Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#626 Re: Raiffeisen banka

Post by un1ted »

Nije druze slucajno, vec ne vode racuna o tome. Eto, zamisli bruke, doneo mi postar iznenada otkupnu posiljku (nisam je ni ocekivao jos par dana) a ja nemam 120KM u novcaniku. Kazem mu izvini mogu li do bankomata, on se ponudi da me odveze, odemo u merkator kad bankomat ne radi. Reko izvini molim te, gdje ides sljedece, kaze na Otoku, reko super ima i tamo bankomat, on dostavi posiljku nekome, ja na bankomat kad ku... "ovaj bankomat ne moze usluz..." i sta cu kojeg vraga dignem na unicretidt bankomatu i platim covjeku.

Prije toga mi se X puta desilo da ne radi bankomat na autobuskoj. Nazovem ih i kazem, kaze to nije nas problem. Halo ba, pa cij je !? Nije moj sto ja svoje novce koje sam povjerio vama ne mogu digunuti...

EDIT: kada vec spomenutsite zgradu RF u ul. zmaja od bosne, kako se pristupa onim bankomatima unutra kad zavrsi radno vrijeme !? Jel se provuce kartica na ulazu kroz ono crnu cudo ili se na spikerfonu pozove neko da "otvori" vrata ?
iceman ze

#627 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Provuces karticu na citac i otvore se vrata.

Koliko naplacuju troskove uplate novca iz inostranstva na devizni racun? Jel leftinije u Unicredit banci?
drndalo

#628 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

U principu, zavisi ko placa usluge prenosa para, i tu imaju 3 mogucnosti, da sve troskove placa posiljalac, da placaju pola-pola, i da placa sve primalac para... Pa kada se to odredi, onda po cjenovniku te banke...

Otidji u i u Unicredit i u RB, i pitaj za konkretan slucaj, treba da mi dodje xxx EUR, kolika je vasa provizija ?
Mehemed
Vozim: automobil

#629 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Pooll wrote:Zato ne bi bilo moguce - Sa karticom mozes dici novac bilo gdje u svijetu, na bilo kojem bankomatu gdje se prima maestro ili viza... a naknade su druga prica...
E to nisam znao, mislio sam da ako koristis npr. Raiffaisen VISA Debitnu karticu da mozes podici novce samo na bankomatima RF u cijelom svijetu, ali to da mozes na "tudjem" bankomatu, e to je novo za mene :)
Zabavljac

#630 Re: Raiffeisen banka

Post by Zabavljac »

Ma prijavio bih se ja davno,ali nisam znao :-) pa mi kcerka danas pomogla...i evo i mene
Zabavljac

#631 Re: Raiffeisen banka

Post by Zabavljac »

shandrprcSA wrote:
Zabavljac wrote:Ja sam upoznao mobilnog bankara iz RZB i od tada sam rahat,covjek me rijesio sitnih kredita,ponudio mi neke dobre opcije i rijesio sam se kojekakvih mikrokreditnih organizacija,gdje sam bio zduzen,bas dobro,ali sam sam sebi kriv,bjezao sam od RZB,bili su mi grozni,ali ovom covjeku svaka cast,bas mi je dosao kao kec na desetku,tako da eto pohvale za banku,sta da kazem!Naravno i dalje sam kreditno zaduzen,ali jedna mi je rata,a sve drugo sam zatvorio i da ponudio mi je i shopping karticu i dobri su uslovi za nju!eto..
zaboravio si "dugo citam al sam tek odlucio da se prijavim" Image
eh da sam znao ja bi se davno prijavio,ali nisam znao :roll:
iceman ze

#632 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Ako sta imate banku pitati ili komentarisati imate ih i na FB :mrgreen:

http://www.facebook.com/RaiffeisenBankBiH?fref=ts
Skyfox

#633 Re: Raiffeisen banka

Post by Skyfox »

iceman ze wrote:Ako sta imate banku pitati ili komentarisati imate ih i na FB :mrgreen:

http://www.facebook.com/RaiffeisenBankBiH?fref=ts
samo mi jos fali da ih i kuci gledam :D
Lounge Act

#634 Re: Raiffeisen banka

Post by Lounge Act »

ja sam otvorila stednju u rb (zadovoljna sam i kamatom i stednjom i uslugom u samoj banci), a na pocetku sam ono sto me zanimalo pitala preko te stranice. namjeravala sam i platu prebaciti na tu banku pa da mi mjesecno ide trajnim nalogom dio s plate na stednju, ali zbog toga sto uskoro idem na porodiljsko to sam odgodila dok mi se ovo s porodiljskim ne zavrsi. eh sad na toj stranici bila je super, ma za pozeliti usluga, vjerovatno zbog poveceg iznosa koji sam stavila na stednu, a i dugog perioda orocenja i tako sve super dok ja tu stednju nisam otvorila. poslije toga s te stranice ni "a" ni "b" od njih. posto sam prebacila tu i djeciju stednju htjela sam djeciju kasicu jer se mojoj djevojcici dopala i to su mi obecali dok nisam otvorila stednju, kad sam je otvorila dobila sam klinac
tako mislim da je ta stranica super ako treba privuci nove klijente, a da ce nesto pomoci postojecim klijentima- cisto sumnjam
iceman ze

#635 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Uspio sam da mi izvod salju na mail, s obzirom da su ga jednostrano ukinuli slati na adresu.Ugnjavio sam operatera za n'ake kodove.
Desnik

#636 Re: Raiffeisen banka

Post by Desnik »

Zašto su kamate na oročenu štednju u Raiffeisen manje nego u Unicredit? :-)

I to značajno.
Lounge Act

#637 Re: Raiffeisen banka

Post by Lounge Act »

Desnik wrote:Zašto su kamate na oročenu štednju u Raiffeisen manje nego u Unicredit? :-)

I to značajno.

ja sam otvorila djeciju stednju sa orocenjem na 10 godina i kamata mi je preko 4 %, a ne znam kako je u unicredit, kod rb mi se dopada sto ima sve napisano na netu, a kod unicredit nista nema i jos kod rb posebno ide knjizica za kamatu dok se kod unicredit ta kamata pripisuje odmah glavnici
Mehemed

#638 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

iceman ze wrote:Uspio sam da mi izvod salju na mail, s obzirom da su ga jednostrano ukinuli slati na adresu.Ugnjavio sam operatera za n'ake kodove.
I ja sam ukljucio "e-izvod" da mi salju na mail, a oznacio sam da mi ga ne salju nikako kada sam otvarao racun pa mi nije ni dolazilo, a evo pise i ko mi je uplatio pare na racun na onim mjestima gdje su mi drugi uplacivali pare na racun, a toga nema kada odem i izvucem izvod u banci...
art vandeley

#639 Re: Raiffeisen banka

Post by art vandeley »

Koliki je maksimalni iznos koji se moze podici sa automata ove banke?
drndalo

#640 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Dnevni limit na bankomatu je 1000 KM... Trebalo bi da ako na svom racunu u drugoj banci imas strozije ogranicenje, to strozije ogranicenje da se primjenjuje i ovdje...
Desnik

#641 Re: Raiffeisen banka

Post by Desnik »

U RB kamata na 13 mjeseci je 1,7% , a u Unicredit na 12 mjeseci 2,5 %.

Zašto?
nia3

#642 Re: Raiffeisen banka

Post by nia3 »

Desnik wrote:U RB kamata na 13 mjeseci je 1,7% , a u Unicredit na 12 mjeseci 2,5 %.

Zašto?
A recimo u Intesi 3,5 %, ja mislim. Zato što banke kojima treba kapital nude povoljnije kamate na oročenje. Sa RB očito nije taj slučaj. :)
Desnik

#643 Re: Raiffeisen banka

Post by Desnik »

nia3 wrote:
Desnik wrote:U RB kamata na 13 mjeseci je 1,7% , a u Unicredit na 12 mjeseci 2,5 %.

Zašto?
A recimo u Intesi 3,5 %, ja mislim. Zato što banke kojima treba kapital nude povoljnije kamate na oročenje. Sa RB očito nije taj slučaj. :)
Vjerovatno da je tako, logično mi zvuči.

Hvala :)
DON_eARL

#644 Re: Raiffeisen banka

Post by DON_eARL »

Kako bi fino legao onaj 3D SONY i Bluray kolekcija 007. Nestrpljivo očekujem listu sretnih dobitnika. :D
crusader

#645 Re: Raiffeisen banka

Post by crusader »

Koja banka uzima najmanju mjesecnu naknadu za debitnu karticu i najmanje provizije prilikom dizanja novca u inostranstvu ? hvala :-D
Kralj Tvrtko I.

#646 Re: Raiffeisen banka

Post by Kralj Tvrtko I. »

UniCredit
mirche_

#647 Re: Raiffeisen banka

Post by mirche_ »

Da li na ovaj broj 033/75 50 10 pored trazenja broja racuna za e-izvod, mogu traziti takodjer da mi izdiktiraju transakciju za paypal, tj 4-cifreni broj ?
zvrk

#648 Re: Raiffeisen banka

Post by zvrk »

mirche_ wrote:Da li na ovaj broj 033/75 50 10 pored trazenja broja racuna za e-izvod, mogu traziti takodjer da mi izdiktiraju transakciju za paypal, tj 4-cifreni broj ?
pod uslovom da znaju sta je, jer meni nisu znali davno nekad :)
valjda su se dotad usavrsili malo :D
vjesticanametli

#649 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

nikad se stoka nece usavrsiti..........o poslovanju i internetu ne govori s njima
neki dan lik se spetljo da procita moneybookers na telefon :evil: :lol:

a sad uveli neki pin za devizni / stedni racun kao da cujes stanje pa reko jeste li vi normalni ja hocu da znam kad je i od koga bila uplata

fuuuuuuuuj
Mehemed

#650 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

vjesticanametli wrote:nikad se stoka nece usavrsiti..........o poslovanju i internetu ne govori s njima
neki dan lik se spetljo da procita moneybookers na telefon :evil: :lol:

fuuuuuuuuj
Ja nisam imao problema za moneybookers, radnik je odmah skontao sta mi treba, ali je malo potrajalo dok je nasao moju listu transakcija :D
Post Reply