Ima dosta istine u ovome...nihoniho wrote:i sta ako pobijedimo albaniju? ispasce da je krivica bila u nezalaganju igraca, cuganju po kafanama, konspiracijama protiv selektora, tralala.........ostaje briljantna strategija sa dominantnim tehnicarima u veznom redu, igri od noge do noge, posjedu lopte.......sve dok nam bjelorusi,koji nisu nista losiji od rumuna, ne uvale par komada i sve po starom......u cemu je bio problem protiv francuske,je li tada bilo nezalaganje? nije, nego nemoc. protiv rumunije, ista nemoc uz odredjenu dozu nonsalancije.......od prvog dana imamo isti problem , misimovic nije iniesta, medunjanin nije xavi, pjanic nije messi, ibricic nije pedro.......imamo prosjecnu europsku ekipu i s tim se moramo pomiriti, moramo igrati poput albanije,crne gore......jednostavno, disciplinovano i u ekipu staviti igrace koji su u stanju da trce i dobiju duel.
biscevic, grujic,berberovic su bili tarabe,grijesili su ali su odradjivaliu posao jer su bili igraci na svojim pozicijama, niko nas nije razvaljivao, sada imamo cetvoricu "carobnjaka " u veznom redu i ne mozemo sastaviti pas cim nam odigraju presing.
odgovorno tvrdim da je maletic korisniji na terenu od ibricica, besic od medunjanina, ibisevic od misimovica , potreban je jedan kreativac ,ostalo trkaci.......
BiH-Albanija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#626 Re: BiH-Albanija
- Dupli_skalp
#627 Re: BiH-Albanija
istina svih istina je da imamo običnog diletanta za trenera i jednu veliku trenersku neznalicu.
a o moralnim vrijednostima istog da ne pričam... čim sam ga u nekoliko navrata u jaranskoj atmosferi vidio s onim kriminalcem ušanovićem, smučio mi se za sva vremena.
pape odjebi više!
a o moralnim vrijednostima istog da ne pričam... čim sam ga u nekoliko navrata u jaranskoj atmosferi vidio s onim kriminalcem ušanovićem, smučio mi se za sva vremena.
pape odjebi više!
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#628 Re: BiH-Albanija
Dado dijasporitus wrote:Dobra bi bila ideja da Osim malo poprica sa igracima prije utakmice, malo radi mentalnog zdravlja igraca. Neki im izrecituje jednu haiku i nema brige.![]()
Slika sa danasnjeg treninga.

Izgleda da cika Osim cita forum
- smoki_choko
#629 Re: BiH-Albanija
Ovako su protekle pripreme nasih Zmajeva za utakmice sa Rumunijom i Albanijom
- Sasvim_Obican
#630 Re: BiH-Albanija
Vi nikako da skontate da nogomet danas igraju svi i da u Evropi, uz dva-tri izuzetka, nema bezopasne ekipe. "Imamo prosječnu ekipu", pa normalno da imamo prosječnu ekipu. I Engleska je ima, a za Hrvatsku ili recimo Sloveniju da ne govorim. Jedina razlika je što njihovi igrači ne poznaju pojam "loš dan" i daju od sve od sebe u svakom trenutku. Također, jako je bezobrazno potcijenjivanje naše selekcije. Pa nismo ni mi zadnja liga evropskog fudbala. Desi nam se ružan, preružan i prestrašan poraz, ali kome se ne desi ?! Realno, i mi, nakon što smo bljusnuli i otišli u baraž, te pružili dvije dosta dobre partije protiv Portugala, značimo nešto u tom mikrosvijetu nogometnih kvalifikacija i, vjerujte, nije jednostavno nijednoj selekciji kad dolazi u Zenicu na megdan Bosni i Hercegovini. U zemlji sa najmanje dva miliona selektora, i jednako toliko sportskih komentatora i "stručnih analitičara" očito se i to smatra "lošim".
- smoki_choko
#631 Re: BiH-Albanija
cuj hrvati ne poznaju pojam los dan, prosle kvalifkacije ni u baraz nisu prosli a u ovim mlatnu ih gruzija u sred tbilisija a zamalo i u sred splita.Sasvim_Obican wrote:Vi nikako da skontate da nogomet danas igraju svi i da u Evropi, uz dva-tri izuzetka, nema bezopasne ekipe. "Imamo prosječnu ekipu", pa normalno da imamo prosječnu ekipu. I Engleska je ima, a za Hrvatsku ili recimo Sloveniju da ne govorim. Jedina razlika je što njihovi igrači ne poznaju pojam "loš dan" i daju od sve od sebe u svakom trenutku. Također, jako je bezobrazno potcijenjivanje naše selekcije. Pa nismo ni mi zadnja liga evropskog fudbala. Desi nam se ružan, preružan i prestrašan poraz, ali kome se ne desi ?! Realno, i mi, nakon što smo bljusnuli i otišli u baraž, te pružili dvije dosta dobre partije protiv Portugala, značimo nešto u tom mikrosvijetu nogometnih kvalifikacija i, vjerujte, nije jednostavno nijednoj selekciji kad dolazi u Zenicu na megdan Bosni i Hercegovini. U zemlji sa najmanje dva miliona selektora, i jednako toliko sportskih komentatora i "stručnih analitičara" očito se i to smatra "lošim".
- Sasvim_Obican
#632 Re: BiH-Albanija
Omaklo se.. Mislio sam na Hrvatsku u smislu prosječne ekipe, a Slovenije kao ekipe čiji igrači, uprkos tome što su kao zemlja sportski liliputanci, daju maksimum..smoki_choko wrote:cuj hrvati ne poznaju pojam los dan, prosle kvalifkacije ni u baraz nisu prosli a u ovim mlatnu ih gruzija u sred tbilisija a zamalo i u sred splita.Sasvim_Obican wrote:Vi nikako da skontate da nogomet danas igraju svi i da u Evropi, uz dva-tri izuzetka, nema bezopasne ekipe. "Imamo prosječnu ekipu", pa normalno da imamo prosječnu ekipu. I Engleska je ima, a za Hrvatsku ili recimo Sloveniju da ne govorim. Jedina razlika je što njihovi igrači ne poznaju pojam "loš dan" i daju od sve od sebe u svakom trenutku. Također, jako je bezobrazno potcijenjivanje naše selekcije. Pa nismo ni mi zadnja liga evropskog fudbala. Desi nam se ružan, preružan i prestrašan poraz, ali kome se ne desi ?! Realno, i mi, nakon što smo bljusnuli i otišli u baraž, te pružili dvije dosta dobre partije protiv Portugala, značimo nešto u tom mikrosvijetu nogometnih kvalifikacija i, vjerujte, nije jednostavno nijednoj selekciji kad dolazi u Zenicu na megdan Bosni i Hercegovini. U zemlji sa najmanje dva miliona selektora, i jednako toliko sportskih komentatora i "stručnih analitičara" očito se i to smatra "lošim".
- cyprus
#633 Re: BiH-Albanija
Ne bih ja reko da su sportski liliputanci... Jesu geografski liliputanci, ali s obzirom na svoju veličinu, Slovenija ima odlične sportske uspjehe. Što se tiče Slovenije, mislim da nema manje zemlje sa većim uspjesima... Nešto slično se može reći i za Hrvatsku, pa i Srbiju. Zašto to nije slučaj sa nama, milion je razlogaSasvim_Obican wrote:Omaklo se.. Mislio sam na Hrvatsku u smislu prosječne ekipe, a Slovenije kao ekipe čiji igrači, uprkos tome što su kao zemlja sportski liliputanci, daju maksimum..
- fosil
#634 Re: BiH-Albanija
Mi smo mercedes sa fordovom masinomcyprus wrote:Ne bih ja reko da su sportski liliputanci... Jesu geografski liliputanci, ali s obzirom na svoju veličinu, Slovenija ima odlične sportske uspjehe. Što se tiče Slovenije, mislim da nema manje zemlje sa većim uspjesima... Nešto slično se može reći i za Hrvatsku, pa i Srbiju. Zašto to nije slučaj sa nama, milion je razlogaSasvim_Obican wrote:Omaklo se.. Mislio sam na Hrvatsku u smislu prosječne ekipe, a Slovenije kao ekipe čiji igrači, uprkos tome što su kao zemlja sportski liliputanci, daju maksimum..
- denimb
#635 Re: BiH-Albanija
Dado dijasporitus wrote:Dado dijasporitus wrote:Dobra bi bila ideja da Osim malo poprica sa igracima prije utakmice, malo radi mentalnog zdravlja igraca. Neki im izrecituje jednu haiku i nema brige.![]()
Slika sa danasnjeg treninga.
Izgleda da cika Osim cita forum![]()
![]()
Imam suhvu da su nam ovaj cika i cika Platini vec uredili tako da se pojavimo na EP, a nase je samo da odigramo kvalifikacije u sklopu normale
Zadnje sto je rekao Osim predsjedniku bilo je: "Ja sam svoje utakmice odigrao, za zivota jos hocu da vidim BiH na velikoj smotri fudbala"
- ganjeta
#636 Re: BiH-Albanija
Jeli ovo Bakovic licni Švabin vozac 
-
ivannn
#637 Re: BiH-Albanija
slovenija je poslije jamajke bila zemlja s najviše medalja po broju stanovnika nakon zadnjih olimpijskih igaracyprus wrote:Ne bih ja reko da su sportski liliputanci... Jesu geografski liliputanci, ali s obzirom na svoju veličinu, Slovenija ima odlične sportske uspjehe. Što se tiče Slovenije, mislim da nema manje zemlje sa većim uspjesima... Nešto slično se može reći i za Hrvatsku, pa i Srbiju. Zašto to nije slučaj sa nama, milion je razlogaSasvim_Obican wrote:Omaklo se.. Mislio sam na Hrvatsku u smislu prosječne ekipe, a Slovenije kao ekipe čiji igrači, uprkos tome što su kao zemlja sportski liliputanci, daju maksimum..
-
nihoniho
#638 Re: BiH-Albanija
jednostavno, slovenija ima trenera koji na desno krilo stavi desnokrilnog igraca, na lijevo lijevokrilnog, na centar centralnog i defanzivnog veznog.......pri tom se trudi da bar pola igraca trce ispod 20 sekundi 100 metara i da mogu pretrcati bar 6-7 kilometara u tekmi......nije neka pamet,jos ako ima malo talenta i puno discipline ,rezultat ce doci.
mi kopiramo barselonu,mislimo da su nam igraci puno bolji nego sto stvarno jesu.......evo prica se o hrvatskoj kao prosjecnoj!? naravno, mi mislimo da je pjanic bolji od modrica, ibricic od kranjcara, lulic od pranjica itd.
imamo jednog ili dva nadprosjecna igraca i to je to.......da se pimpla lopta, izvode slobodnjaci, igra seve, bili bi beton , ovako.......
mi kopiramo barselonu,mislimo da su nam igraci puno bolji nego sto stvarno jesu.......evo prica se o hrvatskoj kao prosjecnoj!? naravno, mi mislimo da je pjanic bolji od modrica, ibricic od kranjcara, lulic od pranjica itd.
imamo jednog ili dva nadprosjecna igraca i to je to.......da se pimpla lopta, izvode slobodnjaci, igra seve, bili bi beton , ovako.......
- shalla
#639 Re: BiH-Albanija
Eeee da nam je sad igrac poput grujica
Momak uvijek igrao sa 110%, dosta trcao i nije mu smetalo da bude vodonosa tj da trci za dvojicu...
Momak uvijek igrao sa 110%, dosta trcao i nije mu smetalo da bude vodonosa tj da trci za dvojicu...
- cyprus
#640 Re: BiH-Albanija
A šta bi s onom popularnom forumskom pričom koja je bila dominantna u protekle 2-3 godine:
...mi se ionako ne znamo branit, zato treba igrat sa što više ofanzivnih igrača...
...mi se ionako ne znamo branit, zato treba igrat sa što više ofanzivnih igrača...
- smoki_choko
#641 Re: BiH-Albanija
prije nemamo se s cim braniti, pa udri po napadu sto vise golova dati. ako nista vise nego sto odbrana moze primiti
- lord blackadder
#642 Re: BiH-Albanija
Kakav crni Grujic. Taj je zalutao, isto kao i Kerkez, Jakirovic, Ikanovic, Mulina...shalla wrote:Eeee da nam je sad igrac poput grujica![]()
Izgleda Mravac ostaje u prvoj postavi. Sta reci...Nista. Papeta ne da treba smijenit u slucaju kiksa, vec giljotinirat.
-
nihoniho
#643 Re: BiH-Albanija
interesantno je da kada bih upredimo sa slovenijom,svi ce reci -'ta ce oni-, a obektivno,ako uporedimo igrace po pozicijamana terenu,koje su slovenci izveli prije par dana, vidjecemo da su kvalitetniji.
naravno,ako kvalitet gledamo preko cijena na transfermarktu ili guranjem sedam ofanzivaca tamo gdje im nije mjesto,bicemo bolji......
naravno,ako kvalitet gledamo preko cijena na transfermarktu ili guranjem sedam ofanzivaca tamo gdje im nije mjesto,bicemo bolji......
- ganjeta
#644 Re: BiH-Albanija
I opet mi utpamo čvrku koliko god bili oni kvalitetniji 
- lord blackadder
#645 Re: BiH-Albanija
Jebala vas Slovenija, nema nikakva strucnog objasnjenja da je cak i Latvija igrala Euro, a BiH nije.
-
nihoniho
#646 Re: BiH-Albanija
jeste, a oni u juznu afriku , a nasi u zaostrog......bolji smo i pametniji.......ganjeta wrote:I opet mi utpamo čvrku koliko god bili oni kvalitetniji
-
nihoniho
#647 Re: BiH-Albanija
igrali,i to vise puta i svjetskolord blackadder wrote:Jebala vasnema nikakva strucnog objasnjenja da je cak i Latvija igrala Euro, a BiH nije.Slovenija,
- cyprus
#648 Re: BiH-Albanija
Mislim da griješiš. Grujić je ipak dao neki doprinos reprezentaciji, a i igrao je neki duži period, za razliku od ostalih pobrojanih, koji su tu bili utakmicu-dvijelord blackadder wrote:Kakav crni Grujic. Taj je zalutao, isto kao i Kerkez, Jakirovic, Ikanovic, Mulina...shalla wrote:Eeee da nam je sad igrac poput grujica![]()
- ganjeta
#649 Re: BiH-Albanija
Oni nam leze,dok nam vecina ostalih ekipa ne lezi...tako da nisu oni nista krivinihoniho wrote:jeste, a oni u juznu afriku , a nasi u zaostrog......bolji smo i pametniji.......ganjeta wrote:I opet mi utpamo čvrku koliko god bili oni kvalitetniji
-
nihoniho
#650 Re: BiH-Albanija
pa covjece, baka je sa blatnjakom, grujicem, berberovice, biscevicem, hasagicem, beslijom, grujicem, sve igraci pl, igrao dosta ravnopravno i dosao pred plasmana, a smatrali smo ga budalom , pjancem i kockarom. imao je baka, poslije, tatickih avantura,barbarez na stoperu i sl ali je igrao logicno......cyprus wrote:Mislim da griješiš. Grujić je ipak dao neki doprinos reprezentaciji, a i igrao je neki duži period, za razliku od ostalih pobrojanih, koji su tu bili utakmicu-dvijelord blackadder wrote:Kakav crni Grujic. Taj je zalutao, isto kao i Kerkez, Jakirovic, Ikanovic, Mulina...shalla wrote:Eeee da nam je sad igrac poput grujica![]()