BH klubovi u Evropi 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ganjeta

#626 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ganjeta »

Borac prenose veseras i ako se bila pojavila informacija u jutarnjim satima da nece biti.Ocekujem istu stvar i sa Željom...seljacak politika prestavnika klubova i ovih prestavnika TV
cyprus

#627 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

lord blackadder wrote:Sarajevo ima najpovoljnijeg protivnika. Bio bih izenadjen ako ne iskoriste to.
Ama KAKO?!? jebo ga ja... joj jeste me iznervirali sa ovim smješnim konstatacijama :D :x
Ajatolah_

#628 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Ajatolah_ »

Baš smiješno, vi biste izgleda i jedni i drugi najradije da ste Barcelonu dobili, po mogućnosti da se igra na onom stadionu u Čileu na 3.000 m nadmorske visine...
Last edited by Ajatolah_ on 13/07/2011 15:09, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#629 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ultima_palabra »

EdoI wrote:Baš smiješno, vi biste izgleda i jedni i drugi najradije da ste Barcelonu dobili...
Ja bih volio Orebro, djeluju kao tarabe žestoke :-D
Baudelaire

#630 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Baudelaire »

Ama vi izgleda ne shvatate da je Sarajevo bilo nosilac za razliku od Želje i Borca. Željo je mogao dobiti par težih protivnika od Sheriffa, bio je tu Red Bull Salzburg i slično, mogao je i Borac dobiti par težih, ali Sarajevo jednostavno nije moglo dobiti jači tim iz ozbiljnije lige. Kad pogledaš da smo mogli izvući nekakve Tre Penne, Diferdange, Santa Juliu i slično.
ultima_palabra

#631 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:Ama vi izgleda ne shvatate da je Sarajevo bilo nosilac za razliku od Želje i Borca. Željo je mogao dobiti par težih protivnika od Sheriffa, bio je tu Red Bull Salzburg i slično, mogao je i Borac dobiti par težih, ali Sarajevo jednostavno nije moglo dobiti jači tim iz ozbiljnije lige. Kad pogledaš da smo mogli izvući nekakve Tre Penne, Diferdange, Santa Juliu i slično.
Ma sve je to tako, ali @cyprus nas pokušava uvjeriti da je Orebro jači od Sheriffa :roll:
Baudelaire

#632 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Baudelaire »

Cyprus je kontraš :P A nije Orebro jači, nema potrebe u to ulaziti. Pokazuje dosta i koeficijent u posljednjih par sezona :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#633 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Admir_1984 »

kad su izvukli one mini grupe koga je Sarajevo moglo dobiti pored Orebra :roll:
north

#634 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by north »

Cyprus će pehiranjem doslutiti ispadanje Sarajeva i onda će trijumfalno reći ta sam ja govorio :D

Šalu na stranu, mislim da se Sarajevo malo bolje pojačalo, haj da kažem barem upola kao komšije, da bi se itekako mogli nadati prolazu, mada i ovako mislim da nismo bez šansi, ali ipak realno blagu prednost dajem šveđanima ako ništa zbog više odigranih utakmica, pripremljenosti ekipe i fizičke snage koja može presuditi....

Borac će već večeras sigurno ispasti, dok komšije sutra sigurno mogu ostvariti rezultat koji će im ostaviti šanse da u revanšu nešto više naprave....
tazmaniaBAN4

#635 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by tazmaniaBAN4 »

jel zna neko da li je sigurno da ce biti prenos borca veceras ?
bato99

#636 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by bato99 »

kako nema mog Zrinjskog ove godine u europi...želim svim našim predstavnicima puno sreće u europi...
LSD

#637 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by LSD »

Baudelaire wrote:Ama vi izgleda ne shvatate da je Sarajevo bilo nosilac za razliku od Želje i Borca. Željo je mogao dobiti par težih protivnika od Sheriffa, bio je tu Red Bull Salzburg i slično, mogao je i Borac dobiti par težih, ali Sarajevo jednostavno nije moglo dobiti jači tim iz ozbiljnije lige. Kad pogledaš da smo mogli izvući nekakve Tre Penne, Diferdange, Santa Juliu i slično.
Sarajevo je kao NOSILAC loše prošlo, to su cinjenice...mogli su dobiti još slabije ekipe od Orebra...ekipe iz Andore,Lihtenštajna, Malte, Farskih ostrva itd...Orebro mogu proci i trebali bi.

Željo kao NENOSILAC, je svakako loše prošao, ali je mogao proci još mnogo gore...ovako, sa Šerifom se možemo nadati nekom pozitivnom rezultatu u prvoj tekmi a u uzrvratu šta Bog da i sreca junacka.

Borac je jednostavno nejeb'o...nisu imali srece nikako.
cyprus

#638 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

LSD wrote:
Sarajevo je kao NOSILAC loše prošlo, to su cinjenice...mogli su dobiti još slabije ekipe od Orebra...ekipe iz Andore,Lihtenštajna, Malte, Farskih ostrva itd...Orebro mogu proci i trebali bi.

Željo kao NENOSILAC, je svakako loše prošao, ali je mogao proci još mnogo gore...ovako, sa Šerifom se možemo nadati nekom pozitivnom rezultatu u prvoj tekmi a u uzrvratu šta Bog da i sreca junacka.

Borac je jednostavno nejeb'o...nisu imali srece nikako.
Sarajevo je prošlo užasno, jer ne mislim da su postojali teži protivnici od Orebra, odnosno kao nosioc dobiti jedan od rijetkih mogućih protivnika protiv kojih nisi favorit je užasno. A Željo je prošo solidno... kao nenosioc dobiti klub iz slabije lige je premija. Istina, bilo je i za Želju lakši protivnika, ali mnogo više je bilo onih težih...

Stvarno mi nije cilj da vodim raspravu u smjeru čije je protivnik jači, da bi se poslije mogli lakše opravdavati eventualni neuspjesi... Inače ne učestvujem u sličnim besmislenim brodo-plavim prepucavanjima, ali ovo su činjenice...
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#639 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by bordo gandalf »

LSD sve objasnio :thumbup: ...sva ostala prica vas protivnik je slabiji od naseg, nama je teze nego vama je bespotrebna i ne vodi nicemu
LSD

#640 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by LSD »

Cyprus....Samo kažem da je žrijeb jedva velika lutrija, zna cesto pomilovati ali zna još cesce biti i velika kurva.

Komšinice imaju bolji koeficijent zbog nastupa u Evropi od ranije i samim tim normalno da ce biti Nosioc u ovom pretkolu - sve po zaslugama....necemo sad izmišljati toplu vodu kad su pravila o tome davno formulisana.

Niko Želji nije kriv što nismo i mi nosioci, jbg.

Uglavnom, svima treba izaci na teren pa na terenu izboriti prolaz dalje (a ne nekakvim pricama o koeficijentima), pa cak i Maccabiju protiv Borca.
Baudelaire

#641 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Baudelaire »

LSD wrote:Cyprus....Samo kažem da je žrijeb jedva velika lutrija, zna cesto pomilovati ali zna još cesce biti i velika kurva.

Komšinice imaju bolji koeficijent zbog nastupa u Evropi od ranije i samim tim normalno da ce biti Nosioc u ovom pretkolu - sve po zaslugama....necemo sad izmišljati toplu vodu kad su pravila o tome davno formulisana.

Uglavnom, svima treba izaci na teren pa na terenu izboriti prolaz dalje (a ne nekakvim pricama o koeficijentima), pa cak i Maccabiju protiv Borca.
Normalno, to je sva poenta ove priče. Uostalom, svi bi mi da gledamo naše klubove protiv evropskih velikana, za takvo nešto moraš ove levate ko s pjesmom prolazit.
north

#642 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by north »

Baudelaire wrote:
LSD wrote:Cyprus....Samo kažem da je žrijeb jedva velika lutrija, zna cesto pomilovati ali zna još cesce biti i velika kurva.

Normalno, to je sva poenta ove priče. Uostalom, svi bi mi da gledamo naše klubove protiv evropskih velikana, za takvo nešto moraš ove levate ko s pjesmom prolazit.
Ne znam na koje levate misliš: Maccabi :roll: , Sheriff.... khm, sto puta već rečeno ali ljudi izbacili Dinamo prošle sezone (možemo se mi tješiti slučajno ili ne), i koliko god Moldavija bila poznata jedino po jeftinim kuravama.... a o poređenju njihovog budžeta sa našim je smiješno pričati,....dalje....Orebro.... možda kao ime kluba levat, ali i oni dolaze iz lige koja je kako god uzmeš poprilično ispred naše....

Tako da nisu baš levati, jedino se slažem da ako težimo jednog dana ugoščavati VELIKE ekipe da se ove moraju izbacivati, ali da su levati za nas ne bi se baš reklo.....
Baudelaire

#643 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Baudelaire »

Pa nisu u ovom momentu levati za nas, nego ja govorim o tome da, ako hoćemo ikad da gledamo pravi evropski fudbal u ovom gradu ovakve ekipe nam ne smiju biti problem. Drugo je što je to za nas naučna fantastika :D
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#644 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by 1pajdo »

smoki_choko wrote:mozda nisu iste kvote u kunama i markama
Kralj, majke mi... :lol: :lol: :lol:
lord blackadder

#645 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by lord blackadder »

cyprus wrote:
lord blackadder wrote:Sarajevo ima najpovoljnijeg protivnika. Bio bih izenadjen ako ne iskoriste to.
Ama KAKO?!? jebo ga ja... joj jeste me iznervirali sa ovim smješnim konstatacijama :D :x
Evo, odgovoricu ti, iako sam ostvario bacio flame. :D

Dakle, vjerujem da nasi klubovi (jos vise reprez.) najvise imaju sansi protiv suparnika koji je tehnicki inferiorniji od nas; protivnika nad kojim nas klub moze ostvariti veci posjed lopte...A gdje ces bolje sanse od skandinavaca? Uopste ne mislim da je ovo stereotip. (bez obzira na Dance i Kosevo)
Iz istog sam razloga zelio Ruse u barazu (+ njihova kurcobolja za koju nikad ne znamo kad ce naletiti, toplo-hladno mentalitet) a najmanje zelio Portugal. Njihov budzet (Orebra) historijat, poredak na tabeli i td....ne igraju ulogu. Mada su i tu prosjecni.

Najveci protivnik Sarajevu je samo Sarajevo. T.j. mislim da imaju los igracki kadar. I sa tehnicke strane, i sa strane fizicke spreme.

Vjerujem da bi to Zeljeznicar glatko prosao. Ali ne morat se osvrtat na ovu tvrdnju.
LSD

#646 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by LSD »

Baudelaire wrote:Pa nisu u ovom momentu levati za nas, nego ja govorim o tome da, ako hoćemo ikad da gledamo pravi evropski fudbal u ovom gradu ovakve ekipe nam ne smiju biti problem. Drugo je što je to za nas naučna fantastika :D
To može, ali kad budemo normalna liga, normalna država, uređeni klubovi...a o tome sad možemo samo sanjati.
I Žilna i nekakva Artmedia i Maribor i kiparski Anarthosis su igrali u grupnoj fazi LP (Partizan i Dinamo isto tako)...a za nas je uspjeh doci do treceg pretkola i o tome se prica godinama.
Može se doci u tu situaciju i poziciju da nam ovakve ekipu ne budu problem, ali prije toga treba pocisiti toliko loših stvari u našem fudbalu opcenito, savezu, ligi, sudijskim komisijama, samim klubovima itd itd - da je to iz ove sadašnje perspektive , to što kažeš, nacuna fantastika.
cyprus

#647 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

Baudelaire wrote:Pa nisu u ovom momentu levati za nas, nego ja govorim o tome da, ako hoćemo ikad da gledamo pravi evropski fudbal u ovom gradu ovakve ekipe nam ne smiju biti problem. Drugo je što je to za nas naučna fantastika :D
Pa naučna fantastika je i za mnogo veće i uređenije zemlje od naše :) A nama valja još pure jest za to... Nažalost nemamo ekipa koje mogu nešto drastično odskočit (čitaj: zadržat kvalitetan sastav duže od godine ili dvije), tako da onaj pravi evropski fudbal mislim da nam je mnogo daleko...
pirmin

#648 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by pirmin »

Image

Ljuta Karin...pardon, Krajina ima da svima u inat prodje Jevreje. :D
Urban B.

#649 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Urban B. »

a sta kazu? :D
Impavidus

#650 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Impavidus »

Urban B. wrote:a sta kazu? :D
Traže žiranta ljudi, 'oće u Europu. Al i njih k'o i vas Izraelci zapadoše, Europe vidilo nije :D
P.s: Bolje ti je učit ćirilicu, nego što si razvezao da ne valjaju dresovi ;-)
Locked