McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Sookie McSue

#626 Re: McDonalds

Post by Sookie McSue »

karanana wrote:i meni je isto fascinantno sto se ljudi ubise dokazivati ovdje o nekvaliteti mcdonaldsa, malim porcijama i visokim cijenama i onda krenu hvaliti pingvine, melise, trovace i slicne.
ne kontam cemu to. otvorite temu pongvin, melisa, trovac pa hvalite kvalitetu i cijenu. da li bih ja sada trebao otici na temu "naj cevapi u gradu" i reci: "jebli vas cevapi koje zeljo priprema tako sto na spratu ima ljude koji gazaju u lavoru mljeveno meso sumnjive kvalitete i porijekla sa mjesavinom hljeba i sode bikarbone. jebo to, idite u mcdonalds."
svakom svoje. nekom zeljo, nekom melisa a nekom mcdonalds. zivite zivot i trujte se na mjestima vaseg izbora.

hahaha, brzi propast i zatvaranje. haha.
:lol: :lol: :lol:
Stojadin

#627 Re: McDonalds

Post by Stojadin »

dingosp0 wrote:joj cirkuza... mcchicken kosta 4.80....hahaha a nema ni 50g u njemu...
Mcdonalds u SA ce propasti ko Grcka...
treba ti 10-12KM da mozes reci da si se eto pokuso najesti... pa stvarno smijesno...
sinoc uso... i uzo cheeseburger nako radi reda... 2km
proguto ga...
odem u pingvin poslje...ko covjek uzmem za 3KM pileci sendvic boli glava...
cuj najesti se.. ne ide se u mcd da se najede, ide se jer je to dozivljaj i da bi bio vidjen :D
just principe

#628 Re: McDonalds

Post by just principe »

a zasto se lagalo da su cijene pristupacne kad nisu, to bar meni najvise smeta, nek je cenera hamburger al treba se odmah reci, a ne narod zavlaciti i onda kad udjes iznenadis se..Skuplje nego u Austriji i gdje se neces zaliti, pa taman ne otisao nikad ali nije im fer cime se bave..i da neka njih ovdje dok je Sarajeva, ali iskreno se nadam da nece imati posla u buducnosti kao sto imaju u ova protekla 3-4 dana :roll:
slobodni armirach

#629 Re: McDonalds

Post by slobodni armirach »

eh sad kad se prasina slegla oko Mc, ..

Mc se ne bavi biznisom prodaje superhamburgera, i neke exluzivne hrane, gospodin Mc se bavi NEKRETNINAMA,
Insan posjeduje najbolje lokacije na cijelom dunjaluku,..

Nece Mc propast sto mu slabo ide prodaja hrane, on ima vrijedne kvadrate! :D
Jack Be Nimble

#630 Re: McDonalds

Post by Jack Be Nimble »

Koje vi cjene spominjete u McD to sam ja isto placao za cevape u SA i u BL. Mozda marka gore dole. Na kraju sve isto. Od cevapa i od McD se najedem u tom trenutku i ne mogu da smislim hranu, nakon sat i po rovim po frizideru koda nikada nisam nista jeo. Ja se nikada ne najedem od cevapa, zasitim se u tom trenutku ko od hamburgera. To je ta vrsta hrane od koje nemas bas puno koristi na duge staze, samo da ti smiri zeludac u datom trenutku.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#631 Re: McDonalds

Post by Truba »

šta nauka veli?

djeca jednom mjesečno u mekdonalds
odrasli jednom tjedno

MAX

kraj
over and out
BiH-x

#632 Re: McDonalds

Post by BiH-x »

ProbuseniDolar wrote:Kod nas jos uvijek vecina misli da vlada socijalizam. Boli Mcd neka stvar za standard i da li narod ima para dok oni dobro posluju. Danas je jedino mjerilo jebeni dinar. Vidim poziva se na demonstracije protiv McD, a zasto nisu demonstracije bile kad je poskupio hljeb, ulje brasno. Hljeb je prije 5-6 godina kostao 0,50km, danas je 1,3km. Sutra ce biti 5 km, a nekima ce i dalje smetati cijena hamburgera u mcd. Zasto da stranci prilagodjavaju standard nama, kad nasi kapitalisti nas deru po usima. A nas narod ne da voli, nego uziva da ga se daraci, primjer je Vatra gdje jebeni fildzan kafe kosta 2,5km. I nema sanse naci mjesta da se sjedne, dok ostali kafici zjape prazni iako je kafa duplo jeftinija. I onda se ovdje prosipa suplja o nasem standardu i kako narod umire od gladi. Ja na vijestima cesto cujem da Poljaci, Cesi, Rusi, Ukrainci umiru od hladnoce i gladi, a jos nisam cuo vijest da je neki Bosanac umro od gladi ili hladnoce. Imamo mi i vise nego sto treba, dovoljno je proci ferhadijom, strosom, i dovoljno je vidjeti kakva se auta vozaju. govori se o neimastini: da je tako red bi bio ispred melise,bosne, raznih pekara a ne ispred mcd. Korner bi bio pun, a Vatra prazna.

mcd :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
drag_gost

#633 Re: McDonalds

Post by drag_gost »

Sto je najgore oni koji govore: "Kakav McDonalds bolji cevapi" i sl..jedu cevape jednom u godini dana i to obicno kad dodje neka rodbina iz dijaspore. :D :D
To vam je kao da mijesate gace i carape, ko sta voli konzumirace. :D

I ja sam cuo da guraju svinjetinu u onaj mc caffe , propast ce to odmah. :D :D :D
Nogatrans

#634 Re: McDonalds

Post by Nogatrans »

drag_gost wrote:Sto je najgore oni koji govore: "Kakav McDonalds bolji cevapi" i sl..jedu cevape jednom u godini dana i to obicno kad dodje neka rodbina iz dijaspore. :D :D
To vam je kao da mijesate gace i carape, ko sta voli konzumirace. :D

I ja sam cuo da guraju svinjetinu u onaj mc caffe , propast ce to odmah. :D :D :D

Majke mi upravu si 100% :thumbup: :thumbup: :dance:
zaritisinebrute

#635 Re: McDonalds

Post by zaritisinebrute »

Black swan wrote:šta nauka veli?

odrasli jednom tjedno

MAX

kraj
over and out
a sta kazu za burek i cevape ?

ali sto obozavam kada ljudi svoje postove zavrsavaju sa over and out, kraj, fakt, kraj diskusije, cinjenica i ostalo ... Interesting 8-)
GAU8

#636 Re: McDonalds

Post by GAU8 »

zaritisinebrute wrote:

odrasli jednom tjedno

MAX

kraj
over and out

ali sto obozavam kada ljudi svoje postove zavrsavaju sa over and out, kraj, fakt, kraj diskusije, cinjenica i ostalo ... Interesting 8-)
a ja ljude sto stavljaju smajlija sa cvikama, (sto je isto kao da si rekao ovo sto si citirao) :evil:
Bloo
Globalna šefica

#637 Re: McDonalds

Post by Bloo »

ko će voditi zeku na pomfri :D?
zaritisinebrute

#638 Re: McDonalds

GAU8 wrote:
zaritisinebrute wrote:

odrasli jednom tjedno

MAX

kraj
over and out

a ja ljude sto stavljaju smajlija sa cvikama, (sto je isto kao da si rekao ovo sto si citirao) :evil:
to znaci da sam cool i u trendu ccccccc ... :evil:

elem mcdonalds (ako nas prije toga lady ne opomene za offovanje :lol: )

nezdrav, skup, lihvarski ... sta jos ?
GAU8

#639 Re: McDonalds

Post by GAU8 »

zaritisinebrute wrote:

Pa recimo jos da je prestao biti cool u normalnom svijetu :P
(posto zelis biti cool, rekoh da napomenem...)
dingosp0

#640 Re: McDonalds

Post by dingosp0 »

karanana wrote:
dingosp0 wrote:joj cirkuza... mcchicken kosta 4.80....hahaha a nema ni 50g u njemu...
Mcdonalds u SA ce propasti ko Grcka...
treba ti 10-12KM da mozes reci da si se eto pokuso najesti... pa stvarno smijesno...
sinoc uso... i uzo cheeseburger nako radi reda... 2km
proguto ga...
odem u pingvin poslje...ko covjek uzmem za 3KM pileci sendvic boli glava...
jesi li ikad igdje ranije bio u mcdonaldsu?
pitam, jer iznenadjeni velicinom ili cijenom mogu biti samo oni koji nikad nisu bili niti u jednom mc-u u svijetu.
Jesam, u New Yorku...
I tamo je cijena McChickena 1dollar ....to je 1.34km...
i cheeseburger ti je ista cijena
2 apple pie je isto dollar...
mala cola, i pomfrit isto dollar...

kod nas je mcchicken 4.80km....
u New Yorku BigMac, medium pomfrit i cola je 6-7 dollara....to je 10tak maraka...
a u New Yorku pr. plata je 2000 dollara mjesecno .,.to je 2600km ..

izvoli:
Image

realno mchicken, cheeseburger, mali pomfrit, apple pie, mala kola treba biti 1.25km
a ove porcije pod brojem trebaju izaci do 5-6km.....
respo

#641 Re: McDonalds

Post by respo »

Bloo wrote:ko će voditi zeku na pomfri :D?
sponzor :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#642 Re: McDonalds

Post by ladyblue18 »

dingosp0 wrote: Mcdonalds u SA ce propasti ko Grcka...
Ma jasta ce. :mrgreen:
Bitte_Halt_ja_ja

#643 Re: McDonalds

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

I ja bih voliod a je chiza marka :( jest da bi se udebljao jer bi svaki dan jeo. Ne mozes porediti ameriku i evrpu. Kod njih je najjeftinije.

U neku ruku sreca sto nije jeftino (1km-1.5km) stvarno nebi vise izlazio iz McD:)
GAU8

#644 Re: McDonalds

Post by GAU8 »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:...

U neku ruku sreca sto nije jeftino (1km-1.5km) stvarno nebi vise izlazio iz McD:)
Heh ima logike :)
Nije to to kad svaka fukara ulazi u McD da jede :P
zaritisinebrute

#645 Re: McDonalds

GAU8 wrote:
zaritisinebrute wrote:

Pa recimo jos da je prestao biti cool u normalnom svijetu :P
(posto zelis biti cool, rekoh da napomenem...)
ma ja sam cool radi naocara ... vidis kako me ne razumijes 8-)

nego zna li ko jesu li jos redovi ispred 10og svjetskog cuda u nas ... ?
HomeSweetHome

#646 Re: McDonalds

Post by HomeSweetHome »

Da ce propasti - nece.
Da ce biti promet kakav je sada, sve s redom do Lutrije - nece. Ali to nema veza sa kvalitetom i cijenom.
Iako to nije kvalitetna i jeftina hrana (a zar moze ovakva kombinacija u bilo cemu pa i u hrani), pad prometa imat ce veze samo s cinjenicom da je McD postao "stara vijest". Sjetite se BBI-a prvih mjesec dana, nisi imao kuda hodati. Alta isto tako, Importane isto tako... To je normalno, nesto novo i svi poletjeli da vide.

Meni nije cudno ni to sto je najava cijena tako odradjena, to je marketing, njihov posao i jeste da te ubjedi da je hamburger iz McD najbolje i najjeftinije sto mozes pojesti u carsiji. Jedini pravi problem jeste sto je zaista neznatno skuplje nego u zemljama koje daleko bolje stoje od nas. Medjutim, poznavajuci nase biznismene, to me ne iznenadjuje, mi volimo na sve proizvode opaliti marzu 300%... To nam rade i pekari, i mljekari, i pijacari, i bankari... Ljudi moji, kilogram borovnica je neki dan na pijaci bio 8 KM? Grozdje 7 KM? Kolika vam je kamata na stambeni kredit a kolika je u recimo Njemackoj? Koliki je Euribor? Koliko objektivno kosta 1 struca hljeba a kolika mu je cijena? I sta je sad zapelo kod McD? Po cemu je on drugaciji, ili bi trebao biti, od svih drugih?

Ne branim ih, nisam jos otisla i nemam namjeru do septembra, i da nisu dosli meni je svejedno, u mom zivotu se nista nije i ne bi se promijenilo, kao sto sada kad jesu nece ni u vasim zivotima, osim ako se niste zaposliti tamo. Ali, brate, pretjerujete...

Sta me najvise nervira u ovoj prici o McD je sto se to toliko raspreda o tome, analizira do svakog zrnca, k'o da cemo svi propasti bez ili zbog njega. Kad vidim ove rasprave, pitam se kako smo do sada prezivjeli bez je***og McD...
respo

#647 Re: McDonalds

Post by respo »

na stranu i cijene i kolike su porcije ovoga ili onoga u mcd
meni je najzalosnije kad vidim kako je kao dolaskom mcd sve procvjetalo

eto novih investitora ne znaju koji ce prije otvoriti predstavnistvo i fabriku
namah smo pred vratima EU i to samo zbog mcd
GOLFER

#648 Re: McDonalds

Post by GOLFER »

McD nece propasti sigurno... To mogu pricati samo oni koji nemaju pojma o poslovanju...

Cak ce i dobro raditi, kasnije sigurno nece dobro kao sada, ali ce solidno raditi... Imaju brend, imaju zaludjene musterije, imaju mnogo djece, dobru poziciju i lijepo uredjen prostor, nema sanse da propadnu....
piatc

#649 Re: McDonalds

Post by piatc »

evo da se prijavim, smazao onaj meni i otišao kući da jedem :sad:
zilla_

#650 Re: McDonalds

Post by zilla_ »

piatc wrote:evo da se prijavim, smazao onaj meni i otišao kući da jedem :sad:
:lol: :lol: :lol: ma nisi jedini vjeruj mi...

Ja isto smazo big mac i veliki pomfrit (7,5KM) i odma posle otišo u čipas i mahno porciju piletine... Tacnije piletina sa pomfritom i coca colom 6,30KM...

Meni matematika ne ide al ovo znam sračunat :lol: :lol: :lol:
Locked