema igri i gotovo.. Ali mi je jedno drago, da nema autsajdera za EP

Vinkara Vinko Djak: samo nemojte bosne rasturila je francusku najbolje estonija

eh da sam...: iako je Bosna najjaca od ovih ja mislim da bi njih najlakse prosli jer mi najboolje igramo protiv otvorenih ekipa ..dok bi s crnom gorom igrali 0-0 i presudio bi jedn gol iako su i hr i bih za njih velesila u nogometu

igorskee: Estonija ili Turska je najbolja šansa.

buladin: ja sam hrvat iz bih (mostar)..... i volio bih vise nego ista da je hrvatska prosla a bih bila zadnja na tablici...ali evo citam gore jedan komentar da bih ima samo dzeku, pa se moram javiti......majstore malo pogledaj bih ko igra i sto je jos bitnije kako igra....u njih jedan mensur mujdza koji nije mogo igrat ni u bih ni hrv ligi odigra solidnu utakmicu....pandza koji nezna hodat nema greske....dok u hrvatskoj je sve nesto prenapuhano svak misli da zna....od strinica koji je zadnja rupa na sviralu pa do modrica koji je vodja ove generacije.....

kulturni_atase: bosna ce razguziti koga god dobije ... trebat ce nam srece

svi-smo-isti: Portugal, Irsku ili Cesku.

moj omiljeni sa ove teme...
caffe bar mustang: bosnu da izvucemo da gledamo pravi nogomet i da vide nasi treneri i izbornici kako je stari majstor napravio pravu reprezentaciju od jeftinih igraca a ne skupih glumaca

ne znam smijem li staviti i link na temu, da ne ispadne reklama drugim medijima, tako da cu ga za sada izostaviti.
zavrzlama

#641 Re: Baraz

Post by zavrzlama »

Mi imamo igru.....sad je potrebno da u utakmice baraza udjemo bez kalkulacija i raznih strategija...jednostavno napadcki igrati i davati golove...mi smo tim sa jakim napadom koji moze svakoj reprezentaciji dati minimum 2 gola,juce smo imali jedan go i 2 100% sanse(Dzeko,Lulic) da ne govorim da je sudija mogao i penal za nas svirati...

ne respektovati nikog i od prve minute napadat,pa sta bog da....sinoc i da smo izgubili tekmu,niko ne bi nista zamjerio igracima jer su izgarali na terenu,tako i treba da igraju....

Posto prvu tekmu vjerovatno igramu kod kuce.....MORAMO dobiti sa dva gola razilke,jer mi minimalne prednosti neznamo da cuvamo..mentalitet nas ebe...
oldschool

#642 Re: Baraz

Post by oldschool »

Skoro pa utakmica pada na Kurban bajram :D :D
ultima_palabra

#643 Re: Baraz

Post by ultima_palabra »

Pape bi trebao urgirati da se malo sredi teren u Zenici, uz naš tiqui-taca stil vala ne ide onakva oranica 8-)
zavrzlama

#644 Re: Baraz

Post by zavrzlama »

oldschool wrote:
"treci
sad ili nikad :D
oldschool

#645 Re: Baraz

Post by oldschool »

zavrzlama wrote:
oldschool wrote:
"treci
sad ili nikad :D
Tako je, koga god dobijemo :mrgreen: :bih:
Last edited by oldschool on 12/10/2011 15:00, edited 1 time in total.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#646 Re: Baraz

Post by odesveuhonduras »

ultima_palabra wrote:Pape bi trebao urgirati da se malo sredi teren u Zenici, uz naš tiqui-taca stil vala ne ide onakva oranica 8-)
sinoć se moglo vidjeti šta znači pravi teren za igru koju mi furamo... možeš misliti gdje bi završavale oni dugi, jaki, prizemni Medunjaninovi pasovi da je teren bio kao u Zenici... au Parizu ko na bilijarskom stolu, ko maljutka, gdje je naciljaš tu i završi :D
condy

#647 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by condy »

Ma kakva euforija, otkud sad to :D

Samo da Portugalu se osvetimo 8-)
condy

#648 Re: Baraz

Post by condy »

Cisto sumnjam da će teren u Zenici biti dobar jer vec sad je unisten, a do novembra se ne može srediti zbog loseg vremena i jer celik igra barem dvije utakmice do tada. Taj teren se treba mijenjati.

Teren je uzas i on ce nam biti velika poteskoca. Sta je tu je :)
cyprus

#649 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by cyprus »

Evo ja tek skonto kakav mi užasan učinak imamo protiv ovih potencijalnih protivnika. Sa Hrvatskom igrali 4 puta - sva 4 zijanili, sa Češkom igrali dva puta - oba puta deklasirani. Sa Portugalom - dvije utakmice - dva poraza. Sa Ircima srećom ( :D ) nismo još igrali...

Dakle sa CRO, CZE i POR, 8 utakmica 8 poraza. Gol razlika (ako se nevaram) - 6:22 :-) :run:

Ostaje utjeha ona činjenica da su tradicije tu da se ruše :-D ili da izvučemo Irce :D
oldschool

#650 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by oldschool »

cyprus wrote:Evo ja tek skonto kakav mi užasan učinak imamo protiv ovih potencijalnih protivnika. Sa Hrvatskom igrali 4 puta - sva 4 zijanili, sa Češkom igrali dva puta - oba puta deklasirani. Sa Portugalom - dvije utakmice - dva poraza. Sa Ircima srećom ( :D ) nismo još igrali...

Dakle sa CRO, CZE i POR, 8 utakmica 8 poraza. Gol razlika (ako se nevaram) - 6:22 :-) :run:

Ostaje utjeha ona činjenica da su tradicije tu da se ruše :-D ili da izvučemo Irce :D
Hvala :D , dao si statističke argumente postu na prethodnoj stranici, Ircima dosta igrača ne igra, opterećeni su kartonima, igrači su u poznim godinama, nema boljeg protivnika.
Locked